Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 10:33 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pocsai Piroska Ha egyszer erre jársz
Pocsai Piroska
Ha egyszer erre jársz

Ha gondolsz rá, hogy újra láss,
nézz be hozzám! Várlak, kedves.
Ne félj, a múlt nem zaklat fel,
a szívem már szelíd, csendes.

Tovalibben, szellő szárnyán
figyel egy régvolt darabka,
csipkés felhőknek lágy ölén
múlt képét űzi, zavarja.

Kutakodok emlékek közt:
- első randevúnkra várok,
virágot hozol, jössz felém,
szerelmes gerlepár egy ágon... -

Gyűrt képű idő. Már régen
engedett büszkeségéből,
kortól málló sziklák ábrándos
sóhaja visszhangzik völgy felől.

Elfogyott már a vádló szó,
hagyom mellém bújni a csendet.
Mosolyogj, ne szólj, ne ígérj,
csak jöjj, látogass meg, kedves!
lilagondolatok, 2020. február 14. péntek, 09:57
Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba
is hiányzik a szükséges konszenzus.

Arról szólva, hogy Jean-Claude Juncker leköszönő bizottsági elnök "vak nemzeti politikusnak" és nem európai politikusnak nevezte Orbán Viktort, a miniszterelnök úgy reagált: egy magyar nem "levakarni" akarja magyarságát, hanem élete legfontosabb pillanatának tartja, hogy magyarnak született. "Én azért vagyok európai, mert magyar vagyok, ha nem lennék magyar nem is tudnék európai lenni" - felelte, hozzátéve: az uniónak a nemzetekből, azok identitásából és büszkeségéből kell felépülnie.

Magyarország stratégiáját ismertetve elmondta: a kiindulópontja a stabilitás megteremtése. Része a szövetség erősítése a V4-ekkel és az erős kapcsolat bővítése a többi szomszédos országgal. Negyedik eleme pedig, hogy szövetségest találjon a régi tagországok között is céljai eléréséhez, például a határvédelemhez.

Ilyen ország volt Ausztria, amelyet azonban "kilőttek és semlegesítettek, homályos körülmények között". Orbán Viktor ugyanakkor reméli, hogy az osztrák választás
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 10:01
Olimpia 2024 - Rost Andrea: értékeinket még jobban megismerhetné a világ
Rost Andrea az MTI-nek azt hangsúlyozta: sok szempontból jó lenne Magyarországnak, ha megrendezhetné az olimpiát, többek között a ráirányuló figyelemből fakadóan még jobban megismertethetnénk a nagyvilággal saját kultúránkat, értékeinket, hagyományainkat.

Mint mondta, ha egy kisebb ország adhat otthont egy ilyen eseménynek, az a lakosság véréből, odaadásából, büszkeségéből születik meg. "Az egész ország a részese lenne az olimpiának" - emelte ki.

Hozzájárulna továbbá a jövő generációjának az egészségéhez is azáltal, hogy az olimpia megrendezése után elérhetővé válnának a tárgyi feltételek, a különböző sportlétesítmények, ahol edzéseket lehet tartani és mindez beépülhetne a hétköznapokba. Kitért arra is, hogy a magyar főváros kandidálása nem azt jelenti, hogy csak Budapestre irányulna a világ figyelem, hanem egész Magyarországra, hiszen a versenyhelyszínek sem csak Budapesten lennének.

A kultúra és a sport elég erősen összehangzik - mutatott rá, hozzáfűzve: a sport a zenész életében is
velemenyezd, 2017. január 22. vasárnap, 10:11
Tévedés, hogy egy férfinak ne lehetnének gyengeségei,
Tévedés, hogy egy férfinak ne lehetnének gyengeségei, vagy általános gyenge pillanatai. Ami fontos, hogy legyen bátorsága ezeket bevallani, elismerni. Legyen ereje büszkeségéből engedni, és segítséget kérni.
klementinagidro, 2016. január 28. csütörtök, 23:39
Albert Schweitzer: A fiatalság mércéje...
A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő,
az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.

Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről.

Az évek múlásával ráncossá lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés, akkor lelked ráncosodik meg. Gondok, kétségek, az önbizalom hiánya, reménytelenség: mind hosszú évek,
melyek nemcsak a testet húzzák le a föld porába, hanem a lelket is.

Az ember - akár tizenhat éves, akár hatvanhat - csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, a gondolatok és a dolgok szépségén: nem fél a kockázattól: gyermeki kíváncsisággal várja: mi lesz holnap: szabadon örül mindennek.

Olyan fiatal vagy, mint a reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid. Olyan fiatal, mint önbizalmad, olyan öreg, mint a félelmed. Fiatal, mint a hited, öreg, mint a csüggedésed.

Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság - az
lenke1964, 2015. szeptember 22. kedd, 09:50
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /40.fejezet/
fűzte
hozzá Pi anyó.
Aranylótusz eltűnt a hálószobában, előkeresett egy fehér selyemkendőcskét és egy
aranygyűrűt. A kendőcskére sietve odavetett néhány sort, melyben ő is biztosította kedvesét
hűségéről, s elmondta, mennyire vágyódik utána. Azután mindkettőt egybecsomagolta, és
visszatért Pi anyóhoz. Adja át eme üzenetemet, s mondja meg, sokszor üdvözlöm. Jobb volna,
ha mégsem terhelné rokonait, és nem étkezne többé náluk, előbb-utóbb még zokon veszik tőle.
Ne engedjen a büszkeségéből, s étkezzék csak nyugodtan az üzletben Fu úrral.
Pi anyó zsebre vágta a levélkét meg az öt batka jutalmat, és elsietett. Megbízatása
végeztével elköszönt a fiatal Csentől, de az ajtóból még egyszer visszafordult.
- Kis híján megfeledkeztem a legfontosabbról - szólott Csenhez fordulva. - Az Első az
imént újra visszahívott. Azt mondja, jöjjek el este még egyszer, vigyem magammal Csun-mej
komornát, és adjam el valakinek. A kicsike elősegítette az ön
scorpionsrose, 2014. szeptember 29. hétfő, 09:07
A román nacionalistáknak elegük van Magyarországból
foglalkozzanak, az autonómia bősz védelmezői pedig rendre jelen vannak a romániai székely tüntetéseken. Magyarország legfontosabb támogatója a határokon túl élő kisebbségek kontrollja szempontjából éppen Gagauzia, a szeparatista hadosztály, amelyet Budapest támogat. Az egész univerzumnak a magyar kisebbséggel és elképzelt problémáival kell foglalkoznia...

Elegünk van Magyarországból, és soha nem létezett nagyhatalmi státusából adódó bősz komplexusaiból, a nagy nemzetekre jellemző büszkeségéből, amelynek megszámlálhatatlan múltbéli bűne van - és nem csupán a román néppel szemben - amelyeket a jelenben kíván utolérni, és amely mindig azon nagyhatalmak oldalára helyezkedett, amelyek indokolatlan ambícióit támogatták. Úgy, ahogy most Oroszország pártjára helyezkedett, amely 1956-ban térdre kényszerítette, hátha még valami területeket el tud szakítani, amelyeket Moszkva le akar igázni. Oroszország oldalán játszva, Magyarország önmaga történelmét taposta el, kukába dobta saját
menusgabor, 2014. július 30. szerda, 21:00
Érzelem
Tévedés, hogy egy férfinak ne lehetnének gyengeségei,
vagy általános gyenge pillanatai.
Ami fontos, hogy legyen bátorsága ezeket bevallani, elismerni.
Legyen ereje büszkeségéből engedni, és segítséget kérni.

Csernus Imre
tripike, 2014. május 24. szombat, 15:15
Nincs Cím
NANTAS

ELSŐ FEJEZET

A szoba, amelyben Nantas Marseilleből való megérkezése óta lakott, a Rue de Lille egyik házának legfelső emeletén volt, Danvilliers bárónak, az államtanács tagjának palotája mellett. Ez a ház is a báróé volt, aki egykori gazdasági épületek helyére építtette. Ha kihajolt, Nantas megláthatta a palota kertjének egyik sarkát, ahol remek fák vetettek árnyékot. Azon túl, a fák zöld koronái fölött, kilátás nyílt Párizsra, látható volt a Szajna folyása, a Tuileries, a Louvre, a kőpartok sora, a tetők egész tengere, a távolba vesző Pére-Lachaise-ig.

Szűk manzárdszoba volt, a zsindelyezésbe vágott ablakkal. Nantas egyszerűen csak egy ággyal, asztallal és székkel bútorozta be. Az olcsóságot kereste, amikor itt megszállt, elszánva reá, hogy addig tanyázik itt, míg nem talál valami elhelyezkedést. Nem bántotta a bepiszkolt papírkárpit és fekete mennyezet ebben a kopár és nyomorúságos kamrában,
sayuri, 2013. február 13. szerda, 17:00
Idézetek férfiakról
Tévedés, hogy egy férfinak ne lehetnének gyengeségei, vagy általános gyenge pillanatai. Ami fontos, hogy legyen bátorsága ezeket bevallani, elismerni. Legyen ereje büszkeségéből engedni, és segítséget kérni.

Csernus Imre
jpiros, 2012. április 15. vasárnap, 15:24
Az olasz kamionos esete:
Egyáltalán nem biztos, hogy egy nemzet leghíresebb ételremekét az illető anyaországban eszi az ember.
Az újságíróknak büszkén mesélte az olasz kamionos, aki hetente jött Ungheriába - azaz Magyarországra, hogy alig várta már, hogy elérje a Balaton déli partján található pizzériát. Itt aztán mindig úgy belakott hazája nemzeti büszkeségéből, mint a duda. Ilyen jót otthon még sosem evett.
Magam is átéltem hasonló élményeket - pozitív és negatív értelemben egyaránt:
Az eddigi legfinomabb, leggazdagabb pizzát Németországban ettem egy olyan pizzériában, amely az olasz ételremekek mellett mexikói különlegességeket is kínált. Ez a vendéglős tudja, hogy mitől döglik a légy ....
Az eddigi legrosszabb és egyben legdrágább pizzát Olaszországban ettem egy velencei előkelő étteremben.
Ez egy szalámis pizza volt nagyon kevés sajttal és a közepén három vékony szelet összepöndörödött szalámival.
A másik nagy pizzaélmény a szocialista Bulgáriában ért 1987-ben a tengerparton. Ez egy
bubszi, 2010. november 21. vasárnap, 08:09
Bálint Ágnes: A macskabál
Temérdek kampós karom nyúlt a perzsa macska tigriscsíkozású bundája felé. A perzsa macska felugrott, s el akart osonni a hajnali homályban. A becsapott, kijátszott macskák azonban utána iramodtak, s a padláslépcsőn már egy gomolyagban hömpölyögtek alá. Én nem voltam közöttük, mert féltettem az alvóbabád rózsaszínpettyes ruháját. Így csak a lépcső tetejéről néztem a csíkos, vörös, fekete, hamuszürke, fehér, vöröstarka farkak, lábak, fülek kavargását.

Nem tudom, mi maradt volna a plébános büszkeségéből, a perzsa macska tigriscsíkozású gereznájából, ha Karaj hentes, aki a padlásról lehallatszó nagy lábdobogás és miákolás miatt amúgy sem aludt jól éjjel, ki nem nyitja a padlásajtót. Zumm, a perzsa macska egy szempillantás alatt kiugrott a hentes feje fölött. Utána ugrált, szökkent, suhant a hentes vállán, fején, lába között az egész báli közönség. Karaj hentes szeme megtelt macskaszőrrel, padlásporral, pókhálóval, s úgy hanyatt esett, hogy mire fel tudott tápászkodni, a macskanép már messze járt.
tereza54, 2010. november 04. csütörtök, 06:30
1/2
Képek, videók
piroskától0912.jpg
maroka
2018. szeptember 12. szerda, 16:15
Piroska Hé...
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Piroska Ha..-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Tóthné Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:31
Simon Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:07
Piroska 2-- 45-Vicuska tu
53ilona
2018. június 23. szombat, 22:00
Piroska 45-Vicuska tuto.j
53ilona
2018. június 23. szombat, 21:59
Piroska ės a farkas
eva6
2018. június 02. szombat, 16:32
PIROSka 2 -Mary tuto.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
PIROSKA--MARY TUTO.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
Piroska nap-.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:39
ild 27 regvir.jpg
gabfe
2010. március 03. szerda, 11:39
Regvac Registry Cleaner 5
djrepce
2009. november 03. kedd, 21:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.