Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:41 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten
A belépés minden helyszínen ingyenes - olvasható a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, Budapesten a nagy múltra visszatekintő komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg az idén harmadik alkalommal A zene éjszakája rendezvénysorozatot a főváros születésnapja alkalmából. A programot a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezi Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

Az eseményt a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Budapesti Vonósok, az Anima Musicae Kamarazenekar művészei és Fischer Annie-ösztöndíjasok közreműködésével rendezik meg.

A 146 éves főváros november 17-én ünnepli születésnapját, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. Ennek előestéjén, november 16-án 18 órától éjfélig nyolc olyan belvárosi helyszíneken, kávéházakban,
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 16:11
Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban
A rendezvényen Szarvas József, Bálint Márta, Trill Zsolt és Újhelyi Kinga színművészek előadásában hangzanak el a vers- és próza összeállítások. Emellett egy irodalmi beszélgetés is lesz Pécsi Györgyi irodalomtörténésszel, az MMA Kiadó ügyvezetőjével - olvasható az esemény meghívójában.

Az esten közreműködik Szecsődi Ferenc hegedűművész, Nagy Márta zongoraművész, Papp Viktor, a Zeneakadémia hallgatója, Kállay Katalin furulyaművész és a Sándorfalvi Kamarakórus Pópity Éva karnagy vezényletével.

A gálaműsort Mezey Katalin és Wiegmann Alfréd szerkesztette és rendezte. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 13:01
November 5-én kezdődnek a Cziffra Fesztivál felvezető programjai
doryeva@kult13.hu címen vagy a helyszínen - közölték a szervezők az MTI-vel.

November 20-án Ágyúk és virágok - Cziffra György emlékezete címmel a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetével közös rendezésben először valósul meg nemzetközi tudományos műhelytalálkozó, amely Cziffra György életművét három szempont szerint dolgozza fel. A rendezvényen hazai és nemzetközi kutatók, valamint pályatársak tekintik át a kutatás már meglévő eredményeit. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

November 23-án a Nagytétényi Cziffra György Kulturális Központban a Hommage a Cziffra elnevezésű koncerten Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, valamint tanítványaik emlékeznek meg az 1956-ig a kerületben élő zongoraművészről. A belépéshez az info@cziffrakozpont.hu címen kell regisztrálni.

Ötödik alkalommal várja a közönséget 2020 februárjában a Cziffra György Fesztivál, amelyet a világhírű zongoraművész emlékének
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 13:31
A Lux-díj döntős filmjei november közepén az Urániában
Teona Strugar Mitevska észak-macedóniai rendező Isten létezik és Petrunijának hívják című alkotása, Mads Brügger dán filmes Cold Case Hammarskjöld című dokumentumfilmje és Rodrigo Sorogoyen spanyol rendező A rendszer című alkotása száll versenybe az idei Lux-díjért - közölte aprogramot szervező Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája az MTI-vel.

A győztes alkotást november 27-én hirdetik ki az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.

A Lux Filmnapok idei nyitófilmje november 13-án Teona Strugar Mitevska szatirikus hangvételű alkotása lesz. Az Isten létezik és Petrunijának hívják című, erőteljes képi világú film egy fiatal értelmiségi nő történetét beszéli el, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve részt vesz egy hagyományosan kizárólag férfiak számára fenntartott vallási rituálén, szembeszegülve ezzel szülőföldje ősi hagyományaival. Tettével magára haragítja a férfiakat, a papot és a hatóságokat is, és ezzel kezdetét veszi küzdelme a jogegyenlőségért. Az észak-macedóniai, belga, szlovén,
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 12:41
Kásler: több mint félmilliárdból épül tíz görpark az országban
Kásler Miklós azt mondta, hogy a kormány biztosítja az építési költség felét, legfeljebb azonban 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Feltétel az is, hogy legalább öt évig üzemeltetni kell a parkot, valamint ingyenesen kell biztosítani a belépést.

Úgy fogalmazott, hogy a kormány nagy hangsúlyt fektet a test és a lélek egyensúlyára. Ezért olyan programot dolgoztak ki, amely az óvodától egészen az élet végéig mindenkinek biztosítja a mozgás lehetőségét. Nem csupán a versenysportot fejlesztik, hanem a szabadidőset is. Ennek szerepe van az elhízás, a daganatos és a szívbetegségek megelőzésében - jelentette ki a miniszter.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos közölte, hogy a fővárosban Óbudán (III. kerület), Kőbányán (X. kerület), Rákosmentén (XVII. kerület) és Budafok-Tétényben (XXII. kerület), vidéken pedig Baján, Debrecenben, Győrben, Hajdúböszörményben, Komlón és Szegeden épül görpark.

Úgy vélekedett: ha meg akarják
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 18:32
U23-as birkózó vb - Magyar éremesélyek a hazai világbajnokságon
vezetőedzője, Gulevszkij Konsztantyin úgy véli, hogy erős, összeszokott társaság a tízfős kerete. Ő is több érmet, illetve értékes helyezést vár, elsősorban Asarin Roman, a frissen honosított Kuramagomedov Murad, Tóth Bendegúz és Szurovszki Patrik szereplése révén.

Ritter Árpád, a női szakág vezetőedzője is tíz versenyző indítását tervezte, de sérülések miatt hétre csökkent a létszám. Legesélyesebbnek Nagy Bernadettet és Galambos Ramónát tartja éremszerzésre.

A belépés a világbajnokságra mindennap ingyenes.

A keret:

szabadfogásúak:Halidov Gamzatgadzsi (57 kg)Budai Kovács Marcell (61)Asarin Roman (65)

Antal Dániel (70)Kuramagomedov Murad (74)Lukács Botond (79)Szurovszki Patrik (86)Tóth Bendegúz (92)Végh Artúr (97)Nagy Mihály (125)

nők:Réczi Bianka (50 kg) Vilhelm Viktória (53) Galambos Ramóna (57)Bognár Erika (59)Szabados Noémi (65)Nagy Alexa (68) Nagy Bernadett (76)

kötöttfogásúak:Rácz Richárd (55 kg)Kecskeméti Krisztián (60)Torba Erik (63)Balatoni Bence (67)Kajtán Olivér
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:21
Harminckilenc országból érkezett nevezés a magyar nyílt tollaslabda-bajnokságra
Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI megkeresésére elmondta, 260 nevezés futott be, és erős mezőny gyűlik majd össze Budaörsön.

A szervezők tájékoztatása szerint a férfi egyesre 108 tollaslabdázó nevezett, közülük 24-nek van biztos helye a főtáblán, a fennmaradó nyolc helyért 64-en mérkőznek a selejtezőben, 20 játékos pedig csak a tartalékok közé fért be. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan első helyen az akkor döntős dán Victor Svendsent emelték ki. Honfitársa, a tavalyi győztes Rasmus Messerschmidt 13. kiemeltként vág neki a megméretésnek.

A nőknél 45 nevezés érkezett az egyéni versenyszámra. Az elsőként rangsorolt török Neslihan Yigit a triplázást veheti célba, hiszen 2017-ben és 2018-ban is ő diadalmaskodott.

A legmagasabban rangsorolt magyar induló a riói olimpikon Sárosi Laura (a női egyes 8. kiemeltje), rajta kívül Kőrösi Ágnes és Gonda Daniella is a főtáblán kezd, míg Madarász Réka, Szőke Mónika, Sándorházi Vivien és Mészáros Petra a selejtezőben - áll a
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 19:12
Öt ország versenyzői, köztük dakarosok a gyulai terepralin
A szervezők tájékoztatása szerint a csaknem 50 fős mezőnyben a magyarok mellett lengyel, cseh, szlovák és holland versenyzők állnak rajthoz öt kategóriában. A résztvevőknek szombaton és vasárnap is négy-négy gyorsasági szakaszt kell majd teljesíteniük a versenyen, amelyet eredetileg június elején rendeztek volna meg, de akkor a rendkívül csapadékos időjárás nem tette lehetővé a biztonságos lebonyolítást.

"Nagy megkönnyebbülés, hogy sikerült egy olyan dátumot találni a naptárban, ahová befért a futam, és mivel ezúttal sehol nem rendeznek hasonló viadalt, így több, a Dakar-ralin és az Africa Race-en is járt versenyzőt láthatunk itt, rajtuk kívül pedig három ország bajnokai is rajthoz állnak" - mondta Merkovics Viktor főszervező.

A mezőnyben a legnagyobb név a Dakar-ralit többször is megjárt cseh Miroslav Zapletal lesz.

"Rengeteg érdeklődőre számítunk, ezért a biztonságos rendezés az egyik legfontosabb feladatunk" - jelentette ki Polgár László, a verseny szervezőbizottságának elnöke.
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 12:11
Világhírű vendégek az 5. Világsakkfesztiválon
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Polgár Judit elmondta, hogy egész évben szervezik az eseményt, amelynek mottója - "A sakk összeköt minket" - egyre több országban válik ismertté. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Nemzeti Galéria ad otthont a fesztiválnak, ahol ezúttal a tudomány lesz a fókuszban. Ennek az az oka, hogy a világ egyik legnagyobb pénzügyi befektető cége, a Morgan Stanley lett a fő támogató.

"Ugyanolyan témák fontosak a számomra is, mint a cég számára, például az oktatás" - mondta Polgár Judit, aki 25 éven keresztül vezette a női világranglistát, hozzátéve, hogy a cég segíti a lányokat és küzd azért, hogy a nők is képviseltessék magukat a tudomány különböző területein.

Fogarasi Norbert, a vállalat budapesti irodájának vezetője megemlítette, hogy ő maga is versenyszerűen sakkozik, élete során több országban is élt, és a sakk nyelve mindenhol közös volt. Hozzátette, a budapesti és a külföldi irodáikban is sokan sakkoznak.

"A sakk nagyban hozzájárul olyan készségek
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 12:51
Több mint száz tervező munkái és fotókiállítás a vasárnapi WAMP-on
A vasárnapi vásárt a péntektől október 13-ig tartó Design Hét Budapest keretében tartják, az idei rendezvénysorozat fókuszában a gazdaságélénkítés, a flow, a környezettudatosság és a balti államok állnak. A WAMP az idei tematikához kapcsolódva a természettel összhangban lévő alkotói folyamatokat, a dizájn és a művészet fenntartható szemléletmódját hangsúlyozza.

Első alkalommal mutatkozik be a vasárnapi WAMP-on a Paulay Ede utcában működő Paula Store Budapest, amely négy hazai brand - KREISZJANKA, lindamelinda, Ashanti és a Vengru - munkáit vonultatja fel.

Bemutatkozik az Artista őszi-téli ruha-és táskakollekciója is, amely a Milánói Divathéten debütált nagy sikerrel a Magyar Divat&Design Ügynökség szervezésében. Az összeállítás a magyar és roma népviseleti hagyományok, a szabadszelleműség és a szabálykövetés kettőssége inspirálta. Az új darabok a kortárs, urbánus, az ARTISTA vonalvezetésére jellemző sportos, részletgazdag stílust teremtenek.

Praktikus táskáival ott lesz a vásáron a Husew
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 07:07
Önkormányzati államtitkár: a közfoglalkoztatás sikeres foglalkoztatási forma
Az államtitkár ismertette, hogy 2016-os több mint 220 ezerről alig 100 ezerre csökkent a közfoglalkoztatottak létszáma, és a kormány szándéka szerint tovább csökken.

Hozzátette, hogy a gazdasági fejlődés, a munkalehetőségek növekedésével tovább csökkenhet a munkanélküliség, és azok száma, akik nem az elsődleges munkaerőpiacon dolgoznak.

Elmondta, hogy a közfoglalkoztatottak számának csökkenésével az erre fordított források is csökkennek, a 2020-as évre 180 milliárd forint áll rendelkezésre a közfoglalkoztatási programokra. Hozzáfűzte, hogy a gazdaság teljesítményének köszönhetően lehetőség van arra, hogy a közfoglalkoztatottak egyszeri juttatást kapjanak, összesen mintegy 9 milliárd forint értékben.

A közfoglalkoztatás haszna társadalmi és szociális, mert a közösségben végzett munkával a közfoglalkoztatottaknak esélyük nyílik az elsődleges munkaerőpiacra való belépésre.2010 óta több mint 240 ezer közfoglalkoztatott vett részt olyan képzésen, amellyel képzettséget szereztek a
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 12:01
Fürjes Balázs: A világpremier után Budapestet rendezhetné a második World Urban Games-t is
Ezt Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár és a kiemelt budapesti nemzetközi sportesemények kormánybiztosa, az esemény szervezőbizottságának elnöke jelentette be hétfőn az M1 aktuális csatornán, hozzátéve, hogy Magyarország önállóan és szabadon dönti el, él-e ezzel a lehetőséggel.

Fürjes Balázs kiemelte, az újgenerációs olimpiai sportágak világjátékának megrendezésére eredetileg több mint ötven város érdeklődött, a hajrában Budapest mellett Tokió, Barcelona és Los Angeles maradt versenyben, végül utóbbival szemben "hosszabbításban" diadalmaskodott. Hozzátette, a szervezőknek mindössze négy hónapjuk volt felkészülni, így világrekordot kellett futniuk.

Az eseménnyel kapcsolatban Fürje Balázs elmondta, az egyszerre volt világpremier és sportforradalom, több mint ötvenezren látogattak ki a versenyekre.

"Nem véletlenül kerülnek be az olimpia programjába ezek a sportágak: látványosak, akrobatikusak, izgalmasak, közösségteremtőek és megmozgatják a fiatalokat. Ez az új irány:
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 21:02
1/65
Képek, videók
Magyar Hirlap megrendelő
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:49
DIGI tv megrendelés
raczandris
2008. március 12. szerda, 03:36
Budapesten
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:54
Egy tél Budapesten 01.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
Egy tél Budapesten 02.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
1983Budapesten24.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:59
1983Budapesten23.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten22.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten21.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten20.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten19.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten17.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten16.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.