Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:39 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
LMP: a kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!
Demeter Márta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: felül kell vizsgálni a túlterhelt kórház ellátási kötelezettségét; le kell váltani az intézmény parancsnokát, és az egészségügy területén jártas vezetőt kell kinevezni, emellett növelni kell a működéshez és a bérekhez szükséges forrásokat; átláthatóvá kell tenni a működést, a kórházat pedig a háziorvosi rendszer és a szakrendelők megerősítésével tehermentesíteni kell.

A problémákat sorolva elmondta: az intézmény évente több milliárd forintnyi veszteséget halmoz fel, működését pedig az orvosok sorozatos felmondása veszélyezteti. Emiatt már bezárt a koraszülött osztály, és a sürgősségi részleg munkáját is nehezítik a kilépések, a hírek szerint a kórháznak nincs radiológusa.

Demeter Márta kifogásolta, hogy az Országgyűlés honvédelmi bizottsága kezdeményezése ellenére sem foglalkozik a problémával, a kórház parancsnoka nem adott választ a kérdéseire, és a szaktárca államtitkára sem lát gondokat.

Rendkívüli körülmények esetén
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 10:41
Németh Szilárd: erős honvédség nélkül nincs erős ország
50 évre emelték a hadkötelezettségre vonatkozó behívhatósági korhatárt. Megjegyezte, hogy ez a "Gyurcsány-Bajnai-korban" lett 40 év. Európában egyetlen országban sincs 40 éves hadkötelezettségi kor, mindenhol magasabb, Szlovéniában például 63 év, Romániában 55 év - tette hozzá az államtitkár.

Németh Szilárd szólt az újonnan rögzített honvédelmi veszélyhelyzetről is, amelyet elmondása szerint a biztonsági környezet megváltozása is indokolt. Ez - mint kiemelte - nem egy különleges jogrend, hanem békeidőben történő rendelkezésre állást jelent.

Mindemellett egy új jogszabályt is alkottak, amelyben bevezették a honvédelmi alkalmazottak kategóriáját. Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy a honvédelmi alkalmazottak januártól 20 százalékos, majd 3-szor 5 százalékos, vagyis összesen 35 százalékos bérfejlesztésben részesülnek.

Németh Szilárd megjegyezte, az erős honvédséghez a költségvetés is biztosított. A jövő évi 513 milliárd forintos keret 86 milliárd forintos emelkedést jelent az idei bázisévhez
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:12
Brit költségvetés - Hammond: a végéhez közeledik a megszorító politika, javulnak a növekedési kilátások
százalékos GDP-növekedésre számít.

Hammond közölte: a kormány modellszámításai szerint a GDP-arányos államadósság-ráta már a 2016-2017-es pénzügyi évben tetőzött 85,2 százalékos szinten, a jelenlegi pénzügyi évben 83,7 százalék lesz, 2023-2024-re pedig 74,1 százalékra csökken. Az államháztartás piaci hiteligénye az idén a hazai össztermék 1,2 százaléka lesz, és 2023-2024-ig 0,8 százalékra csökken.

A 2010-ben hatalomra került konzervatív párti brit kormány a GDP-érték 11,1 százalékának megfelelő - békeidőben példátlan - államháztartási hiányt vett át munkáspárti elődjétől, elsősorban a 2008-2009-es pénzügyi válság idején végrehajtott hatalmas bankmentő költségvetési tőkeinjekciók örökségeként.

Azóta radikális költségvetési konszolidáció zajlott le, de azt Hammond elődje, George Osborne is már két éve elismerte, hogy a brit EU-népszavazásról 2016-ban tartott - a kilépésre voksolók szűk, 51,89 százalékos többségű győzelmével végződött - népszavazás piaci és reálgazdasági sokkja miatt valószínűleg
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 19:12
Brexit - Brit pénzügyminiszter: lesz "elégséges költségvetési muníció" a megállapodás elmaradása esetére
Angliába, több tízezer tonna áruval megrakva, és ez a forgalom jelenleg semmivel sem szenved nagyobb határellenőrzési késedelmet, mint például az Anglia és Wales közötti áruforgalom - mutatott rá a pénzügyminiszter.

Hangsúlyozta: a brit üzleti szektor és az általa foglalkoztatott alkalmazotti gárda számára szükségszerű a súrlódásmentes forgalom fenntartása.

Hammond szerint azonban a Brexit feltételrendszeréről folyó tárgyalássorozat a legbonyolultabbak közé tartozik, amelyeket brit kormányoknak békeidőben valaha is végig kellett vinniük. Jóllehet a jelenlegi brit kormány a lehetséges legjobb eredmény elérésre törekszik, elővigyázatossági terveket készít mindazonáltal arra az eshetőségre is, ha nem sikerülne megállapodásra jutni az EU-val - jelezte.

"Mindenkit szeretnék biztosítani arról, hogy lesz az eszköztáramban elégséges mennyiségű költségvetési muníció arra az esetre, ha ez bekövetkezik" - mondta kongresszusi beszédében a brit pénzügyminiszter.

Londoni pénzügyi elemzők szerint
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 19:54
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
rituális öngyilkosságára, a szeppuku-ra /más néven: harakiri/ utalok...) ...Szóval, a szamurájok voltak a történelemben a leglátványosabb tiszteletadók! No, nem a harcilag képzetlen és műveletlen pórnép, vagy a szellem-gyenge féleszűek, vagy a becstelen rohadékok felé, hanem a saját társadalmi osztályuk tagjai irányában - vagyis a harcra képzett és művelt szamurájok felé! (Azok közül is, csak az arra érdemesek felé...)
Volt olyan szamuráj-párbaj - nem is egy -, amely úgy zajlott le békeidőben (ami azért valljuk meg, igen ritka időszak volt a japán középkorban...), hogy a párbajozó felek hosszú perceken át kerülgették-méregették egymást kivont karddal, harcra-készen (többnyire nem néztek egymással farkasszemet, mivel legtöbbjük babonás volt, amiért is kerülték a közvetlen szemkontaktust, mert hittek abban, hogy vannak olyan emberek, akik démoni tekintetükkel képesek megbénítani az ellenfél harci elszántságát), szóval tehát, hosszú perceken át méregették egymást, majd valamelyikük
foxworkinspace, 2018. július 12. csütörtök, 23:38
Mi a vélemény ennek udatában Merkelről???
Eger vár történelmi valósága:

....Német (osztrák) tüzéreket alkalmaztak (békeidőben 8-10 tűzmestert fejenként 2-3 segéddel).Mindezek dacára 1596-ban a több nemzetiségű helyőrség rövid viadal után III. Mehmed szultán kezére adta a várat......

.....A hódoltság 91 esztendeje alatt a törökök nemcsak fenntartották, de bővítették is az erődrendszert. A várat a Habsburgok 1687-ben vették vissza, miután kiéheztették a védőket. 1701-ben a császári haditanács felrobbantatta a feleslegessé vált külső vár védőműveit, így a kuruc szabadságharcban csak a belső vár kapott kisebb szerepet......

Gárdonyi úr kiválló scifi iró volt! :))
decotext, 2018. május 08. kedd, 11:32
Alfonzó- MArkos József
Bármelyik Rejtő Jenő ponyvában szerepet kaphatott volna. Három ember életét élte egyszerre, az ő kalandjai ráadásul megtörténtek. Napra pontosan 106 éve született Markstein József, akit később Alfonzóként tisztelhettünk. Budapesten született, még a békeidőben, 1912-ben. Gyerekként édesapja baromfi-kereskedésében dolgozott, de középiskolába is járt, mígnem eltanácsolták mert összeveszett az egyik tanárával. Aztán autószerelő inas lett, majd 18 évesen rátalált a cirkusz. Artistaként dolgozott, majd rá jellemző módon fogta magát és Párizsba költözött, ahol nyolc hónapig a Renault gyárban volt autószerelő. Visszatérvén az erős fizikuma miatt az Angol Parkban lett a ,,Hortobágy legyőzhetetlen bikája", a birkózószámával bejárta az egész országot. Aztán Olaszországban táncolt egy ideig, majd szerződtette a pesti Arizona varieté, ám innen meg azért kellett mennie, mert egy este összeverekedett egy Festetich gróffal. Nem sokkal ezután ismét külföldre kívánkozott, Egyiptomban, Szudánban és Libanonban is
lenke1964, 2018. március 06. kedd, 14:54
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
Kérdéshez kapcsolódva...
' kicsoda57' — 2012.12.30. 00:23 (#17)
,,jaj, ki ne találjanak már ilyet. menjenek a pusztára, épitsenek ott nekik rezervátumot. csak hagyjanak már békén a magyar népnek, eleget lopnak mindenhol a cigányok, durvák, erőszakosak, nagy pofájuk van, tanulni nem akarnak, piszkosak, csinálják a sok zabi gyereket. ne csi ne csi ne csinálják ezt velünk, ugy is elég szomoru az életünk."


Kérdés: Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
'putnok7882' — 2017.11.23. 09:10 (#706)
,,Persze hogy nincs demokrácijjja!
Itt nem kötelező sem népszavazni, sem konzultálni! Viszont lehet fikázni! Ezt a barbár diktatúrát! Sehol egy szemkilövés, tiltott gumilövedékkel. Vipetázás sincs....
Wazze! A mocsok diktátor Csok-ot ad a magyaroknak, ahelyett, hogy a cigányságnál rosszabbakat tenyésztése azon a pénzen!"


Kérdés: Mitől beteg a magyar
foxworkinspace, 2018. január 20. szombat, 04:58
Ragaszkodás
eldugja a könyveket, tönkreteszi a tudományos kísérleti eszközöket, kikapcsolja a rádiót, ha klasszikus zene megy. Mert a ragaszkodás a legösztönösebb, s ilyen értelemben a legállatiasabb szeretet; s ezzel arányosan vadul féltékeny. Acsarkodik, vicsorít, mint a kutya, aki elől elhúzták az etetőtálkát. S mért is ne tenné? Valaki vagy valami elvette a gyermektől születése óta meglevő táplálékát, második énjét. Egy világ omlik össze benne.
De nemcsak a gyerekek reagálnak így. Egy civilizált országban, békeidőben nincs pokolibb dolog annál, mint egy hitetlen család gyűlölete a kereszténységre tért családtag iránt, vagy egy nyárspolgári család dühe, ha egy családtag értelmiségi pályára készül. S ez nem csupán a sötétség ösztönös, mintegy érdek nélküli gyűlölete a világosság iránt, ahogy valaha gondoltam. A templombajáró család, amelynek egyik tagja ateista lesz, sokszor nem jobb ennél. Ez az elhagyott, megrabolt ember reakciója. Valaki vagy valami elrabolta a 'mi' gyermekünket. Közülünk való volt, és most
kalmanpiroska, 2017. december 31. vasárnap, 22:46
Soros György milyen felhatalmazással szól bele az Unió belügyeibe?
Te álságos hazug f@sz!

Éppenséggel a te mocsok háverod (tudod: 'putnok7882') volt az a tetű, aki legutóbb aljas módon cigányozott! Visszaidézzem?

Íme!:
Kérdés-lokalizáció: 'Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?'
Dátum, időpont: 2017.11.23. 09:10
Hozzászólás-szám: #706 (ELŐTTED tette, te mocsok!)
Szöveg-idézet: ,,Persze hogy nincs demokrácijjja! Itt nem kötelező sem népszavazni, sem konzultálni! Viszont lehet fikázni! Ezt a barbár diktatúrát! Sehol egy szemkilövés, tiltott gumilövedékkel. Vipetázás sincs.... Wazze! A mocsok diktátor Csok-ot ad a magyaroknak, ahelyett, hogy a CIGÁNYSÁGNÁL ROSSZABBAKAT tenyésztése azon a pénzen!" — idézet vége, kiemelés tőlem.

És EZT a mocskos rasszista dumát, SZÓ NÉLKÜL HAGYTAD! Nem fenyegetted meg, rasszista tetű háverodat ,,büntetőjog-sérelemmel", mint tetted azt velem szemben olyasmiért, amivel EGYETLEN BÜNTETŐJOGI TEXTUST SEM SÉRTETTEM!

Mondom: álságos
foxworkinspace, 2017. november 24. péntek, 00:11
Beszüntette tevékenységét a Monarch Airlines, az egyik brit légitársaság
A brit polgári légiközlekedési hatóság (CAA) hétfői bejelentése szerint a cég 110 ezer utasa van jelenleg külföldön. A Monarch utazási irodát is működtetett. A CAA közleménye szerint a csőd miatt 300 ezer jövőbeni repülőjegy-foglalást és társasutat töröltek.

Chris Garyling brit közlekedési miniszter hétfő délelőtt közölte: a külföldön maradt 110 ezer utas hazahozatala a legnagyobb ilyen jellegű logisztikai akció, amelyet Nagy-Britanniában békeidőben valaha is végrehajtottak.

Grayling közölte, hogy a kormány harminc repülőgép bérlésére kérte fel a CAA-t az utasok hazahozatalára.

A CAA "példátlannak" nevezte a kialakult helyzetet, de biztosította a külföldön lévő utasokat, hogy mindegyiküket pótlólagos költség nélkül hazaszállítja. A hatóság szerint nem kell megszakítaniuk üdülésüket azoknak sem, akik a Monarch szervezésében külföldi társasúton vannak.

A Monarch, amely 2100 alkalmazottat foglalkoztat, a tavaly októberrel véget ért legutóbbi teljes pénzügyi évét 291 millió font (több
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 09:51
HOL MARAD A REZSICSÖKKENTÉS, ha a FÖLDGÁZ ára TÖBB, MINT 2 ÉVE ALACSONYABB, MINT AMENNYIT FIZETNÜNK KELL ÉRTE?
#7-eske! (Üsmög...)
"Pedig a legszerényebb becslések is 150 millióra becsülik a szocializmus, kommunizmus i tak dalse, nevében , békeidőben meg ölt embereket...."

Mért nem mindjárt, másfél milliárd?!...
És mi az, hogy ,,i tak dalse"? - Akkor tehát BÁRMELYIK RENDSZER ÁLTAL MEGÖLTEK SZÁMA BELEFÉR A 150 MILLIÓBA?... (Merthogy az ,,és a többi" kitétel, az szemantikailag AZT JELENTI, hogy: és minden egyéb, ami nem szocialista, és/vagy nem kommunista...) ;)
(Ne röhögtess!)

Egyébiránt: még a legelvakultabb antikommunista történészek sem mernek ilyen blőd adatot leírni!
Arról nem is beszélve, hogy ha a hitleri nemzeti szocializmus UGYANANNYI IDEIG (kb. 75-80 évig) marad hatalmon, mint a kommunizmusnak hazudott miazma a Szovjetunióban (vagy éppenséggel Kínában...), akkor a nácik MINIMUM 7-SZER ANNYI EMBERT PUSZTÍTOTTAK VOLNA EL, mint amennyi a II. Világháború áldozatainak (mintegy 60 millió ember) száma - vagyis nagyjából 420-450 millió
foxworkinspace, 2017. szeptember 23. szombat, 00:45
1/24
Képek, videók
demeter sanyxi.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 17:25
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
Marczis Demeter.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Demeter Panni.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 15:45
Demeter Ágnes 35.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 10:19
Demeter-Mourning-For-P ers
szabokatalin64
2010. szeptember 29. szerda, 04:12
Részlet(Szt.Demeter).j pg
csalogany13
2010. március 16. kedd, 18:16
Részlet(Sz.Demeter).jp g
csalogany13
2010. március 16. kedd, 16:05
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
Címkék
Bármelyik Rejtő Jenő, magyar népnek, templombajáró család, harcilag képzetlen, kilépésre voksolók, civilizált országban, törökök nemcsak, utasok hazahozatalára, kommunizmusnak hazudott, Angol Parkban, lehetséges legjobb, tudományos kísérleti, arra érdemesek, intézmény parancsnokát, intézmény évente, Demeter Márta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.