Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:54 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
4 alternatíva a fehér liszt helyett:
fehér lisztből készült péksüteményekről nagyon nehéz lemondani, még annak ellenére is, hogy tudjuk, nagy mennyiségben sokat árthatnak.
Nem kell azonban teljesen kivágni az étkezésekből a ropogós zsömléket és croissan-okat, manapság nagyon sok finom pékáru vásárolhatunk, melyek teljes kiőrlésű gabonából készülnek. A most következőkben bemutatjuk, mivel helyettesítheted a fehér lisztet!

Fehér méreg
Sokszor fehér méregként is emlegetik szervezetünk három legnagyobb ellenségét: a sót, a cukrot, és a lisztet. Több oka is van, hogy a fehér liszt károsan befolyásolja az egészséget. A finomított liszt készítése közben megfosztják a gabonát a legtöbb tápanyagban gazdag részétől, így az ebből készült táplálék nagyon egyoldalú lesz. Miután pedig elfogyasztottuk, azonnal felszívódik, amint eléri a beleket. Az eredmény, hogy végül megemeli a vércukorszintet, pontosan, úgy ahogyan a cukor is. Ezzel ellentétben a teljes kiőrlésű gabonákat sokkal hosszabb ideig kell emészteni, és miután felszívódik, a
suzymama, 2019. június 03. hétfő, 11:43
Megszívlelendő tanácsok Gyuri bácsitól.
C-vitamin, amit elsősorban gyümölcsből, zöldségből nyerhetünk ki. Ha tea formájában akarunk C-vitamint bejuttatni a szervezetünkbe (a csipkebogyóban és csalánban például sok van), akkor csak 50 fokig melegítsük fel a vizet, aztán hagyjuk benne 40 percig állni a gyógynövényeket. És igyunk diólevél teát legalább 8-10 héten át.

4. ÓVAKODJANAK A CUKORTÓL! A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet természetes úton-módon is előzni. Gyuri bácsi szerint az emberek évente több mint húsz kiló cukrot esznek, nem csoda hát, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.

5. A MAGAS VÉRNYOMÁS SEM CSAK GYÓGYSZERREL CSÖKKENTHETŐ Sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska
pacsakute, 2019. június 02. vasárnap, 18:28
Fenyőszirup köhögésre
hogy megmaradjon a C-vitamin tartalma, és semmiféle tartósító szert nem használok, a cukor önmagában tartósít. Jól lezárva a hűvös kamrában eláll 1 évig is, (lehet, hogy tovább is, ha nem fogy el), felbontás után azonban már hűtőben tároljuk és 1 - 2 hét alatt fogyasszuk el.

Meghűléses időszakban naponta 3x 1 evőkanállal vegyünk be belőle.


A fennmaradó fenyőrügy még mindig sok cukrot tartalmaz, ezért ebből szörpöt készíthetünk. A fenyőhajtások mennyiségének duplája legyen a hozzáadott víz és kb. a fele a hozzáadott cukor.

Ezt fél óráig főzzük, majd a szörpöt leszűrjük és forró, tiszta üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Ebbe sem teszek tartósítószert.

A fenyőszirupot átszürjük



Utánozható ,,Titkok" az
lilagondolatok, 2019. május 14. kedd, 14:34
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
a betegséget és még ízletes is.

Számos recept jár kézről kézre, számos kitűnő variáció van. Íme egy szerény csokor belőlük:


Bodzapezsgő recept



35-40 virágzó bodzavirág-tányér

2 kg kristálycukor

4 citrom leve és héja

2 ek fehérborecet

1-2 csipetnyi szárított élesztő

6 liter ásványvíz

4 liter vizet felforralunk és nagy edénybe töltjük (8-10 literes a legjobb).

Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik benne.

Felöntjük a maradék, két liter, hideg vízzel.

Belereszeljük a citromok héját, a levüket belefacsarjuk. Hozzálöttyintjük a fehérborecetet. Megkeverjük.

Belerakosgatjuk a tiszta bodzavirágokat és finoman megkeverjük.

Textillel letakarjuk, és szellős helyre tesszük.

Pár nap elteltével ránézünk, és ha nem habos egyáltalán, azt jelenti, nem indult be az erjedési folyamat, kevés szárított élesztőt adunk
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Rizsfelfujt
sárgabaracklekvár (vagy szörp, a tálaláshoz)




elkészítés


A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva.

Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még használjuk, nem dobjuk ki ! ), a rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat, és jól kikeverjük.

Beletesszük a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.

A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.

A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot.

Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.

Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűre
koszegimarika, 2019. február 27. szerda, 17:18
dióhabos sütemény
Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája

1 evőkanál kakaópor

tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Rácsra téve
faciendum, 2019. február 08. péntek, 18:31
Bodor Aladár
1899.


ÉDESANYÁM

Kinek szeme ragyogott fönn
Bölcsőnk felett égi fényben?
Kinek hangja védett, kísért
Át a félős sötétségen?
Csókjával ki ébresztette
Szívemet, mint tavaszi fán
A rügyet a nap melegje, -
Édesanyám, édesanyám!

Ki vezette első léptem?
Ki csókolta első könnyem?
Kinek szeme kísért messze
Iskolába télidőben?.
Kezemet ki melengette?
Ingecskémet ki varrta rám?
Ki csent cukrot kis zsebembe?
Édesanyám, édesanyám!

Betegágyam őrizője
Ki volt lázas éjszakákon?
Ki hajolt rám mosolyogva:
Hogy szíve csak titkon fájjon?
Két kezemet összefogva
S puha karját fonva alám,
Ki tanított "Isten" szóra?
Édesanyám, édesanyám!

S most, hogy járok idegenben,
Kinek szíve jár itt velem,
Rám könnyez az esőcseppben,
Rám
menusgabor, 2019. január 23. szerda, 19:30
Vaníliás túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:

25 dkg kakaós keksz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklé
5 dkg mazsola

A töltelékhez:

1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál barna cukor
4 dl tej
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál natúr joghurt
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

Elkészítése:

A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel
összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába
tesszük. Jól meg kell nyomkodni, hogy összeálljon. A pudingport és a cukrot
összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot. A túrót és a joghurtot
összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűtött pudingot, majd a
kekszes alap tetejére halmozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezt követőn szeletelhetjük is.
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:13
Dapsy Gizella
átfon
És megsápad az ajkam ?

Ki hitte, hogy a nyárnak vége van
Aranyporos Szeptember mosolyában?
(Már csak deres avarba lép a lábam
S azután mindig tél lesz...)

1920


A LEGJOBB ANGYAL

Rakosgat a kis Jézuska
Egy nagy tarisznyába,
Leküldi a gyerekeknek
Szép Magyarországba.
Rak is arany almát,
Cukrot, diót bőven,
Játék is lesz, más is akad
Az általvetőben.

Odaszól egy angyalkának:
"Hamar, szolgám, fogjad!
Térj be vele minden házba
S két marokkal osszad.
Ne maradjon sehol gyermek
Angyalfia nélkül,
A Jézuska gondol rájuk
Csillagfényes égből."

A kis angyal a tarisznyát
Veszi a szárnyára:
" Hallgass, Uram, én Jézusom,
Hű szolgád szavára.
Kis ház mellett van egy nagy ház
Szép Magyarországon,
menusgabor, 2018. december 20. csütörtök, 14:15
Karamell krémes almatorta
Hozzávalók:
A karamellhez: 10 evőkanál kristálycukor.
A krémhez: 8 tojás, 1 liter tej, 200 gramm kristálycukor, 20 gramm vaníliás cukor.
A töltelékhez: 6-8 alma, 50 gramm vaj, fahéj.
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt + kakaó ízlés szerint.

lkészítés: egy nagyjából 4 literes hőálló tálban vagy tortaformában olvaszd meg a cukrot. Gyakorlatilag fogd az edényt, tedd a tűzre, és addig keverd benne a cukrot, míg elolvad és barnás árnyalatú lesz. Ekkor oltsd el a lángot, majd forgasd úgy az edényt, hogy a karamell teljesen betapétázza annak falait. Ha megvagy, hagyd az edényt kihűlni.

Hámozd meg az almákat, vágd őket félbe, és távolítsd el a magházakat. Helyezd a darabokat a megszilárdult karamellre, a gödrökkel felfelé, ezekbe ugyanis egy-egy kocka vaj jár, aztán szórd meg fahéjjal. Told be a forró sütőbe kb 20
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:04
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
szósz

1,Vágjuk a gránátalmát keresztbe (ne hosszába, tehát a félgömb teteje legyen a feneke :) ) majd egy nagyobb tál fölött fektessük a tenyerünkbe a belső oldalával lefelé, és egy kanállal (aminek a nagyobb lendület kedvéért a végét fogjuk meg) kezdjük el ütögetni fölülről. Azt tapasztaljuk majd, hogy szépen, egyenletesen kihullanak belőle a magok, amit majd felhasználunk a szószhoz. Ha esetleg néhány apró torzsa is beleesett, azokat dobáljuk ki.

2,Forrósítsunk egy serpenyőt, szórjuk bele a barna cukrot és várjunk, amíg elkezd olvadni, majd öntsük bele a gránátalma magokat és facsarjunk rá egy citrom levét, valamint egy csipet sóval ízesítsük. Ha nem elég szószos állagú, kevéske vízzel hígíthatjuk.

3,Szép nagy tányérra helyezzük a félbe vagy negyedbe vágott burgonyatortát, a sütőből kivett kacsát szeleteljük egyenletes méretűre, öntsük a gránátalma szószt a burgonya mellé, majd erre helyezzük a kacsa szeleteket, amit végül egy ágacska rozmaringgal
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 15:14
csokis keksz Nagyi titka
Nektek is leírom, mi a menete, hátha kedvet kaptok hozzá:
keverjetek össze 15 dkg olvasztott vajat,
fél csomag sütőport,
fél csésze barna cukrot,
2 bögre lisztet,
1 csomag vaníliás cukrot,
2-3 tojást és egy bögre étcsokit,
hagyjátok egy órára a hűtőben,
majd szaggassátok ki és mehet is a 170 fokos sütőbe.
Tehettek bele mogyorót is, úgy még finomabb.
suzymama, 2018. november 24. szombat, 12:07
1/224
Képek, videók
Alternatíva.jpg
pacsakute
2013. május 26. vasárnap, 20:59
Új lisztes fehér szelet
majorkaj
2007. május 05. szombat, 17:25
Új lisztes fehér kettévág
majorkaj
2007. május 05. szombat, 17:24
Új lisztes fehér hűl
majorkaj
2007. május 05. szombat, 17:24
Új lisztes fehér kisült
majorkaj
2007. május 05. szombat, 17:24
Fehér liszt,tönkölykorpa
miday
2007. március 07. szerda, 20:55
Hamburger zsömlék.
maryenne
2009. május 30. szombat, 14:44
rozsos zsömlék
kismari0320
2009. január 18. vasárnap, 00:28
Zsömlék 1 felvágva.
maryenne
2009. január 10. szombat, 17:39
Piros zsömlék
gabye
2008. április 07. hétfő, 14:53
Magos zsömlék
gabye
2008. február 03. vasárnap, 22:01
korpás zsömlék
moldvanm
2007. december 08. szombat, 07:46
Most még.jpg
menusgabor
2019. május 16. csütörtök, 19:25
ket_szemet_meg_most_is _la
menusgabor
2019. április 21. vasárnap, 19:35
Most értettem meg
eva6
2019. január 30. szerda, 11:27
Címkék
hűvös kamrában, nagy tarisznyába, fehérjét habbá, tojásfehérjéket nagyon, magasabb falú, egyik részéhez, cukor önmagában, megszilárdult karamellre, tojásokat kettéválasztjuk, edényt kihűlni, végét fogjuk, világos tészta, ropogós zsömléket, tiszta bodzavirágokat, csicsóka viszont, barna tésztát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.