Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 08:48 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi kókuszkefír készítése
Bélflóránk egészségének megőrzésére, illetve helyreállítására, igen jótékony hatásúak a kefirben élő mikroorganizmusok, főleg kókusszal kombinálva.

Nézzük, hogyan készítsünk kefirt élő baktériumtenyészetből?

A kókuszkefír elkészítésének módja:

Öntsük át a doboz kefír tartalmát (a folyadékot és a baktérium tenyészetet) egy szűrőn.

Helyezzük a baktériumtenyészetet egy kókuszvízzel teli tiszta tálba. Kókusztej is megfelelő ha 1:3 arányba vízzel hígítjuk, illetve 1:6 arányú hígításban a kókuszkrém is jó. Kókusztejport szintén lehet használni.

Takarjuk le a tálat és hagyjuk megszilárdulni vagy sűrűsödni. A folyamat 24-72 óráig is tarthat, ez a kókuszvíz,-tej, krém arányától és a hőmérséklettől függ. A legideálisabb hőmérséklet a 28 C fok. Az egyik, a trópusi Qeenslandről származó recept a 6-24 óra között lévő erjesztési időt ajánlja. Minél
pacsakute, 2019. július 21. vasárnap, 22:46
Influenza elleni borunk
,,INFLUENZA ELLENI BORUNK" EGYIK GYÓGYNÖVÉNYE LEGYEN.

A-, D-vitamin tartalmát zsíros anyaggal együtt tudjuk jól érvényesíteni. B1-, B2-, C-vitamin tartalma vizes közegben nyerhető ki jobban. Sok nyomelemet, és mindkét nem számára megfelelő hormont tartalmaz. Napi népgyógyászati adagja 3 gerezd.

Túlzott használata esetén, hevítő természete megronthatja a vért, előidézhet, vagy súlyosbíthat vérzéseket, szellemi tompultságot okozhat (vérnyomáscsökkentő és kéntartalma miatt), irritálhatja a nemi (reproduktív) szerveket. Antibiotikus hatása a szervezet saját baktérium tenyészetét is károsítja, ugyanúgy, mint a gyógyszerek.

A gyömbér használható megfázások, influenza, légcsőhurut, ízületi gyulladás, fejfájás, esetén. A gyömbér az egész szervezetre összehangoló és gyógyító hatással van. Minden betegség esetén használható. Kívülről massza vagy krém alkalmazásával, valamint tea vagy por bevételével elsőrangú.

Jót tesz megfázás miatti menstruációs görcsök esetén is. Ízületi
klementinagidro, 2015. szeptember 15. kedd, 18:49
Influenza elleni borunk
,,INFLUENZA ELLENI BORUNK" EGYIK GYÓGYNÖVÉNYE LEGYEN.

A-, D-vitamin tartalmát zsíros anyaggal együtt tudjuk jól érvényesíteni. B1-, B2-, C-vitamin tartalma vizes közegben nyerhető ki jobban. Sok nyomelemet, és mindkét nem számára megfelelő hormont tartalmaz. Napi népgyógyászati adagja 3 gerezd.

Túlzott használata esetén, hevítő természete megronthatja a vért, előidézhet, vagy súlyosbíthat vérzéseket, szellemi tompultságot okozhat (vérnyomáscsökkentő és kéntartalma miatt), irritálhatja a nemi (reproduktív) szerveket. Antibiotikus hatása a szervezet saját baktérium tenyészetét is károsítja, ugyanúgy, mint a gyógyszerek.

A gyömbér használható megfázások, influenza, légcsőhurut, ízületi gyulladás, fejfájás, esetén. A gyömbér az egész szervezetre összehangoló és gyógyító hatással van. Minden betegség esetén használható. Kívülről massza vagy krém alkalmazásával, valamint tea vagy por bevételével elsőrangú.

Jót tesz megfázás miatti menstruációs görcsök esetén
radvanszki_jozsef, 2014. január 03. péntek, 11:21
Meghűlés, megfázás, nátha ellen 2.
Fűszernövények:

Az Ánizs hatóanyaga megegyezik az Édeskömény fő hatóanyagával. (Az Édesköménnyel, majd a gyógynövények részben foglalkozom bővebben.) Felhasználási területeik is megegyeznek. Az Ánizs a légzőszerveken keresztül is kiválasztódik. A gyomor, a légzőszervek, és mell elnyálkásodását megakadályozza, azáltal, hogy a mirigyek termelését csökkenti. Köptető hatása a felköhögést segíti elő, mivel gyorsítja a csillámszőrök mozgását. Baktériumok kifejlődését megakadályozó anyagot is tartalmaz. Asztmásoknak is adják. Elég hevítő tulajdonságú, ezért ,,bővérű", köpcös testalkató embereknek inkább az Édeskömény ajánlott.

A Bazsalikom, izzasztó és általános lázcsillapító hatású gyógynövény. Influenza és megfázás esetén eltávolítja a tüdőből, a garatból, és az orrjáratból a váladékot, tisztítja a járatokat, könnyíti a légzést, a köhögést. Enyhíti az ebből eredő, rossz közérzethez társuló érzékek tompultságát, a szaglást és ízlelést. Általánosan alkalmazható vértisztító,
fejesnemagdi, 2012. május 14. hétfő, 17:43
Gyógynövények
2011. 01. 14.

 Gyöngy: Az antibiotikumok indokolt használata
           Előzményként ajánlott elolvasni az immunrendszerről szóló cikkeket, hogy megérthessük a természetes folyamatokat, melyek ellen a szervezet önmaga is képes védekezni. Azonban, ha a szervezet oly mértékben legyengül, hogy ezzel alapvető életfeltételeket gátol, vagy akár magát az életfenntartás további lehetőségét teszi lehetetlenné, akkor a szervezetet meg kell támogatni a betegség felszámolásában. Ebben vannak segítségünkre az antibiotikumok is.

Az antibiotikumok, természetes élő baktériumok, gombák anyagcseretermékei, növények hatóanyagai, vagy szintetikusan, kémiailag előállított kemoterápiás gyógyszerek, melyek más kórokozó baktériumokat, nagyobb kórokozó vírusokat, vagy egyéb kórokozó élőlényeket akadályoznak növekedésükben, szaporodásukban, vagy ellehetetlenítik életkörülményeiket a megtámadott szervezeten belül. A véráramon keresztül, a megfelelő mennyiségben bejuttatott antibiotikumok, a szervezetben, ily
noble, 2011. január 20. csütörtök, 13:26
A joghurt és kefir jó hatásai.
meg ami tele van színező anyagokkal, és aromákkal?

A joghurt és a kefir legendája a Kaukázusokból indult el. Egy török családnál a tejet kint hagyták, és megaludt. A megfelelő hőmérséklet, és a megfelelő baktériumoknak köszönhetően létre jött az első joghurt. A kefir eltérően a joghurttól nem csak tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztőgombákat is, így széndioxid és alkohol kb. 0,7 %a-ban keletkezik benne.

Készítésekor a pasztörizált tejet melegen tartják, és baktérium tenyészetet adnak hozzá, így a joghurtélő marad, azért halljuk olyan sokszor hogy élő flóra. A pasztörizált joghurtban viszont ezek a baktériumok kipusztulnak, miután tejsavat állítanak elő.

A klasszikus savanyú tejterméknek tekinthető joghurt előállításához használt joghurt kultúrát két baktériumfaj, a Streptococcus thermophilus és a Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus alkotja.

A joghurtban és kefirben található baktériumok igen jó hatással vannak bélflóránkra, és emésztésünkre.
maca23, 2010. szeptember 08. szerda, 18:25
aludtej-joghurt-kefír
Mi a különbség a joghurt, a kefir, és az aludt tej között?

A joghurt
A joghurt a tejbe adagolt baktériumokat, így főleg Lactobacillus bulgaricust és Streptococcus thermophilust tartalmazó baktérium tenyészet, úgynevezett joghurt kultúra hatására jön létre. A joghurt kultúrával beoltott tejet 5-8 óráig, 40 - 45 oC -on tartják. Azért ezen a hőmérsékleten, mert a joghurt kultúra baktériumjai ezen a hőmérsékleten érzik magukat legjobban, ilyenkor a leggyorsabb a szaporodásuk.

Ha a joghurtot gyárilag készítik, a felhasználandó tejet előtte minden esetben pasztörizálják, amivel azt is biztosítják, hogy a tej joghurttá érlelésének az ideje alatt gyakorlatilag csak a joghurt kultúra baktériumai szaporodnak el, a tejben lévő szennyező vagy káros baktériumok nem. A folyamat során a baktériumok a tejcukor egy részét tejsavvá alakítják át, a fehérje pedig megalvad.

Az aludttej
Az aludttej is baktériumok, de más fajta, főleg Bacterium lactis aerogenes és Streptococcus
faciendum, 2010. augusztus 07. szombat, 06:25
Természetes antibiotikumok (4)
vált, és egy sarokban várta, hogy valaki kiselejtezze.

A döntő pillanat :

Valami ilyesmi történhetett azzal a Petri-csészével is, amely később a meghatározó felismerés forrásává vált. Fleming állítólag nem megfelelően elzárva, az asztalon felejtett egy Staphylococcusokat (a leggyakoribb kórokozót) tartalmazó baktériumtenyésztő csészét, mielőtt megérdemelt nyaralására utazott volna.

Amikor visszatért a munkahelyére, felfedezte, hogy a csészében található baktériumtenyészetet egy másik, a levegőből odakerült mikroorganizmus beszennyezte. Ahelyett, hogy a használhatatlanná vált baktériumkultúrát kidobta volna, közelebbről is megvizsgálta, és megállapította, hogy a Staphylococcus-telepek a betolakodó mikroorganizmus körül egy sávban elpusztultak.

A csésze többi részén azonban vígan növekedtek és szaporodtak a baktériumok. Magával a táptalajjal minden rendben volt, tehát valószínűleg az új mikroorganizmusok termeltek egy olyan anyagot, amely felszabadított számukra
pacsakute, 2010. július 26. hétfő, 09:50
Szuperegészséges ételek
esszenciális zsírsavnak nevezik, mivel a szervezet nem képes előállítani, így táplálékkal kell felvenni. Az omega-3 zsírsav kiegészítés vérnyomáscsökkentő hatású, valamint az omega-3 zsírsavak szükségesek a magzat és a csecsemő optimális fejlődéséhez, növekedéséhez
.A lazac az olajos halak egyike, magas Omega 3 zsírsavakban és fehérjében, de kiváló szelén, B12, B6, D vitamin és magnézium forrás is. Éppen ezért a szuperételek egyike. Azonban csakis a vadvízi lazac esszenciális sav tartalma jelentős, a tenyészetett lazac tápértéke lényegesen alacsonyabb. A rendszeres lazacfogyasztás erősíti az immun-, ideg-, szív- és érrendszert, megelőzi a magas vérnyomást, megvéd agyvérzés, infarktus, rákos daganatok kialakulása ellen. A lazac remekül passzol egy egészséges étrendbe. Nagyon jót tesz a magzat és a csecsemő optimális fejlődéséhez, növekedéséhez.
A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. Észak-Európában és Kanadában nem igazán számít különlegességnek, máshol elsősorban ünnepi
angyalka___, 2010. április 14. szerda, 18:36
1/2
Képek, videók
Házi kókuszkefír .jpg
pacsakute
2019. július 21. vasárnap, 21:57
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
Png cica dobozban
eva6
2019. november 15. péntek, 15:11
2 ékszeres doboz cdn.jpg
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:24
Ajándék doboz
eva6
2019. augusztus 28. szerda, 08:51
Rózsák dobozban
eva6
2019. július 29. hétfő, 14:09
cica dobozban0628.jpg
maroka
2019. június 28. péntek, 11:28
Kék rózsák dobozban
eva6
2019. június 22. szombat, 20:15
Cica dobozban
eva6
2019. május 05. vasárnap, 17:21
Rózsák dobozban
eva6
2019. április 28. vasárnap, 12:09
Rózsák szív alakú dobozba
eva6
2019. március 24. vasárnap, 11:18
Kutya dobozban
eva6
2019. március 12. kedd, 20:56
csokor dobozban
eva6
2019. február 27. szerda, 07:32
Címkék
joghurt kultúrával, sávban elpusztultak, sarokban várta, kefir legendája, baktérium tenyészetet, joghurtélő marad, legideálisabb hőmérséklet, táptalajjal minden, hőmérsékleten érzik, folyamat során, mirigyek termelését, olajos halak, antibiotikumok indokolt, tejbe adagolt, lazac remekül, véráramon keresztül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.