Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:10 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma négyezerrel, 231 ezerre mérséklődött a december 1-jén zárult héten.

Elemzők nagyobb csökkenésre, 225 ezres számra számítottak az egy héttel korábbi 235 ezres adat után.

Már a 194. egymást követő héten áll 300 ezer alatt ez a szám. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robosztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag viszont 4250-nel, 228 ezerre emelkedett. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 74 ezerrel, 1 millió 631 ezerre csökkent a november 24-én zárult héten. Már a 84. egymást követő héten állt kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszességét.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 250-nel, 1 millió 667 ezerre kúszott fel. Ez a szám a 81.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 15:02
Prisztás-gyilkosság - Perújítást rendelt el Portik Tamás egyik büntetőperében a Fővárosi Ítélőtábla
Fővárosi Ítélőtábla január 11-án a védő perújítási indítványát elutasította. A fellebbezések folytán eljáró Kúria azonban - a perújítás megengedhetősége körében - új eljárás lefolytatására utasította az ítélőtáblát, rámutatva arra, hogy J. R-t az alapügyben nem hallgatták meg, ezért a megalapozott döntéshez feltétlenül szükséges a perújítási nyomozás keretében történő kihallgatása. A Fővárosi Ítélőtábla július 16-ai perújítási nyomozást elrendelő végzésének megfelelően J. R-t a nyomozóhatóság 2018. augusztus 14. napján tanúként kihallgatta. Ennek során J. R. elmondta, hogy ő ölte meg P. J-t egy dunaszerdahelyi bűnözői csoport megrendelésére, a megbízást H. J. közvetítette részére - közölte a tábla.

Portik Tamás védője október 8-án szintén perújítási indítványt terjesztett elő, melyben arra hivatkozott, hogy amennyiben J. R. perújítási nyomozás során tett vallomása igaznak bizonyul, úgy nem tarthatók a jogerős ítélet felbujtó személyére, cselekvőségére tett megállapításai.

Az ítélőtábla a védői
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:19
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody's
meghatározása azonban nem kötelezi a hitelminősítőket arra, hogy az adott napokon tényleges osztályzati felülvizsgálatokat hajtsanak végre.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő az idén összesen hat - egyenként két-két - időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára, de az eddigi öt időpontban egyikük sem jelentett be módosításokat.

Az S&P Global Ratings - a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport hitelminősítési részlege - az idén először február 16-án, majd augusztus 17-én vette napirendre Magyarországot, és mindkét időpontban megerősítette a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását, változatlan pozitív kilátással.

Ugyanígy tett a magyar osztályzat vizsgálatára általa kijelölt idei első és második időpontban, március 9-én és augusztus 31-én a Fitch Ratings, amely szintén felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartja nyilván a hosszú távú
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 15:46
Kilencvenkilenc éve vonult be Horthy Budapestre
kirablását. Mindent elvittek, ami a kezük ügyébe került és mozdítható volt: gabonát, állatokat, élelmiszert, komplett gépsorokat, műkincseket — és egyúttal a vagonokat és mozdonyokat is. Miután a győztes hatalmak úgy gondolták, Románia elég lopott holmit szállíthatott el az országból, kiparancsolták az ország területéről. A románok azonban nem vették sietősre a magyar állam területének elhagyását, a Tiszántúlt csak 1920 tavaszán hagyták el.

A Balatontól délre fekvő területeken az 1919 augusztus elejétől fokozatosan átvonuló Nemzeti Hadsereg volt az igazodási pont. A hadügyminiszteri tisztséget betöltő Horthy augusztus elején függetlenítette magát a szegedi kormánytól, és 1919. augusztus 9-én Siófokon megalapította a Fővezérséget. Horthy csapatai az Ausztriából visszatérő magyar alakulatokkal karöltve állították helyre az általuk ellenőrzött területeken a korábbi közigazgatást és a rendet, a Nemzeti Hadsereg alakulatai ezzel párhuzamosan pedig igyekeztek a kommün utolsó vidéki sejtjeit is
menusgabor, 2018. november 16. péntek, 16:45
Nyolc napon keresztül segíthetjük az elhunytakat
és Krisztus hitvallói, a tökéletes igazak tiszteletére. A VIII. századtól már november 1-jén ünnepelték mindenszenteket, erről tanúskodik Tiszteletreméltó Béda és a yorki pontifikále. Bizonyos, hogy az angliai és ír kereszténység nem véletlenül helyezte november 1-jére az ünneplést, felváltva ezzel a pogány szokásokat. Végül az ünnep 835-ben nyerte el a hivatalos elismerését.
A clunyi bencés szerzetesek már a X. században ezen a napon emlékeztek meg az összes megholtról. XV. Benedek pápa 1915. augusztus 10-én adott engedélyt arra, hogy ezen a napon minden pap három szentmisét végezhessen az elhunytakért. Az egyiket a saját szándékára, a másodikat az összes megholtért, a harmadikat a Szentatya szándékára. Szent Ambrus püspök így vigasztal minket, amikor testvérének, Satyrusnak a haláláról ír: ,,Krisztus nem akart a haláltól menekülni, és minket sem tudott volna semmi mással jobban megmenteni, mint éppen halálával. Így tehát az ő halála mindenki élete lett."
November 2-án kiemelten a
maroka, 2018. november 01. csütörtök, 12:01
Behemót-centrikus tárlatvezetést indít novembertől a moszkvai Bulgakov-múzeum
macska él hivatalosan Behemót néven, mindkettő a Bolsaja Szadovaja utca 10. szám alatt, ahol valaha az író lakott. Az első, egy feketeszőrű szibériai-perzsa keverék 2005 óta "dolgozik" a 2004-ben megnyílt, és magánintézményként fenntartott Bulgakov-házban, amelyhez egy színházterem is tartozik. Mint kiderült, a kandúrnak saját állatorvosa és stylistja van, és különleges étkeztetésben részesül.

Az idei uborkaszezon tiszavirág-életű szenzációja volt, hogy a hatkilós, "nehéz természetű" macskának augusztus 1-jén néhány órára nyoma veszett. Mint kiderült, egy környékbeli nő be akarta fogadni, mert megítélése szerint rosszul bántak az állattal. A vádat Nyikolaj Golubev, a Bulgakov-ház igazgatója cáfolta, és bejelentette, hogy a macska ismét "munkába állt, miután vitaminkúrát és GPS-nyomkövetős nyakörvet kapott".

A Moszkva városa által üzemeltetett Bulgakov-múzeumot 2007-ben nyitották meg a Bulgakov-ház tőszomszédságában, abban a "nem is éppen rossz, de gyanús hírben" álló valamikori közös lakásban,
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 11:21
Merkel: a kormánypártok túl sokat foglalkoztak önmagukkal, ezen változtatni kell
"szakmai munkára" összpontosít. Így a jövő hétfőn, október 1-jén ülést tart a koalíciós egyeztető tanács, és döntést hoz a Volkswagen csoport dízelbotrányában érintett dízelüzemű járművek átalakításának ügyében - fejtette ki a kancellár.

Hans-Georg Maassen egy lapinterjúban kétségbe vonta egy videófelvétel eredetiségét, amely külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázol, ezért a koalíció egyik tagja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a leváltását követelte. A felvétel Chemnitzben készült augusztus végén, egy német megölése után, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak. Az emberölés demonstrációkhoz vezetett, amelyeken több erőszakos esemény történt.

A kormánypártok vezetői - Angela Merkel, Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Andrea Nahles, az SPD elnöke - kedden abban egyeztek meg, hogy Hans-Georg Maassen államtitkár lesz a belügyminisztériumban, jóval magasabb fizetésért, és érkezése miatt nyugdíjaznak egy SPD-s kötődésű államtitkárt,
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 12:23
Ismét alapkamatot emelt az ukrán jegybank
Ezt megelőzően júliusban emelte meg az ukrán jegybank az alapkamatot 17,5 százalékra. Márciusban az alapkamat 17 százalék, januárban 16 százalék, múlt decemberben 14,5, októberben pedig 13,5 százalék volt. Az eddigi legmagasabb jegybanki alapkamat eddig 30 százalék volt 2015. március 4. és augusztus 28. között - emlékeztetett az UNIAN ukrán hírügynökség.

Az éves infláció júniusban 11,7 százalékról 9,9 százalékra mérséklődött az előző hónapban mérten.

A jegybank a múlt hónapban 668 millió dollár nemzetközi tartalékot adott el, hogy mérsékelje a hrivnya árfolyam-ingadozásait a nemzetközi valutapiacon. Ezzel egy időben 16,8 millió dollár vásárolt - írta gordon.ua hírportál csütörtökön a jegybank által előző nap közzétett adatokra hivatkozva.

Az ukrán nemzeti bank nemzetközi tartaléka augusztusban összességében 2,9 százalékkal csökkentek, és szeptember 1-jén valamivel több mint 17,23 milliárd dollárt tettek ki.

A hrivnya árfolyama augusztus elején dolláronként 26,87 volt, a hónap
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:47
Rekordalacsony szintre esett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
emelkedésre, 214 ezerre számítottak az egy héttel korábbi 213 ezres szám után.

Már a 181. egymást követő héten, 2015. március 6. óta áll 300 ezer alatt ez a szám. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 2750-nel, 209 ezer 500-ra mérséklődött, ami ugyancsak 1969. december 6. óta a legalacsonyabb érték.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 3 ezerrel, 1 millió 707 ezerre süllyedt az augusztus 25-én zárult héten. Már a 71. egymást követő héten állt kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszességét.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 13 ezer 250-nel, 1 millió 718 ezer 500-ra csökkent, ami 1973. december 8. óta a legkisebb érték. Ez a szám a 68. hete volt kétmillió alatt.

Az amerikai munkaerőpiac a teljes foglalkoztatottság körüli szinten mozog, a munkanélküliségi ráta júliusban 3,9 százalékra csökkent az előző hónapban mért 4,0
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:46
Korszerűsítik a zalakarosi fürdő gyógycentrumát
Cziráky László elmondta, hogy az 1992-ben átadott gyógycentrum teljes rekonstrukciója október 1-jén indul és jövőre fejeződik be.

A kivitelezői szerződést a közbeszerzésen nyertes Szabadics Zrt.-vel már aláírták.

A munkálatok során megőrzik az eddigi stílusjegyeket, de új tetőszerkezet épül, kicserélik a nyílászárókat, a burkolatokat, megújul a fogadótér, a teljes épületgépészet és a vizesblokkok is. A gyógykert járófelületeit és napozóteraszát is felújítják, illetve kicserélik a kerítését.

A vezérigazgató hozzátette: a zalakarosi fürdő a második lett idén az Év Fürdője szavazáson, a beruházás végeztével, a jövő év végéig pedig szeretnék megszerezni az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos minősítését.

Novák Ferenc polgármester (Fidesz) jelezte: tavaly több mint 654 ezer látogatója volt a zalakarosi fürdőkomplexumnak, idén pedig mintegy 10 százalékos növekedést regisztráltak mostanáig.

Jelentősen nőtt az idegenforgalmiadó-bevétel is, idén augusztusig 169
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 13:09
Bíróvá nevezték ki Patyi Andrást
Áder János köztársasági elnök határozata szerint Patyi András kinevezése szeptember 4-ei hatállyal, határozatlan időre szól.

Patyi András korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke volt.

Az NVB-nek 2013-as megalakulása óta volt elnöke, azonban augusztus 14-én lemondott elnöki megbízatásáról, majd szeptember 1-jén átadta lemondó nyilatkozatát bizottsági tagságról is. A testület Rádi Pétert, az NVB eddigi tagját választotta elnökévé.

Rektori posztjáról - melyet 2012. január elseje óta töltött be - július 31-ei hatállyal mondott le Patyi András.

Az NKE rektori feladataival Koltay András egyetemi tanárt bízta meg az államfő szeptember 1-jével ötéves időtartamra. Koltay András pályázatát korábban az egyetem szenátusa és a fenntartói testület is támogatta.
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:20
Lemondott NVB-tagságáról is Patyi András
Patyi András a testület 2013-as megalakulása óta volt elnök, azonban augusztus 14-én lemondott elnöki megbízatásáról, majd szeptember 1-jén átadta lemondó nyilatkozatát bizottsági tagságról is.

Az Országgyűlés 2013 szeptemberében választotta meg kilenc évre az NVB hét tagját és három póttagját, sorrendben Rádi Pétert, Bodnár Esztert és Lugossy-Sági Krisztinát.

Rádi Péter 2015 szeptembere óta a bizottság rendes tagja, ő az elhunyt Csenterics Ferenc helyett ült be a testületbe, majd Patyi András lemondását követően a tagok őt választották elnöknek. Bodnár Eszter június végén írásban lemondott tagságáról, így a bizottságnak már csak egy póttagja maradt, Lugossy-Sági Krisztina.

Mivel Patyi András megbízatása a lemondás átadásával megszűnt, megnyílt a póttag belépésének lehetősége, így a hétfői ülésen Lugossy-Sági Krisztina már részt vehetett.

Az NVB elnöke csak az Országgyűlés által választott tag lehet, pártdelegált nem.
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 15:51
1/95
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
A munkanélküli balladája
chillik
2016. október 09. vasárnap, 06:46
Munkanélküliség
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:35
Munkanélküli 1..jpg
anci-ani
2012. június 07. csütörtök, 23:31
munkanélküliség.png
agica2004
2011. május 23. hétfő, 13:32
Munkanélküli
lovaszmarika
2011. április 09. szombat, 15:14
munkanelkuli.jpg
yoz69
2010. március 23. kedd, 19:09
munkanelkuli.jpg
koattila79
2010. március 23. kedd, 19:01
Washingtoni utca reszlet
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:23
Washingtoni cseresznyevir
pacsakute
2015. május 14. csütörtök, 20:58
washingtoni látkép
mecsery
2012. január 09. hétfő, 04:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.