Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 02:37 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos sütemény
citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás (+ 1 db tojássárgája a tetejère)
4 dkg liszt
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, és egyet forralunk rajta. Rövid hűtés után beledolgozzuk a vajat, a tojást és a fahéjat, majd a tésztára simítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A túrós töltelékhez a túrót kikeverjük a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az egész tojásokkal és a liszttel, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a mákos tölteléken, és a pitét az előmelegített sütő középső
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:34
Betyárleves... vagy pandúrgulyás?
megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Kóstoljuk! A hús, és a répa állapotát mérjük fel! Utána ízesíthetjük! Ha úgy érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból,
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:42
Tallóztam
fasírt

Ha már itt a jó idő, akkor előkerülhetnek a kerti grillezős receptek is. Az alábbi recept nem csupán kínálja magát, hanem eteti is. 15 perc alatt készen is van! Szükséged lesz hozzá pár fej nagy hagymára, továbbá: darált húsra, fűszerekre, 1 tojásra, némi zsemlemorzsára, bacon szalonnára! Pikánsabb lesz, ha teszel bele apróra kockázott szalonnát, de mehet bele reszelt sajt és, és minden olyan fűszer vagy zöld fűszernövény, amit szeretsz! A húsgombócokat tedd a hagymahéjra, majd szorítsd rá a másik hagymahéjat, és végül tekerd be bacon szalonnával, ahogy a képen látod! Végül "csomagold" be alufóliába.

Hozzávalók:

10-12 db nagyobb fej vöröshagyma

30-35 dkg bacon szalonna

1 kg-nyi fasírtalap

Tedd a tűzbe 15 percre. Párszor piszkáld meg, hogy egyenletesen érje a hő. Kicsomagolás után adj hozzá ketchupot, vagy egyéb húshoz illő mártást.
horvathnemagdi, 2018. június 03. vasárnap, 07:37
Pupsa
Hozzávalók :
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjuk A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékbőll majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzásodás ízek) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:34
Sós csigák házibulikra, háromféleképpen
levét, a maradék tojásokat felverjük, és egyszerűen, mint egy rántottát besűrítjük.

A parajt, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal egy másik serpenyőben összefonnyasztjuk, majd kihűtjük.

A sonkát felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra.A sajtot megreszeljük, három részre osztjuk.

Az egyik tésztára ráterítjük a kihűlt parajt, rámorzsoljuk a juhtúrót, és rászórjuk a sajtot. A másik tésztára mehet a paradicsom felezve, a kockázott sonka, pici só és több bors, no és persze a második rész sajt. A harmadikra kerül a kihűlt gombás tojás, és a maradék sajt.Mindhármat rolniba tekerjük, és egy éles késsel felszeleteljük. Tenyerünkkel nyomjuk össze, így a töltelék nem fog kijönni belőle.

Olajozott, lisztezett sütőlapra rakjuk a tekercseket, majd felvert tojással lekenjük, 200 fokos sütőben, elkezdjük sütni. Ha a tészta elkezdett nőni, mérsékeljük a hőmérsékletet 160-170 fokra. Készre sütjük.

Jó étvágyat
suzymama, 2018. január 19. péntek, 20:11
ALMATORTA variációk
alatt!


GYORS ALMATORTA

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 5 dkg mazsola, csipetnyi őrölt fahéj, 1 citrom, 1 kg alma, 2,5 dl szűrt almalé, fél zacskó vanília ízű pudingpor, 1 evőkanál zselatinpor, 10 dkg piskótakorong, szőlőszemek

Elkészítés:
A cukrot, a mazsolát, a fahéjat, csipetnyi reszelt citromhéjat és a citrom levét 1,5 dl almalébe vegyítjük, majd felforraljuk. A meghámozott, apróra kockázott almát az almalébe szórjuk, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk.
A pudingport feloldjuk a maradék almalében, az almás keverékhez adjuk, és további kb. 4 percig együtt főzzük. Beleszórjuk a zselatinport, összedolgozzuk, majd félrehúzzuk. Az almamassza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és dermedni hagyjuk. A tetejét kirakjuk a piskótakorong egyharmadával, beborítjuk a masszával, elosztjuk rajta a megmaradt piskótát és rövid időre hűtőszekrénybe állítjuk. Miután
lizawolf, 2017. december 01. péntek, 12:15
Húsgombósok hagymahéjban
Szükséged lesz hozzá pár fej nagy hagymára, továbbá: darálthúsra, fűszerekre, 1 tojásra, némi zsemlemorzsára. Pikánsabb lesz, ha teszel bele apróra kockázott szalonnát, de mehet bele reszelt sajt és, és minden olyan fűszer vagy zöld fűszernövény, amit szeretsz!

A húsgombócokat tedd a hagymahéjra, majd szorítsd rá a másik hagymahéjat. Tekerd be alufóliába, süsd meg sütőben.
faciendum, 2017. november 25. szombat, 22:18
Brazil csirkés rizs
hozzávalók / 6 adag

2 közepes db vöröshagyma
500 g csirkemell filé
375 g gyors rizs
300 g zöldborsó (fagyasztott, zsenge)
300 g csemegekukorica (konzerves, zsenge)
4 gerezd fokhagyma
3 ek jalapeño (kb. 10 karika)
petrezselyem ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek olívaolaj (megteszi sima olaj is)
3 dl víz (csak a húshoz számolva)
3 ek margarin
5 dkg sajt

elkészítés

Vöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!
Kb. 10 perc eltelte után adjuk hozzá a húst a hagymához és az összenyomott fokhagymát. Kevergessük, várjunk, amíg a csirkemell szépen kifehéredik, majd ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a vizet és fedő
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:16
Rakott csirkemell zöldségekkel
1 fej karfiol 1 egész Pritamin paprika
50 dkg csirkemell filé 1 fej hagyma
10 dkg rizs 10 dkg reszelt sajt
1 db húsleveskocka 2 dl tejföl
1 db tojássárgája vaj olaj só,
bors piros paprika
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük az apróra kockázott csirke húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott
suzymama, 2017. július 03. hétfő, 23:26
lengyel fiatal káposztaleves
Zupa z młodej kapusty


fél fej fiatal káposzta
1 sárgarépa
2 - 3 közepes burgonya
20 gramm sovány füstölt szalonna
1 közepes hagyma
1 evőkanál olaj
2 - 2.5 liter viz vagy húsleves
4 szemek szegfűbors
2 babérlevél
1 teáskanál kömény
1 evőkanál paradicsompüre
2 evőkanál apróra vágott kapor

bors

Továbbá:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt

a káposzta külső leveleit leszedem s a maradékot csikokra vágom fel.
a szalonnát és a hagymát is kis kockára vágom fel, majd a szalonnát serpenyőben kiolvasztom , s rárakom a hagymát és megpiritom .
ha jó a hagyma , akkor belerakom a kockázott burgonyát, répát, káposzta csikokat , elkeverem .
pár percig piritom , felöntöm vizzel ,
ibolya58, 2017. június 25. vasárnap, 11:05
Cukkinis stefánia vagdalt
Cukkinis stefánia vagdalt
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és sajtreszelőn lereszeljük,besózzuk és állni hagyjuk kb 20 percet. A főtt, kemény tojáson kívül minden hozzávalót összedolgozunk (ízlés szerint fűszerezzük)a kinyomkodott reszelt cukkinivel együtt. Egy tepsit kizsírozunk,az aljára a húsból téglalap formára alakítjuk a húst, rátesszük a 4 db tojást és befedjük a maradék masszával a tojások oldalát és tetejét is(én két db téglalapot készítettem,mert szerintem túl nagy lett volna egyben).Tetejére is tettem kevés zsírt és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Hozzávalók:
fél kg darált hús
3-4 szelet (nem túl vékony) szikkadt kenyér vízbe áztatva és kinyomkodva
2 db tojás
1 db apróra kockázott pritamin paprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db cukkini
4 db főtt tojás

bors
pirospaprika
pici őrölt kömény
irmus, 2017. április 19. szerda, 19:39
Fehérrépa nem csak levesbe!
alig-alig szerepel a konyhában a levest kivéve, pedig erőteljes íze mellett kitűnő rostforrás is. Próbáld ki alábbi receptjeinket!

Fehérrépa krémleves
Hozzávalók
1 l alaplé Maggi Erőleveskockából
5 db fehérrépa
2 db krumpli
1 fej hagyma
10 g vaj (kb. 1 ek)
2 dl tejszín
só, bors
tálaláshoz tökmagolaj, pirított zsemlekocka



Aprítsd fel a hagymát, és párold meg a vajon.
Az üvegesre párolt hagymára tedd rá az apróra kockázott zöldségeket, majd add hozzá az alaplevet.
Főzd puhára a répát és a krumplit, mixerrel pürésítsd őket.
Add a leveshez a tejszínt, majd főzd még pár percig alacsony lángon.
Tálald kiskanál tökmagolajjal és pirított zsemlekockával.

Fehérrépa mártás
Hozzávalók
5 db fehérrépa
2 ek olaj
5 ek tejföl
1 fej vöröshagyma
6 dl alaplé Maggi Erőleveskockából
1 kk cukor
pár csepp citromlé
só, bors

Az olajon párold meg a hagymát, majd
suzymama, 2017. március 09. csütörtök, 21:11
1/27
Képek, videók
emeletes mákos sütemény.j
feviroza
2015. június 06. szombat, 17:44
mákos sütemény.jpg
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 07:55
kekszes__makos_sutemen y_5
erzsikepuskas
2013. december 15. vasárnap, 13:50
Francia mákos sütemény.jp
erzsikepuskas
2013. december 15. vasárnap, 13:49
almas_makos_sutemeny.j pg
nagyjulianna955
2010. augusztus 29. vasárnap, 10:23
Kevert mákos sütemény.jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:20
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
0 csodás pihentető vasárn
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:29
Pihentető,kellemes hétvég
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:53
Pihentető szép napot...
cuppika59
2017. szeptember 01. péntek, 18:01
Pihenteto hetveget
borigit
2017. július 14. péntek, 14:06
Szép estét, pihentető szé
irmus
2017. május 15. hétfő, 18:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.