Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:39 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az MKIK újabb javaslatcsomagot dolgozott ki
szociális hozzájárulási adó időleges elengedése segítséget nyújtott az érintett ágazatoknak, ugyanakkor a kedvezményből kiestek például a KIVA-t választó adóalanyok. A kamara javasolja, hogy hasonló időtartamra, mint a szociális hozzájárulási adónál, a KIVA-kulcsot mérsékeljék 12 százalékról 9 százalékra.

A javaslatok között szerepel az adóelőleg fizetési kötelezetség felfüggesztése az éves adóknál, valamint igény esetén, lehetőséget kell biztosítani az éves adóbevallások, az éves beszámoló beadási határidők eltolására a vészhelyzet végét követő 60. napig.

A kamara javaslata szerint szociális hozzájárulási adó kedvezményt kellene kapniuk a vállalkozásoknak munkavállalónként 50 ezer forintig, de legfeljebb vállalkozásonként 12,5 millió forintig kizárólag tovább foglalkoztatottakra, és nem az április elseje utáni új belépőkre, amit meghatározott ágazatokban, és csak a fizikai munkavállalók után lehetne igénybe venni - írja a kamara javaslatában.

A kamara szerint amunkavállaló közvetlenül is
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:13
Kézilabda BL - Új trófeákat terveztet az EHF
Az EHF szerdán a honlapján számolt be arról, hogy a nyílt pályázaton bárki indulhat, a beadási határidő péntek, a győztesnek pedig július 1-re kell elkészülnie a kupák terveivel.

A győztes pályázó által készített trófeákat a 2020/21-es idényétől kezdve három szezonon keresztül adják majd át.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:04
AM: hungarikumpályázat nyílt összesen 230 milliós kerettel
Közleményük szerint a hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, már működő helyi települési értéktárakkal együttműködésben települési, tájegységi értéktárak létrehozására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat. Mindhárom célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Az AM közölte, hogy a most megnyíló pályázat 180 millió forint keretet határoz meg hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására. A pályázaton 1 millió és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el.

Az értéktár létrehozás és működtetés területén tapasztalattal bíró szervezetek 500 ezer forinttól 2 millió forintig terjedő támogatást nyerhetnek el, amennyiben értéktárat még nem működtető szervezet számára át szeretnék adni tapasztalataikat értéktár létrehozásával
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 12:32
Koronavírus - Átmeneti könnyítést kér az Adótanácsadók Egyesülete a kisvállalkozásoknak
számítottan 45. napig.

Az egyesület álláspontja szerint az általános forgalmi adó (áfa) esetében a kisvállalkozásoknak lehetővé kell tenni, hogy év közben is bejelentkezhessenek a pénzforgalmi áfa alá, megszüntetve a jelenlegi árbevételi korlátot. Így nem lennének kitéve annak, hogy akkor is meg kell fizetni az áfát a számla után, ha azt a vevője nem fizette ki. Erre legyen elég egy egyszerűsített nyilatkozat a fizetendő áfáról, a bonyolult áfa-bevallás helyett - írták.

Javasolják, hogy ha határidőre nem tudott a vállalkozó áfa-bevallást, nyilatkozatot beadni, de az áfa-előleget megfizette vagy kiutalási kérelmet nyújtott be, illetve határidőre ugyan beadta áfa-bevallását, nyilatkozatát, de azt önrevízióval módosítja, akkor mentesüljön az önrevíziós- és késedelmi pótlék alól.

A közlemény szerint a megváltozott munkafeltételek, körülmények között jelentősen csökkentené a vállalkozások leterheltségét, ha felfüggesztenékaz áfával kapcsolatos minden összesítő nyilatkozat beadási
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 12:01
Idén 65 milliárd forinttal segítette a falvakban az életminőség javítását a kormány
Gyopáros Alpár emlékeztetett, idén februártól tizenöt területen jelentettek meg pályázati kiírást az ötezernél kevesebb lakossal rendelkező, összesen mintegy 2900 magyarországi településnek, amelyeken a magyar lakosság mintegy harmada, több mint hárommillió ember él.

A kormány képviselője hangsúlyozta, a pályázatok kiírása előtt több mint 80 helyszínen tájékozódtak településvezetőkkel, jegyzőkkel, egyházi szereplőkkel, civil szervezetekkel, valamint helyi lakosokkal. Gyopáros Alpár szerint ennek is köszönhető, hogy végül az érintett települések 97,4 százaléka nyújtott be pályázatot, a pályázók 86 százaléka pedig el is nyert valamilyen támogatást.

Kiemelte, a kabinet Magyar falu programjának helyi életminőség javítását célzó alprogramja is tisztán magyar költségvetési forrásból valósul meg, abban "egyetlen eurócent európai uniós támogatás sincs".

A kormánybiztos tájékoztatása alapján az idén összesen 11 069 pályázat érkezett, amelyek közül 5307 nyertest hirdettek.

A pályázati
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:30
Meghirdette a jövő évi roma nemzetiségi pályázatokat a Belügyminisztérium
forint, hagyományőrző táborok szervezésére 250 millió forint, roma nemzetiségi pedagógusok továbbképzésének szervezésére 20 millió forint áll rendelkezésre - közölte a BM csütörtökön az MTI-vel.

A hagyományőrző táborok forrását - a tavalyihoz képest - 50 millió forinttal megemelték, így jövőre még több gyermek ismerkedhet a roma kultúrával, hagyományokkal - írták.

A roma nemzetiségi civil szervezetek pályázatait 30 napos, a kulturális kezdeményezéseket és a táborpályázatokat 60 napos beadási határidővel hirdették meg.

Felidézték: a támogatások célja a magyarországi roma nemzetiség önazonosságának megőrzése, nyelvének, hagyományainak, szellemi és tárgyi emlékeinek ápolása. A támogatások emellett segítik a roma nemzetiségi érdekképviseleti célok megvalósítását, a közművelődési feltételek javítását, a kulturális és tudományos kezdeményezéseket.

Pályázni mások mellett roma nemzetiségi civil szervezetek, roma nemzetiségi önkormányzatok, a roma nemzetiségi önkormányzat által alapított
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 09:51
Magyar Falu Program - Gyopáros: több mint háromszázan pályáztak a falugondnoki szolgálat fejlesztésére
Gyopáros Alpár közölte: a falu- és tanyagondnoki buszok beszerzésére, illetve a meglévő gépjárművek cseréjére biztosítanak - idén 4 milliárd forintos - forrást, ami legalább 266 busz beszerzését teszi lehetővé.

Azt mondta, hétfő reggel 303 pályázatot regisztráltak, de az utolsó napon "felerősödő aktivitás" miatt becslése szerint további száz-kétszáz pályázat "jó eséllyel" még a nap folyamán beérkezik.

Emlékeztetett: minden pályázat esetében a beadási határidő lejártától számított 60 napon belül születik döntés, de a gyakorlat azt mutatja, hogy már 50 napon belül tudnak nyerteseket hirdetni. A pályázati támogatást még ebben az évben kifizetik, így a nyertesek az idén beszerezhetik a buszokat.

Gyopáros Alpár közölte: a falu- és tanyagondnokok az "intézményhiányos" kistelepüléseken az óvodások és iskolások, valamint a betegek szállítását végzik, emellett segítenek a többi közt a gyógyszerkiváltásban és az étkeztetésben is.

A szolgálatok fenntartását segítő, településenkénti 2,5 millió
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:21
Újabb négy pályázati felhívás jelent meg a Magyar falu programban 16 milliárd forint keretösszegben
hivatalok felújítására két-kétmilliárd forint, falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatására pedig 4 milliárd forint.Valamennyi támogatás vissza nem térítendő, száz százalékos támogatási intenzitású hazai támogatásnak minősül - emelte ki.Részletezte, hogy az önkormányzati tulajdonú útfelújításnál a pályázók közhasználatú parkoló felújításra és kialakításra is pályázhatnak, kerékpárutakat és hidakat renoválhatnak. Egy pályázó maximum harmincmillió forintig támogatható. A végső beadási határidő szeptember másodika.Járdafelújítás anyagtámogatására maximum ötmillió forint nyerhető el, a végső beadási határidő augusztus 30.A polgármesteri hivatalok fejlesztésére azon önkormányzatok is pályázhatnak, amelyeknél a hivatal több funkciót is ellát, például orvosi rendelő, vagy közösségi tér működik benne. A pályázat keretében külső és belső felújításra, átépítésre, bővítésre, korszerűsítésre, a hivatalhoz tartozó parkoló kialakítására, kizárólag az épület előtti járda
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:12
Gyopáros Alpár: megjelent a Magyar Falu Program két újabb pályázatának eredménye
keretében február vége óta hat pályázati kiírás jelent meg. Az első két pályázaton - amelyek révén egyházi és önkormányzati közösségi tereket fejleszthettek a falvak - csaknem ezer kistelepülés nyert összesen 13 milliárd forintnyi támogatást.

Ezeket követte az egészségügyi ellátás fejlesztését célzó további három kiírás: orvosi szolgálati házak építésére, orvosi rendelők fejlesztésére, építésére, továbbá orvosi rendelők eszközállományának megújítására. Ezek közül kettő esetében lejárt a beadási határidő, a mintegy ezer nyertest tartalmazó lista szombaton jelent meg a kormany.hu oldalon - tette hozzá.

Gyopáros Alpár beszámolója szerint az orvosi eszközök beszerzésére kiírt pályázaton, amelyen 1-től 5 millió forintig lehetett támogatáshoz jutni, csaknem minden jelentkező nyert, a 2 milliárd forintos keret szinte teljesen elégnek bizonyult.

Az orvosi rendelők építésére, felújítására meghirdetett pályázaton a jelentkezőknek csak mintegy fele juthat támogatáshoz. "Mivel itt ekkora volt az
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 15:41
Meghirdették az idei hungarikum pályázatot
Az összegzés szerint mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.A most megnyíló pályázat 220 millió forintos keretet határoz meg hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására. A pályázaton 1 és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el.

A Hagyomány a divatban - viselet másként elnevezésű területet harmadik alkalommal hirdeti meg az Agrárminisztérium, amelyre 10 millió forint áll rendelkezésre. Míg az első évben 13 pályázó részesült támogatásban ezen a területen, addig tavaly már 28 nyertes készíthette el kollekcióját. A vél az, hogy a Kárpát-medence hagyományos öltözetkultúrája, valamint népi kézműves értékeinek megőrzése, népszerűsítése, alkalmazása ünnepeink és hétköznapjaink részévé váljanak. A támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

A hazai és a külhoni értékgyűjtés támogatására 2013 júliusa és 2018 decembere
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:10
Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári Erzsébet-táborokba
A közleményben azt írták, a tavaszi osztálykirándulásokra április 1-jéig, a nyári balatoni élménytáborokba március 26-ig regisztrációt követően interneten keresztül lehet jelentkezni.

Regisztrálnia a korábban már jelentkező és az újonnan pályázó szervezeteknek is kell. A jelentkezések során tíz gyermekenként egy, tíz sajátos nevelési igényű tanulónál pedig két felnőtt kísérő részvétele szükséges - tudatták, hozzátéve, az elbírálás és az értesítés a beadási határidők után ütemezetten történik.

Az alapítvány május 1. és június 5. között Zánkán tartja majd a magyarországi tavaszi osztálykirándulásokat, amelyekre idén kétszer annyi, összesen húszezer tanulót fogadnak. A kétéjszakás táborba a köznevelési intézmények 1-12. évfolyamos diákjait várják. A balatoni nyári élménytáborokat június 16. és augusztus 30. között rendezik meg, ezalatt több mint harmincezren táborozhatnak. A hatnapos, ötéjszakás táborok tíz turnusára gyermekvédelmi intézmények és a köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 12:12
Kormánybiztos: idén 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar Falu Programra
indított Magyar Falu program iránt, ekkora támogatási keretre még nem volt példa költségvetési forrásból.

A Magyar Falu programban 50 milliárd forintot fordítanak 3-4-5 számjegyű utak fejlesztésére, 25 milliárd forintot a falusi csokra és 75 milliárd forintot a közszolgáltatások fejlesztését érintő 18 célterületre - ismertette.

A települések a forrásokhoz gyorsan hozzájuthatnak, a pályázati eljárás egyszerű. A pályázatokat a Miniszterelnökség és a Magyar Államkincstár kezeli, azokról a beadási határidőt követő 2 hónapon belül döntenek, majd napok, maximum hetek telnek el a támogatott összeg elutalásáig. A program teljes mértékben előfinanszírozott - hangsúlyozta.

A pályázatokkal kapcsolatos minden információt a kormány hivatalos honlapján teszik közzé - jelezte.

A Magyar Falu program hosszú távú program, az alapvető cél a népesség elvándorlásának lassítása, amit nem lehet egy év alatt elérni - fogalmazott Gyopáros Alpár, hozzátéve: a program folytatását legalább egy évtizedre
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:04
1/14
Képek, videók
mindenki dolgozott rajta
sambasim
2012. április 28. szombat, 09:31
aki értünk dolgozott
lovaszmarika
2011. november 01. kedd, 13:32
Marika is nálam dolgozott
orban47
2011. augusztus 06. szombat, 20:06
Dolgozott a természet:)))
cipello
2008. szeptember 21. vasárnap, 13:28
Föld Anya dolgozott
makoenci
2007. augusztus 04. szombat, 23:17
Erintetlen_erdély-1728 x80
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:23
Erintetlen_erdély-1728 x80
menusgabor
2015. november 30. hétfő, 19:39
Egy érintetlen szellemfal
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:04
érintetlen természet
manocska69
2010. január 29. péntek, 19:09
Érintetlen táj
sasdilaszlo
2009. április 13. hétfő, 16:34
46 ÉRINTETLEN TÁJ.jpg
mamoka41
2008. november 10. hétfő, 21:03
Érintetlen természet
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:58
házadó kedvezmény hat.
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:46
oszidekor2_kedvezmenye s.j
k_e_timi
2010. november 06. szombat, 10:55
kedvezmenyek_7
telkes
2008. február 20. szerda, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.