Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 03:09 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Major Gabriella versei
egyszer más hangsúllyal beszélt, és némi cinkos mosoly is megbújt szája szögletében. Gyanús volt nekem! Fölöttébb gyanús.
Ismét csak múlt az idő és szaladtak a szürke hétköznapok.
Közeledett a karácsony és már nagyon vártam a szentestét, a családi összejövetelt. Gyermeki boldogsággal készülődtem az ünnepre. Úgy éreztem, hogy ez a karácsony más lesz, mint a többi.
Szenteste előtti éjjelen álmomban a dombon jártam, mint oly sokszor megesett már velem. Hatalmas pelyhekben hullott a hó és barátaimmal újra repültünk szánkóinkkal a végeláthatatlan időben és térben.
Ajtócsengő riasztott fel álmomból. Hirtelen nem is tudtam hol vagyok. Kint már fényesen csillogott a nap. Ránéztem az órára. Még csak reggel fél nyolcat mutatott. Kissé mérgesen mentem az ablakomhoz, hogy kinézzek rajta ki is lehet ilyenkor a kellemetlen látogató. Nem lehet igaz, hogy szenteste és téli szabadságomnak első napján, mikor végre aludhatnék, valakinek csöngetnie kell! Elhúztam sötétítő függönyt. Nem hittem a szememnek! Az
menusgabor, 2019. november 10. vasárnap, 22:00
zöld turmix
Az örök képlet, amire a zöld turmix elkészítéséhez szükséged van.
Amikor a barátaim tanácsot kérnek, hogy milyen kisebb változtatással érhetnek el nagymértékű fejlődést az egészségükben, mindig azt ajánlom nekik, hogy cseréljék le a szokásos reggelijüket egy zöld turmixra. Nincs is jobb érzés annál, amikor reggel 9 előtt elfogyasztod a zöld levelek különféle változatait - még akkor is, ha napközben csokit, chipset, sült krumplit, vagy süteményeket eszel, mégis vittél be rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ráadásul amikor reggel zöld turmixot iszol, kevésbé esel kísértésbe a nap folyamán (ez egy egészséges trükk, nem muszáj elhinned, inkább győződj meg róla saját magad).

Az internet tele van nagyszerű zöld turmix receptekkel, viszont a titok az, hogy nincs szükséged receptre. Sokkal egyszerűbb megtanulni az alap képletet, ami mindig biztosítja számodra megfelelő mennyiségű tápanyagokat és a jó ízt. Ezután
faciendum, 2019. szeptember 26. csütörtök, 11:00
Hozta a szél,...
másnak hisznek,
mert ostobán cselekszem!
Vezess útjaidon, taníts Szavadból, akkor
Jobbá válhatok, senkit sem bántva, hisz

Nem is akarom! Néha mégis magam
küldöm el, kit szeretek, s bántom meg
önnön védelmemben, mit Ők nem érthetnek.

Jó Atyám! Teremtőm! Taníts és fogd meg
2 kezem, ha menni akarnék ostoba
útjaimon, ne engedj el! Veled akarok
lenni! Tőled bölcsességet tanulni,.

Bölccsé válva, jóságod tovább adni!

Kedves barátaimmal jókat nevetni.
Van néhány - nem is kell több -,
Szeretni szívből, igazán, őszintén
Ahogy mindig tettem! Így kívánom tanácsaid követni.

S mindenkitől bocsánatot kérni..!
Ha bántottam, kérlek bocsáss meg!
Barátom, én is megtettem, rég megtettem.
Van, ki hiányzik s félek, sosem látom többé.

De bízom Jehovában, bízom lesz jobb!
Mindent beteljesítesz, hisz a Teremtő vagy!
Taníts szolgálni alázattal, hű jó szívvel!
Taníts egészen,
charlotteani, 2018. október 31. szerda, 05:13
'56-os hírek október 6-ra
magyarok által lakott területeken.
Azóta aztán ki így, ki úgy emlékezik az Aradi Vértanúkra.
Tisztelet a hősöknek, tisztelet a mártíroknak!

2. Felavatták Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök szobrát Budapest, XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban október 5-én

Erre a hírre idemásolom Göncz Árpád köztársasági elnök 1991. október 26-ai beszédét, amit Mosonmagyaróváron a Golgota szobor avatásán mondott.

Honfitársaim! Kedves Barátaim!

A háborúkat üzenni szokták.
Előtte gondosan mérlegelt haditervek után, melyek közül egyik vagy a másik beválik, vagy egyik sem válik be.
A forradalmak kitörnek.
Nincsen haditervük.
Forradalom akkor tör ki, mikor a nép elviselhetetlennek érzi a sorsát és számomra ez az igazi lényeg.
Ez a lényeg, hogy tudjuk mi volt, mi volt 1956 egészében,
hogy mi volt 1956 szelleme.

Majdnem négy napon keresztül szorongatta torkomat a sírás, a meghatottság és
azenujsagom, 2018. október 06. szombat, 05:25
Tanúságos történetek
nem hallgatott imák

Gyakran áldás nekünk az, ha Isten nem hallgatja meg imádságainkat. Néha ugyanis helytelen az indítékunk, máskor nem tudjuk igazán, mire van szükségünk, vagy ha ismernénk a körülmények részleteit, akkor sajnálnánk, hogy Istent zaklattuk valamilyen kérésünkkel. Kövessük az Úr Jézus példáját, aki így fejezte be imádságát a Gecsemáné kertben: Atyám, ha nem távozhat el tőlem ez a pohár, hanem ki kell innom, legyen meg a Te akaratod! (Mt 26:42)
Kedves testvéreim, kedves barátaim! Vajon ha a mi imaéletünk kerülne nagyító alá, milyen következtetéseket lehetne levonni belőle? A kegyelmi idő még tart, éljünk azzal a nagyszerű lehetőséggel amit az imádkozáson keresztül nyerhetünk.

"Ébredés!"

Az elmúlt években talán ezt a szót mondták ki a legtöbbet hívő körökben. A hívők sokasága kiált ébredés után. Akik valaha is részesei voltak ébredésnek, ma is nagy örömmel és hálával emlékeznek rá, és az ott nyert áldásokat egy életen át hordozzák magukban. Akik még soha
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
A hónap témája: Köszönöm, kedves Müller Péter, hogy tönkrete
Érezni a lényét, a sugárzását. Hosszan és gyakran személyesen beszélgetni vele. Néha hónapokig"Forrás: Shutterstock

Egy párkapcsolatnál: mindkettőjükkel. Belenyúlni mások sorsába nagy felelősség. Ahogy szívműtétet sem lehet személytelenül, interneten keresztül csinálni, úgy lelki tanácsot is csak élő kapcsolatban lehet adni. Ha egyáltalán tud valaki! Ez nemcsak diploma és szakértelem kérdése, de léleklátásé is. S ahogy a legjobb sebész, néha a legjobb pszichológus is téved.

Én még a barátaimnak sem merek tanácsot adni.

Minél idősebb lettem, annál gyakrabban tapasztaltam, hogy nem látok tisztán. Író vagyok, nem gyógyító. És minden írásomban azt sugallom: gondold át, írd magadban újra a szövegemet! Mondataim hatnak. De csakis veled együtt! Mintha verset olvasnál - prózában. Tudj nemet mondani, hiszen én is nemet mondok néha magamnak. Az én olvasóim nem ,,hisznek", hanem együtt gondolkodnak, éreznek velem. Szabadon. És mindig hozzátesznek magukból
taltos1, 2018. május 18. péntek, 23:12
Nincs időm mindent megcsinálni...
időm arra, hogy elvégezzek mindent, amit az emberek elvárnak tőlem. Még arra is alig akad időm, hogy a saját feladataimat elvégezzem. Nem tudok találkozni mindenkivel, aki szeretne velem találkozni, nem tudok felhívni mindenkit, aki beszélni akar velem, nem tudok tanácsot adni mindenkinek, aki szükséget szenved, nem tudok megragadni minden feladatot, aminek elvégzésére mások alkalmasnak találnak, nem tudom elolvasni az összes könyvet, amit el szeretnék olvasni, nem tudok olyan minőségi időt tölteni a barátaimmal, amilyen szeretnék, és nem tudok minden egyes szobát rendben tartani a házban az éppen beeső vendégek számára. Ez fizikailag egyszerűen lehetetlen.
Milyen nagy megkönnyebbülés ráébredni, hogy nem is kell mindezeket megtennem!
Igazság szerint csak az kell elvégeznem, amit Isten kijelöl számomra. Micsoda szabadságot jelentett elfogadnom, hogy igenis mindent el tudok végezni, amit Isten ad feladatul egy adott napra, egy adott hétre, és az egész életemre!
Csak akkor válok frusztrálttá, ha
kalmanpiroska, 2018. február 21. szerda, 17:10
Egy dátum, április.14, eltel még egy év
eseményeket. Minden egyes helyzet más és minden egyes ember másképpen reagál. Én nagyon nehezen tudtam kezelni, de nagyon igyekeztem, voltam a két fiunak az esküvőre(ők nem csináltak nekem semmi rosszat és akkor anyai részről árvák voltak), voltam a fiuknak a gyermekeiknek keresztelőire(nagyon nehéz és még ott tartottam a kezemben a kis babák, szivem kalimpált mint egy essze veszett attól az érzéstől, szemem tele könnyél és a hang, elbujt valahol a testemben). Mai napig sem könnyű ezeket az eseményeket kezelni(barátaim gyermekei esküvők vagy keresztelők) és minden amit nem olyan fontos, lemondok, nem veszek részt benne. Belső békét teremteni, nagyon nagy dolog es ráadásul rendkivüli. Egy gyász helyzetben, pláne mikor édesanya gyászolja a gyermeket, még nehezebb érkezni egy belső békére. Irhatok azt is hogy lehetetlen, csak nagy erőfeszités árán és segitség a környezetettől, szerető barátok és családtagok támogatásáva és az idő múlásával meg lehet közeliteni.
Van még valami amit a figyelmedben
relisisi, 2017. április 25. kedd, 10:01
Barack Obama utolsó elnöki tv-interjújában a hírszerzéssel való együttműködésre is figyelmeztette utódát
hírszerzőkkel kialakított, bizalmon alapuló viszony nélkül egyetlen elnök sem tud jó döntéseket hozni. Majd azt a tanácsot adta a nemzetközi vállalatbirodalmat felépítő és működtető Trumpnak, hogy hagyjon fel "improvizatív stílusával", mert most egy szervezetet kell felépítenie és működtetnie.Obama figyelmeztette az amerikaiakat, hogy "ne becsüljék alá a fickót", mert ő lesz az Egyesült Államok 45. elnöke, majd kijelentette: "Közvetlenül is megmondtam neki, és tanácsként szeretném adni republikánus barátaimnak is a kongresszusban és támogatóiknak szerte az országban, hogy vigyázzanak, nehogy egyes intézményes hagyományok erodálódjanak, hiszen oka van annak, hogy léteznek".

Most arra kell összpontosítani, hogy "az amerikai demokrácia egészséges maradjon", és "fenntartsuk a szolidaritás érzületét" - állapította meg. Szinte szó szerint megismételte egyik korábbi nyilatkozatának néhány mondatát, amely szerint aggodalmat ébreszt benne, hogy az Egyesült Államokban vannak olyan körök, amelyekben
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 10:31
Karácsonyi köszöntő
/

Kedves Ismerőseim, Barátaim és Látogatóim!

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket Karácsonyi oldalamon.

Minden kedves Barátomnak, Ismerősömnek, és azoknak, akik ide belátogatnak hozzám

SZÍVEM SZERETETÉVEL kívánok BÉKÉS ÉS BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

BÁRHOL LEGYENEK A VILÁGON - HATÁRON INNEN, VAGY HATÁRON TÚL!

Boldog
menusgabor, 2016. december 23. péntek, 20:00
Dalilácska : Csillaglány (2007-06-26)
egyetlen nevetéssel...

Csak a könnycsepp tud úgy ragyogni
Hogy azt senki elől titkolni ne lehessen
Jelezve a szeretetet s haragot,
Lángoló belsejében.Gulyás Gábor: Barátaimnak
Áramlanak az érzések akár a vér,
Mely egyik csatornából a másikba tér.
Szívünk szeret majd csalódni kénytelen,
így haladunk végig e becses életen.
Régen érték volt egy-egy szerelem,
Elveszett a látásmód, az ilyen érzelem.
Váltakozik minden, ütemesen mozog,
ami biztos: a barátok s rokonok.
Ők melletted lesznek, bármi történik,
Jó tanácsot adnak s utadat kísérik.
Kihez mész, ha kapcsolatodban fájdalmak érnek?
vagy épp bizonytalannak tűnik
kannalidia, 2016. szeptember 22. csütörtök, 14:32
Lukács 11-15-ig terjedő fejezetei
rajtakaphassák.

12. fejezet
1Amikor időközben sokezres sokaság gyűlt már egybe, akkora, hogy egymást taposták, azzal kezdte, hogy először a tanítványaihoz szólt:,,Óvakodjatok a farizeusok kovászától, amely képmutatás.2De nincs olyan, gondosan leplezett dolog, amely ki ne nyilatkozna, és olyan titok, amely ki ne tudódna.3Ennélfogva amit a sötétben mondtok, a világosságban fogják hallani, és amit a saját szobátokban suttogtok, a háztetőkről prédikálják majd.4Mi több - mondom nektek -, barátaim:ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, és azután semmi többet nem képesek tenni.5Hanem rámutatok nektek, kit kell félnetek: azt féljétek, akinek, miután megölt valakit, van hatalma a gyehennába dobni. Igen - mondom nektek -,Őt féljétek.6Nemde öt verebet adnak két csekély értékű pénzérméért?Mégsem felejtetik el egy sem közülük az Isten előtt.7Nektek pedig még fejetek hajszálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek; ti sok verébnél többet értek.8Mondom tehát nektek:aki csak megvallja az
charlotteani, 2016. szeptember 17. szombat, 15:19
1/11
Képek, videók
Főnix Márfy Gabriella.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 22:30
gabriella név..jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:37
gabriella név.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 11:52
Gabriella
terezia1951
2017. december 15. péntek, 11:50
December.12.Gabriella
rushlilly
2017. december 02. szombat, 01:49
gabriella-Mary tuto.jpg
53ilona
2017. november 29. szerda, 16:44
B-GABRIELLA.jpg
cserhat3
2017. május 23. kedd, 17:32
Gabriella kalandjai a kon
sarkadykati
2017. március 25. szombat, 23:34
Kovács Gabriella : Farsan
maria_kadar_148
2017. február 24. péntek, 20:15
Gabriella Dr-Sióréti.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:46
Gabriella Sándor Boldog
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:46
gabriella névc.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:03
De a hétköznapok bágyadt
irmus
2017. november 24. péntek, 10:02
Ha a hétköznapok
sanci81
2016. augusztus 08. hétfő, 17:40
(Hétköznapok...).jpg
chillik
2016. április 15. péntek, 05:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.