Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:52 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldséggel töltött palacsinta
perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a palacsintákat.


A töltelékhez az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig.
Öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg sajttal. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Rottyantsd össze, majd töltsd meg vele a palacsintákat, és formázz a tésztákból batyukat. Zöldfűszerekkel átkötheted, hogy az étel még mutatósabb legyen.

Ha ez a recept tetszik, turbózd fel a tésztát krumplival is! Ez is sok zöldséggel az igazi!

Forrás :
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:55
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl
vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle. Alig kell hozzá fél óra, és kész az ízletes étel.

Leveles tésztában sült darált hús

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
30 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tojás
1 dl bor

bors
olaj
zöldfűszerek

Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten felengedni. Forrósíts fel kevés olajat, és süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot és a zöldfűszereket. A kakukkfű, a bazsalikom, a petrezselyem és az oregánó is illik hozzá. Közepes lángon süsd 10 percig, majd húzd le a tűzről.

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és rendezd a közepére a fűszeres darált húst. A két hosszabb szélét ferdén vagdosd be egy-másfél centinként,
suzymama, 2019. január 12. szombat, 10:39
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Nincs Cím
KARFIOLKRÉM:
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál házi majonéz
friss petrezselyemzöld
új hagyma zöldje apróra vágva
só, bors
citromlé
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és langyosra hűtjük, pépesítjük. A zúzott fokhagymát a majonézbe keverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és ízlés szerint fűszerezzük. Jól lehűtjük és már fogyaszthatjuk is. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel, így még finomabb lesz, de ízlés szerint akár bele is keverhetjük.

HAJDINA PÁSTÉTOM :
Hozzávalók:
150 g hajdina
1 kis fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1 kk só
1 kk füstölt, édes piros paprika
1 kk kakukkfű
késhegynyi őrölt rózsa bors
1/2 citrom leve
2 evőkanál zsír
pár szál friss petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A hajdinát enyhén sós, háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A vöröshagymát üvegesre
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Korhelyleves
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
tálaláskor: tejföl.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabolhatjuk), a kockára vágott füstölt húst, a kolbászt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, és puhára főzzük.
Ezután híg rántást készítünk, megszórjuk törött paprikával, és berántjuk vele a levest.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
suzymama, 2018. december 28. péntek, 11:23
Így lesz omlós szaftos a csirkemell
stb.

annyi víz, amennyi éppen ellepi a húst

KELETI JOGHURTOS PÁC

2,5 dl natúr joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál római kömény

1 teáskanál csilipor



MENNYEI CSIRKEMELL

4 csirkemellfilé

2 evőkanál

2 evőkanál vaj

2 teáskanál dijoni mustár

2 evőkanál konyak

egy narancs frissen facsart leve

1 nagy csokor petrezselyem, apróra vágva

2 dl tejszín

2 teáskanál finomliszt

csipet frissen őrölt fekete bors

A csirkemellet enyhén klopfoljuk, majd az olaj és vaj keverékén hirtelen megsütjük. (oldalanként kb. 3-4 perc). A húst kivesszük a serpenyőből, fóliával letakarjuk. A tejszínben simára keverjük a lisztet. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót a petrezselymen kívül, lassú tűzön simára keverjük. Amikor a szósz sima, hozzáadjuk a petrezselymet is, majd a húsra
klarika47, 2018. december 27. csütörtök, 06:49
Töltött hús
Hozzávalók:
-80 dkg csont nélküli karaj
-30 dkg darált hús
- 1 csokor zöldhagyma
-1 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
-1 tojás
-fél zsemle
- só
-bors
- pirospaprika
- olaj.

Elkészítés:

A húst felszeletelem kiklopfolom sózom borsozom. A darált húshoz hozzáadom
a beáztatott és kinyomkodott zsemlét , fokhagymát, a tojást, sóval, borssal piros
paprikával ízesítem, majd hozzáadom az apróra vágott zöldhagymát és
petrezselyemzöldet.
Ezzel megtöltöm a karajszeleteket, felcsavarom . fogvájóval megtűzöm.
A tepsiben sütőpapírt teszek ráhelyezem a húsokat
150 fokon 1 órát sütöm.
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 07:20
Különleges bejgli karácsonyra
még ünnepélyesebbé teszi a süteményt, az elkészítésével pedig még kezdőknek sem adódhat problémájuk!
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva
50 dkg marcipán
6 dkg vaj
5 evőkanál rum

Elkészítés:
A hűtőből frissen kivett marcipánt reszeljük le. Dolgozzuk össze a vajjal és a rummal. Az összeállított tölteléket osszuk 2-3 részre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Csomagoljuk őket műanyag fóliába, így nyújtsuk téglalap alakúra. Fektessük a tésztára, majd szórjuk meg apróra vágott aszalt szilvával és tekerjük fel a tésztát.

*
- Nutellás töltelék
A Nutella szerelmeseinek jó hír, hogy kedvenc édességüket a bejligből sem kell hiányolniuk! Ennek a mogyorós tölteléknek az elkészítése ráadásul szuper könnyű!
Hozzávalók:
50 dkg Nutella
12-15 dkg háztartási keksz darálva
30 dkg pörkölt mogyoró darálva

Elkészítés:
A hozzávalókat dolgozzuk össze. A massza legyen puha, de mégsem túl lágy. Ha szükséges, darált keksz hozzáadásával
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Mangó-avokádó salsa
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 295 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 26 g

Hozzávalók 2 adaghoz:
200 g érett mangó
100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
100 g kígyóuborka
2 szál újhagyma
100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
½ db chili
5-6 mentalevél
5-6 nagy levél korianderzöld (zeller- vagy petrezselyemzöld is jó)
1 ek. földimogyoró
1 ek. szezámmag
2 ek. lime-lé
1 ek. extraszűz olívaolaj
½ ek. szójaszósz
3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
2-2 csipet só és bors

A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 18:28
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajttal tölt
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
1 cs snidling
8 cikk mackósajt
1 db chili paprika
friss bazsalikom

őrölt fehér bors
1 cs. szeletelt bacon

Elkészítés:
A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 17:07
Banános szelet sütés nélkül
Banános szelet sütés nélkül


Imádnivaló desszert, ami gyors, hűs, és nagyon finom. A banános szeletet sütés nélkül tepsiben és pohárban is el lehet készíteni. Ha a családnak tálalom, akkor megelégszünk a tepsis verzióval, és csak simán felszeletelem a kész sütit. Ha vendégeket várok, akkor készítem pohárban, ilyenkor a banánt nem félbevágom, hanem felkarikázom. Akármilyen formában is kerül az asztalra, mindig nagy sikert arat. Az elkészítése pedig végtelenül egyszerű. Nem kell hozzá más, mint pár banán, jó sűrű puding, amit vajjal és tejföllel teszünk krémessé, és hogy tartalmasabb legyen, tört kekszet is belekeverünk. A tetejére tejszínhab kerül, egy kis öntet, és már el is készült az édesség.

Hozzávalók
300 gháztartási keksz
3 dbvanília ízű pudingpor
9 ev. kanálcukor
1 ltej
200 gvaj
4 ev. kanáltejföl
5 dbbanán (sütőforma méretétől függ)
200
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:16
Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
10 dkg sajt
20 dkg bacon
10 tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.

A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.

A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.

Tipp:
Ha nincs
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:24
1/1255
Képek, videók
Zöldséggel töltött palacs
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:51
krumpli zöldséggel.jpg
taszat
2018. január 27. szombat, 19:12
A gyermek zöldséggel.png
rochlitzne
2014. december 08. hétfő, 19:22
Sült hús sok zöldséggel
irmus
2013. november 24. vasárnap, 18:30
csirkemell zöldséggel
sarkadykati
2013. szeptember 27. péntek, 08:50
orjacsont zöldséggel
soosistvan
2010. augusztus 31. kedd, 17:22
főtt husi zöldséggel
iraziviki
2009. augusztus 29. szombat, 23:24
Szénsavas üdítők
sanci81
2015. július 19. vasárnap, 13:54
szensavas udioto doboz ta
evian
2006. május 12. péntek, 05:12
homokba irtam.jpg
menusgabor
2018. október 04. csütörtök, 20:31
krisztus homokbó készűlt
maroka
2018. április 02. hétfő, 18:47
Munkácsi: Eche homo
furaila
2017. április 17. hétfő, 14:28
homokba irom.png
chillik
2016. december 29. csütörtök, 11:48
Homokba írva
sanci81
2016. december 02. péntek, 19:49
Homokba írtam.jpg
chillik
2016. október 12. szerda, 06:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.