Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:23 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mai nap fénypontja !!!!!
margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült,
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Vacsi pillanatok alatt....na de milyen!
is értem miért szüntették meg a buszsofőrnél vásárolható jegyeket.....na de! Haza felé hívtam Erikát, mi újság a pipikkel, kacsával? Még a farmon voltak. Hát akkor nekiindultunk. Hatalmas gyönyörű farm, gyümölcsössel, rengeteg állattal....előrecsomagolva, csodásan tisztított előhűtött pipikék, és a kacsa már várt. Oké! kis pletyi, címcserék indulás haza. Itthon rájöttem, hogy nincs még vacsi, így turbó üzemmódra kapcsolva a kakas-husiból , ami a levesből kivettem, gyorsan megcsináltam pörköltnek, és bekevertem egy palacsinta tésztát. Hortobágyi palacsinta. Na de nem vacsi a vacsi görög-sali nélkül, így összedobtam azt is egy 3 személyest. imádom a salátákat, és ehhez a palacsintához elhagyhatatlan! Tényleg hipp-hopp meg lett! Neki ültünk a csajokkal, és eltüntettük.Igen tudom ez nem paleo...de mit tegyek. Folytatom, persze, hogy folytatom, hiszen jót tesz nekem!
Hogy holnap is legyen mit enniük a drágáimnak, az egyik pipit befektettem egy kis zöldség ágyra, krumpli, hagyma, répa, és benyomtam a
dundulino, 2016. szeptember 16. péntek, 23:23
Túrógombóc sütve – mai menü
felöntöm forró vízzel. Ekkor fűszerezem. Én friss tárkonyt szórtam bele, meg kevés kakukkfüvet, bazsalikomot. Addig főzöm, míg meg nem puhul a hús, és a zöldségek. Ekkor belekeverem a tejfölt, és kész. (most tésztát főztem bele)

pulykaragu

Húsból ilyenkor többet vágok fel, azokat serpenyőben előkészítem másnapra, azaz olajon megdinsztelem, és zöldségekkel összekeverem. (így lesz holnapra is ebédünk)

Amíg a leves fő, a túrógombócot beteszem sülni. Ehhez már előző nap bekevertem a tésztát, mert annak állnia kell.

Nem főzöm a gombócot, mert az sokkal több időt vesz igénybe, és ott kell mellette állni, ráadásul a főzővíz és a pirított morzsa elfoglal két főzőhelyet is, szóval nehezebben tudnék előredolgozni másnapra.

A sült túrógombóc a következőképpen készül:

Hozzávalók: 1 kg túró, 3 db szikkadt zsemle beáztatva, 2 tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom leve és héja, mazsola, fél liter tejföl elkeverve vaníliás cukorral, a tetejére pirított
horvathnemagdi, 2016. július 29. péntek, 19:34
A szombat korán kezdődött!
nagyon nem ugrálhatok :-D
Nagyon megnyugtató volt az a 20 perc, és igen, máskor is elmegyünk majd oda is...a rohanás közepette egy reggeli ital...hm... Amíg ittam a teámat, mert hatalmas adagot, és hihetetlen finomat kaptam, Robi átszaladt a szomszédba és két perc múlva már jött is a nagyobb cipelővel! kocsi, haza, Mona balett, én meg nekiálltam főzni. Párolt zöldbab szállak, kaporszósszal, és sült karajjal. Nekik még főtt krumplit is csináltam mellé. Nagyon nem voltak odáig, de elfogyott :-D Bekevertem egy goffrit ,amit Dudus sütött ki,mert arra már nem igazán jutott volna időm. A kedvesemnek csináltam gyorsan két túrós és egy diós rétest. Nem sok idő kellett neki az eltüntetéséhez :-D
Szóval gyorsan kellett készülődnöm, hogy időre elkészüljek, mert rohanás volt az egész délután. Egy idősek napjára mentem, már évek óta járok,mindig hívnak és szinte ragaszkodnak hozzám :-) Az első két dalt hallgatták, majd következett a műsor. Nagyon jó volt. Nagyon szeretem az időseket, akkora szívük van...és
dundulino, 2015. október 12. hétfő, 21:20
Papagáj sütemény
porcukor
25 deka margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor
A tetejére:
10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.
A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.
Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)
Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.
A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a
horvathnemagdi, 2015. május 23. szombat, 12:21
Palóc leves:
VALI hagyományos konyhája

Palóc leves:
A hagymát a szarvashússal összesütöm, amíg a hús nem lesz fehér. Amikor kihűlt, rakok rá pirospaprikát, fűszerezem (bors, saját készítésű gulyáskrém- piros arany- fokhagymakrém, bors). Azért nem sózom mert saját készítésű füstölt húsos csontot is rakok bele. Felöntöm vízzel, zöldségelem (sárgarépa, fehérrépa, vajbab). Miközben fől, elkészítem a húsgombócot (bekevert kolbász hús, flekken fűszer, egy tojás, egy zsemle). Belefőzöm a levesbe a húsgombócot amikor minden megpuhult, tejfölt keverek bele.

Leves cipó:
Hozzávalók :

25 dkg kenyérliszt
25 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 kanál méz
3,5 dl meleg víz
2 teáskanál só

A lisztet tegyük egy dagasztó edénybe . A közepébe alakítsunk ki egy kis fészket . Tegyük bele a mézet . Morzsoljuk rá az élesztőt . Öntsük fel 1 dl meleg vízzel . Hagyjuk , hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson . Adjuk a többi anyagot is a liszthez és jól dagasszuk ki a
horvathnemagdi, 2015. február 21. szombat, 14:26
Papagály szelet
Hozzávalók
4 egész tojás
30 deka porcukor
25 deka margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1csg sütőpor
1csg citromos pudingpor
1csg puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére
10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

A porcukrot a tojással habosra kikeverem majd lassan hozzáadom a kissé olvadt margarint és tovább habosítom.
Hozzáadok 2 deci tejfölt és a sütőporos lisztet.A bekevert tésztát háromfelé osztom, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverem.Két őzgerinc formát kiolajoztam morzsával meghintettem Az aljára a sárgamassza felét a tetejére a csokis masszát teszem erre pedig a puncsos massza kerül
Mind a két formába így teszem a masszát
180 fokon megsütöm
Amikor megsült és kihűlt a tetejét csokoládéval bevonom
A csokoládét a margarint és az olajat gőz felett felolvasztom és a tésztát bevonom
Marcsi konyhájából
suzymama, 2015. február 01. vasárnap, 15:52
Minden napra van valami . . .
Párom hozott a telekről cseresznyét és egrest.


A nagy magozás közepette gyorsan bekevertem egy adag kevert tésztát, cseresznyét tettem bele, így ebéd utánra volt egy kis édesség . . .


még mára is maradt belőle
sarkadykati, 2014. június 20. péntek, 17:50
A Gyógyító Művészetek oldaláról hoztam, szeretettel.
húsz dekányi porcukor, esetleg rumba mártott mazsola, és a mákba némi reszelt alma is hogy ne legyen olyan száraz a töltelék. Persze kell még bele citrom reszelt héja, és vaníliás cukor is a dióba, és a mákba, egy zacskó fele - fele. Persze az édességet meghatározza, hogy a család mennyire szereti vagy eheti a cukrot, de a húsz deka az bőven elegendő. Tehát a tölteléknek majdnem csak többnek kell lennie, mint a tésztának. Nagyon csúfos és szegényes, ha a töltelék csak itt - ott látszik a tésztában. A bekevert tölteléket kihűtjük, hogy hidegen kenjük majd a tésztára.

Lassan le is tellett a kettő óra, és a pihentetett tésztánkat kettőbe vágjuk, és a gyúródeszkán kb. egy centis vastagságúra nyújtjuk. A gyakorlott háziasszony már tudja, hogy melyik tepsibe akarja sütni, mert akkorára nyújtja a tésztát. Kanállal, de jobb, ha kenőkéssel a langyos tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és óvatosan feltekerjük a tésztáját. A tepsibe úgy helyezzük el a tekercset, hogy a teteje sima maradjon és a tekerés vége
suzymama, 2013. december 16. hétfő, 09:37
Miből készül a fehérkenyér? Kenyérlisztet vettem, tök barna lett. Miért?
Amit a csomagoláson kenyérlisztnek írnak, az már előre bekevert liszt. A BL búzalisztet jelöl, a szám nem a sikértartalmat, hanem a hamutartalmat jelöli.
BL 55, azaz búzaliszt, 0,55 % hamutartalmú. Ez a finomliszt.
BL 80-as, az 0,88 % hamutartalmú. Ebből készült anno, a fehér kenyér. Persze az előző keverésével. Ez volt a kenyérliszt.
Régen volt még a BL 112-es, ami 1,12 % hamutartalmú. Ez utóbbi hozzáadásával készült régen a barna kenyér, BL-80-ból.
A búzaliszteket jelölik még BFF-el. Ez a Rétesliszt, (BFF-55) ami finom fogós liszt. Hogy miért fogós? Passz! Talán a szemcsézettsége miatt. Nem por jellegű, hanem szemcsés.
Ettől alig tér el a TL-50, azaz a tésztaliszt. Itt az egy négyzetcentiméteren található korpaszemcse is meg van határozva. És elértünk a lényeghez.
A BL és a BFF esetében nincs korpaszemcsére előírás, csakis a hamutartalomra.
A hamutartalmat végül is a korpaszemcse határozza meg. A kenyér barna lesz, ha túl sok benne a korpa.
Akkor is barnább lesz a
lakatosjanos, 2013. december 08. vasárnap, 18:40
Keverem, kavarom . . .
A mai napon is igen meleg lesz, ezért már most megsütöm, amit tegnap bekevertem, a Család egyik kedvencét, a Legényfogót.


Hozzávalók:

50 dkg liszt, pici só
4 kávés kanál sütőpor
25 dkg Rama vaj
25 dkg cukor
1 csomag vanillincukor
2 db tojás

Elkészítés: A lisztet a sütőporral összekeverjük, meg a pici sóval. A lisztbe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot, vanillincukrot, a tojásokat. Villa segítségével a cukorból és tojásból sűrű pépet keverek, majd ráteszem a kockára vágott Rama vajat, betakarjuk ezt az oldalán levő liszttel és összegyúrjuk az anyagokat.
Tányérra teszem, beteszem a hűtőbe hűlni. Majd kihűlés után csak a fele tésztát nyújtom ki lisztezett deszkán 3 mm-es vastagságúra.
sarkadykati, 2013. július 17. szerda, 03:43
1/4
Képek, videók
Az est fénypontja(i)
zajta
2006. december 19. kedd, 22:51
A Party Fénypontja:)
fotozoli
2006. július 30. vasárnap, 21:32
Nyuszi tojással
eva6
2018. március 31. szombat, 14:10
Csibe tojással
eva6
2017. április 14. péntek, 13:48
Barika tojással
eva6
2017. április 13. csütörtök, 09:26
tulipánok tojással
eva6
2017. április 10. hétfő, 15:25
virsli tojással
sanci81
2016. augusztus 15. hétfő, 18:00
Tóbiás és Sára 4 tojással
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Tóbiás és Sára 4 tojással
cipello
2016. április 07. csütörtök, 16:17
tojással labdázó gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:20
nyuszik tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:55
gyertya tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:49
nárciszok tojással
eva6
2016. március 21. hétfő, 12:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.