Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 03:55 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - New York és Massachusetts államban csökken az új fertőzések száma
Szokásos napi sajtókonferenciáján Andrew Cuomo, New York kormányzója elmondta, hogy kedden 166 beteg hunyt el a Covid-19 nevű betegségben. Bejelentette, az új fertőzések száma oly mértékben csökkent, hogy immár lehetővé vált, hogy az állam 12 megyéjében ismét végezhessenek nem a járvánnyal összefüggő - s ezért eddig elhalasztott - műtéteket is.

Egyben arról is beszámolt, hogy vizsgálatot indítanak 102 gyerek megbetegedése ügyében, akik gyaníthatóan a Covid-19 szövődményeként említett toxikus sokkban vagy a véredényrendszer kitágulásával és súlyos gyulladásával járó Kawasaki-kórban szenvednek. Három kisgyermek el is hunyt. Cuomo közölte, hogy e beteg gyerekek 60 százalékánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, 70 százalékukat intenzív osztályon kezelik, 19 százalékukat pedig lélegeztetőgépen tartják.

Mivel nem mutatták a fertőzés tüneteit, ezeket a gyermekeket eleinte nem is vizsgálták Covid-19-re - mondta a kormányzó, s felhívta a szülők figyelmét, hogy amennyiben gyerekeiknél gyors
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:53
Spanyolországban elhunyt Luis Sepúlveda világhírű chilei író
A 70 éves irodalmár február 29-én került kórházba tüdőgyulladással, néhány nappal azután, hogy hazatért egy művészeti fesztiválról Portugáliából. Ő volt az első, akinél diagnosztizálták a fertőzést Asztúria tartomány területén.

Luis Sepúlveda 1977-ben hagyta el szülőhazáját, miután két évet töltött börtönben és majdnem ugyanannyit házi őrizetben, amelyre Augusto Pinochet diktátor hatalomra jutása után ítélték, mivel a baloldali kötődésű Sepúlveda a megbuktatott Salvador Allende elnök közvetlen környezetéhez tartozott.

Több dél-amerikai országot bejárva Nicaraguába költözött, ahol részt vett a Somoza-diktatúrát megdöntő sandinista felkelésben 1979-ben. Ezután Németországban telepedett le, 15 évig élt Hamburgban. Színházrendezői végzettsége mellé kommunikációs diplomát szerzett a heidelbergi egyetemen és csatlakozott a Greenpeace környezetvédő szervezethez.

A nemzetközi ismertséget az 1988-ban megjelent, magyarul is olvasható, Az öreg, aki szerelmes regényeket olvasott című műve hozta meg
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 17:32
Tom Hardy esti meséket olvas fel
Hardy, aki 2016-ban már vendégszerepelt a BBC televízió CBeebies programjában, április 27. és május 1. között öt alkalommal mesél a gyerekeknek. A színész Simone Ciraolo Hug Me (Ölelj meg), Robert Vescio és Nicky Johnson Under the Same Sky (Egy ég alatt), Lizzy Stewart There's a Tiger in the Garden (Tigris a kertben), Chris Haughton Don't Worry, Little Crab (Ne félj, kis rák), valamint Rachel Rooney és Zehra Hicks The Problem With Problems (A probléma a problémákkal) című meséjét olvassa fel - jelentette be a csatorna szerdán.

Az egyes epizódokat a koronavírus-járvány miatt Hardy kertjében vették fel. A mesélés közben néha a színész francia buldog kutyája, Blue is feltűnik a képernyőn. A meséket hétköznap esténként sugározzák a CBeebies műsorában, és a BBC iPlayerén is lejátszhatók - számolt be róla a Variety.com.

Hardy új filmje, az Al Capone amerikai gengszterről szóló életrajzi dráma Észak-Amerikában május 12-én debütál online.

A Josh Trank rendezésében készült produkció első
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 10:32
Énekelj, míg szenvedsz
biztonsági cellába volt bezárva, semmiben nem különbözött a többi, a római magisztrátus által lakat alá helyezett fogolytól. Ruhájuk le volt tépve a hátukról, és úgy tűnt, alaposan benne vannak a pácban. Lehet, hogy néhány ütéssel többet kaptak, mint szokásos. De egyébként csak foglyok voltak, a börtönőr szempontjából. Ő pedig ,,a belső börtönbe vetette őket, és a lábukat kalodába zárta."
Éjféltájt azonban fölöttébb világossá vált, hogy ezek a börtönlakók Jézus Krisztus követei.
Börtönben mindenki hozzá van szokva a trágársághoz. Átkozódással senkit nem tudsz kihozni a sodrából. De ez a két ember elkezdett imádkozni és himnuszt énekelni Istenhez. Ez rendkívül szokatlan volt.
Pál és Szilász láthatólag nem úgy gondolkodott, hogy épp most kell igehirdetést tartaniok a megtérésről és a hitről. Ehelyett imádságban és énekben fejezték ki hitüket. Ideje van a prédikálásnak, és ideje van a bizonyságtételnek.
,,A foglyok pedig hallgatták őket." Ezek a nyomorult emberek, akik
kalmanpiroska, 2020. március 29. vasárnap, 08:10
Elhunyt Eduard Limonov orosz író, radikális politikus
Oroszországban megalapította a Limonka című radikális lapot és a később betiltott Nemzeti Bolsevik Pártot, amelynek célja egy orosz dominanciájú eurázsiai birodalom megteremtése volt. Limonov 1992-ben biztonsági miniszter lett a magát és pártját liberális demokratának nevező, valójában nacionalista és konzervatív Vlagyimir Zsirinovszkij árnyékkormányában. Két évvel később azonban Zsirinovszkij ellen fordult, akit túlságosan mérsékeltnek és a hatalommal szemben megalkuvónak nyilvánított.

2001-től két évet börtönben töltött tiltott fegyvertartás címén. Az ellene ugyanebben az ügyben az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérlete és terrorizmus miatt emelt vádat elejtették.

2010-ban Másik Oroszország néven alapított egy hivatalosan sohasem bejegyzett pártot, amelynek tagjai az oroszpárti szakadárok oldalán szerepet vállaltak a délkelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban. Limonov, aki korábban Vlagyimir Putyin bírálója volt, és sikertelenül próbált meg ellenzéki jelöltként elindulni a 2012-es
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 20:32
Felesleges Pillangó - Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
Urbán Tamás hat éven keresztül követte fényképezőgépével egy életének felét rácsok mögött töltő, Pillangónak hívott férfi életét, bemutatva többek között a börtönéletet, a szabadulást, a pesti undergroundban eltöltött estéket, a céltalan nappalokat. A kiállítás ezekből a fotókból, valamint a fotográfus által összegyűjtött tárgyakból, iratokból és Pillangó naplójából válogat - közölte az MTI-vel a Capa Központ.

Urbán Tamás 1988-ban a szegedi Csillagbörtönben találkozott először a mindenki által Pillangónak hívott Deák Ferenccel. Megismerkedésük után vissza-visszatért a rabhoz, aki nemcsak fotóinak egyik alanya lett, hanem a hosszas beszélgetések során baráti kapcsolat is kialakult közöttük.

"Lassan megérett bennem a gondolat, hogy a hamarosan szabaduló férfi önkéntes, vagyis nem hivatalos pártfogója legyek. Nem olyannak láttam, mint a többi rabot. Addigra már több száz elítéltet fényképeztem végig, és amennyire lehetséges volt, jóban voltam többekkel is. Ha hosszabb távú munkán dolgozik, a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 12:01
Ordass Lajos evangélikus püspök életét bemutató vándorkiállítás nyílik Budapesten
megszállás elleni tiltakozásul magyarosította a nevét. Fiatal lelkészként Svédországban tanult és jól beszélt svédül, a svéd diplomatákkal ápolt kapcsolatait kihasználva aktívan részt vett az embermentésben a holokauszt idején.

Ordass Lajos püspökként tiltakozott az egyházi iskolák 1948-ban kezdődő államosítása ellen, és ellenállásra buzdította az iskolák vezetőségét. Ezt követően megalázó koncepciós perben, valutabűncselekmény vádjával perbe fogták és elítélték. Börtönéveit a szegedi Csillag börtönben és Vácott töltötte. Mindvégig magánzárkában raboskodott, ahol - hogy elméjét épen tartsa - reggelente áhítatott tartott magának, nyelvet tanult, illetve felfrissítette irodalmi ismereteit - mondta Fabiny Tamás.

A püspök kitért arra, Ordass Lajost 1950-ben az evangélikus egyház megfosztotta hivatalától, hogy helyet csináljanak az új, államilag megbízható püspöknek, Dezséry Lászlónak.

Hozzátette, Ordass Lajost 1956-ban rehabilitálták, és visszatérhetett a püspöki szolgálatba. Emberségét jól
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 15:41
A csaló brókert zavarja, hogy tisztátalan pénzből finanszírozták a történetét feldolgozó filmet
Az egyik Los Angeles-i bíróságon csütörtökön benyújtott keresetében 300 millió dolláros kártérítésre tart igényt, majdnem annyira, mint amennyi bevételt a 2013-ban bemutatott film jövedelmezett.

Belfort azt állítja, a produkciós cég a filmes jogok megvásárlásakor eltitkolta előle, hogy törvénytelen forrásból származik a pénz, amelyből megfilmesítik a történetét.

A nyugat-hollywoodi székhelyű filmstúdió társalapítóját, Riza Azizt - Nadzsib Razak volt malájziai miniszterelnök nevelt fiát - tavaly letartóztatták az amerikai hatóságok, amiért segített tisztára mosni annak a 4,5 milliárd dollárnak egy részét, amelyet nevelőapja és más maláj kormányzati tisztségviselők sikkasztottak el az 1MDB állami fejlesztési alapból 2009 és 2015 között.

A pénzből luxuscikkeket vásároltak és befektetéseket finanszíroztak, egyebek közt hollywoodi produkciók gyártását pénzelték. Riza Azizt 248 millió dollárnyi elsikkasztott pénz tisztára mosásával vádolják.

A Red Granite Pictures azt állítja, nem
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 15:51
Ügyészség: kirabolta társait egy visszaeső bűnöző az egri börtönben
A közlemény szerint az ózdi férfit már többször elítéltek - részben erőszakos - vagyon elleni bűncselekmények miatt; a fegyintézetben, ahol büntetését töltötte, rendszeresen megfélemlítette és terrorizálta azokat a nála gyengébb fizikumú elítélteket, akikkel közös zárkába került.

A vádlott elvette egyikük hazulról érkezett csomagját, melyből nem csak cigarettát és tisztálkodási szereket vett ki magának, hanem még a sértettnek küldött ruhákat is elvette. Amikor a csomag gazdája kérte vissza a ruháit, a férfi megpofozta őt.

Egy másik zárkatársára ráparancsolt, hogy adja át neki azokat a nyugtató hatású gyógyszereket, melyeket a börtönorvos kizárólagosan a beteg számára írt fel. A sértett nem akart eleget tenni a felszólításnak, de tiltakozni sem mert, ezért inkább gyorsan bevette és lenyelte a tablettákat, mire a vádlott őt is többször megütötte. Ezután azonban a bántalmazott férfi - több mint egy hónapon át - nélkülözni volt kénytelen a gyógyszereit, mivel attól kezdve azokat a vádlott
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 09:11
Emberi jogi bírság: Oroszország megsértette a tiszteséges tárgyaláshoz való jogot Hodorkovszkij ügyében
Mihail Hodorkovszkijt és a Yukos (Jukosz) olajvállalat több volt vezetőjét azzal vádolták, hogy 51 milliárd dollárt vontak ki Oroszországból offshore cégeken keresztül.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság tájékoztatása szerint a jogsértésre Hodorkovszkij és társa ügyének második tárgyalási fordulója idején, 2009 márciusa és 2010 decembere között került sor.

A bíróság keddi döntése szerint Oroszország nem biztosított megfelelő tárgyalási körülményeket az elítéltek számára. Közölték: az orosz hatóságok megtagadták a védelem jogát ahhoz, hogy az eljárás folyamán tanúkat idézzen be meghallgatásra és szakértői véleményeket tegyen közzé a vádlottak büntetlenségének igazolására.

Az emberi jogi bíróság arra a következtetésre jutott, hogy az orosz hatóságok megsértették a magánélet és a családi élet tiszteletben tartásának jogát is az által, hogy nem biztosítottak a vádlottak számára a nemzetközi jog szerint előírt láthatást előzetes letartóztatásuk
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 19:50
Két évre ítélték a gyulai börtön egyik tisztjét megvesztegetni próbáló fogvatartottat
A táblabíróság hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, mint többszörös visszaesőt. A jelenleg 27 éves férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2017-ben a rablás miatt rá kiszabott hat és fél éves fegyházbüntetését töltötte Szegeden. Júniusban a gyulai börtönben tartózkodott pár napig, mivel egy ottani tárgyalásra idézték meg. A férfi - akit korábban már számos alkalommal sújtottak fegyelmi büntetéssel és magas biztonsági kockázatba sorolták - bántalmazással vádolva feljelentette az egyik felügyelőt.

Az ügyben vizsgálat indult, a gyulai börtön egyik tisztje hallgatta ki a vádlottat. Ekkor a férfi előadta, hogy szeretne visszakerülni a szegedi fegyintézetbe, és ha a kihallgató tisztje ebben segít, vesz neki egy márkás, 18 ezer forintba kerülő futócipőt, mert tudja, hogy szeret futni. A tiszt ezt nem fogadta el, hanem a történteket azonnal jelentette a felettesének.

A jelenleg is szabadságvesztését töltő, a bíróság elé is szíj- és lábbilincsben kísért
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 10:41
A szerb rendőrség épségben megtalálta az elítélt pedofil férfi által tíz napja elrabolt kislányt
A kislány jól van, de a nisi központi kórház gyermeksebészeti osztályára szállították, hogy alapos vizsgálatnak vessék alá.

Nebojsa Stefanovic belügyminiszter azt mondta, hogy a kislányt egy Nis mellet falunál találták meg, de az emberrabló még szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi a dél-szerbiai Nis környékén.

A kislányt tíz nappal ezelőtt tűnt el, és mint kiderült, egy Ninoslav Jovanovic nevű férfi rabolta el, aki 12 évet töltött börtönben egy kislány megerőszakolása, illetve egy másik gyereken elkövetett nemierőszak-kísérlet miatt. A férfi tavaly szabadult, de ismét börtönbe került öt hónapra, mert a közösségi médiában zaklatott egy nőt.

Az elmúlt napokban több száz rendőr és önkéntes vett részt a bűnöző utáni hajtóvadászatban, keresőkutyákat és rendőrségi helikoptereket is bevetettek.

Meg nem erősített hírek szerint egy használaton kívüli házban - feltehetően nyaralóban - találta meg a kislányt az ingatlan tulajdonosa. Az épületben volt az emberrabló is, de kiugrott az
velemenyezd, 2019. december 29. vasárnap, 19:01
1/68
Képek, videók
Massachusetts - USA ; a M
farkas1945
2013. február 08. péntek, 13:13
őszi Massachusetts
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:35
Massachusetts
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:35
Nyugat-Massachusetts
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:34
Boston-Massachusetts-U SA.
t-i-a
2009. szeptember 26. szombat, 13:47
Massachusetts_-_Boston .jp
himzotunder
2008. november 27. csütörtök, 10:01
photo_lg_massachusetts .jp
exter
2008. augusztus 31. vasárnap, 15:45
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
St Andrews katedrális Skó
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:10
Andrew Matthes Barátozni
sanci81
2014. október 08. szerda, 20:31
Meghalni boldogan Andrew
hollyka
2014. március 22. szombat, 19:53
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
1-Andrew Gn ,dívattervezö
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Címkék
kiállítás ezekből, gyulai börtön, többi rabot, férfi tavaly, amerikai hatóságok, hosszas beszélgetések, Nebojsa Stefanovic, Augusto Pinochet, Robert Vescio, alkotmányos rend, Lizzy Stewart There, vádlott elvette, mesélés közben, színész francia, heidelbergi egyetemen, börtönőr szempontjából,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.