Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:11 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BDO: több mint 250 ezer betöltetlen állás van Magyarországon
ám ennek üteme több intézkedés hatékony kombinálásával mérsékelhető. Példaként a bérek folyamatos emelését, illetve külföldi (elsősorban ukrán) munkaerő alkalmazását említették.

Előbbinél azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy ez hosszabb távon komoly megtérülési és versenyképességi problémákhoz vezet, utóbbinál pedig kiemelték a nyelvi korlátokat, amelyek miatt a BDO szerint az ukrán munkásokat főként fizikai munkák elvégzésénél alkalmazzák.

A munkaerőhiány kezelésében a BDO szerint a belföldi munkaerő mobilitásának erősítésében rejlik komoly lehetőség, amely magában foglalja többek között az utazás megkönnyítését, a szálláshely és bérlakások biztosítását.

De az egyedi munkakörülmények kialakítása is vonzó lehet a munkavállalók számára, így például a távmunka vagy olyan részmunkaidős lehetőségek, amelyek főként a kismamák, kisgyerekesek és nyugdíjasok munkába állását könnyíthetik meg.

A BDO ugyanakkor arra is rámutatott, hogy mivel a munkaerőhiány várhatóan hosszú ideig fennálló
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 15:21
Az ukrán főügyészség átvilágítja a korábban lezárt ügyeket, köztük azokat, amelyekben a Burisma is érintett
Demokrata Párt a feljelentés nyomán vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítására, hogy indokolt-e megkezdeni a Trump felmentését célzó alkotmányos vádeljárást (impeachment). A minap közzétették a Trump és Zelenszkij közti júliusi telefonbeszélgetésről készült feljegyzést, de megoszlanak a vélemények, hogy történt-e nyomásgyakorlás Trump részéről vagy sem.

A Burismát 2002-ben alapította Zlocsevszkij, a ciprusi székhelyű holding ma Ukrajna egyik legnagyobb gázkitermelő vállalata, amely kizárólag belföldi piacon értékesít földgázt. Még Leonyid Kucsma elnöksége idején, 2003-2004 között kerültek tulajdonába az első lelőhelyek, majd számtalan kitermelési engedélyt szerzett meg Viktor Janukovics elnöksége alatt, különösen amíg a cég tulajdonosa, Zlocsevszkij kormánytag volt, a környezetvédelmi tárcát vezette az Azarov-kormányban 2010-2012 között.

Viktor Janukovics öt évvel ezelőtti bukása után, 2014-ben Zlocsevszkij ellen több bűnvádi eljárás is indult, egyebek között pénzmosás és törvénytelen
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:01
Szennyezett kőolaj - Mol: újra tiszta kőolaj érkezik Magyarországra
A Trasznyefty orosz olajszállítmányozási vállalat szerdán délelőtt jelentette be, hogy estére eléri Magyarországot a tiszta olaj.

A német, lengyel, cseh, szlovák, magyar, ukrán és belorusz felvevőállomásokat ellátó Barátság vezetékben érkező kőolaj klórszennyezését április 19-én észlelték. A Mol ezt követően felfüggesztette az átvételt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) április 30-án jelentette be a biztonsági olajkészlet részleges felszabadítását, 400 ezer tonna nyersolajat biztosítva a Mol számára. Az alternatív beszerzési lehetőségeknek és a biztonsági készletezési rendszernek köszönhetően a belföldi üzemanyagpiac ellátása zavartalan - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:05
Ahmetov ukrán oligarcha cége Magyarországra jóval olcsóbban exportál áramot, mint amennyiért belföldön értékesí
amit aztán 1,59 hrivnyáért (16,86 forint) vásárolt vissza. Éves szinten Ahmetov vállalatcsoportja ez alapján 1,3 milliárd hrivnya, azaz 13,78 milliárd forint állami exportdotációban részesült.

A hírportál emlékeztetett arra is, hogy a villamos energia-árképzésében 2016 tavaszától az úgynevezett Rotterdam plusz formulát alkalmazzák Ukrajnában. Ez azt jelenti, hogy a rotterdami tőzsde szén árfolyamát veszik alapul, plusz ehhez hozzáadják a szén szállítási költségét hajón Ukrajnába és onnan tovább belföldi vasúton a hőerőműig.

A formulát a Donyec-medencei fegyveres konfliktus miatt vezették be azért, hogy a hőerőművek ne függjenek a harcok sújtotta, illetve szakadár ellenőrzésű területeken lévő szénbányáktól. A Rotterdam plusz viszont a hőerőművek tarifáinak 140 százalékos növekedését okozta, ugyanis költségeiknek 80 százalékát a fűtőanyag, vagyis a szén ára teszi ki.



A hírportál szerint a DTEK vállalat gyakorlatilag teljesen monopolizálta az elektromos áram külföldi kivitelét, mert
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:01
Hetedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján
múlt évben a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács (KMTT) és a Miniszterelnökség Kárpátaljai Kormánybiztosságának támogatásával a Magyar Konyha Magazin Kiadó Kft. gondozásában megjelent a Kárpátalja gasztrokalauza című kiadvány, amelyben csaknem 200 étterem és vendéglátóhely szerepel. Hozzátette: a kiadvány sikerén felbuzdulva a turisztikai tanáccsal közösen szeretnék ukrán nyelven is megjelentetni a gasztrokalauzt.

Grezsa István emlékeztetett arra: Magyarország kormánya sokat tesz azért, hogy a belföldi ukrán és a magyarországi turisták körében vonzóvá tegye Kárpátalját például a vendéglátóhelyek minősítéséhez, az idegenvezető-képzéséhez és a környezet tisztán tartásához nyújtott támogatással.

Csizmár Sarolta, a KMTT alelnöke felidézte, hogy hét éve 11 vendéglátó egység vett részt a rendezvényen, míg ebben az évben már 30 jelentkezett. Mint kifejtette, a magyar konyha hetén résztvevő vendéglátóhelyek listája, elérhetőségük, kínálatuk és áraik megtalálhatók a turisztikai tanács Facebook oldalán és
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:41
Budapesti turisztikai központ: rekordév volt 2018 a főváros vendégforgalmában
töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken. Ezzel 2018 már a második olyan év, amikor 10 millió fölé emelkedik a budapesti turizmus vendégéjszakákban mért teljesítménye - áll a közleményben.

Tavaly több, mint 670 000 hazai vendég kereste fel a fővárost, ami 9,3 százalékos bővülés, a vendégéjszakák száma 8,3 százalékkal 1,3 millióra nőtt. A BFTK felhívta a figyelmet arra, hogy utóbbi többszöröse a külföldi vendégéjszaka-szám növekedésének, ami 2,2 százalék volt.

A szállodákban eltöltött belföldi vendégéjszakák száma 14,4 százalékkal emelkedett, és meghaladta az 1,1 milliót, míg a gyógyszállodákban közel egynegyedével, a kategória nélküli szállodákban pedig mintegy 30 százalékkal több belföldi vendég fordult meg, mint 2017-ben.

Budapest legfontosabb, legstabilabb küldőpiaca tehát továbbra is Magyarország, de néhány küldőpiacon még a belföldinél is nagyobb bővülést tudott realizálni a főváros: a 2018-as évet végigkísérte az amerikai, a délnyugat-európai (spanyol, portugál), továbbá az
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:52
KSH: októberben 5,4 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma
A külföldi vendégek száma 6,5 százalékkal emelkedett, és megközelítette a félmilliót. A belföldi vendégek száma 9,6 százalékkal volt magasabb, és meghaladta az 530 ezret. A forgalom dinamikus növekedésében szerepet játszott a rendkívül kedvező októberi időjárás, illetve a 4 napos hosszú hétvége is - jegyezte meg jelentésében a KSH.

A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 12,3 százalékkal haladta meg a tavaly októberit.

A szállodák szobakihasználtsága 3,0 százalékponttal, 63,2 százalékra nőtt. A szállodai szobák átlagára októberben 22 ezer 500 forint volt, ami 7,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.A szállodák egy szobára jutó átlagos szállásdíjbevétele bevétele 12,5 százalékkal 14 ezer 200 forintra emelkedett az összes bevétel szobánként megközelítette a 24 ezer forintot és 11,7 százalékkal nőtt.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 12,3 százalékkal, 46,257 milliárd forintra nőtt, ezen belül a szállásdíjbevétel
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:01
Nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma idén Nyíregyházán
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, az eddigi adatok szerint idén januártól szeptemberig 83 068-an szálltak meg összesen 158 319 vendégéjszakát eltöltve a nyírségi nagyvárosban, ami 9,4, illetve 7,6 százalékkal volt több mint 2017 azonos időszakában.

A városba érkezők vendégek 2011-ben összesen 114 680, 2017-ben pedig már 181 566 éjszakát töltöttek el itt, a tervek szerint 2018 év végére pedig elérhető lesz a 200 ezer vendégéjszaka is - tette hozzá a városvezető.

Az idei részadatok szerint a belföldi vendégéjszakák száma 11,2 százalékkal több mint 108 ezerre nőtt, a külföldieké nagyjából stagnált (50 217). A hazai és külföldi turisták száma egyaránt emelkedett, előbbiek száma tízezerrel volt több a 2017-es 147 ezret meghaladó adatnál, külföldről csaknem 23 ezren látogattak el a városba, ami 2,8 százalékkal több mint egy évvel korábban. 2018 első kilenc hónapja alapján a legtöbb vendégéjszakát, több mint 10 és félezret, a román turisták töltöttek el Nyíregyházán, de jelentős számú szlovák,
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:01
Két határátkelőt továbbra is lezárva tartanak Szlovákia felé az autós tüntetők Kárpátalján
A tüntetők az Ungvár-Felsőnémeti és a kisbereznai közúti határátkelőnél zárták le az utat, a többi kárpátaljai határátkelőhely a megszokott rendben működik.

A hatóságok több olyan autós ellen indítottak büntetőeljárást, akik részt vettek a nyugat-ukrajnai határátkelők blokádjában - olvasható a közleményben.

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerdán hivatalában megbeszélést folytat az ukrán parlament kárpátaljai képviselőivel az Ukrajnában használt külföldi regisztrációjú autókkal kapcsolatban kialakult helyzetről. A megyevezető a tüntetők küldöttségével folytatott hétfői megbeszélésén megígérte, kérni fogja a kárpátaljai honatyákat, hogy kezdeményezzék az érintett autótulajdonosokat sújtó vámtörvények módosítását.



Vasárnap Ukrajna európai uniós határátkelőhelyein forgalmat akadályozó tiltakozásba kezdtek a külföldi rendszámú autók tulajdonosai, miután november 25-től nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel - magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával - nehezítették
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 11:11
Folytatódik a turizmus bővülése a turisztikai szervezetek szerint
január-áprilisban 2,9 millió vendégéjszakát regisztráltak, ezek 90 százalékát a szállodákban. A bővülés a vendégéjszakák számában 4,6 százalékos, a vendégek számában 5,5 százalékos volt az előző év azonos időszakához képest.

Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke kiemelte: az első négy hónap számai pozitív tendenciát mutatnak, és az év eleje óta tartó növekedés várhatóan folytatódik. Az év első négy hónapjában a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 7,0 százalékkal, 7,4 millióra emelkedett. Ezen belül a belföldi vendégéjszakáké jelentősen, közel 10 százalékkal bővült.

Bán Teodóra kiemelte, hogy a külföldi vendégforgalom az év elsőnégy hónapjában először emelkedett 1 millió fölé, a külföldi vendégéjszakák száma pedig az időszakban először elérte a 2,5 milliót. A fővárosban eltöltött vendégéjszakák 86 százalékát a külföldiek, 14 százalékát a belföldiek adták - ismertette.

A legnagyobb küldő piacok között az első az Egyesült Királyság, amelyet Olaszország, Németország követett, és bekerült az
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 16:42
KSH: áprilisban a magas bázis miatt stagnált az idegenforgalom
szobák átlagos kihasználtsága 6,1 százalékos volt áprilisban, 0,3 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál.

A KSH adatai szerint Széchenyi Pihenőkártyával áprilisban a vendégek 1938 kereskedelmi szálláshelyen 1,4 milliárd forintot költöttek, ami 5,2 százalékkal kevesebb a tavalyinál.

Az év első négy hónapjában a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 7,0 százalékkal, 7,4 millióra emelkedett. Ebből a külföldi vendégek 4,6 százalékkal több, 3,8 millió éjszakát töltöttek el, a belföldi vendégek 3,6 millió vendégéjszakája 9,7 százalékkal több a tavalyi első négyhavinál. A szobakihasználtság 2,7 százalékponttal 53,4 százalékosra emelkedett.

A bevételek 12,0 százalékkal nőttek a múlt év azonos időszakához viszonyítva és megközelítették a 125 milliárd forintot. A Szállásdíj bevételek 10,7 százalékkal 69,4 milliárd forintra nőttek, a vendéglátásból eredő 29,5 milliárd forintos négyhavi árbevétel 24,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Január-áprilisban 10-11 százalékkal
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 10:01
Babcsenko-ügy - Az SZBU vizsgálatot indít a potenciális áldozatok listájának kiszivárogtatása miatt
hozatalára.

Kedden az oroszbarátnak tartott sztrana.ua orosz nyelvű ukrán hírportál hozta nyilvánosságra a 47 nevet és születési dátumokat tartalmazó listát, azt állítva, hogy ez azoknak a névsora, akikről Jurij Lucenko főügyész múlt pénteken tett bejelentést. A tisztségviselő a Facebookon közölte, hogy Babcsenko megrendezetett "gyilkosságának" köszönhetően további 47 potenciális áldozat neve vált ismertté az ukrán hatóságok számára.

A hírportál "a történet nagy társadalmi jelentőségével, komoly belföldi és külföldi visszhangjával" indokolta, hogy a lista nyilvánosságra hozása mellett döntött. A sztrana.ua nem megnevezett, saját SZBU-s forrására hivatkozva azt írta, hogy a listát Borisz Herman, a Babcsebko elleni gyilkosság megszervezésével gyanúsított férfi állítólag még május 21-én átadta az SZBU elhárítási részlegén dolgozó összekötőjének, egy bizonyos "Dmitrónak". Herman pedig állítása szerint a listát Oroszországban élő barátjától, Vjacseszlav Pivovarnyiktól kapta, akit ő maga vádolt meg
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 21:40
1/9
Képek, videók
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Isten folyamatos keresése
sacimama
2014. január 18. szombat, 01:38
5 tanulj folyamatosan,.pn
lovaszmarika
2012. november 08. csütörtök, 17:49
folyamatos háttér
annacska74
2012. április 17. kedd, 16:35
korlátok.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:35
Korlátok közötti.gif
pacsakute
2012. október 13. szombat, 19:54
korlátok közt
erika57
2009. május 25. hétfő, 19:58
korlátok
erika57
2009. május 25. hétfő, 19:56
Címkék
magyar konyha, Hennagyij Moszkal, vendégéjszakák számában, belföldi üzemanyagpiac, belföldi vendégéjszakáké, Széchenyi Pihenőkártyával, turizmus bővülése, első négy, tiszta olaj, évvel korábban, szobára jutó, rotterdami tőzsde, többi kárpátaljai, nyugat-ukrajnai határátkelők, biztonsági készletezési, hőerőművek tarifáinak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.