Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:47 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kínai illatos, omlós csirkemell
Kínai illatos, omlós csirkemell:

Hozzávalók:60 dkg csirkemell
4 db tojásfehérje
5 evőkanál étkezési keményítő
1 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál gyömbérpor
só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és rakd bele a húsokat egy-két órára. A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket tedd egy tálba, és villával kicsit verd fel. Add hozzá a keményítőt, a sütőport, fűszerezd sóval, borssal, gyömbérporral, és alaposan dolgozd össze.

A húst vedd ki a pácból, csepegtesd le, és forgasd meg a tojásos keverékben. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a csirkemellet. Süsd minden oldalát aranybarnára, majd hagyd rácson lecsepegni.
Ha szereted a kínai konyhát, a csirkés, mogyorós pirított tésztát is feltétlenül próbáld ki!
Forrás :
pacsakute, 2020. június 06. szombat, 10:32
Karácsonyi patkók
csináltam diós tölteléket, hanem nagyon kemény lekvárt összegyúrtam gyümölcsös müzlivel és azzal töltöttem meg a tésztát.
Így is nagyon finom.
A tésztagombócokat oválisra nyújtjuk (mindig csak max. kettőt vegyünk ki a hűtőből), hosszában ráhelyezzük a töltelékrúdakat, feltekerjük, megsodorjuk őket, végeiket kissé összenyomkodjuk, majd patkó alakúra görbítjük.
Egymás után kétszer megkenjük egy egész tojás és egy tojássárgája keverékével és közepesen forró sütőben, kb. 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Tegnap, amikor már majdnem készen voltak, kivettem és még egyszer átkentem őket tojással, így a repedezések elfedődtek és nem pattantak tovább. Utána már csak max. 5 percig sütöttem. Porcukorral csak elfogyasztás előtt kell megszórni. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Természetesen, az a legjobb benne, hogy nem kell utolsó pillanatig várni az elkészítésével, ezért, ha biztosak vagyunk abban, hogy senki sem fogja felfalni, akár 3-4 nappal az ünnep előtt is el lehet készíteni.
suzymama, 2020. február 05. szerda, 16:39
Mákos-almás sütike
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 db alma
12 tk eritritol
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, fehérjét eritrittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és eritrittel ízesítem és hozzákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.
Forrás:etkezztudatosan.blog.hu
suzymama, 2019. december 29. vasárnap, 15:19
Mini Kijev rizottóval
HOZZÁVALÓK:

1 csomag Sága Mini Kijev
olaj a kisütéshez
200 g arborio rizs (rizottó rizs)
600 ml zöldségalaplé
1 kis fej vöröshagyma
30 ml olívaolaj
120 ml száraz fehérbor
1 nagy csokor petrezselyemzöld
40 g vaj

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt.
Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó
rizst. Fehéredésig pirítsuk. Ekkor öntsük fel fehérborral és közepesen
alacsony lángon kezdjük el főzni. Aprítsuk hozzá a petrezselyemzöld
szárrészét. A zöldségalaplevet folyamatosan adagoljuk a rizottóhoz
merőkanalanként, állandó óvatos kevergetés mellett főzzük, amíg a rizs
szemek kellemesen megpuhulnak, de még haraphatóak. Ha már elég puha,
keverjük hozzá a felaprított petrezselyemzöld-levelet és adjuk hozzá a vajat
- ettől kellemesen krémes lesz.

Amikor a rizottónk már majdnem elkészült,
klarika47, 2019. december 25. szerda, 09:24
Bundás karfiol sajttal összesütve
Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva
A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket
készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres
palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden
eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája
extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
15 dkg sajt
12 dkg liszt
5 dl tej
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe és
főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós.
Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
klarika47, 2019. november 09. szombat, 14:45
Rakott krumpli
Ez egy vegetáriánus rakott krumpli. Aki hús nélkül szeretné.
Összetevők:
1 kg krumpli
7 db tojás
Egy tányérnyi reszelt trappista sajt
5 dl tejföl
3 db tojássárga
1 db kígyóuborka
2 tk vaj

Elkészítés:
A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk.
A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a sót, és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt puhára főzzük.
A tojásokat sós, hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk.
Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A vajjal kikenünk egy lapos, tűzálló tálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és
nobi94, 2019. szeptember 27. péntek, 21:13
A hagyma gyógyhatásairól
1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott,hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.
Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.
A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust.Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az
alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő
évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász
helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai
közül.

Egy másik eset: Egy illetőnek
pacsakute, 2019. szeptember 13. péntek, 22:56
Strandos lángos receptje
Az igazi strandos lángos így készül otthon: Marika néni receptjével mindig tökéletes
Az igazi strandos lángos vékony, kívül ropogós, belül foszlós, és jó sok feltét van rajta.

Ha csak ábrándozol a strandról, vagy olyan hosszú volt a sor, hogy nem bírtad kivárni a lángost, süsd meg otthon! Érdemes a lisztet átszitálni, sokkal könnyebb lesz a tészta. Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
HOZZÁVALÓK
A palacsintához:
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
2 ek rum
2 dl tej
15-20 dkg liszt
1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
A túrós töltelékhez:
5 dkg mazsola
2 ek rum
3 dkg vaj
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Mákos sütemény
Nem lehet megunni

HOZZÁVALÓK

25 dkg búzaliszt (+ a nyújtáshoz)
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg vaj (+ a formához)
6,5 dkg cukor
1 db tojás
A mákos töltelékhez:
5 dkg marcipánmassza
1,5 dl tej
8 dkg cukor
1 ek méz
20 dkg darált mák
1 ek vaj
1 db tojás
1 csipet fahéj (őrölt)
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás (+ 1 db tojássárgája a tetejère)
4 dkg liszt
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:34
Sajtos csirke tócsni
Hozzávalók

500 g darált csirkehús
220 g reszelt eidami sajt
3 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál majonéz
2 szál újhagyma
2 db tojás
1 csipet édes pirospaprika
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés menete

A húst összekeverjük a reszelt sajttal, hozzáadjuk a felvágott újhagymát,
tojást, keményítőt, majonézt, sót és fűszereket, a keveréket alaposan
összedolgozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A masszából evőkanállal adagokat veszünk ki, forró olajba tesszük
őket, majd a kanál aljával szétlapítjuk, lassan, mindkét oldalról
aranybarnára sütjük.
Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk papírtörlővel,
a pogácsákat melegen tálaljuk, akár főtt burgonyával is lehet.
klarika47, 2019. június 18. kedd, 08:33
Karfiolfasírt recept
Ha diétázol sem kell lemondanod a szuper fogásokról, gondolj csak
az ízletes karfiolfasírtra! Üde, könnyű, és semmi bonyolult nincs benne.
Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni belőle, mert a masszát
lefagyaszthatod, rohanós napokon pedig csak előveszed a hűtőből.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg karfiol
5 dkg sajt
2 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma

bors
olaj

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban
lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Késes
robotgéppel aprítsd fel, vagy törd össze villával, esetleg krumpli
nyomón törd át. Add hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, ízesítsd sóval,
borssal, zúzott fokhagymával, majd alaposan dolgozd össze a masszát.
Ha nem áll össze, rakj hozzá
klarika47, 2019. április 30. kedd, 14:18
1/278
Képek, videók
Vidéki autó illatosító
eva6
2019. február 16. szombat, 15:12
Illatos turbolya.jpg
pacsakute
2019. február 07. csütörtök, 20:30
Illatos mirhafű.jpg
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Kávé illatos szép jó regg
irmus
2018. február 26. hétfő, 11:57
illatos hunyor.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:14
illatos rózsa0522.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 19:03
illatos rózsa0522_2.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 19:03
Illatos tavasz.jpg
zsokaoldala
2017. március 03. péntek, 18:39
Gyönyörű hölgy illatos ró
borigit
2016. október 10. hétfő, 14:18
Illatos rózsám.jpg
lilagondolatok
2016. szeptember 03. szombat, 19:52
Erdei illatos ibolya
sacimama
2016. február 28. vasárnap, 23:22
Mecseki illatos hunyor
taltos1
2016. február 06. szombat, 22:31
Illatos omlós csirkemell.
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:27
Címkék
balatoni sütödéjében, felesleges olajat, zúzott fokhagymával, repedezések elfedődtek, karfiolt alaposan, szomszéd Marika, tejet langyosítsd, mazsolát beáztatjuk, forrástól számított, palacsintasütőt enyhén, lisztet átszitálni, keveréket alaposan, Sága Mini Kijev, nedvességet papírtörlővel, hagyma gyógyhatásairól, karfiol bundája,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.