Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 07:37 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén Németországba és Ausztráliába is eljuthatnak a MIRK-en győztes robotépítő csapatok
A tizenharmadik alkalommal megtartandó versenyen a 10-19 éves korosztályban az európai minősítésért, a 13-19 éves korosztályban pedig a világversenyen történő indulásért versengenek egymással a minimum kétfős csapatok. Az európai versenyt, az EURoboCupJunior-t a németországi Hannoverben június 20. és 23., míg a RoboCupJunior-t az ausztráliai Sydney-ben rendezik július 2. és 8. között - közölte Simon Béláné, az MTA kandidátusa, a RoboCupJunior magyarországi képviselője az MTI-vel.

A hazai minősítő versenyeket február 16-án Budapesten és április 5-én Nyíregyházán rendezik, utóbbi válogatóra február 25-ig még várják a jelentkezéseket (a regisztrációs lapok a pingvin.nyf.hu/robojun honlapról tölthetőek le). A budapesti válogatón tizenöt oktatási intézmény huszonnégy csapata - köztük általános és középiskolák, valamint egyetemek diákkörei - az úgynevezett menekítő A és B liga négy kategóriájában mérettetik meg a saját maguk által épített robotjaikat.

Tavaly a kanadai Montreal adott otthont a
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:05
Közvetlen Sydney-London járatot tervez a Qantas
Boeing képviselőivel olyan típus kifejlesztéséről, amely képes technikai megálló nélkül megtenni a 17 ezer kilométeres távot az Ausztrália délkeleti partjain fekvő Sydney és a brit főváros között.

Joyce kijelentette: ha valamelyik gyártónak sikerül a megfelelő repülőgéptípussal előállnia, a közvetlen Sydney-London járatok 2022-ben indulhatnak.

A polgári repülés történetének első menetrendszerű nonstop légijárata Ausztrália és Európa között már március óta közlekedik, de ez a járat a nyugat-ausztráliai Perth nagyvárost köti össze Londonnal, és hozzávetőleg 2500 kilométerrel rövidebb, mint a Sydney-London táv.

A Perth-London útvonalon a Qantas Boeing 787-9 típusú repülőgépeket használ, az út 16-17 órát vesz igénybe az időjárástól és az aktuális útvonaltól függően.

Alan Joyce a szerdai BBC-interjúban elmondta, hogy jelenleg nincs olyan repülőgéptípus, amely a jóval hosszabb Sydney-London, illetve London-Sydney járatpárt leszállás nélkül teljesíteni tudná.

A Qantas elsősorban az Airbus
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 14:22
Március 15. - Szilágyi: az anyaország sokat köszönhet a diaszpóra magyarságának
helyettes államtitkár a Miniszterelnökség közleménye szerint.

Ma, mikor fejet hajtunk 1848 dicső nagyjai előtt, akiktől a magyar szabadság lángját kaptuk, meg kell emlékeznünk azokról a névtelen hősökről is, akiknek köszönhetően ez a láng ma is lobog - hangzott el beszédében.

Mikor hazánk elnyomó hatalmak játékszerévé vált, mindig volt egy menedék,ahol tárgyakban, szavakban és szívekben őrizték a haza emlékét, ahol hittek benne, hogy Magyarország jövőjét magyarok írják magyarul. Köszönjük az ausztráliai magyaroknak, hogy ma van mit ünnepelnünk - jelentette ki Szilágyi Péter.

A közlemény szerint az államtitkár kiemelte: 1848. március 15-e olyan kitüntetett pillanata történelmünknek, amikor felismertük, hogy az egyéni érdek, a kicsinyes viták és egymásra mutogatás fölött van valami magasztosabb, valami sokkal nagyobb kincs.

Hozzátette: ez a szellemiség vezette az ausztráliai magyarságot arra, hogy saját szükségleteiket háttérbe szorítva, együttes erővel felépítse a diaszpórában élő
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 12:21
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai piacok
rántotta az Apple beszállítóit, amelyek árfolyama jelentősen esett kedden Ázsia és a csendes-óceáni térség tőzsdéin.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,43 százalékos mínuszban zárt, miközben a jen erősödött a dollárhoz képest. A technológiai cégek közül a Softbank csoport 1,74 százalékot, a Sony pedig 1,78 százalékot veszített értékéből, míg az autógyártók közül a Toyota árfolyama 0,33, a Hondáé pedig 0,66 százalékkal esett. A dél-koreai Kospi 1,17 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 0,87 százalékos mínuszban zárt. Szöulban a nagy technológiai cégek, Sydney-ben pedig a pénzügyi és a bányaipari cégek voltak a nap vesztesei.

A kínai tőzsdéken folytatódott a profitrealizálás, így a vezető sanghaji index 0,80 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 1,10 százalékos veszteségben állt a záráshoz közeledve.

A bitcoin árfolyama csökken. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe - amely a legnagyobb kereskedési platformok
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 08:10
2018. évi történelmi évfordulók 01. 01.
Január 1. az év 1. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 364 (szökőévekben 365)
nap van hátra.

Az újévet köszöntő tűzijáték 2007. január 1-jén, az ausztráliai Sydney-ben
Gyakran újév napjának is nevezik. Névnapok: Fruzsina + Aglája, Algernon, Álmos, Bazil,
Csoma, Csombor, Csomor, Eufrozina, Konkordia, Odiló, Ruzsinka, Tóbiás, Vazul

Események:

Politikai események
431 - Az efezusi zsinat dogmaként mondja ki, hogy Szűz Mária Istenszülő (Theotokosz = Istenanya).
1438 - Habsburg Albertet a feleségével, Luxemburgi Erzsébettel együtt magyar királlyá és királynévá koronázzák Székesfehérvárott.
1463 - Mátyás király és Podjebrád Katalin eljegyzése (tényleges esküvőjükre 1463. május 1-jén kerül sor).
1515 - I. Ferenc francia király trónra lép.
1523 - A rhodoszi hadjárat befejezése: a johanniták egyezséget kötnek Rhodosz átadásáról az Oszmán Birodalommal.
1661 - Kemény Jánost az országgyűlés Erdély fejedelmévé választja
1776
skorpiolilike, 2018. január 14. vasárnap, 17:03
2018. évi történelmi évfordulók 01. 01.
Január 1. az év 1. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 364 (szökőévekben 365)
nap van hátra.

Az újévet köszöntő tűzijáték 2007. január 1-jén, az ausztráliai Sydney-ben
Gyakran újév napjának is nevezik. Névnapok: Fruzsina + Aglája, Algernon, Álmos, Bazil,
Csoma, Csombor, Csomor, Eufrozina, Konkordia, Odiló, Ruzsinka, Tóbiás, Vazul

Események:

Politikai események
431 - Az efezusi zsinat dogmaként mondja ki, hogy Szűz Mária Istenszülő (Theotokosz = Istenanya).
1438 - Habsburg Albertet a feleségével, Luxemburgi Erzsébettel együtt magyar királlyá és királynévá koronázzák Székesfehérvárott.
1463 - Mátyás király és Podjebrád Katalin eljegyzése (tényleges esküvőjükre 1463. május 1-jén kerül sor).
1515 - I. Ferenc francia király trónra lép.
1523 - A rhodoszi hadjárat befejezése: a johanniták egyezséget kötnek Rhodosz átadásáról az Oszmán Birodalommal.
1661 - Kemény
ametiszt54, 2018. január 13. szombat, 13:43
Ausztráliában is lesznek magyar híradók
Ausztráliai látogatásunk sikeres volt, tovább mélyítette a kapcsolatot a hazai és az Ausztráliában élő magyarok között - ezt Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. televíziós médiaszolgáltatásért felelős igazgatója közölte az MTI-vel.

"A kintlétünk alatt hét közönségtalálkozón vettünk részt, és számos helyi médium vezetőjéveltárgyaltunk. Amelbourne-i 31-es televíziós csatornával megállapodtunk abban, hogy heti magyar nyelvű híradót biztosítunk a számukra a jövőben" - tért ki a konkrétumokra Medveczky, majd így folytatta: "eredményes tárgyalásokat folytattunk a perth-i WTV vezetőjével arról, hogy heti rendszerességgel Magyarországról szóló, angol nyelvű híradást szolgáltatunk. Ezen felül fikciós, dokumentum, zenei, és egyéb műfajú tartalmakat is elérhetővé teszünk".

Dobos Menyhért elmondta továbbá, hogy tárgyaltak az Ausztrál SBS országos televízióval a magyar nyelvű adások sugárzásáról, az eddigi együttműködés kibővítéséről, továbbá megállapodtak melbourne-i és perth-i magyar nyelvű
velemenyezd, 2017. február 22. szerda, 16:12
Sydneyi tenisztorna - Babosék döntősök párosban
A magyar, orosz duó csütörtökön két szettben győzte le a szlovén Andreja Klepac és a spanyol Maria Jose Martinez Sanchez kettősét, a találkozó 1 óra 11 percig tartott. Babosék ellenfele a fináléban a Sania Mirza, Barbora Strycova (indiai, cseh, 1.) vagy a Vania King, Jaroszlava Svedova (amerikai, kazah, 4.) páros lesz.

Honlapja szerint a 23 éves magyar játékos harmadszor játszott elődöntőt párosban Sydneyben, 2014-ben bejutott a fináléba a cseh Lucie Safarova oldalán, majd egy évvel később nagy csatában búcsúzott a francia Kristina Mladenovic társaként.

Babos idén egyesben az első fordulóban kiesett az ausztráliai versenyen.

Eredmény:

nők (776 ezer dollár összdíjazás):

----------------------------------

páros, elődöntő:Babos, Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Klepac, Martinez Sanchez (szlovén, spanyol) 6:3, 6:4
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 09:11
Ausztráliába érkezett Áder János köztársasági elnök
Áder János november 6-16. között hivatalos látogatáson vesz részt a két országban. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita - tudatta a közlemény.

Ausztráliai útja során az államfő találkozik Sir Peter Cosgrove-val, Ausztrália főkormányzójával, Malcolm Turnbull miniszterelnökkel, valamint David Hurley új-dél-walesi, Paul de Jersey queenslandi és Linda Dessau Victoria állami kormányzóval.

Új-Zélandon megbeszélést folytat Dame Patsy Reddy főkormányzóval, John Key miniszterelnökkel és Andrew Little-lel, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjével.

Áder János látogatást tesz a melbourne-i Magyar Központban, a sydney-i Délvidéki Magyar Szövetség Központjában, továbbá ünnepi istentiszteleten vesz részt az Ausztráliai Magyar Református Egyház queenslandi kerülete fennállásának 65. évfordulója alkalmából a Szent Pál-templomban Brisbane-ben.

Új-Zélandon a magyar köztársasági elnök felkeresi a wellingtoni Magyar Millenniumi Parkot, és találkozik a wellingtoni és a christchurchi magyarság
velemenyezd, 2016. november 06. vasárnap, 21:13
Michael Jackson emlékére
Presley-t, Elvis Presley lányát. Két évig éltek együtt, azonban sokak szerint kapcsolatuk a Michael körüli botrányok eltussolására kitalált reklámakció volt.

Michael Jackson koncert az Ericsson Stadionban, Auckland, Új-Zéland, 1996 novemberében

A HIStory Turné ausztráliai szakasza alatt Jackson 1996. november 14-én, a sydney-i hotelszobájához közel, egy rögtönzött ceremónia keretében feleségül vette Deborah Jeanne Rowe-t, aki bőrgyógyászának asszisztense volt. Debbie Rowe adott életet Michael első két gyermekének: a fiút Michael Joseph Jr (Prince)-nek nevezték el, a lányát pedig Paris-Michael Katherinenek.

Elizabeth Taylor és Michael Jackson együtt
schuro, 2016. augusztus 31. szerda, 21:51
EIU: továbbra is Melbourne a legélhetőbb, de sok városban romlott az életminőség
a biztonsággal kapcsolatos súlyosbodó aggodalmakhoz és ezáltal az életminőség romlásához, csakúgy mint a súlyosbodó diplomáciai feszültségek, például az orosz-ukrán és a kelet-kínai-tengeri vita.

Melbourne hatodik éve vezeti a listát, és idén is Bécs a második. Az osztrák és az ausztrál várost mindössze 0,1 pont választja el, és a harmadik és a negyedik helyen szereplő két kanadai város, Vancouver és Toronto is hajszálnyival kapott csak gyengébb értékelést. Az ötödik helyen holtversenyben az ausztráliai Adelaide és a kanadai Calgary áll, vagyis az élmezőnyben nem történt változás tavalyhoz képest.

A 2015-ös listán kilencedik Perth idén a hetedik lett. Az új-zélandi Auckland is javított a helyezésén: tavaly a tizedik volt, ezúttal a nyolcadik. Egy hellyel hátrébb került Helsinki, a finn főváros 2016-ban a kilencedik. Az erősödő instabilitás éreztette a hatását Sydney esetében is: az ausztrál metropoliszban nőtt a terrorfenyegetettség, emiatt négy helyet visszaesve kiszorult az első tízből. A tizedik
velemenyezd, 2016. augusztus 18. csütörtök, 17:01
Vatikáni bíboros: a pedofíliabotrány hatalmas kárt okozott, az egyház a jóvátételen dolgozik
Sydney érseke - akit tanúként hallgattak meg - kijelentette, "nem azért vagyok itt, hogy a védhetetlent védjem".

Megfogalmazása szerint az "egyházban azért dolgozunk, hogy jóvátegyük" a történteket. A bíboros tagadta, hogy ausztráliai papi szolgálata során tudomása volt a paptársai vagy az alárendelt papok által gyermekeken elkövetett szexuális visszaélésekről. Ugyanakkor elismerte, hogy az esetek idején "ösztönösen" az egyház "szégyentől való megvédése" volt a cél.

George Pell Gerald Ridsdale ausztrál papról is beszélt, akit több mint ötven gyerekkel szemben elkövetett szexuális erőszakért ítéltek el. A bíboros elismerte, hogy amikor a Ridsdale által elkövetett visszaélésekről értesült, ahelyett hogy feljelentette volna a hatóságoknál, más plébániára helyezte át. Ezt a döntését most "katasztrófának" nevezte.

Kijelentette: "úgy gondolom, hogy az elkövetett hibák nagy része személyes tévedés volt, inkább egyéni kudarcok, mint intézményesek".

A bíboros hangsúlyozta, hogy támogatja
velemenyezd, 2016. február 29. hétfő, 11:52
1/6
Képek, videók
Adóbevallás Németországba
anci-ani
2017. szeptember 04. hétfő, 15:55
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
Vilmos-Kate Ausztráliában
agica2004
2014. április 25. péntek, 14:14
Vilmos-Kate -Ausztráliába
agica2004
2014. április 25. péntek, 14:13
Felhők Ausztráliában.jpg
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 16:32
Hillier tó Ausztráliában.
pacsakute
2013. június 25. kedd, 11:33
korutazas-ausztraliaba n-a
tvnati
2011. november 02. szerda, 20:42
árvíz Ausztráliában.jpg
grimilda
2009. május 03. vasárnap, 12:01
Címkék
Kristina Mladenovic, első tízből, regisztrációs lapok, rögtönzött ceremónia, védhetetlent védjem, sydney-i hotelszobájához, Dame Patsy Reddy, Elizabeth Taylor, Medveczky Balázs, úgynevezett menekítő, anyaország sokat, Oszmán Birodalommal, aktuális útvonaltól, pedofíliabotrány hatalmas, Idén Németországba, 2015-ös listán,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.