Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:22 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Maximilian Kolbe áldozópap és vértanú
gyermekeként. A keresztségben a Rajmund nevet kapta.
A család szűkös anyagi helyzete miatt csak a legidősebb fiú járhatott iskolába, ezért Rajmund megkísérelte, hogy otthon mindent megtanuljon, amit testvére, Ferenc hazahozott az iskolából. Egyszer édesanyja gyógyszerért küldte, s a patikus ámulva tapasztalta, milyen biztonsággal igazodik el a latin szavak között. Hosszasan elbeszélgetett vele, és fölismerte tehetségét. Felajánlotta, hogy latinórákat ad neki hetente. A fiú majd kiugrott a bőréből örömében. Csakhamar túlszárnyalta testvérét a tudásban.
1940-ben a németek kiürítették Niepokalanówot (a ,,Szeplőtelen" városát), ahol elöljáróként szolgált, Kolbe atyát az auschwitzi haláltáborba vitték. Itt önként jelentkezett egy halálra ítélt családapa helyett az éhségbunkerbe. Imáival és áldásával kísérte társait, akik közül ő maradt életben legtovább. 1941. augusztus 14-én, Nagyboldogasszony vigíliáján injekcióval megölték.

Istenünk, te Szent Maximilian Kolbe
maroka, 2019. augusztus 13. kedd, 22:45
Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack
el menten, semhogy disznónak legyen a felesége.
De hiába sírt, hiába jajgatott, a földhöz is hiába vágta magát, a király azt mondta keserves könnyhullatás közt:
- Már hiába, édes lányom, neki ígértelek, menned kell.
Hanem közben megint gondolt egyet a király: felöltöztette a lányát rongyos, piszkos ruhába, s úgy küldte le. Hátha így majd nem tetszik a disznónak.
No hiszen, ezt ugyan rosszul gondolta! A disznó, mikor meglátta a királykisasszonyt, majd kiugrott a bőréből nagy örömében. Felkapta a lányt, szépen a taligára ültette, s vitte nagy röfögéssel:
- Röf-röf-röf, ne sírj, királykisasszony, jó dolgod lesz nálam.
Sírt a királykisasszony keservesen, de a disznó csak röfögött:
- Röf-röf-röf, ne sírj, királykisasszony, mindjárt otthon leszünk.
De még csak akkor vette elő a sírás igazán a királykisasszonyt, mikor a disznó megállt egy ól előtt, abba bevezette, ott a piszkos szalmára leültette.
- Röf-röf-röf, ez az én házam,
lenke1964, 2016. október 03. hétfő, 11:59
Móra Ferenc: A KÉT FORINTOS
kilátszott mind a harminckét foga, olyan jóízűt nevetett. Már a másik utcába is befordult, de még onnan is behallatszott a nagy jókedve.

Az öreg Forintos úgy megmeredt, akár a kapubálvány. Mi lelhette ezt a vén embert? Kivette a zsebéből az összegyűrt levelet, kisimogatta a tenyerén, forgatta előre-hátra, de csak nem tudott vele mire menni. Utoljára odaintette a fiát:

- No, tudós úr, most mutasd meg a nagy tudományod. Mi van ebben az írásban?

Gyurka majd a bőréből bújt ki örömében, ahogy a levelet olvasta.

- Arra kéri az uraság édesapámat, hogy hajtasson át hozzájuk egy lovat ebéd után. A városba akarnak menni, de megsántult az ostorhegyesük.

Kevély Forintos Gergely a feje búbjáig elvörösödött, s olyan rengő léptekkel ment a belső szobába, mintha ki se akarna többet jönni. De kisvártatva csak kijött, s csöndesen megcirógatta a gyerek szöszke fejét.

- No, fiacskám, vedd elő a kalamárist. Van-e még benne tinta?

- Van, apám - mondta a
sz719eszter, 2016. július 28. csütörtök, 10:03
3. fejezet A T A L Á L K O Z Á S ( 4. rész )
találhatott menedékre. Komolyan kétségbeesett. Félhangosan sírt, s a falhoz lapult a fenyegető kutyák elől.
Érezte, hogy elájul a félelemtől. Akkor meghallotta a motor hangját. Tudta, hogy megmenekült. Még nem látta, mégis biztos volt benne, hogy az jön, akire gondol. Valóban. A motor kibukkant a járda szélén magasodó sövény mögül, védelmezőn a házhoz lapuló lány, s az ugató kutyák közé kanyarodott. A fiú nem szállt le járműjéről, csak melegen, együtt érzőn kérdezte :
- Mi a baj ?
Zsuzsi örömében letegezte.
- Jaj, de jó, hogy jöttél ! Ezek a kutyák mindjárt megesznek.
A fiú hangja mosolygott.
- Csak ijesztgetnek, mert látják, hogy félsz tőlük. Hogy kerülsz ide ?
- Világnak szaladtam...- vallotta be Zsuzsi szipogva, s jobb híján a keze fejével maszatolta a könnyeit.
A fiú leszállt a járműről, lehúzta a bőrruha felsőrészének cipzárját, nyári inge zsebéből kivett egy összehajtogatott zsebkendőt, és Zsuzsi felé nyújtotta.
- Vedd el nyugodtan, tiszta...- mondta
suzymama, 2015. március 02. hétfő, 13:46
Hogyan lehetünk igazán boldogok?
Ha észrevesszük, hogy az érzéseinket nem a körülményeink határozzák meg, hanem egyedül az, hogy mi hogyan tekintünk a körülményeinkre.

Mondok egy példát: Ha kiderülne, hogy a következő hónapban minden nap csak vajas kenyeret ennék, erre van pénz.
A legtöbben ezen kiakadnának, és dühösek, depressziósak lennének.
De ha ezt egy afrikai gyereknek mondanád, a bőréből is kiugrana örömében! Miért? A történés ugyanaz, csak a hozzáállás más. Ő értékeli azt is, ami nekünk már csak szemét.

Erre mondja a Biblia: a jóllakott ember a lépes mézet is lábbal tapossa.

A boldogság forrása véleményem szerint az elégedett, szerény élet. Ha többet kapsz, annak mindig örülhetsz, de mégis hálát tudsz adni a kevésért is. Boldog lehetsz akkor is, ha nem jók a körülményeid. Rajtad áll.
sacimama, 2014. szeptember 16. kedd, 23:07
Kolbe Szent Maximilián
Későbbi élete és halála bizonyította a látomás hitelességét.

A család szegénysége miatt csak a legidősebb fiú járhatott iskolába, ezért Rajmund megkísérelte, hogy otthon mindent megtanuljon, amit Ferenc hazahozott az iskolából. Egyszer édesanyja gyógyszerért küldte, s a gyógyszerész ámulva vette észre, milyen biztonsággal igazodik el a latin szavak között. Hosszasan elbeszélgetett vele és fölismerte tehetségét. Felajánlotta, hogy latinórákat ad neki hetente. Rajmund majd kiugrott a bőréből örömében. És csakhamar túlszárnyalta testvérét a tudásban.''

Egyik társa a lembergi szemináriumból így nyilatkozott róla: ,,Rajmund volt valamennyiünk között a legtehetségesebb. Ha nem lép be a kolostorba, nagy hadvezér vagy zseniális föltaláló lehetett volna''.

A következő epizód Rómában történt, nem sokkal a filozófiai doktorátus megszerzése után. Rajmund és társai séta közben a hitről és a Szeplőtelen fogantatásról beszélgettek, amikor egy úr belefolyt a beszélgetésbe és indulatosan
hidaszl, 2014. augusztus 14. csütörtök, 04:13
Kohut Katalin: Modern Don Quijote 
el az üzletemberekből álló szervezők megkeresésekor ezt a ,,munkát". Hosszas rábeszélés után állt kötélnek, sokáig kellett győzködni.
Artúr le sem tudta venni a szemét a barna hosszú hajú teremtés zöld szemeiről, melyek sugározták a lelki tisztaságot. Hangja megérintette a szívét, egy pillanat alatt enyhe pír borította el az arcát. Mikor az egy óra letelt, átnyújtott egy húszezrest Annának és a névjegykártyáját, kérte, hívja fel, keres neki munkát. Az asszony majd' kiugrott a bőréből örömében.

Ekkor megérkezett az egyik tulajdonosa a vállalkozásnak. Anna közölte, hogy most elmegy és többé nem jelentkezik, ne is keressék. A tulajdonos dührohamot kapott, hogy ilyen szép testet elveszít, ki fog neki pénzt keresni és megtámadta Artúrt, mert sejtette, hogy ő az oka a történteknek. A lovagnál kesztyű nem volt, hogy elégtételt vegyen az asszonyt ért sérelmen, hogy kihívja párbajra kardjával, mert már nem azt a világot éltük. Halk hangján elmagyarázta a férfinak, hogy most megteszi
kohlinka, 2013. szeptember 03. kedd, 15:48
H.C. Andersen- A kiskondás
Egy fülemüléje is volt a királyfinak; olyan gyönyörűségesen tudott énekelni, mintha a világ valamennyi szép dallama a torkában lakozott volna. A királyfi a rózsát meg a fülemülét szánta a császár leányának ajándékul; díszes ezüstszelencébe helyezte mind a kettőt, és elküldte neki a palotába.

A császár maga elé bocsáttatta az ajándékot vivő szolgákat díszes termébe, ahol a császárkisasszony éppen vendégesdit játszott az udvarhölgyeivel. Amikor a szép ezüstszelencéket megpillantotta, tapsolt örömében.

- Bár egy kis cirmos volna! - kiáltott fel.

De a szelencéből a csodálatos rózsa került elő.

- Igazán csinos munka - vélték az udvarhölgyek.

- Nem hogy csinos - mondta a császár -, de gyönyörű!

Hanem a császár leánya megérintette a rózsát, és hajszál híja, hogy sírva nem fakadt.

- Fuj! - kiáltotta. - Hiszen ez igazi rózsa! Nem mesterkéz munkája!

- Fuj! - visszhangozták az udvarhölgyek. - Igazi rózsa!

- Mielőtt
monikazoli, 2013. július 21. vasárnap, 20:53
Harmadszor szült ikreket egy brit nő
A 41 éves Karen Rodger és férje - a 44 esztendős Colin Rodger - majd' kiugrott a bőréből örömében, hogy két lánykával gyarapodott csemetecsapatuk - nem tudták előzőleg, hogy milyen nemű lesz az újabb duó. Eddig csak fiaik születtek, két ikerpár. Utóbbiak már 14 és 12 évesek.

A lányok egy glasgow-i kórházban jöttek a világra. Nem egypetéjűek. A kisebbik szorosan nővére nyomában járt, mindössze két perccel fiatalabb nála. Mindketten egészségesek, súlyuk is megfelelő: két és fél kiló körüliek. A szülés még múlt szerdán volt, immár otthon vannak szüleikkel és négy fivérükkel.

Amikor a feleség terhessége elején megtudta, hogy ismét ikreket vár, azonnal telefonüzenetet írt férjének, aki viszont nem hitt neki, és visszaírta, hogy "Nem vicces!".

A párnak bőven van gyakorlata ikrek ellátásában és nevelésében - egyetlen gyermekkel hozzájuk nem is fárasztja magát a "gólya" -, de azért az, hogy hatról nem hét, hanem nyolctagúra bővült a család, okoz némi intéznivalót, így például hétszemélyes
velemenyezd, 2013. június 03. hétfő, 17:22
Nőj nagyra kisunokám ...
Nőj nagyra kis unokám
****************************************************************** *******************
Az én édes kis unokám
oly boldoggá tud tenni ,
amint hallom jókedvűen
hangosan kacagni .
Rám tekint két szép
szemével kissé csodálkozva ,
majd utána mosolyogva
hozzám bújik , kicsiny szája
puszit nyom arcomra ,
Csak úgy repdes örömében
tekint jobbra - balra ,
majd kiugrik a bőréből
nincs mi visszatartsa .
Ízlelgeti a világot , felhőtlen
boldogságot érez kicsiny lelke ,
szeretetben telik el az életének
minden áldott perce .
Ő a mi családunknak
drága szeme fénye .
Nőj nagyra kis unokám,
ezt kívánja a nagyanyád
néked , nyújtson sok - sok
boldogságot számodra az élet .

****** Bédné Marika : 2012 .


bedmarika47, 2013. január 02. szerda, 13:58
1/5
Képek, videók
Szent Maximilián Kolbe
sacimama
2016. augusztus 14. vasárnap, 09:22
Hóember család
eva6
2019. december 06. péntek, 11:11
család.jpg
menusgabor
2019. szeptember 12. csütörtök, 21:45
péter családja lovagol.jp
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 13:01
elefánt család.jpg
agica2004
2019. augusztus 15. csütörtök, 20:13
Harry családja.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:03
erzsébet-uralkodo-csal ád.
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
0 a a család pizap.com10.
lovaszmarika
2019. június 13. csütörtök, 17:26
Család 2002.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:16
Vizimadár család
pacsakute
2019. május 14. kedd, 20:35
Kutya család
eva6
2019. március 31. vasárnap, 16:26
Családra várva
dandej
2019. február 19. kedd, 08:39
Leopárd család.jpg
pacsakute
2019. február 12. kedd, 22:25
Címkék
Modern Don, boldogság forrása, Andersen-, kutyák mindjárt, lovagnál kesztyű, Szent Maximilian Kolbe, harminckét foga, következő epizód, motor kibukkant, auschwitzi haláltáborba, bőrruha felsőrészének, filozófiai doktorátus, uraság édesapámat, nagy tudományod, glasgow-i kórházban, sírás igazán,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.