Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 23:28 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MNB: több mint 29 milliós bírság a CIB-nek és a Raiffeisennek
adatszolgáltatásával, a Raiffeisen Bank esetében pedig az automatikus szűrőrendszer jogszabályi elvárásoknak megfelelő kötelező szűréseivel és a bank belső kockázatértékelésével kapcsolatban.

A célvizsgálat során feltárt jogsértések miatt az MNB a CIB Bank esetében 9,625 millió, a Raiffeisen Bank számára pedig 20 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki, és (a jogsértések típusától függően) 90-105 napos határidővel kötelezte a bankokat a hiányosság kijavítására, és az arról való írásbeli rendkívüli adatszolgáltatásra a jegybank felé.

A bírságösszegek meghatározásakor súlyosító körülménynek számítottak a témával kapcsolatos rendszerszintű, súlyos és ismétlődő hiányosságok. Enyhítő körülményként értékelte viszont az MNB, hogy a hitelintézetek a vizsgálat során már intézkedéseket hoztak a jogsértések egy részének kiküszöbölésére.

Mint ismert, az MNB a pénzügyi piaci szereplők vizsgálatánál kiemelten ellenőrzi a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzésével kapcsolatos szabályok
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 10:31
Koronavírus - Orbán: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz
önkormányzatok büdzséje jövőre jelentősen nő, és adóbevételekből is több lesz önkormányzati szinten is.

"Tehát semmi ok arra a hangütésre, amit most tapasztalunk" - jelentette ki.

Az új nemzeti konzultációról szólva Orbán Viktor azt mondta, mivel ősszel a járvány második hullámára számítanak, a következő néhány hónapban olyan egyetértési pontokat kell létrehozni, amelyek a védekezés újabb időszakában a munka pillérei lesznek.

A jelenlegi koronavírus-helyzetet a miniszterelnök úgy értékelte: rendkívüli jogrendre már nincs szükség, de a járványügyi készültséget fenn kell tartani, ami az operatív törzs működésének folytatását, a kórházparancsnoki rendszer fenntartását és a tisztifőorvos jogköreinek megerősítését jelenti.

Hozzátette, számos európai országénál sikeresebb volt a magyar védekezés, sőt általában a közép-európai országok rendkívül sikeresen védekeztek. Az állampolgárok fegyelmezettsége, a gyors kormányzati döntések, az eltökélt orvosok, ápolók együtt gyakran többet érnek, mint a
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 10:12
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról májusban
Az egyhetes betéti eszköz kamatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) továbbra is a heti tenderek keretében határozza meg. A monetáris tanács megítélése szerint az 1 hetes betéti eszköz 0,9 százalékos kamatszintje megfelelő, és összhangban áll a jegybank monetáris politikai céljaival.

A jegyzőkönyv szerint az MNB az eszköztár átalakításával és kibővítésével megnövelte monetáris politikai mozgásterét, biztosítva, hogy a rendkívüli kihívásokra a továbbiakban is minden részpiacon gyors és szükséges mértékű válaszokat adhasson.

A monetáris tanács folyamatosan értékeli a beérkező adatokat és a kilátások változását. A jegybank törvényi mandátumának megfelelően minden rendelkezésére álló eszközt alkalmaz az árstabilitás elérése és a magyar gazdasági és pénzügyi rendszer támogatása érdekében - írják.

A tanácstagok rámutattak, hogy a koronavírus-járvány hatására a külső konjunktúra jelentősen lassult, a korlátozó intézkedések enyhítésével ugyanakkor a pénzpiaci hangulat mellett a gazdasági kilátások is
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:32
Mol-INA-ügy - Bemutatták a Mol Nyrt. kivásárlására készült mélyelemzést az INA horvát olajipari vállalatból
korrupció révén szerezte meg az INA irányítását, és elmaradtak a részvényesi szerződésben vállalt, a horvát olajfinomítókban végrehajtandó Mol-befektetések, továbbá a magyar befektető megsértette a kereskedelmi társaságokra vonatkozó horvát törvényeket. A genfi döntőbíróság Horvátországnak a vesztegetésre, valamint a 2003-as részvényesi megállapodás állítólagos megszegésének megállapítására vonatkozó valamennyi kérelmét elutasította.

A döntőbírósági határozat után Plenkovic 2016. december 24-én rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a horvát állam kivásárolja a Mol Nyrt. részesedését az INA-ból.

A kabinet 2019. augusztus 1-jén döntött a befektetési tanácsadóról, amelynek az volt a feladata, hogy előkészítse a kivásárlást, szakértői értékbecslést végezzen, valamint potenciális stratégiai partnereket kutasson fel. Az INA tavaly november 20-án kapott felkérést a kormánytól a társaság átvilágítási folyamatának megkezdésére. A Lazard befektetési bank 9 millió euróért végezte el a
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 13:32
A kiskereskedelem élénkülésére számítanak az elemzők
üzemanyag kiskereskedelemben 26,3 százalékkal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az adatokat kommentálva hangsúlyozta: jelentősen zuhant a kiskereskedelmi forgalom áprilisban a járványügyi veszélyhelyzet és a kiskereskedelmet is érintő korlátozó intézkedések miatt, a forgalom 10,2 százalékos éves visszaesése ugyanakkor kissé kedvezőbb a piaci várakozásnál.

A szakértő szerint bár a korlátozások részben életben maradtak, a rendkívüli, soha nem látott mértékű visszaesés nem ismétlődik meg májusban,az élelmiszer- és a nem-élelmiszer kereskedelem enyhe élénkülésére számít.

A veszélyhelyzet nagy nyertese egyértelműen a csomagküldő és internetes kiskereskedelem volt. Virovácz Péter kommentárjában úgy fogalmazott: márciusban kisebb csalódást keltett a 40 százalék körüli növekedési adat, de a korlátozások teljes körűvé válásával a fogyasztók egyértelműen az online vásárlást preferálták, 104 százalékkal nőtt az előző év áprilisához
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 12:42
BÉT - Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten
bírtak, mivel a szereplők meghatározó stratégaként tekintettek rá a jegybankon belül - írja elemzésében az Equilor.

A monetáris tanács keddi kamatdöntő ülésén nem változtak a kamatszintek, és nem volt új bejelentés sem. Az egyhetes betéti eszköz 0,9 százalékos szintjét megfelelőnek tartja a jegybank. A közlemény utolsó bekezdése tartalmában megfelelt az áprilisi közleménynek. Eszerint az eszköztár átalakításával és kibővítésével az MNB megnövelte monetáris politikai mozgásterét, biztosítva, hogy a rendkívüli kihívásokra a továbbiakban is minden részpiacon gyors és szükséges mértékű válaszokat adhasson. Az MNB törvényi mandátumának megfelelően minden rendelkezésére álló eszközt alkalmaz az árstabilitás elérése és a magyar gazdasági és pénzügyi rendszer támogatása érdekében.

A forint a kamatdöntés napján már délelőtt erősödött, majd délután folytatódott a mozgás, az elemzés szerint néhány piaci szereplő arra számíthatott, hogy a döntéshozók utalásokat tesznek egy későbbi monetáris lazításra.
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 07:10
Elemzők: az újraindulással a foglalkoztatási helyzet normalizálódása is várható
volt.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője az MTI-nek küldött kommentárjában arra mutatott rá, hogy a február-áprilisi időszakban a munkanélküliségi ráta csak kis mértékben emelkedett, annak ellenére, hogy áprilisban több mint 100 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz mérve. Ez részben annak köszönhető, hogy az időszak elejét a vírus még kevésbé érintette, részben pedig annak, hogy a munkaerőpiacról kikerülők jelentős része a rendkívüli helyzetre való tekintettel egészségügyi okból vagy a kijárási korlátozások miatt nem keresett állást.

Úgy vélte, a következő hónapokat a munkaerőpiac lassú normalizálása jellemezheti. A boltok, illetve vendéglátóhelyek májustól kezdődő újranyitása növelheti a foglalkoztatást, a vírus előtti szint azonban csak lassan állhat vissza, tekintettel arra, hogy több ágazat még nem működik teljes kapacitással, illetve hogy a külső kereslet helyreállása is lassú lesz. Szintén növelheti a foglalkoztatást a
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 12:41
Heti makronaptár - Kamatdöntés mellett munkaerőpiaci, kereseti statisztika várható a jövő héten
Kedden tartja májusi kamatmeghatározó ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. Az előző ülésén a monetáris tanács nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll. A CIB Bank elemzői közölték, hogy kamatváltoztatásra, vagy új intézkedések bejelentésére nem számítanak, mert a március óta bejelentett új eszközök és kamatlépések egyelőre hatásosnak bizonyultak. A következő időszak inkább a kivárás jegyében telhet mindaddig, amíg a második fél év inflációs és növekedési kilátásaival kapcsolatban pontosabbat lehet látni. A júniusi ülés már érdekesebb lesz, hiszen azzal egyidejűleg a frissített Inflációs jelentés is megjelenik az új prognózisokkal - írták.

Szerdán a foglalkoztatottság-munkanélküliség február és április közötti statisztikáját közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 466 ezer volt, 0,7 százalékkal, 31 ezerrel kevesebb, mint egy
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 07:04
Nem fizet osztalékot az idén a BÉT
A BÉT igazgatósága kedden tartotta meg a közgyűlési hatáskörben eljáró ülését, amely az osztalékjavaslat mellett elfogadta a 2019-es tevékenységről szóló jelentést, a felügyelőbizottsági jelentést, és a független könyvvizsgálói jelentést.

A BÉT 2019-es üzleti jelentése szerint a társaság tavalyi bevétele 2,65 milliárd forint volt, vagyis 4,58 százalékkal több mint 2018-ban. Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ugyanakkor 20 millió forintos veszteséget ért el a működési költségek, a ráfordítások növekedése, valamint a részesedésre elszámolt értékvesztés miatt. Az adózás utáni eredmény 1,497 milliárd forint lett, ami jóval magasabb, mint a tavalyi 296 millió forintos érték.

A 2019-es beszámoló kiemelte többek között a részvénypiaci index (BUX) tavalyi rekordjait, és azt, hogy a Budapesten listázott részvények piaci kapitalizációja 9712 milliárd forintos év végi értéke majdnem 20 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A napi részvényforgalom 10,5
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 18:02
Varga Mihály: a magyar bankrendszer stabil, a veszélyhelyzet idején is akadálytalanul működött
megemelésén át az értékes szakmai javaslatokig.

A pénzügyminiszter kiemelte, a bankok úgy vállalták a többletfeladatokat, hogy közben az ügyfelek számára kedvező fejlesztések sem szenvedtek hátrányt, márciusban a bankok megvalósították az azonnali átutalási szolgáltatást is.

Rámutatott arra, hogy a fejlett gazdaság és a magas színvonalú pénzügyi szolgáltató rendszer összetartozó fogalmak. A válságok egyaránt sújtják a reálgazdaságot és a pénzügyi ágazat szereplőit, a gazdaság visszaesése rendkívüli, az egymásra utaltság megmaradt.

Varga Mihály elmondta, a magyar bankrendszer stabil és jó ütemben fejlődött a járvány előtti időszakban, 2019 az elmúlt évtized egyik legeredményesebb éve volt a pénzintézeteknek.

Hozzátette: ennek is köszönhető, hogy a szektorban voltmozgástér. A pénzintézetek azonnal, támogatóan tudtak részt venni a hitelmoratórium bevezetésében, az erre vonatkozó szabályozás kialakításában, a fogyasztási hiteleket érintő intézkedésekben, az érintésmentes fizetés
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 15:13
Koronavírus - Várhatóan csak felvásárlási kísérlet esetén szerez blokkoló kisebbséget a német állam a Lufthansa
A frankfurti tőzsdén jegyzett részvénytársaság csütörtökre virradóra rendkívüli közleményben reagált a szövetségi kormánnyal hetek óta tartó tárgyalásokról szóló hírekre, amelyek szerint sikerült elvi megállapodásra jutni arról, hogy az állam egy 9 milliárd eurós tőkeinjekcióért a blokkoló kisebbségnek megfelelő 25 százalék plusz 1 részvény tulajdonrészt szerez.

A közlemény szerint a tervezett megállapodás két fő elemből áll. Az egyik egy 6 milliárd eurós tőkejuttatás, egy úgynevezett csendes betét, amelyért az állam a koronavírus-járványban bajba került nagyvállalatok támogatására létrehozott úgynevezett gazdasági stabilizációs alapon (WFS) keresztül 20 százalékhoz jut a több légitársaságot összefogó vállalatcsoportban.

A társaság további 3 milliárd eurót is kap a koronavírus-járvány miatt a nagyvállalatok támogatására indított műveletek másik főszereplőjétől, az állami fejlesztési banktól (KfW). A bank úgynevezett átváltható kötvény formájában nyújtja a kölcsönt. A tervezett megállapodás
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:52
Elemzők: a járványhelyzetet is tekintetbe véve jól teljesített a magyar gazdaság az első negyedévben
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott első becslése szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 2,2 százalékkal, a naptárhatástól, valamint az uniós módszertan szerint más egyszeri és rendkívüli tényezőktől megtisztított kiegyensúlyozott adat szerint 2,0 százalékkal nőtt az első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez mérten 0,4 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék volumene.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője azt hangsúlyozta a kommentárjában, hogy kiemelkedő volt a magyarországi növekedés az első negyedévben, tekintettel arra, hogy az európai gazdaságok túlnyomó többsége már jelentős visszaesést mutatott a koronavírus ellen hozott korlátozó intézkedések miatt. Ez a felülteljesítés részben a kiemelkedő évkezdetnek, részben a más országokhoz képest kevésbé szigorú intézkedéseknek köszönhető.

Mivel a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedések a negyedév csupán egyhatodát érintették, ennek
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:35
1/77
Képek, videók
raiffeisen_karacsony.g if
ibolya1964
2007. december 25. kedd, 22:45
Raiffeisen Buli 2006.
zoralkiller
2006. november 27. hétfő, 15:02
Raiffeisen bank
driszkili
2006. október 31. kedd, 14:27
Földünk a Zond-7 automati
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:22
GrundigMK235Automatic2 008
sztana45
2010. június 04. péntek, 13:53
A belső és külső ellenség
furaila
2020. március 07. szombat, 12:58
Belső béke.jpg
pacsakute
2018. augusztus 29. szerda, 11:45
FB_Belso es kulsoemberhar
charlotteani
2018. augusztus 01. szerda, 21:38
a belső csend.jpg
sz719eszter
2018. június 13. szerda, 14:22
richard-shaver-belso-f old
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:06
a belső béke.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:27
hallgass a belső.jpg
sz719eszter
2018. május 11. péntek, 18:36
Galgahévízi templom belső
sacimama
2017. december 27. szerda, 18:26
palota belsö.png
chillik
2017. október 21. szombat, 15:34
unnamedMátyás templ belső
snbela44
2017. szeptember 18. hétfő, 21:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.