Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:25 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A csaló brókert zavarja, hogy tisztátalan pénzből finanszírozták a történetét feldolgozó filmet
Az egyik Los Angeles-i bíróságon csütörtökön benyújtott keresetében 300 millió dolláros kártérítésre tart igényt, majdnem annyira, mint amennyi bevételt a 2013-ban bemutatott film jövedelmezett.

Belfort azt állítja, a produkciós cég a filmes jogok megvásárlásakor eltitkolta előle, hogy törvénytelen forrásból származik a pénz, amelyből megfilmesítik a történetét.

A nyugat-hollywoodi székhelyű filmstúdió társalapítóját, Riza Azizt - Nadzsib Razak volt malájziai miniszterelnök nevelt fiát - tavaly letartóztatták az amerikai hatóságok, amiért segített tisztára mosni annak a 4,5 milliárd dollárnak egy részét, amelyet nevelőapja és más maláj kormányzati tisztségviselők sikkasztottak el az 1MDB állami fejlesztési alapból 2009 és 2015 között.

A pénzből luxuscikkeket vásároltak és befektetéseket finanszíroztak, egyebek közt hollywoodi produkciók gyártását pénzelték. Riza Azizt 248 millió dollárnyi elsikkasztott pénz tisztára mosásával vádolják.

A Red Granite Pictures azt állítja, nem
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 15:51
Madách Imre versei
áldjon istenem.
Gyermekimnek anyja, szépem, kedvesem!


EGY LEÁNYKÁHOZ


Ah, látom, látom, hogy szeretsz, leányka,
Kit annyian megcsaltak, kedveled.
Jaj istenem, be jól esik e sugár,
Midőn az éj már majdnem eltemet.

De óh, a bú már úgy benőtt szivembe,
Hogy a boldogság fájva illeti,
Mint a szemet, mely mély börtönben sínle,
A jótékony nap fényes színei.

Inkább ne is szeress tehát, leányka,
Oly szent ajándok az a szerelem,
Midőn először ránk mosolygja az ég,
Hogy nem való az már többé nekem.

Te felkelő nap, én meg alkonyúló,
Te fejlő rózsa, én már hervatag,
Előtted egy világ nyíl dús reményben,
Engem reményim rég elhagytanak.

Miért dobnád sírokra koszorúdat?
Én sírfüzért adhatnék csak neked;
Nyugodjál hát meg, szebb jövőt derít
menusgabor, 2019. augusztus 31. szombat, 18:00
Keresztelő Szent János vértanúsága
országom felét is."
A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét." Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését. ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának. Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,17-29
.............

Imádság
Fogadd szívesen, Uram, Istenem, felajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert
maroka, 2019. augusztus 29. csütörtök, 09:47
A hivatalos orvosszakértői jelentés szerint Jeffrey Epstein felakasztotta magát
öngyilkosságot, de ennek bizonyítására még további információkat kell gyűjtenie. Pénteken azonban nem tért ki részletekre, és még csak jelzésszerűen sem említette, hogy milyen jellegű információk erősítették meg az öngyilkosság tényét.

A 66 éves Epsteint a múlt szombatra virradóra találták meg a cellájában, eszméletlen állapotban. Azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni őt. William Barr igazságügyi miniszter azonnal vizsgálatot rendelt el az ügyben, majd amikor bizonyítást nyert, hogy a börtönben tapasztalt hiányosságok és hanyagságok miatt következhetett be Epstein halála, a híresen szigorú manhattani börtön vezetőjét áthelyezték, a hanyag börtönőröket pedig a vizsgálat lezárultáig szabadságolták. Kiderült a többi között, hogy az Epstein halála előtti napon szállították el a milliárdos cellatársát, holott az előírás szerint minden cellában két fogolynak kell lennie. Továbbá a börtönőrök elmulasztották a félóránkénti ellenőrzést, és meghamisították a börtönnaplót is.
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:10
Tékozló fiú
bűnbánatra kész ember kételkedik abban, hogy Isten valaha is el tudja-e felejteni vétkeit. Igeversünk azonban arra emlékeztet bennünket, hogy akik megtérnek az Úrhoz, azokat Ő teljes irgalommal és bűnbocsánattal fogadja.

Ezt ábrázolja ki egy olyan történet, amelyet újra meg újra hallhatunk az évek során - olyan történet, amelyben a részletek változnak, de a lényeg marad, és él tovább. Egy lázadó fiúról van szó, aki megszökött hazulról, New Yorkba ment, ott bűnben és szégyenben élt, végül a börtönben kötött ki. Négy év múlva kiengedték, és akkor föltétlenül haza akart menni. De gyötörte a félelem, hogy apja nem fogadja vissza. Azt a csalódást, hogy saját családja kiveti, nem tudta volna elviselni.

Végül levelet írt az apjának. Megírta, hogy a következő hét péntekjén vonatra ül hazafelé. Ha a család szívesen fogadja őt, akkor kössenek egy fehér zsebkendőt a házuk mögött álló tölgyfára. Ha a vonat elhalad előttük, és a fán nem lát fehér zsebkendőt, akkor ő egyszerűen tovább
kalmanpiroska, 2019. július 28. vasárnap, 12:00
Poller Ildikó
tanúi.


TESÓMHOZ

Öcsikém, vár rád egy testvéri szeretet,
sajnálom, sok időt nem voltam teveled.
Nem tudtam ott lenni, amikor születtél,
sohasem láthattam, ahogyan felnőttél.

Elsodort messzire életem tetőled,
évekig semmit sem hallottam felőled.
Lelkemet mardossa önvád és rágalom,
az elszállt éveket még ma is gyászolom.

Bánom, hogy nem fogtam akkor a kezedet:
amikor tévútra siklott az életed.
Talán, ha lett volna valaki melletted,
nem kéne börtönben töltened éveket.

Rossz útra tévedtél, nem volt, ki segítsen,
senki sem figyelt rád, nem volt, ki megértsen.
Az eltelt éveket nem tudom pótolni,
de most már itt vagyok, segítek harcolni.

Amikor kitárul a cellád ajtaja,
ott várlak testvérem, a börtönkapuban.
Ott leszek melletted, segítek
menusgabor, 2019. július 12. péntek, 20:15
Hat és fél év börtönre ítélték nem jogerősen a Bróker Józsiként ismerté vált csalót
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi 2007 és 2015 között pénzügyi tanácsadóként kötött ismeretségeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Pest megyében, illetve a fővárosban lakó sértettekkel, akiknek a bizalmába férkőzött, és kedvező befektetési lehetőséget, magas kamatot és jelentős hozamot ígért. A rászedett emberektől kicsalt pénz összege 500 000 forint 42 millió forint között változott. A férfi a büntetőeljárás megindulását követően külföldre szökött. Elfogatóparancs alapján Németországban fogták el.

A Szolnoki Járásbíróság a férfit 61 rendbeli csalás bűntettében mondta ki bűnösnek és vele szemben 6 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és 26 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyész is jogorvoslattal élt. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett és indítványozta a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlott letartóztatását, de utóbbit a bíróság elutasította, és
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:01
A mélységből
rendkívül keservesek. A bűn tűnhet eleinte kedves kiscicának, végül azonban üvöltő oroszlánként marcangol szét bennünket.

A bűn állítólag varázslatos voltát lépten-nyomon reklámozzák. De nagyon keveset hallunk az érem másik oldaláról. Nagyon kevesen hagynak hátra leírást a hanyatlásukról és az azt követő nyomorúságról.

Írország egyik legragyogóbb tehetségű írója megtette. Természetellenes perverzióba bonyolódott. Egyik esetét a másik követte, míg végül bíróság elé került, és a börtönben kötött ki.

,,Mindent megadtak nekem az istenek. Lángész voltam, nevem jól ismert lett, magas társadalmi állásban voltam. Megadatott az intellektuális ragyogás és bátorság. A művészetet filozófiává tettem, és a filozófiát művészetté. Megváltoztattam az emberek gondolkodását és a dolgok színét. Bármit mondtam vagy tettem, ámulatba ejtettem vele az embereket.. A művészetet úgy kezeltem, mint a legfőbb valóságot, az életet pedig, mint a költészet egyik puszta formáját: fölébresztettem korom
kalmanpiroska, 2019. május 03. péntek, 07:39
Média: Izrael kemény válaszcsapással torolja meg a palesztin rakétatámadást
fordult elő, hogy Tel-Aviv környékét érte volna rakétatámadás. Legutóbb tíz nappal ezelőtt lőttek ki a Gázai övezetből két rakétát Tel-Aviv felé, de nem csapódtak be. Akkor Izrael válaszcsapásában száz, a Hamászhoz tartozó katonai célpontot támadott, és már másnap tűzszünetet kötöttek, miután a terrorszervezet azt állította, hogy véletlenül, a kilövőállás karbantartási munkálatai miatt szabadultak el a kilőtt rakéták.

A hétfői váratlan rakétatámadást többen azzal magyarázzák, hogy vasárnap a Kciot börtönben a Hamász szervezethez tartozó foglyok megkéseltek két börtönőrt. Ezzel bosszulták meg, hogy a börtönhatóságok technológiai eszközökkel újabban megakadályozzák a becsempészett telefonok működését, és ezért megszakadt kapcsolatuk a külvilággal.

A támadás ellenére az iskolákat megnyitják a környéken, de a pedagógusok osztályfőnöki órán vitatják meg a történteket a gyerekekkel. Tal Russzó nyugalmazott tábornok, a Munkapárt listájának második helyén álló politikus szerint a gázai katasztrofális
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 10:01
Visszatérne Londonba egy fiatal nő, aki gyerekként csatlakozott az Iszlám Államhoz
gyermekének egészsége érdekében mégis hazatérne Nagy-Britanniába.

Elmondta, hogy egyik barátnője, Kadiza Sultana is meghalt egy légitámadásban. Beszámolója szerint Kadiza Sultana egy olyan házban tartózkodott a légicsapás idején, ahol "valami titkos dolog zajlott", és erről egy kém jelentést továbbított a külföldi koalíciós erőknek.

Shamima Begum szerint Kadiza Sultana és Amira Abase férje is meghalt a harcokban.

Az ő férjét az Iszlám Állam vette őrizetbe kémkedés gyanújával, és egy börtönben több mint fél éven át rendszeres kínvallatásnak vetették alá. Végül szabadon engedték, de Shamima Begum elmondta: az Iszlám Állam saját fegyveresei közül sokat kivégzett kémkedés gyanújával, olyanokat is, akik az ő tudomása szerint nem kémkedtek.

Férje végül egy szíriai ellenzéki fegyveres csoportnak adta meg magát, azóta nem hallott felőle.

Shamima Begum szerint Rakkában az iszlám Állam hatalma idején "normális élet zajlott", a légitámadások ellenére is. Elmondta: őt az sem zaklatta fel,
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 12:52
Nincs Cím
vezető utat, hanem Agricola helytartó poroszlói is, aki 316 táján még folytatta Szebasztéban azt a keresztényüldözést, amelyet korábban még Licinius császár rendelt el. Az oroszlánokból, tigrisekből, medvékből és farkasokból álló derék testőrség nem tudott segíteni a remete- püspökön, mert ő ellenállás nélkül engedte, hogy elfogják és Agricola bírói széke elé hurcolják. Mivel Balázst nem bírták hittagadásra kényszeríteni, a szokásos megkorbácsolás után siralomházba került. Mint előbb barlangjában, a börtönben is sok segítséget kérő ember kereste föl. Rabságában sok-sok csodát tett, amelyekről a legendája beszél. Vízbefojtás általi halálra ítélték, de végül is lefejezték.

Hogy a történelmi tények talaján maradjunk, a szentnek széles körben elterjedt kultuszából kell kiindulnunk. Kezdetben hallgatnak róla az egyébként annyira beszédes görög atyák. Eszerint a Balázs-tisztelet nyilvánvalóan nem közvetlenül a halála után kezdődött. Keleten azonban legkésőbb a 6. századtól, nyugaton a 9. századtól már
bedmarika47, 2019. február 03. vasárnap, 14:08
Amnesztiáért éhségsztrájkolnak a legnagyobb macedón börtön lakói
Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint az igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy mintegy hatszáz fogvatartott vesz részt a sztrájkban, a kormány azonban azonnal elutasította kérésüket.

"A sztrájk egyelőre békés, nincs probléma a rabokkal, és egyelőre nem jelentették be azt sem, hogy meddig akarják visszautasítani az ételt" - közölte a sajtóval Bobi Mojszoszki, az Idrizovo börtön igazgatója. Véleménye szerint néhányan csak a többiek nyomására kezdtek sztrájkba, és ugyan elutasítják a börtönben kapott ételt, rengeteg élelmiszert raktároztak el korábban a celláikban.

A börtönlakók a sztrájkot levélben jelentették be, amelyben azt is leírták, hogy véleményük szerint nem jogszerű, hogy csak a 2017. április 27-i, parlament elleni támadásban résztvevőkre vonatkozna a tervezett amnesztiatörvény. Szerintük minden bűncselekményt elkövetőre ki kellene terjeszteni, és felül kellene vizsgálni az életfogytig tartó börtönbüntetéseket is, hogy azok összhangba kerüljenek az európai
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 23:02
1/30
Képek, videók
tisztátalan
jerne
2010. december 05. vasárnap, 12:56
Kempelen Ríza sírkövére.j
chillik
2018. január 06. szombat, 06:01
rAzaki.png
sz719eszter
2016. május 20. péntek, 14:43
Podenco-Canario-Pictur es-
charlotteani
2017. augusztus 15. kedd, 18:26
flowers-drawings-pictu res
taszat
2016. október 04. kedd, 23:22
Pictures_77.jpg
iga
2016. augusztus 13. szombat, 17:39
Pictures_45.jpg
iga
2016. augusztus 13. szombat, 17:36
cool-anime-pictures.jp g
winxclubervin
2016. április 11. hétfő, 19:08
anime-pictures.jpg
winxclubervin
2016. április 11. hétfő, 19:01
humor_massage_pictures __4
_sokoldalu_
2016. április 10. vasárnap, 11:45
illusion-pictures-3163 2-3
cady89
2015. szeptember 28. hétfő, 04:37
476490-orange-pictures .jp
cady89
2015. szeptember 28. hétfő, 04:22
kids-pictures.jpg
winxclubervin
2015. szeptember 14. hétfő, 23:13
cute-baby-pictures-wal lpa
winxclubervin
2015. szeptember 14. hétfő, 22:32
babies-Friends-Picture s-h
winxclubervin
2015. szeptember 14. hétfő, 21:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.