Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 04:02 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldségekkel sült csirkeszárny
db csirkeszárny
5 evőkanál méz
1 db sárgarépa
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 db paprika
1 db lila hagyma
0.5 db citrom
3 gerezd fokhagyma
0.5 teáskanál bors
0.5 csokor petrezselyem
1 teáskanál chili

bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd meg, és törölgesd szárazra. Hagyhatod egyben,
de a forgójuknál ketté is vághatod. Dörzsöld be a sóval, majd készítsd el
a pácot. A mézet keverd össze a préselt vagy apróra vágott fokhagymával,
a borssal, fél citrom levével és a chilivel, majd kend be vele a húsokat.
Lefedve tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a fűszerek jól átjárják a
szárnyakat.

A zöldségeket pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, tedd
hozzá a maradék fél citromot is karikázva, és rakd egy tepsibe. Pakold
a zöldségek mellé a húsokat is, és önts alájuk kevés vizet.
Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 35-40 percig.
Ha a hús már majdnem
klarika47, 2020. július 14. kedd, 06:05
Burgonya carbonara
Akik szeretik a spagetti carbonarát, azok beleszerettek ebbe a receptbe. Amikor megkérdeztem a családomtól, hogy mit szeretnének enni egyhangúlag az volt a válasz, hogy azt a jóóóóó burgonyát anya, tudod!

Hozzávalók:

1 kg burgonya,
150 g pulykahús,
1 db kisebb hagyma,
300 ml főzőtejszín,
100 g parmezán sajt,
1 db tojás,
só, bors,
apróra vágott zöldpetrezselyem (díszítéshez),
2-3 szelet bacon,
vaj

Elkészítés:

Melegítsük be a sütőt 200 fokra és vajazzunk ki egy hőálló tálat.
A burgonyát szeleteljük fel és tegyük fel főni sós vízben. Hagyjuk
főni 10-15 percet, vigyázzunk ne főljön meg teljesen. Keverjük
össze a főzőtejszínt a tojással, sózzuk, borsozzuk. Szeleteljük fel
a hagymát és pirítsuk meg kevés vajon, amikor kezd üveges lenni,
tegyük hozzá a kockára vágott pulykahúst és hagyjuk addig sülni
amíg érezhető lesz a pulykahús sült illata. Egy másik serpenyőben
tegyük oda sülni az
klarika47, 2020. június 30. kedd, 17:08
A zeller gyógyhatásairól
A zeller mint az antioxidánsok tárháza
Az antioxidánsok rendszeres fogyasztása azért nagyon lényeges, mert ezek védelmet jelentenek a szervezetünk számára a káros oxidációs folyamatokkal és a sejtek károsodásával szemben. A zeller meglehetősen gazdag béta- karotinban, C-vitaminban és flavonoidokban. Fitonutrienseket is tartalmaz, amelyek védelmet jelenthetnek az emésztőrendszerben, a különböző szervekben és az erekben kialakuló gyulladás ellen.

A zeller mint emésztést támogató zöldség
A zeller nagyon jó hatással van az emésztésre, mivel gyulladáscsökkentő és antioxidáns vegyületekben gazdag. A zeller poliszacharidokat is tartalmaz, amely védelmet jelenthet a gyomorfekély kialakulása ellen. Az emésztést azért is segíti, mivel a zeller nagy része víz és tele van oldható és oldhatatlan rostokkal.

A zeller tápanyagokban is rendkívül gazdag
A zeller tele van
pacsakute, 2020. június 08. hétfő, 12:48
Spanyol krumpliöntet
leginkább az olasz frittatához hasonlít. Készítheted reggelire, ebédre, de piknikételnek is kiváló. Ha pedig nem tudod megenni reggelire, nyugodtan magaddal viheted a munkába is.

Spanyol krumpliomlett:
Hozzávalók:5 db közepes krumpli
2 db vöröshagyma
6 db tojás
2 teáskanál só1
mokkáskanál bors
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és fonnyaszd meg. Szedd ki, tedd félre, és pakold a krumplit a visszamaradt zsiradékba. Kis lángon süsd 15 percig, majd amikor megpuhul, vedd ki a serpenyőből.

A tojást verd fel villával, sózd, borsozd, keverd hozzá a pirított hagymát, a fokhagymát és a krumplit. Rakd vissza a serpenyőbe, és kis lángon süsd addig, amíg a tojás elválik az edény szélétől. Ez körülbelül négy-öt perc. Ekkor fordítsd meg egy határozott mozdulattal, és süsd még három percig. A tetejére boríts
pacsakute, 2020. május 31. vasárnap, 12:12
A zeller és gyógyhatásai
kalóriatartalmú étel, amely csökkenti a koleszterinszintet, segít a fogyásban, csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit és a vérnyomást, valamint méregteleníti a szervezetet.

A világ minden táján termesztik. Gyógyászati tulajdonságait évszázadok óta ismerik, és sokszor említik az ókori mediterrán dokumentumokban.

A zeller vitaminok (A, B, C és K), magnézium, kálium, kalcium, valamint növényi tápanyagok gazdag forrása, amelyek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak.

Egy bögrényi apróra vágott nyers zeller (kb. 101 gramm) tartalmaz:
16,2 kalória
3,5 gramm szénhidrát
0,7 g fehérje
0,2 gramm zsír
1,6 g rost
29,6 mikrogramm K-vitamin (37% DV)
36,5 mikrogramm folsav (9% DV)
263 mg kálium (8% DV)
3,1 mg C-vitamin (5% DV)
0,1 mg mangán (5% DV)
0,1 mg B6-vitamin (4% DV)
40,4 mg kalcium (4% DV)
0,1 milligramm riboflavin (3% DV)
11,1 mg magnézium (3% DV)

Továbbá némi cukrot, E-vitamint,
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 22:01
Otthoni gyógymódok köhögés ellen(2)
mielőtt kipróbálja a természetes gyógymódokat.

Az allergének megszüntetése
A köhögést sokféle allergén okozhatja, mint a cigaretta füst, különféle pollenek, por, állatszőr. Próbálja meg az önre veszélyes allergént eltávolítani az életéből.

Meleg tej
A meleg tej, vagy akármilyen meleg ital segít megszüntetni a köhögést a száraz torok hidratálásával. A melkasi fájdalmakat, szorító érzést is megszűnteti, és segíti a váladék felköhögését.

Mandula
A darált vagy apróra vágott mandula citrom- vagy narancslébe keverve remek gyógymód köhögésre. A folyadék egyszerre frissítő és megnyugtató.

Lenmag
A lenmag nyugtatja a torkot. Vízben főzze meg, adjon egy kevés mézet vagy cukrot a folyadékhoz, majd lassan kortyolgatva igya meg.

Szezámolaj
Egy kevés szezámolajat keverjen el egy evőkanálnyi mézzel, torka hálás lesz érte.

Citromfű
Forralja fel vízben, majd hajoljon a gőz fölé. A legmegátalkodottabb köhögést is órákra
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 19:21
Burgonya sütőben sütve
Ezt az ételt nagyon könnyű elkészíteni, fenségesen finom és nagyon fokhagymás.
Bármilyen húst kínálhatunk mellé. Böjti időszakban önmagában is fogyaszthatjuk,
friss salátával.

Hozzávalók:

1 kg kisebb méretű burgonya,
4 evőkanál olaj,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
só,
bors,
bazsalikom ízlés szerint (kihagyható),
kevés zöld kapor,
zöldpetrezselyem.

Elkészítés:

Főzzük meg a burgonyát héjastól, majd ha megfőtt, hagyjuk egy kicsit hűlni
és hámozzuk meg.
Keverjük össze a burgonyát olajjal, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával,
majd tegyük egy sütőzacskóba és szórjuk meg zsemlemorzsával. A burgonyát
rázzuk össze többször a zacskóban, hogy mindegyik darabon egyformán legyen
a zsemlemorzsa. Tegyük tepsibe, 180 fokon süssük 30 - 35 percet.
Amikor megsült, szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kaporral.
Melegen tálaljuk, jó
klarika47, 2020. május 01. péntek, 09:43
Körömpörkölt
előkészítjük, a rajta maradt szőröket eltávolítjuk, legjobb, ha le
tudjuk perzselni.
Feldaraboljuk őket.
A csülköt a legjobb, eleve a hentestől vagy kicsontozva venni természetesen
csontjával egyetemben haza víve, vagy karikára fűrészelve, így nem lesz
csontszilánkos. ami ugye nagyon fontos ennél az ételnél is a későbbi ízletes
tunkolás végett.
Legjobb vaslábasban, vagy bográcsban főzni, szépen, lassan, totyogósan.
Beletesszük a lábasba a zsírt, felmelegítjük, az apróra vágott hagymát.
Mikor üvegesre párolódik, utána jöhet a köröm és csülök - csülökcsonttal
egyetemben.
Tovább pirítjuk.
Amikor már minden része fehéressé vált, megszórjuk az őrölt paprikával,
ezzel jól átforgatjuk, hogy szinte mindenüvé jusson, hozzáadjuk a
paradicsomot, paprikát, fokhagymát, és meg is sózzuk.
Megkavarjuk velük ismét.
Rárakunk annyi vizet, hogy nagyjából ellepje az egészet, átkeverjük,
szépen eloszlatjuk hogy ne lógjon ki
klarika47, 2020. február 10. hétfő, 10:10
Szívbarát receptek
és szeletelje fel a paradicsomot, mossa meg és tépkedje kisebb darabokra a salátát, illetve vágja fel kisebb darabokra a tonhalat. Egy salátástálban alaposan keverje össze a hozzávalókat. Készítse el a dresszinget. Keverje el egy kis tálkában a citromlevet, az olívaolajat, a felaprított petrezselyemzöldet, a sót és a borsot, majd öntse a salátára. A tetejét szórja meg pirított fenyőmaggal.

Mediterrán saláta hozzávalói:

1 fejes saláta
1 kígyóuborka kockára vágva
1 csésze apróra vágott paradicsom
egy kis fej hagyma vagy fokhagyma
ízlés szerint tengeri só
olívaolaj
alacsony zsírtartalmú feta sajt
Elkészítése:

Mossa meg a salátaleveleket és tépkedje közepesen nagy darabokra. Mossa meg a paradicsomot és az uborkát, majd kockázza fel azokat. Keverje össze az olívaolajban a sót, a borsot és a lereszelt fokhagymát. Öntse a dresszinget a salátára, majd szórja meg a felkockázott feta sajttal.
Forrás :
pacsakute, 2020. január 16. csütörtök, 20:31
Rakott zöldségek
tejföl
• 1 tojás
• 8-10 szál petrezselyemzöld
• 2 kávéskanál só
• 1/4 kávéskanál őrölt bors
• 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
• a főzővízbe: só, őrölt bors
• a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás: www.tetested.hu

suzymama, 2019. december 29. vasárnap, 15:14
Tárkonyos tejszínes csirkeraguleves
dkg csirkemell filé
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
50 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír (kacsa, liba, esetleg étolaj)
1 ek ételízesítő
1 púpozott ek finomliszt (finom)
1 kávéskanál fűszerpaprika
5 dkg eperlevél tészta
2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
2 l víz

Elkészítés

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört
fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót,
sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk.
Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finom
liszttel. Két percig állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel,
elkeverjük és felforraljuk.
Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután
klarika47, 2019. december 12. csütörtök, 06:39
Dió gyógyhatásairól
hatású a fürdővízbe öntött teaeszencia használata, idegnyugtató, stimuláló és bőrfertőtlenítő, s aki szereti, a dióolaj illata kellemessé varázsolja testét. Azért túlságosan sokáig nem kell használni, a növény juglon vagy juglans tartalma miatt. A borogatások, teák használatakor pedig feltétlen győződjünk meg arról, hogy keletkezik e allergiás tünet, mert az arra érzékenyeknek ezt el kell kerülniük. Mindemellett alkalmazzuk bátran, mert olcsó és jó hatású szer a diólevél.

Fürdőhöz 100-200 g apróra vágott diólevelet áztatunk 0,25 l forró vízbe, és leszűrés után a fürdővízhez öntjük. Hatékonyan frissít, méregtelenít, erősít, akárcsak egy gyógynövényes fürdőzés.

Erős lábizzadás esetén 200 g szárított diólevelet félóráig főzzünk 1 l vízben, majd szűrjük le. Ha fürdőként használjuk, az egész főzetet öntsük a fürdővízbe, ha csak lábáztatásra, akkor pedig 3 dl-t.

A levél főzetét a törökök ülőfürdős kúra során is használták, húgyúti gyulladások esetén, de köhögős gyereket is
pacsakute, 2019. október 16. szerda, 23:42
1/1260
Képek, videók
kosár zöldségekkel
eva6
2016. június 15. szerda, 18:54
göngyölthús zöldségekkel
ibolya58
2013. január 06. vasárnap, 12:59
14308_tocsni-zoldsegek kel
sarkadykati
2011. július 21. csütörtök, 17:32
rizses hús zöldségekkel.j
oldlady38
2009. április 07. kedd, 13:25
mézes-chilis csirkeszárny
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:56
Rántott csirkeszárny
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:31
buffaló csirkeszárny
jolika66
2015. június 09. kedd, 18:19
ropogós csirkeszárnyak.jp
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:48
rántott csirkeszárny csic
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:08
csirkeszárny1.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:17
csirkeszárny.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:17
sült csirkeszárnya...
ibolya58
2012. július 09. hétfő, 13:06
csirkeszárnya
csalogany13
2010. január 27. szerda, 19:19
csirkeszárny
biharijudit
2009. február 15. vasárnap, 13:21
Így kell a csirkeszárnyat
agica2004
2008. december 09. kedd, 16:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.