Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 07:11 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ügyel a bőre hidratációjára?
Ügyel a bőre hidratációjára?


A bőrápolás hihetetlen dolgokat képes tenni a bőr pórusaival, de az egészséges, hidratált bőr érdekében a rendszeres bőrápolás is csak félsikert eredményez. Ha valaki nem fogyaszt elég folyadékot, akkor a bőre szárazzá, petyhüdtté válik, foltok is kialakulhatnak rajta és még sötét karikák is lehetnek a szeme alatt, amely nem nyújt valami szép látványt.

Az egyik legfontosabb szabály tehát, hogy naponta legalább 2-3 liter folyadékot fogyasszon. Nyáron - de akár télen is - nagy hasznunkra lehet a kiskertünk, főleg akkor, ha értékes gyógynövényeket, fűszernövényeket és zöldségeket is termelünk benne, amelyeket nem permetezünk, mert így nagyon finom, egészséges italokat készíthetünk ezekből a finomságokból. Én tavaly óta teljesen ,,rákattantam" az ízesített vizekre. Mindig az éppen aktuális fűszernövény felhasználásával
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 14:39
Láz
LÁZ:(febris) egy tünet, testhőmérséklet rendellenes emelkedése, melyet az agyban a hypotalamusz hőközpontja okoz, azzal, hogy a hőtermelés-hőleadás arányt átmenetileg megváltoztatja. A szervezet természetes védekező reakciója

Nőveli a pulzust, légzésszámot

Normális és kóros hőmérséklet:

Hőmérsékleti változások:

Normálisnál magasabb hőmérséklet hyperthermia, fokozatai: Hőemelkedés (subfebrilitas) 37-38 °C

Láz (febris) 38-39 °C - akkor keletkezik, amikor a növesztés mértéke nem tudja követni a hőtermelés mértékét. Lázat előidéző okok, pl. infekciós betegségek, nekrotikus szövetek felszívódása, egyes betegségek pl. hyperthyreosis, egyes gyógyszerek és immunológiai kórképek. A láz kezdődhet hirtelen, órák alatt eléri maximumát és lassan, lépcsözetesen, napról napra emelkedve. A láz megszűnhet kritikusan - hirtelen órák alatt, és lírikusán - lassan, fokozatosan. A láz megszűnése csak akkor jelent javulást, ha azzal egyidőben a pulzus és légzésszám is
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:19
Aloe Vera növény
az azonnali eredményért. Az Aloe csökkenti a fájdalmat, a bőr pirosságát és védőréteget alkot a bőrön, így csökkentve a további károkat.

Az Aloe gyógyítja a vágásokat, sebeket, bőrgyulladást és rovarcsípéseket, ha külsőleg alkalmazzák.

Az Aloe gél a bőrt is hidratálja, ezért minden évszakban, bármilyen időjáráskor alkalmazható azért, hogy a bőr ne száradjon ki.
Az Aloe vera lé hajra gyakorolt jótékony hatása

A túlzott por, nap és egyéb szennyeződés kifejezetten szárazzá, gyengévé és töredezetté teszi a hajat. Megfosztja a hajat a természetes zsíroktól, a pára pedig töredezett hajvégeket és korpát idéz elő. Az Aloe vera minden hajtípusra jó, különösen a száraz és károsodott hajra. Az Aloe vera hajpakolásokban történő rendszeres használata simává, puhává és széppé teszi a hajat.

Fokozza a hajnövekedést

Az Aloe vera gazdag proteolitikus enzimekben, amelyek eltávolítják az elhalt hámsejteket a fejbőr pórusaiból, amik - mivel eltömítik a pórusokat
kicsoda57, 2017. november 08. szerda, 15:58
Nem játék : a diabétesz talaján kialakuló lábszövődmény
közül a legsúlyosabbak a lábon kialakuló sebek.

Ezek nemcsak nehezen gyógyulnak, de gyakran elfertőződnek, és a végtag elvesztésével fenyegetnek.

Miért alakulhatnak ki ezek a sebek a cukorbetegek lábán?

A cukorbetegséghez gyakran társul a hő- és fájdalom - érző idegrostok károsodása a végtagokon, az ún. neuropátia. Ennek következménye a láb deformálódása, a talpon a túlterhelési pontok megjelenése, amelyeket a bőrkeményedések jeleznek. Az idegkárosodás miatt a bőr szárazzá, sérülékennyé válik, gyakran gombás fertőzéssel együtt járó veszélyes körömelváltozások is kialakulnak. A neuropátia következménye még az érzéketlenség, a védekező mechanizmusokat normál esetben aktivizáló fájdalom teljes kiesése, emiatt a beteg nem veszi észre a kisebb sérüléseket, nem érzi az ütéseket. Ezek az észrevétlen sérülések vezetnek a fekélyek kialakulásához. Az idegkárosodás mellett a hajszálerek viselkedése is módosul, sőt a bőr szerkezete is megváltozik.

Kevesen tudják, hogy
anyu65, 2016. szeptember 29. csütörtök, 12:20
Itt vannak a pajzsmirigybetegségek tünetei
tud okozni. Az általa termelt hormon, a tiroxin ugyanis szinte minden anyagcsere folyamatban részt vesz. Fontossága ellenére csak keveset tudunk a pajzsmirigyről.

Pedig működése bármelyik életkorban ,,meghibásodhat". Külön pech, hogy a nőket gyakrabban érintik pajzsmirigy problémák, mint a férfiakat.
A pajzsmirigybetegségek egy részénél egyáltalán nem tapasztalhatóak látványos tünetek. Gyakran csak krónikus fáradtságérzet, idegesség vagy álmatlanság gyötri a pácienst, bőre szárazzá, haja töredezetté válik, esetleg hullani kezd. Ha ilyen kozmetikai problémát tapasztal valaki, ne krémekkel, pakolásokkal kísérletezzen, hanem forduljon orvoshoz. Szerencsére ma már a modern képalkotó eljárásokkal, laborvizsgálatokkal gyorsan és pontosan tudják diagnosztizálni a szakorvosok a pajzsmirigy betegségeket.

A túlműködés: Golyva

A legismertebb pajzsmirigy megbetegedés a golyva. A pajzsmirigy megnagyobbodásra sokszor a látványosan megduzzadt nyak hívja fel a figyelmet.
horvathnemagdi, 2015. szeptember 20. vasárnap, 10:45
Életünk a kezünkben:
fontos, mint az arcé, hiszen ugyanúgy a személyiségének része, annak lenyomatát őrzi!

Hogyan öregszik a kéz?
A kézbőr korát annak kollagéntartalma mutatja. Ennek a vízben oldódó fehérjének a kötőszövetek kialakításában, a bőr rugalmasságának megőrzésében és a nedvesség felszívásában van szerepe. A kollagén-molekulák azonban az idő múlásával oxidálódnak, kötéseket hoznak létre, megszilárdulnak és nem képesek a tökéletes nedvszívásra. A kézbőr öregedésének egyik legfontosabb jele a bőr szárazzá válása, elvékonyodása, rugalmatlansága, amelyek miatt a vonalak, ráncok láthatóbbá válnak a kéz bőrén, leghamarabb a kézháton, amely a leginkább ki van téve a napfény károsító hatásának. Emellett a kézháton megjelenő barna foltok (amelyeket a köznyelv tévesen nevez "májfoltoknak"), hólyagok, bevérzések, kékesfekete anyajegyek, kitágult erek, bőrkeményedések, tyúkszemek és a kéz hideggé válása jelzi a kéz
inrid77, 2015. június 28. vasárnap, 20:02
Mi köze a pajzsmirigynek a testsúlyhoz?
betegséget jelezhet. Az alacsony pajzsmirigy hormonszint megzavarhatja a hajnövekedési ciklusát, és a normálisnál nagyobb mértékű hajhullást okozhat.

Nem csak fejbőrén tapasztalhatja a hajhullást, hanem szemöldöke végénél is, és akár egyéb testrészein is. Emellett haja kiszáradhat, fakóvá és sprőddé válhat. Ezek mind a hypotireózis jelei lehetnek.

A túlzottan aktív pajzsmirigy is okozhat hajproblémákat. Hypertireózisos megbetegedés esetén haja elvékonyodhat, és fejbőre túlzottan szárazzá válhat.

Ha úgy gondolja, túlzottan hullik haja, vizsgáltassa meg pajzsmirigyét és igyekezzen megfelelő gyógykezelést találni.

6. Abnormális hőérzet

Ha túlzottan fázik vagy épp melege van, ám erre nincsen oka, pajzsmirigy problémái lehetnek. A pajzsmirigy hormon szintjének megváltozása megzavarhatják a szervezet hőmérséklet kezelésének képességeit.

A hideg kezek és lábfejek, vagy az állandó jellegű fázás, még akkor is ha egy meleg szobában
ennmary, 2015. április 29. szerda, 15:01
Szervezetünk jelzései: így ismerhetjük fel a kalciumhiányt!
hiányára?

Nézzen a (kalciumhiány) körmére!
Töredezik a körme? Többek között ez is utalhat kalciumhiányra, azért akár pár másodperc alatt felfedezhetők az enyhe kalciumhiány tünetei. A körmök töredezettsége mellett a fénytelenségük, illetve a rajtuk megjelenő fehér foltok is segíthetnek az öndiagnózis felállításában. Ez utóbbit amúgy köröm rétegei közé került levegő okozza, és kialakulásában szerepet játszhat még a vashiány is.

A haj is megszenvedheti a kalcium hiányát: fénytelenné, szárazzá, töredezővé válhat. A bőre pedig foltokban, eleinte kisebb, majd később nagyobb területeken hámlásnak indulhat - ilyenkor is gondoljon a kalciumpótlásra!
Az idegeinkre mehet
Mivel a kalcium fontos szerepet játszik az idegrendszer működésében, az ingerületek közvetítésében, nem meglepő, hogy a hiánytünetek között szép számmal találunk idegi jellegűeket is. A legtöbbünknek van talán már kellemetlen élménye az izomgörcsökkel kapcsolatban: valamelyik végtagunk izmai fájdalmas, feszítő
irmus, 2013. október 31. csütörtök, 19:36
Fiatalabb kéz, néhány egyszerű trükkel
fontos, mint az arcé, hiszen ugyanúgy a személyiségének része, annak lenyomatát őrzi!

Hogyan öregszik a kéz?

A kézbőr korát annak kollagéntartalma mutatja. Ennek a vízben oldódó fehérjének a kötőszövetek kialakításában, a bőr rugalmasságának megőrzésében és a nedvesség felszívásában van szerepe. A kollagén-molekulák azonban az idő múlásával oxidálódnak, kötéseket hoznak létre, megszilárdulnak és nem képesek a tökéletes nedvszívásra. A kézbőr öregedésének egyik legfontosabb jele a bőr szárazzá válása, elvékonyodása, rugalmatlansága, amelyek miatt a vonalak, ráncok láthatóbbá válnak a kéz bőrén, leghamarabb a kézháton, amely a leginkább ki van téve a napfény károsító hatásának. Emellett a kézháton megjelenő barna foltok (amelyeket a köznyelv tévesen nevez "májfoltoknak"), hólyagok, bevérzések, kékesfekete anyajegyek, kitágult erek, bőrkeményedések, tyúkszemek és a kéz hideggé válása jelzi a kéz öregedését.
Csípje meg!

Egy egyszerű próba is jól mutatja, mennyire
tinka1951, 2013. július 01. hétfő, 22:14
A bőrünk és a viszketés
levegő, a hirtelen hőmérsékletingadozás, a hosszas fürdőzés meleg vízben, a helytelen öltözködési szokások (túlöltözöttség, rosszul szellőző ruházat), a túlzott napozás. A szárító hatású kozmetikumok (pl. egyes púderek, alkoholtartalmú készítmények) helytelen vagy túlzott használata is vízhiányt okoz a bőrünkben.

Az életkor előrehaladtával élettanilag is csökken a faggyúmirigyek működése, így a bőrünk legkülső részén a lipidmembrán vízpárolgást gátló hatása gyengül, ettől a bőr vízhiányossá és szárazzá válik. A bőr mélyebb rétegeit érintő vízhiány hátterében leginkább belső okok állnak: egyes szervek nem megfelelő működése, a hányással vagy hasmenéssel járó állapotok, egyes hormonális betegségek, de bizonyos fogamzásgátlók, illetve vízhajtó hatású készítmények szedése is vízhiányt okoz.
A viszketés hátterében meghúzódó ekcéma a leggyakoribb bőrbetegség napjainkban. A száraz, viszkető bőr a vakarás vagy dörzsölés hatására megvastagszik, a bőrhajlatokban akár be is repedezhet és kisebesedhet.
lovaszmarika, 2013. január 13. vasárnap, 12:18
A pajzsmirigy
-Hipertireózis - a pajzsmirigy túlműködése
-Hipotireózis - a pajzsmirigyhormonok csökkent termelődése
-Pajzsmirigy-gyulladás (tireoiditisz)
-Pajzsmirigyrák
A pajzsmirigy betegségek kezelése
Vizsgálatra jelentkezés


Vérvétellel történő pajzsmirigy vizsgálat akkor szükséges, ha az alábbi tünetek huzamosabb ideje fennállnak

Változott-e súlya mostanában, miközben ugyanannyit eszik, mint régen?
Hullik a haja?
Bőre szárazzá vált, vagy épp ellenkezőleg, meleg és izzadt?
Hiába tesznek meg mindent, nem érkezik a várva várt utód?
Az utóbbi időben gyakran van hasmenése vagy éppen székrekedése?
Előfordul, hogy szívdobogásérzése van?
Levertnek, egykedvűnek érzi magát vagy nagyon is izgatottá vált az elmúlt időben?

A pajzsmirigyhormonok az anyagcsere legfőbb szabályozói. Mint ilyenek, kiesésük jellegzetes, ám nem specifikus panaszokhoz vezethetnek.
A felsorolt
klarika47, 2012. március 17. szombat, 13:00
1/3
Képek, videók
Ügyelj rá
irmus
2016. február 03. szerda, 08:44
Ügyelj....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:09
ügyelj gondolataidra.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:39
ügyelj gondolataidra
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 22:40
SzKT-forgalmi ügyelet.jpg
agica2004
2014. december 13. szombat, 12:33
Ügyelj gondolataidra.gif
lilagondolatok
2014. november 27. csütörtök, 12:51
Ugyelj gondolataidra...
borigit
2014. november 22. szombat, 10:21
1.Ügyelj......png
anci-ani
2013. június 02. vasárnap, 13:16
ügyelj gondolataidra.jpg
sarkadykati
2012. július 21. szombat, 10:40
Ügyelj gondolataidra... 3
angyalcsillag
2012. március 07. szerda, 11:33
Ügyelj gondolataidra... 2
angyalcsillag
2012. március 07. szerda, 11:30
néger bőre.jpg
kicsoda57
2016. április 17. vasárnap, 19:59
aurora_borelis_norvégi a.j
megyerimihaly
2015. november 24. kedd, 21:40
Guido Borelli
eva6
2015. június 29. hétfő, 15:36
Címkék
kézbőr öregedésének, diabétesz talaján, viszketés hátterében, helytelen öltözködési, tiroxin ugyanis, szervezet hőmérséklet, szárító hatású, elmúlt időben, kisebb sérüléseket, bőre hidratációjára, cukorbetegek lábán, pára pedig, rajtuk megjelenő, idegkárosodás miatt, túlzott napozás, hajszálerek viselkedése,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.