Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 09:55 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Online kulturális programok és újra megnyitó turisztikai helyszínek várják az érdeklődőket
Kommenteket és hozzászólásokat vár csütörtökig a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), amelyben arra keresik a választ, hogy kinek mi az első gondolata a múzeumról. A kommüniké kiemeli, hogy a Közösségek Hete keretében kiderülhet, milyen sokféleképpen gondolkodnak a látogatók MNM-ről.

A május 18-i múzeumi világnap alkalmából a hétvégén ingyenes lesz a belépés a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzenbe. A szabadtéri gyűjtemény távolságtartás mellett látogatható, a kasházban és a főépületben kötelező maszkot viselni, a többi bemutatóterem zárva tart.

Korlátozott nyitvatartási időben és csökkentett szolgáltatásokkal várja a vendégeket a hétvégétől ismét a szigetvári vár. A műemlék területére csak szájmaszkban lehet belépni és az egymástól való kétméteres védőtávolság tartását várják el az emberektől - olvasható a közleményben. Nógrád megyében újra látogatható a világörökségi Hollókő vára és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület. A vár a zárt terek kivételével látogatható. Az
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:49
Koronavírus - Újranyitásra készül Olaszország: várólista a fodrászatokban, biztonsági távolság a strandokon
legalább négyméteres távolságot kell biztosítani.

A mintegy félmillió olaszországi bár és étterem megkezdte felkészülését a vendégek hétfőtől újrakezdődő fogadására, az óvintézkedések miatti asztalszám-csökkenés ellensúlyozására az önkormányzatok felfüggesztették a területfoglalási díjak begyűjtését. Amennyiben lehetséges, a presszók és éttermek előtti járda- és útszakaszon is asztalok helyezhetők el, például a parkolásra fenntartott részen, az autók helyére asztalokat állítva fel.

Több helyen ingyenes kóstolóval, "karanténzáró partival" készülnek megünnepelni az újraindulást. A vendéglátók azonban attól tartanak, hogy a vendégek nem fognak rögtön visszatérni a fennmaradó félelem és az anyagi nehézségeik miatt.

A fodrászatok és kozmetikai szalonok megkezdték az üzlethelyiségek fertőtlenítését, friss felmérések szerint az olasz nőknek leginkább ez hiányzott az utóbbi két hónapban. Az előírások szerint a vendégeket egyenként kell fogadni, ezért máris hosszúra nyúltak a várólisták.

A
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 16:52
Koronavírus - Franciaország a határait legalább június 15-ig zárva tartja
általában. A párizsi tömegközlekedési vállalat, az RATP jelezte, hogy hétfőtől 75 százalékosra növeli a szolgáltatását, amely június elejére állhat vissza a normál üzemmódba.

Olivier Véran egészségügyi miniszter megerősítette, hogy hétfőtől megkezdődik a franciák tömeges szűrése, minden tünetet produkáló állampolgárt és a vele kapcsolatba kerülteket ingyen tesztelnek az egészségügyi hatóságok. A fertőzötteket arra kéri a kormány, hogy otthonaikban különüljenek el, de amennyiben ez nem oldható meg, ingyenesen hotelszobát biztosítanak számukra. Az állampolgárok egyéni felelősségében bíznak, a karantén betartását nem fogják hatóságilag ellenőrizni.

A karantén ideje alatti maszkhiány miatt az elmúlt napokban heves politikai vita alakult ki arról, hogy a kormány képes lesz-e biztosítani a beígért tömeges tesztelést és azt, hogy az országot ne érje el a járványnak egy második hulláma. Az Odoxa közvéleménykutató-intézet szerdán közzétett felmérése szerint a franciák kétharmada támogatja és várja az
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:43
Koronavírus - A piacokra is életkori időkorlátozást vezettek be egyes vidéki településeken
Szolnokon a Széchenyi és az Ady Endre úti piacon már érvényes az új rend: a 65 évnél idősebbek csak reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak.Tiszafüreden keddtől a 65 év felettiek csak 7 és 10 óra között látogathatják a vásárcsarnokot.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere szombattól fordított az eddig bevezetett látogatási renden a város piacán. A helyi rendelkezés szerint 7-9 óra között csak a 65 év felettiek, majd 9-14 óra között a 65 év alattiak látogathatják a dél-balatoni település piacát.

Hódmezővásárhelyen húsvétvasárnaptól kötelezővé tették a piacon a maszk viselését, a vásárlóktól azt kérik, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat.

Szentesen a Rákóczi Ferenc utcai piacon szombattól belépéskor kötelező a kéz- és lábfertőtlenítés, az árusoknak pedig előírták a gumikesztyű és a maszk viselését. Azoknak, akik nem rendelkeznek ilyennel, az önkormányzat biztosít védőeszközt.

Csongrádon a piac vásárlóinak szombattól kötelező a maszk
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 18:12
Ferenc pápa húsvét vigíliáján
hogy előttünk menjen Galileába, vagyis arra a helyre, amely őt és tanítványait is a mindennapi életre, a családra, a munkára emlékeztette. Jézus azt akarja, hogy vigyünk reményt oda, a mindennapi életbe. De Galilea a tanítványok számára az emlékek helye is, elsősorban az első meghívás emlékéé. A visszatérés Galileába arra való emlékezést jelent, hogy Isten szeretett és meghívott bennünket. Mindannyiunknak megvan a maga Galileája. Újra kell kezdenünk utunkat, emlékezve arra, hogy egy szeretetből fakadó, ingyenes meghívásból születünk meg és születünk újjá; ott, a saját Galileánkban. Ettől a ponttól kell mindig újraindulni, különösen a válsághelyzetekben, a megpróbáltatások idején. Emlékeznem kell az én Galileámra!
De még több van itt. Galilea volt a legtávolabbi térség onnan, ahol voltak, Jeruzsálemtől. És nemcsak földrajzilag: Galilea volt a legtávolabbi hely a szent város szentségétől. Olyan terület volt, amelyet másféle emberek, sokféle vallást követő emberek laktak: ,,a pogányok Galileája"
maroka, 2020. április 12. vasárnap, 13:56
Pályázattal és minikoncertekkel ünneplik az 50 éves budapesti metróközlekedést
A cég csütörtöki közleménye szerint az évforduló alkalmából Facebook-oldalának borítóképére hirdetett pályázatot, amelyre a budapesti metró jelenéhez vagy múltjához kapcsolódó fotókkal és videókkal lehet jelentkezni.

A Facebookon olvasható kiírás szerint az anyagokat április 15-ig várják, a fotókból folyamatosan válogatnak közösségi oldalukra. Minden pályázónak ingyenes belépést kínálnak a BKV budapesti vagy szentendrei múzeumába, amint azokat megnyithatják. A két kategória nyertese pedig a veszélyhelyzet elmúltával ellátogathat egy általa megjelölt BKV-telephelyre.

A BKV az évforduló alkalmából Facebook-oldalán válogatást ad azokból a minikoncertekből is, amelyeknek korábban a metróállomások adtak helyet, de a metróról szóló virtuális múzeummal is várják a közönséget.

Az első metróvonalat 50 évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át Budapesten. Az első, már utasokat is szállító metró 1970. április 3-án 04.10-kor gördült ki a telephelyről. Noha a földalatti villamos vasút a metró
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:41
Koronavírus - Operatív törzs: folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását
Ártándnál kell várakozásra számítani, a kilépő oldalon pedig Csanádpalotánál, de ott a kilépő személyforgalomban is - mondta.

Ismertette: a járvánnyal összefüggésben 112 büntetőeljárást indítottak, ebből 23-at csalás, 10-et járványügyi szabályszegés, 19-et közveszéllyel fenyegetés és 27-et rémhírterjesztés miatt. A büntetőeljárásokkal kapcsolatban eddig 32 gyanúsítottat hallgattak ki.

Arra az újságírói kérdésre, hogy javasolja-e az operatív törzs a fővárosnak és a városoknak, hogy tegyék ingyenessé a parkolást a településükön ezzel is elősegítve, hogy ne a közösségi közlekedést használják az emberek, azt mondta: az operatív törzs hatáskörét kormányhatározat szabályozza, és nem jogosult ingyenessé tenni a parkolást, nem írhatja át a parkolásra vonatkozó rendelkezéseket, arra az önkormányzatok jogosultak.

Ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta: a magukról gondoskodni nem tudó idősekről az önkormányzati törvény alapján az önkormányzatoknak kell gondoskodnia, s bíznak abban, hogy az
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 13:22
Koronavírus - Játszóterek bezárásáról döntött több önkormányzat, szervezik a segítséget az időseknek
kívül.

A miskolci önkormányzat azt közölte: a városban Veres Pál (Függetlenek SZIVE, MSZP, Momentum, Párbeszéd, Jobbik, LMP, DK, Mindenki Magyarországa, Velünk a Város) polgármester kérésére járőrszolgálatot indítanak, hogy felhívják az idejüket a plázákban töltő diákok figyelmet: az új tanítási rend szerint otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat.

Siófokon az önkormányzat internetes oldala szerint egy helyi hotel ingyen ajánlja fel a szobáit az önkéntes karanténba vonulóknak. A városban ingyenessé vált a parkolás.

Barcson bezárt a fürdő, a helyi szociális központ nem fogad klubtagokat a nappali ellátás keretében.

Salgótarjánban keddtől bezárták a játszótereket - a város polgármestere a döntést közösségi oldalán jelentette be. Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület - DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd, Tarjáni Városlakó Egyesület) tudatta azt is, hogy nemcsak az önkormányzat fenntartásában lévő, hanem Salgótarján egész közigazgatási területén működő óvodákban és
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 15:52
A magyar széppróza napja - Programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A Magyar Írószövetség választmánya 2017-ben kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján megrendezzék a magyar széppróza napját, amelyet először 2018-ban ünnepeltek meg.

Idén a Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség szakmai irányításával csaknem száz rendezvény zajlik határon innen és túl február 18-tól február 28-ig.

Kedden a PIM-ben novellaíróversennyel, antológiabemutatóval és koncerttel várják az érdeklődőket.

A novellaíróverseny résztvevője Csender Levente, Király Farkas és Szilágyi-Nagy Ildikó. A gálaesten bemutatják Az év novellái 2020 című antológiát és koncertet ad a Misztrál zenekar. Az est műsorvezetője Völgyi Tóth Zsuzsa lesz, közreműködik Turi Bálint színművész - olvasható a közleményben.

A PIM rendezvényére a belépés ingyenes.
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 07:05
Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel
tartja, és úgy gondolja, hogy az alapítvány valódi célja a pénzszerzésen kívül a feszültség keltése Magyarországon, és az ország lejáratása külföldön.

Az államtitkár azt mondta: olyan helyzetről van szó, amely még 2004-ben, a Gyurcsány-kormány időszakában keletkezett. A gyöngyöspatai iskola állami működtetésbe vételével megszüntették ezt az állapotot, a kormány célja, hogy kompenzálja a diákokat, akiket hátrány ért.

A probléma megoldása nem egy nagy összeg kifizetése, hanem a hosszú távú, ingyenes képzési program - mondta Rétvári Bence, hozzátéve: ez jobb esélyt ad az érintetteknek, a végzettség megszerzése jobb munkahelyet és a biztos egzisztenciát jelenthet.

A diákokat képviselő alapítvány az államtitkár szerint nem az ott élő romák segítésében, hanem abban érdekelt, hogy "a Soros-hálózat tagjaként" további feszültséget gerjesszen és minél nagyobb összegű kártérítéseket próbáljon állami szervekből, önkormányzatokból, tankerületekből "kisajtolni". Bírálta az alapítványt azért is, mert
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 12:51
Hallássérülteket is vár koncertjeire az Óbudai Danubia Zenekar
A sorozat három koncertjén - február 7-én, március 26-án és május 15-én - a zenekar ingyenes koncertjein minden fizikális eszközt bevetnek majd, hogy valamiképp át tudják adni a zene élményét azoknak, akik máshogyan vagy egyáltalán nem hallják azokat a hangokat, amelyek érzékelése az ép hallásúak számára természetes. Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a klasszikus zenei formáció most azoknak mutat utat a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak - közölte a zenekar az MTI-vel.

"Hangrezgéseket közvetítő eszközök és különleges kontakthangszórók segítségével igyekszünk átélhetővé tenni Beethoven zenéjét a hallássérültek számára. Akinek pedig az a legjobb megoldás, akár be is ülhet a zenészek közé, szó szerint a hangszerek érintőleges közelségébe. Azt reméljük, a koncertjeink arra is lehetőséget adnak a hallássérülteknek, hogy átéljék azt a fajta közösségi élményt, amelyet csak az élő előadóművészet megtapasztalása képes adni" - idézi a közlemény Hámori Máté,
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 11:22
Elindul a Magyar Multi Program második köre
második körben ismét több száz vállalkozást megszólítva, várhatóan legfeljebb 50 vállalkozást választanak ki a fejlesztésekre.

Kiemelte, hogy a kormány hisz a vállalkozókban, akik munkalehetőséget biztosítanak, hozzájárulnak településük, régiójuk, valamint a nemzetgazdaság fejlődéséhez.

A program egy éve indult. Hozzátette: országjárás kezdődik a program megismertetésére, állomásai a főváros mellett Székesfehérvár, Miskolc, Szombathely, Pécs, Kecskemét, Debrecen, Szeged lesznek. A jelentkezés ingyenes, a kiválasztottak 45 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat diagnosztikás és fejlesztési terv készítését követően 2-36 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez vagy 50-340 millió forint értékben részesülhet vissza nem térítendő támogatásban komplex fejlesztései megvalósításához - ismertette.

Kitért arra, hogy a Magyar Multi Program első kiválasztási körében több száz
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 11:52
1/67
Képek, videók
Érdeklödők bőven
wob
2016. szeptember 28. szerda, 12:08
érdeklődők
balazsmargit
2012. július 30. hétfő, 23:27
Érdeklödök mint mindig.,
wob
2011. június 26. vasárnap, 18:32
Érdeklődők
inoke
2010. szeptember 28. kedd, 12:25
Jönnek az érdeklődők!
inoke
2009. október 09. péntek, 21:51
Érdeklődők 2
inoke
2009. augusztus 10. hétfő, 21:46
Érdeklődők
majorkaj
2008. augusztus 21. csütörtök, 20:11
Érdeklődők
totyimotyi
2007. november 19. hétfő, 16:20
érdeklődők
solanum
2006. július 16. vasárnap, 21:46
heti-turisztikai-ajanl o-s
menusgabor
2015. szeptember 01. kedd, 22:50
turisztikai központ
zsoka63
2009. január 27. kedd, 19:03
Magyar Nemzeti Múzeum
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:04
Civil Közösségek Háza009_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:09
Civil Közösségek Háza008_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:09
Civil Közösségek Háza007_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.