Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:46 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Torna-vb - Fülöp-szigeteki aranyérem a férfi talajdöntőben
nyert világbajnoki érmet a Fülöp-szigeteknek, és a dohai bronzot Stuttgartban aranyra váltotta, mivel egy tizeddel megelőzte Dolgopyatot. Az övé volt a legnehezebb és a legpontosabb gyakorlat is.

Lólengésben az olimpiai, világ- és Európa-bajnok brit Max Whitlock kisebb megingásai ellenére az egész versenynap legmagasabb pontszámát kapta (15,500). A tavalyi Európa-bajnok ír Rhys McClenaghan lendületes, gyors bemutatójával csupán egy tizeddel maradt el Whitlocktól. Kettejük közé a legutóbb Dohában bronzérmes tajvani Li Cse Kajnak sikerült beférkőznie. A mezőnyből öten is magasabb kiviteli ponttal zártak az aranyérmesnél, aki annak köszönheti sikerét, hogy gyakorlatának hét pont volt a nehézségi értéke.

Gyűrűn a török Ibrahim Colak volt a selejtező legjobbja, és egyedi megoldásokkal fűszerezett döntőbeli produkciójával is bejelentkezett az éremszerzésre, ami végül arany lett. Az olimpiai és négyszeres Európa-bajnok görög Elefteriosz Petruniasz vállfájdalmai miatt kihagyta a pódiumedzést, merthogy
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 19:34
Torna-vb - Döntő és kvóta nélkül a magyar férfi versenyzők
A magyar férfiválogatott tagjai vasárnap kora délután mutatták be gyakorlataikat, de a selejtező utolsó csoportja csak hétfőn este végzett, eddig kellett várni a végeredmény kialakulására.

Az olimpiai kvalifikáció bonyolult sportági rendszere miatt még az egyéni összetett 51. pozíciója is kvótát ért, ám a magyar a csapat legjobbja, Sheppard a hetvenedik helyen zárt.

A legjobb helyezések Vecsernyés Dávid nevéhez fűződnek, aki nyújtón - amelyen tavaly Európa-bajnoki bronzérmes volt - a 33., lólengésben pedig a 34. lett a selejtezőben. Az egyéni összetett mellett a szerenkénti finálékba sem került magyar tornász, így a küldöttség számára valószínűleg véget ért a világbajnokág. Egyedül Kovács Zsófia bizakodhat még, aki második számú tartalék a nők egyéni összetett döntőjében.

A magyar férfiválogatott helyezései és eredményei a selejtezőben:

korlát:

------ 86. Sheppard 13,433131. Tomcsányi 12,833132. Vecsernyés Dávid 12,800136. Mészáros 12,766

nyújtó:

------ 33. Vecsernyés
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 22:52
Torna-vb - Berki Krisztiánnak nagyon hiányzik a versenyzés
verseny és a versenytársak iránt" - közölte.

Hangsúlyozta, nagyon jó volt látni kívülről ezt a fiatal csapatot, hiszen három embernek ez volt élete első versenye ilyen hatalmas teremben.

"A csapat összes tagjánál voltak nagyon pozitív dolgok. Nagyon jól versenyeztek, büszke vagyok rájuk" - szögezte le a Vecsernyés Dávid, Ryan Macleod Sheppard, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Csorvási Soma alkotta válogatott szereplése után.

Berki külön kiemelte, hogy a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyésnek nagyon szurkoltak nyújtón, hiszen volt esélye a döntőbe kerülésre, és egy kicsit sajnálták, hogy a reméltnél alacsonyabb pontszámot kapott.

"A három fiatalban megvolt az erő és a tűz, így jól is versenyeztek. Pláne ahhoz képest, amik az elmúlt időszakban történtek, és ahogy ők készültek. Nagyon tetszett az egész, nagyon jó volt a hangulata" - értékelt London olimpiai bajnoka.

A végső helyezések hétfő estére várhatóak, amikor az utolsó selejtezőcsoport tagjai is bemutatják
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 10:41
Budapest Maraton - Jenkei Péter és Gyurkó Fanni sikere
A kétnapos fővárosi futófesztiválon vasárnap reggel kilenc órakor rajtolt a maraton, amelyen a rendező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint egyéniben Jenkei Péter 2:23:22, míg Gyurkó Fanni 2:42:54 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot. A férfiaknál Jenkei mögött a címvédőként rajthoz állt Csere Gáspár a második, Fehér Márk pedig a harmadik helyen végzett. A nőknél szintén az előző évben győztes lett a második a pécsi Szabó Tünde személyében, míg harmadikként a brit Georgina Fenn (2:56:49 ó) követte Gyurkót.

A maratoni távon magyar bajnoki érmekért is zajlott a küzdelem, a nőknél Ferenc Katalin állhatott még fel a dobogóra. Jenkei a versenyt követően elmondta: nagyon örül első sikerének, amelyet maratoni országos bajnokságon aratott.

"A táv első felében együtt futottam Gáspárral, majd sikerült az élre kerülnöm, de harminc kilométer után egyre nehezebben ment a futás. Így még inkább értékelem a győzelmet" - nyilatkozta a Vasas újdonsült bajnoka.

Gyurkó Fanni kifejtette: a
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:52
Birkózó-vb - Veréb István kikapott az Európa-bajnoktól, nem szerzett kvótát
Az idén 92 kilogrammban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombaton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segítette őt. A vb utolsó napján Veréb első meccsén simán, 10-2-re verte a londoni játékok ezüstérmesét, a Puerto Ricó-i Jaime Espinalt. A bronzmérkőzésért és a tokiói indulási jogért viszont a súlycsoport egyik legjobbját, a tavalyi Eb-győztes orosz Artur Najfonovot kellett volna legyőznie - mindössze 20 perc pihenő után -, amire nem volt ezúttal esélye.

A mérkőzés már az elején nem jól alakult magyar szempontból, a lényegesen pihentebb Najfonov ugyanis egy perc után kivette ellenfele lábát, és mögé került (0-2). A folytatásban is az orosz volt a kezdeményezőbb, és még a második percben kitolta Verébet, majd nem sokkal ezután derékra támadott eredményesen (0-5). A sorozatos orosz akciók ellenére Veréb Istvánnak is volt több biztató karberántásos kísérlete, és ezek egyikéből
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:42
Birkózó-vb - Veréb István nyert a vigaszágon, az olimpiai kvótáért mérkőzhet
Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segített őt.

A vb utolsó napján Verébnek papíron nem volt könnyű dolga, mivel a londoni olimpia ezüstérmesével, a Puerto Ricó-i Jaime Espinallal kellett megküzdenie. A meccsen azonban a szombathelyiek vb- és háromszoros Eb-harmadikja "lebirkózta" riválisát.

Az összecsapás első menetében Veréb már az első percben egy szép karberántás után mögé ment (2-0), majd nem sokkal a szünet előtt derékra támadás után szerzett újabb két pontot (4-0).

A szünetet követően a fizikailag roppant erős Espinal nagyobb elánnal küzdött, gyorsan kiléptette riválisát (4-1). Veréb azonban tudott újítani, előbb egy újabb levitelt mutatott be (6-1), majd egy gyönyörű dobást, így egy perccel a vége előtt már 10-1-re vezetett. A meccs végéig Espinal már csak egy újabb kiléptetésre volt képes, az utolsó
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 12:11
Átadták a Vasas SC új kézilabdacsarnokát
Az új létesítmény előtt Vasas-mezekbe és sálakba öltözött szurkolók, valamint egy maroknyi, dán zászlókat lobogtató csapat tagjai várták az egykori legendás kézilabdázót, az 1982 óta Dániában élő Sterbinszky Amáliát, valamint az angyalföldi klub 1982-ben BEK-győztes csapatának tagjait.

"Negyven-negyvenöt perc kellene ahhoz, hogy Sterbinszky Amália érdemeit felsoroljam. Nekem 28 éves koromban megadatott, hogy ezzel a fantasztikus együttessel dolgozhattam, amelynek ő volt a vezére" - mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TF) rektora, a 37 esztendővel ezelőtti sikercsapat vezetőedzője.

Mocsai kiemelte, Sterbinszky igazi vezető típusú személyiség, aki mindig motiválni tudta társait.

"Ő az edzők álma. Amit mondott, az hangsúlyos, mindenki számára iránymutató volt. Önzetlen volt, mindig a közösség érdekeit tartotta szem előtt" - szögezte le a rektor.

Az egykori kiváló balátlövő elárulta, hogy Markovits László, a Vasas SC elnöke körülbelül egy éve hívta meg az új csarnok
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 16:42
Birkózó-vb - Veréb István vasárnap a vigaszágon küzdhet tovább
Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló a nyolcaddöntőben kapott ki tussal az olimpiai bajnok Hasszán Jazdanitól. Az iráni a folytatásban is lehengerlő teljesítményt nyújtott: előbb tusolta az orosz Artur Najfonovot, majd az elődöntőben kevesebb mint két perc alatt technikai tussal verte az amerikai származású, San Marinó-i Myles Amine-t.

A világbajnoki bronzérmes, háromszoros Eb-harmadik Veréb vasárnap első meccsét a Puerto Ricó-i Jaime Espinallal vívja, s ha győz, a folytatásban Najfonovval találkozik, aki ellen már a bronzmérkőzés és az olimpiai kvóta lenne a tét számára.
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 14:01
Birkózó-vb - Veréb István tussal kikapott az olimpiai és világbajnoktól
Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló első meccsén az utolsó pillanatokban harcolta ki a győzelmet az ukrán Olekszij Domanicki ellen, az újabb sikerre viszont ezúttal nem volt esélye.

Hasszán Jazdani egészen különleges alakja a birkózásnak. A 2015-ös Las Vegas-i világbajnokságon még 70 kilogrammban lett ezüstérmes, egy évvel később Rióban pedig 74 kg-ban diadalmaskodott, majd újabb egy évvel később, Párizsban már 86 kg-ban nyert világbajnoki címet. Az iráni azóta tartja a súlyát és tavaly Budapesten bronzéremmel zárt.

A Veréb István elleni meccse mindössze másfél percig tartott. A találkozó elején egy kiléptetéssel szerzett egypontos előnyt, majd néhány másodperccel később levitel után kétszer pörgetett (0-6). Veréb láthatólag nem akarta harc nélkül megadni magát, egy szép támadással mögé tudott kerülni, de ahogy Jazdani mögé ment, ellenfele vissza is támadott (2-7), majd pár másodperc alatt tusolta őt.

"Az ukrán ellen nagyon kicentiztem, de másfél hónapja
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 11:11
Birkózó-vb - Veréb István hátrányból felállva nyerte első meccsét
Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló több mint két órával a szombati program rajtja után lépett először szőnyegre. Riválisa, az ukrán Olekszij Domanicki lényegesen szerényebb eredményekkel rendelkezik a vb-harmadik magyarnál, aki ráadásul idén verte már meg őt, így a meccs esélyesének Veréb István számított.

Az első három perc ugyanakkor nem a magyar várakozások szerint alakult. A kemény állóharcból ekkor még az Eb-ötödik ukrán jött ki jobban, előbb egy zóna közeli összekapaszkodásból levitte Verébet (0-2), majd a harmadik percben a Haladás kiválósága rosszul indított és a szőnyegen kívülre került (0-3).

A szünetben így komolynak tetsző hátrányban állt, ám az érezhető volt, ha nagyobb intenzitásra kapcsol, megtörheti az ukrán ellenállását. Veréb a folytatásra keményebb harcmodorra is váltott, rögtön igyekezett összefogni ellenfelét, aki feltűnően passzív volt.

Az ötödik percben már meglett a magyar fáradozásainak első eredménye, egy megindulás után ugyanis ki
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 10:01
Sportlövő Eb - Bronzérmes a férfi puskás csapat
a bronzérem, amely pályafutása első felnőtt Európa-bajnoki medálja.

"Általában gyors ritmust szoktam lőni a versenyeken, ez ma sem volt másként, de sajnos nem volt szerencsém, sok olyan kilencest lőttem, ami nagyon közel volt a tízeshez, álló testhelyzetben pedig még hiányzik pár kör" - foglalta össze tapasztalatait a komáromi sportoló.

Sidi Péter kiemelte, hogy amióta versenyez, ebben a számban magyar csapat még nem szerzett Eb-n érmet, legutóbb a 2006-os zágrábi világbajnokságon lettek bronzérmesek 50 méter fekvőben.

"Kicsit szerencsétlenek voltunk, hogy egyéniben nem jutottunk döntőbe, mert szép eredményt értünk el, bár nekem egy hetem volt felkészülni erre a versenyre, mivel ebben az évben csak légpuskára készültem" - mondta a 41 éves lövő, aki szerint csupán egy-egy kör hiányzott mindhárom testhelyzetben ahhoz, hogy a fináléban folytathassa.

Eredmény:

férfi 50 méter puska 3x40 lövés, csapatverseny,
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 13:32
Birkózó-vb - Lám Bálint és Torba Erik az első meccsén kikapott
A 2017-es Európa-bajnoki ezüstérmes Lám kezdett korábban. A Budapest Honvéd nehézsúlyúja a 16 közé jutásért a román Alin Alexuc Ciurariu ellen lépett szőnyegre, akitől az idei Eb-n kikapott. Az első menetben úgy tűnt, a magyar visszavág az áprilisi vereségért, aktívabban kezdett riválisánál, akit másfél perc után leküldtek (1-0), lentről pedig Lámnak sikerült pörgetnie (3-0).

A szünetig nem változott az állás, a pihenőt követően viszont a román nagyobb sebességre kapcsolt, és gyorsan kitolta ellenfelét két pontért (2-3), majd egy perc múlva levitte és mögé került, így 4-3-ra vezetett. Közel másfél perce volt Lámnak, hogy fordítson, ám ereje láthatóan teljesen elfogyott, a román pedig egy lerántás után újabb két pontot szerzett és magabiztosan győzött.

Lám Bálint után nem sokkal szólították szőnyegre Torba Eriket, az idei minszki Európa játékok ezüstérmesét, aki a lehető legnehezebb ellenfelet kapta elsőre, ugyanis az oroszok címvédőjével, Szergej Jemelinnel találkozott. A rivális tavaly
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 09:11
1/65
Képek, videók
A fülöp-szigeteki.jpg
evamama0108
2012. május 25. péntek, 09:15
Jonathan_Rhys-Meyers.j pg
nina20
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:42
jonathan_rhys_meyers7. jpg
nina20
2006. szeptember 18. hétfő, 10:36
jonathan_rhys_meyers5. jpg
nina20
2006. szeptember 18. hétfő, 10:36
Nigár és Ibrahim.gif
pacsakute
2016. január 13. szerda, 16:51
Tükör előtt Ibrahimék.jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 09:33
Ibrahimék.jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 09:32
Ibrahim....jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 09:32
Ibrahim
alpiger
2010. február 09. kedd, 12:42
Zsiráf és Ibrahim
alpiger
2010. február 09. kedd, 12:02
Monsieur Ibrahim És A Kor
rambobby
2007. május 10. csütörtök, 08:01
2 egy férfi és egy kisoro
lovaszmarika
2019. október 08. kedd, 13:19
férfi 100 hát1006.jpg
maroka
2019. október 06. vasárnap, 19:02
férfi400 vegyes1006.jpg
maroka
2019. október 06. vasárnap, 18:26
férfi50hát1005.jpg
maroka
2019. október 05. szombat, 19:23
Címkék
brit Georgina, lehető legnehezebb, legpontosabb gyakorlat, vigaszágra segítette, csapat legjobbja, román pedig, Hasszán Jazdanitól, reméltnél alacsonyabb, magyar férfiválogatott, vigaszágra segített, ötödik percben, versenyt követően, nehézségi értéke, Puerto Ricó-i Jaime Espinallal, tavalyi Eb-győztes, orosz Artur,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.