Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 02:07 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Esszenciális olajok körömgombára
A körömgomba egyik legismertebb tünete a körmök elszíneződése. A körmök ilyenkor sárgás, barnás színt öltenek. Ez a színváltozás a gombás fertőzés előrehaladtával átterjedhet a többi körömre is. Végül ha a körmöt nem kezelik, akkor töredezetté és morzsalékossá válik.

Az illóolajok nagyon hasznosak lehetnek a körömgomba kezelésében. Az illóolajokat mindenképpen valamilyen hordozóolajjal kell összekeverni, mivel a bőrrel érintkezve irritálhatják azt. Hordozóolajok lehetnek: jojobaolaj, barackmagolaj, mandulaolaj, argánolaj, olívaolaj, kókuszolaj vagy szőlőmagolaj.

Hogyan használja az illóolajokat? Mosson alaposan lábat, törölje szárazra a lábát, ezt követően pedig reszelje le a körmét. Ezután cseppentsen a körmeire az olajkeverékből, majd várjon tíz percet, aztán tisztítsa meg a körmeit egy puha kefével. A kezelés hosszú hónapokig is eltarthat. A kezelést kúraszerűen azután is alkalmazhatja, miután a körmei szépek és egészségesek lesznek.

Milyen illóolajokkal kezelheti a
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 20:29
Körömgombára illóolajok
A körömgomba egyik legismertebb tünete a körmök elszíneződése. A körmök ilyenkor sárgás, barnás színt öltenek. Ez a színváltozás a gombás fertőzés előrehaladtával átterjedhet a többi körömre is. Végül ha a körmöt nem kezelik, akkor töredezetté és morzsalékossá válik.

Az illóolajok nagyon hasznosak lehetnek a körömgomba kezelésében. Az illóolajokat mindenképpen valamilyen hordozóolajjal kell összekeverni, mivel a bőrrel érintkezve irritálhatják azt. Hordozóolajok lehetnek: jojobaolaj, barackmagolaj, mandulaolaj, argánolaj, olívaolaj, kókuszolaj vagy szőlőmagolaj.

Hogyan használja az illóolajokat? Mosson alaposan lábat, törölje szárazra a lábát, ezt követően pedig reszelje le a körmét. Ezután cseppentsen a körmeire az olajkeverékből, majd várjon tíz percet, aztán tisztítsa meg a körmeit egy puha kefével. A kezelés hosszú hónapokig is eltarthat. A kezelést kúraszerűen azután is alkalmazhatja, miután a körmei szépek és egészségesek lesznek.

Milyen illóolajokkal kezelheti a
pacsakute, 2019. augusztus 03. szombat, 22:05
Rémálmainkból kúsztak elő a legveszélyesebb növények
úgy gondolni a növényekre, mint vérengző, gyilkos organizmusokra, a Reddit közösségi oldal botanikusai azonban olyan összeállítást készítettek, amiktől garantáltan máshogy tekintünk ezentúl némely szépségesnek látszó, ám annál veszedelmesebb fotoszintetizáló élőlényre.
Kaukázusi medvetalp (Heracleum mantegazzianum)
A zellerfélék családjába tartozó gyomnövény már Európában is meghonosodott. Az akár hat méter magasra is megnövő mérgező növény veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti toxikus hatását: a bőrre került növényi anyag fényérzékennyé teszi a bőrt (akár hosszabb távon is), és égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg rajta, melyek sokszor nehezen gyógyuló hegeket hagynak maguk után. Emellett szembe kerülve könnyen átmeneti, vagy végleges vakságot is okozhat. Eredetileg dísznövényként hozták be Európába a 19. században, ám mivel igénytelen és gyorsan szaporodik, hamarosan az egész kontinensünkön
bordat, 2018. június 23. szombat, 16:57
5 legmérgezőbb itthon is elterjedt növény
cikkünkre!
Kaukázusi medvetalp

A kaukázusi medvetalp a zellerfélék családjába sorolt medvetalp növénynemzetségbe tartozik. Eredetileg a Kaukázus vidékén, illetve Közép-Ázsiában őshonos, mára azonban figyelemreméltó szaporodóképességének és igénytelenségének köszönhetően szinte egész Európában elterjedt. Magyarországon Zirc, Szombathely, Szarvas, Cuha-völgy, Rostalló, Mátraszentimre és Túristvándi környékén találkozhatunk vele.

Meglehetősen mérgező növény, ami már az emberi bőrrel érintkezve kifejti hatását: növényi anyaga fényérzékennyé teszi a bőrt, ami után égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg, ezek pedig sokszor nehezen gyógyuló hegeket hagynak maguk után. Szembe kerülve átmeneti vagy akár végleges vakságot okoz.
Közönséges farkasalma

A közönséges farkasalma a farkasalmafélék családjába tartozó farkasalma nemzetség egyetlen Magyarországon őshonos faja. A farkasalma évszázadokon át a népi gyógyászat egyik gyakran használt növénye volt, mára azonban
gabfe, 2017. július 25. kedd, 18:20
Gyógyvizek a szépségápolásban
gyógyszertárakban vagy a gyógyfürdőknél helyben. Ezek mindegyikének a gyógyászati és bőrszépítő értékeiről ismert termálvíz az alapja, legyen az harkányi, hajdúszoboszlói, bükfürdői, a baden-badeni, vagy éppen bathi.

Miért épp a termálvíz?

A termálvíz rengeteg előnyös tulajdonsággal bír, amiért a kozmetikai ipar népszerű alapanyagai közé verekedte be magát az utóbbi évtizedekben. A Föld mélyéről feltörő víz gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban, természetesen tiszta, a bőrrel érintkezve pedig terápiás tulajdonságait látványos formában fejti ki. Évezredek óta ,,él" vele az emberiség, amellett, hogy megbízhatóan és híresen jól kezeli az ízületi gyulladást, fájdalmat, enyhíti a bőr bizonyos panaszait is. Égési sérülésekre is jó hatással van, de antioxidáns tulajdonságai, gyulladáscsökkentő, nyugtató és tisztító hatása miatt egy sereg bőrproblémára kiválóan alkalmazható, legyen szó száraz vagy érzékeny bőrről, ekcémáról, rosaceáról, vagy pikkelysömörről. A különböző
tinka1951, 2017. január 26. csütörtök, 10:56
Ki, mit gondol: melyik a legkevésbé maró sav...?
Kedves kérdező, egy nagyon lényeges dologról elfelejtkezel. A savaknak van töménységük is.
Tehát a kérdés így szólna helyesen: Melyik az a tömény sav amelyik a testünkkel érintkezve nem árt?
A nyál lehet savas kémhatású, sőt a bőr felülete is savas kémhatású, de nagyon híg sav található benne. A legmaróbb savat is fel leget hígítani annyira, hogy ne ártson, bár a salétromsav hígan is azonnal reagál a bőrrel és azonnal elhal az a rész ami a savval érintkezik.
A szódavíz ami szénsav igen tömény amikor a szifonban van, megisszuk és mégse árt. Tehát ez a leggyengébb tömény sav.
A többi savat nehezen hiszem, hogy tömény állapotban valaki meginná. Az ecetsav 96%-os töménységű lehet, szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért is hívják jégecetnek.
tailor, 2016. április 05. kedd, 11:19
Egészségkárosító pénztárcákat és ékszereket vont ki a forgalomból az NFH
A közlemény szerint az ellenőrzés célja a kereskedelmi forgalomban kapható bőrrel érintkező fémtárgyak nikkel kibocsátásának vizsgálata, valamint a bőripari árucikkek króm és azoszínezék tartalmának kimutatása volt.

A fémötvözetekben jelen lévő nikkel, vagy a bőripari árucikkeknél előforduló krómtartalom, valamint a textil- és bőrtermékek színezéséhez felhasznált azoszínezékek az emberi bőrrel tartósan vagy nagy gyakorisággal érintkezve komoly kockázatot jelenthetnek a szervezetre.

A 24 fémből készült vagy fémet is tartalmazó termék kioldódó nikkel tartalmát vizsgálva megállapították, hogy minden minta megfelelt a hatályos rendelet szerinti követelménynek, nikkeltartalmuk a kimutatási határérték alatt volt. A vizsgált termékek listája a hatóság honlapján olvasható.
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 08:51
Megfeleltek a biztonsági előírásoknak a szezonális textiltermékek a fogyasztóvédelem szerint
A hatóság azt ellenőrizte, hogy a szezonális termékek úgynevezett azoszínezék-tartalma nem haladja-e meg az előírt határértéket, illetve megfelelnek-e a nyersanyag-összetételre vonatkozó jelölések az előírtaknak. Az azoszínezékek textília és bőr festésére alkalmasak, használatuk során azonban néhány az emberi bőrrel tartósan vagy nagy gyakorisággal érintkezve egészségi kockázatot jelenthet esetleges rákkeltő hatása miatt.

A vizsgálat azonban azt is kimutatta: a szálösszetételre vonatkozó jelölés a címkén nem felelt meg 3 sapka, 2 sál és 5 kesztyű esetében. Példaként említik, hogy egy 100 százalék akril szálösszetétel jelölésű termék valójában poliészterből készült.

A vizsgált 28 termék között gyermekeknek és felnőtteknek készült öltözék-kiegészítők egyaránt voltak, közöttük szerepelt 10 sapka, 1 sapka és kesztyű szett, 8 sál és 9 kesztyű.

A termékek listája az NFH honlapján olvasható.
velemenyezd, 2016. január 26. kedd, 09:11
Amikor az otthonod tesz boldogtalanná
szerint szobanövények segítenek megtisztítani a benti levegőt, amely akár ötször szennyezettebb lehet, mint a kinti. Akár régi, akár új a lakásod, számos egészségtelen és láthatatlan toxin telepedhet meg benne. Ezek az egészségre káros kémiai vegyületek a falfestékekből, a szőnyegekből vagy a tisztítószerekből is származhatnak. A lakásban leggyakrabban fellelhető egészségtelen vegyület többek között a formaldehid, a benzol vagy a trikoloretilén. Ezek nem csupán mérgezők, de rákkeltők is, és bőrrel érintkezve súlyos túlérzékenységet okozhatnak. A zöld növények természetes módon tisztítják meg a levegőt a légszennyező anyagoktól, és miközben oxigént termelnek, megkötik a káros gázokat. Emellett vizsgálatok kimutatták, hogy a jól elhelyezett növény a stressz csökkentésében is segít.

A mennyezeti lámpa mint egyedüli fényforrás

Ha csupán süllyeszthető spotlámpákra támaszkodsz a lakás világításának kialakításában, az nagyban hozzájárulhat a rossz hangulathoz. Ezek a lámpák nem adnak elegendő
anna4459, 2015. december 28. hétfő, 07:43
A kamilláról
típusú, hanem késői, IV. típusú túlérzékenységi reakciót indukál. Ebben az esetben a reakció hosszabb idő alatt alakul ki, mivel az allergénnel szemben nem létezik antitest. Ilyen típusú túlérzékenység az allergiás bőrgyulladás, amelyet bőrrel történő érintkezést követően váltanak ki bizonyos anyagok, köztük több gyógynövény is. A késői típusú túlérzékenységben szerepet játszanak a fészkesvirágzatúak családjának egyes jellegzetes vegyületei, a szeszkviterpén-laktonok, melyek néhány esetben a bőrrel érintkezve kiütést, irritációt, bőrgyulladást okoznak. A kamillában ilyen molekulák nem, vagy csak alig találhatóak meg - írja dr. Csupor Dezső, gyógyszerész.

Magyarázat lehet az allergiás rohamot kiváltó kamillára, hogy a vadon begyűjtött növénybe belekeveredhet a növénnyel rokon, ahhoz nagyon hasonló Anthemis cotula (nehézszagú pipitér), amely viszont jelentős mennyiségben tartalmazza a vegyületet. A bizonytalan eredetű, nem szakember által begyűjtött kamilla esetén tehát fokozott a túlérzékenységi
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 06:13
Mire jó a --------------------- vécépapír
összeszedni. Na és vajon mi az orvostudomány álláspontja a témában? Mindjárt kiderül, de előbb lássuk, hogyan oldják meg ezt a helyzetet Nos, a mikrobiológusok és orvosok egyöntetű véleménye az, hogy a vécépapír-fészek építése és a guggolás is felesleges. Ha nem néz ki undorítóan, nyugodtan ráülhet csupasz fenékkel. A vécédeszkán persze vannak baktériumok, de ezek olyanok, amelyek simán a bőrrel érintkezve nem fertőznek, csak nyílt seben, vagy nyálkahártyán át. A megoldás tehát: mossunk kezet, és csak azután nyúljunk a szánkhoz vagy a szemünkhöz. Különös tekintettel arra, hogy a kilincsen általában több baktérium van, mint az ülőkén, és azt mindenképpen megfogjuk, amikor kimegyünk a fülkéből.
És ha ez nem lett volna elég, gondoljon bele abba, hogy a biológusok szerint a vécédeszkán egy átlagos lakásban sokkal kevesebb baktérium él, mint ugyanott a konyhában a húsvágó deszkán, és sokkal-sokkal
bordat, 2014. december 29. hétfő, 19:54
Borostyán
éli.
Míg a régi időkben medálként, napjainkban inkább nyakláncként, karkötőként viselve találkozhatunk vele.
Sokan természetes antibiotikumnak tekintik. Borostyánból készült olaj, tinktúra és tabletta jelenleg is kapható. Elixírként is fogyasztható, melyet természetgyógyászok, szakértők készítenek néhány borostyánkőből, melyet vízzel felöntve és letakarva 12 órán át pihentetnek.

Hazánkban gyógyító hatása, és szépsége miatt ékszerként viselik.
A borostyán megkövült fenyőgyanta, bőrrel érintkezve testhőmérsékletünk hatására illóolajok válnak ki belőle. Ezek a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a véráramba, ezáltal hatást gyakorolva szervezetünkre. Korra, nemre való tekintet nélkül bárki használhatja gyógyító erejét.

Természetgyógyászok már kisbabáknak is ajánlják borostyánnyaklánc viselését, mivel fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt kitűnően alkalmazható fogzási fájdalom enyhítésére. Tapasztalatok bizonyítják, hogy a nyaklánc viselése nyugtatólag hat a
tripike, 2014. december 17. szerda, 12:52
1/5
Képek, videók
Húsvét esszenciája
sanci81
2016. március 28. hétfő, 10:20
parlagfü esszencia.jpg
katicacska
2012. július 29. vasárnap, 22:12
Körömgombára.jpg
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 16:49
Körömgomba.jpg
pacsakute
2015. október 17. szombat, 11:53
körömgomba ellen.jpg
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 15:46
Mikulás körmök.jpg
margoboszi
2013. december 17. kedd, 14:57
Mikulás körmök.jpg
cipello
2013. december 06. péntek, 20:01
Csillogó körmök.jpg
pacsakute
2013. március 15. péntek, 18:06
Edina körmök.jpg
dnemethk
2012. október 19. péntek, 12:58
kormok6.jpg
parducka06
2012. szeptember 28. péntek, 18:12
kormok5.jpg
parducka06
2012. szeptember 28. péntek, 18:10
fénykép a körmökre.jpg
dnemethk
2012. április 20. péntek, 19:58
kat körmök.jpg
katicacska
2011. november 26. szombat, 14:50
kormok4.jpg
zafir28
2011. augusztus 27. szombat, 20:16
kék körmök
ancsuka1
2011. március 07. hétfő, 18:43
Címkék
sereg bőrproblémára, hatóság honlapján, kamillában ilyen, termékek listája, illóolajok nagyon, utóbbi évtizedekben, reakció hosszabb, gyógyfürdőknél helyben, salétromsav hígan, lakás világításának, vizsgált termékek, késői típusú, szánkhoz vagy, biztonsági előírásoknak, nyál lehet, otthonod tesz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.