Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:50 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
dologban vitatkoznék veled.... Ez a japán tiszteletet illeti... Egyrészt ott is módszerváltás van... Vagy csak generáció nem is tudom.... Az idősebb japánok, valóban úgy viselkednek, ahogy írod.... Az ifjonc-nyaloncok viszont nem!

Most maradjunk a pozitív változatnál.... Bármit is mondasz neki, tisztelettel meghallgat, ez biztos! Ezek után csapatosan rágják át a kapott szavakat. Ám ha döntöttek, nincs ellenvetés!

Mivel nem akarok nyilvánosan a részletekbe menni, még egy apró részlettel szeretném megértetni veled, hogy miért sánta dolog ez a tisztelet. Mert ha Magyarországon elég lett volna a fizetés, amit a japán adott, a megélhetéshez, akkor kedves dolog lett volna a figyelme és az apró ajándékai. Ám mivel ezt nem tette meg, nagyon nehezen értette volna meg, hogy így az ajándék sértés... Gúnyos sértés....Ha hazavihetsz a fiadnak egy félkilós szaloncukrot , de nem az új cipő ára mellé, hanem ahelyett, akkor bizony nehéz tisztelni ezt a "tiszteletet"!

Természetesen, ebben
hatibacsi, 2018. július 12. csütörtök, 15:58
Petőfi és Szendrey Júlia legendája
együtt, Sándor pedig verbunkost a többi férfiakkal.


A csárdás és a verbunkos előtt kanyarodjunk még vissza egy percre a cserben hagyott, megcsalt nőig, akinek sorsa végül - Petőfi oldalán - a boldogtalan özvegységig ívelt, Szendrey Júliáig. Mert a megcsalásnak és az "ellennősülési" szándéknak nem csak a Nelli igéző szemei szolgáltak indokul, de Júlia félrekacsintásai is. A verbunkos megértéséhez márpedig nélkülözhetetlen Petőfi feldúltságának megértése. Nyáry jóvoltából egy Jókai-részlettel gazdagabban indulhatunk Petőfivel, Júliával és Nellivel a násztáncba.

- Pajtás, megházasodom. (Petőfi Sándor mondja barátjának, Jókai Mórnak, az 1891-es Emlékrajz szerint.)

- Tudom, mondám, megírtad erdődi leveledben....Násznagynak is meghívtál.

-De már nem Júliát veszem el. Megtudtam, hogy volt neki egy német katonatiszt udvarlója. Német! Katona! Gróf! Három gyűlölet egy alakban. Elfelejtettem örökre!

Majd kiderül, hogy a tüzes költő Kornéliát választja,
tinka1951, 2016. január 25. hétfő, 12:15
Visszatekintés elmúlt életekre - meditációs gyakorlat
Fényalak képében üldögél fejed középpontjában. Figyelmedet fókuszáld arra a pontra, mígnem egész tudatosságod fejed középpontjában összpontosul. Egy pompás lépcsősort pillantasz meg magad előtt; arany és kristályos, lágyan kanyarog lefelé. Fényességgel és ragyogással körülvéve végigsétálsz rajta, majd elérkezel szívközpontodba.

A szívközpont azt a csodás helyet képviseli, ahol a fizikai világban tett utazásod minden szépségét és izgalmát raktározod. Képzeletedet használva színezd ki néhány részlettel. Helyezz bele pompás bútorokat, telítsd sok-sok fénnyel és színnel. Idézd újra magad elé a nagy asztal képét, melyet Éned alkotóelemei ülnek körül, ott van a négy test és más összetevők azok közül, amelyeket már megismertél. Nagyon izgatottak, mert hallották, hogy egy csodás, varázslatos utazást készülsz tenni a múltba; saját történelmedbe, fejlődésed történetébe fogsz bepillantást nyerni. Lásd, milyen felvillanyozottak. Mindannyian indulásra készen állnak. Micsoda kalandnak nézünk elébe!
lenke1964, 2015. november 20. péntek, 21:15
Unod a munkád? Szeretsz inni? Jelentkezz!
ugyanis e tekintetben igény szerint személyre szabják a kísérletet. A kutatás egyébként egy szakdolgozathoz kell. A hirdetők állítják, nem kamu a felhívás, pénzük pedig egy égetettszesz-forgalmazó cégtől van a kísérletre. A hirdetők leírták azt is, az alanyoknak nem kell minden nap csattrészegre inni magukat, épp ellenkezőleg, mindig a kedvüknek megfelelő mennyiséget kell elfogyasztaniuk. Egy megkötés van: 5 nap nem telhet el egyhuzamban alkoholmentesen. És akkor jöjjön a hirdetés, így, egyben, minden részlettel.
Keresünk fizetett alkoholfogyasztót! Havi nettó fizetés: 180.000 ft.
Fél éves időtartamra keresünk 30 darab önkéntes alkoholfogyasztót szakdolgozat kutatásának véghezvitele céljából.
Sajnos mi nem vehetünk részt a kísérletben, ugyanis félünk, hogy pontatlan eredmények kerülnének rögzítésre.
Jelentkezési határidő: július 31
jelentkezni lehet itt az Apródon üzenetben. A válasz üzenetünkben megadott címre kell elküldeni a motivációs levelet! (Ami egy Facebook oldal lesz, ott
lebo, 2015. március 11. szerda, 15:22
Ez is..
babáival,Rózsika néniéknél tízóraizott a nyuszikkal,a nagyiékhoz járt ebére papával,mert a nagyi mindig jobbat főzött,azok legyőzhetetlenek voltak,uzsonna az néha az utcán érte,és estére valamikor hazaért.A szülők beletörődtek mert már megkapták egy családi összejövetel alkalmával,picilányuktól és eléjük állt és kijelentette nekik:-Ti csak adjatok ennem,és alvókát a többit én intézem.Erre a család idősebb tagjai hasukat fogva emlékeztek korábban sokszor ,3 és fél éves volt.Valami dereng a lánynak is.De nem sok részlettel.A vasárnapi ebédek után rendszeres menetben történtek,míg le tudták állítani,hogy nem mindenki szereti, ha ebéd közben zavarják őket,merthogy őnáluk,mindig u.abban az időben történt a vasárnapi ebéd,és a picilány fogta ebéd után a babáit és a babaházát,és bandukolt át a hétköznap mindig vele játszó és vigyázó nagylányhoz,és beköszönt:Csókolom,jöttem játszani!(tanuk állítása)Csakhogy mások nem abban az időben ebédeltek mint ők,és nem értett mindent az egészből,miért is problémáznak a szülei
eletmod2, 2013. március 07. csütörtök, 12:41
Az baba első születésnapjának ünnepléséhez:
baba első születésnapi zsúrjának megszervezésével. Sajnos, az emberek határidőnaplója sokszor hamar betelik, és mire észbe kapnál, vendégek nélkül maradsz!

Ez az oka annak, hogy az előrelátó anyukák elkezdik tervezni a gyermek születésnapját hetekkel, sőt akár hónapokkal korábban, még akkor is ha csak egy kisebb összejövetelt terveznek Azt javasoljuk, kezdj el gondolkodni rajta, amikor a baba olyan 10 hónapos lesz. Egy hónappal a születésnap előtt már célszerű tisztában lenned a legtöbb részlettel. Ne hagyj mindent az utolsó száz méterre!


Elérkezett a szórakozás ideje... de mikorra is időzítsd az összejövetelt?

Melyik a legmegfelelőbb időpont a vendégek meghívására? Meg kell győződnöd arról, hogy a kisbaba nem lesz morcos és nyugtalan, tehát egy olyan időpontot kell választanod, amikor tudod, hogy kipihent és nem kell épp megetetned.

Ha kisbabádnak meghatározott napi programja van, és tudod, mikor kell aludnia, próbáld meg a zsúrt az alvási idők közé
venci76, 2013. február 04. hétfő, 12:01
Ezek a gyógynövények segítenek az alvásban
nyugtalan vagy az álom teljesen elkerül. Testünk teljesen kimerült, de még mindig nem tudunk elaludni.

Így elérjük, hogy végül altatókra lesz szükségünk. Az altatók számos mellékhatásuk miatt nem kívánatosak. A másik lehetőség az, hogy természetes gyógyszerekhez folyamodunk, melyeknek semmilyen mellékhatásuk nincs, és segíteni fognak az elalvásban. A gyógynövények azok a természetes eszközök, melyek nemcsak hogy jelentősen megnyugtatnak, de segítenek a békés alvásban is. Ez a cikk néhány részlettel szolgál az alvást segítő gyógynövényekről.

Gyógynövények segítségével könnyedén kezelhetjük tehát a kialakult helyzetet. Egészségünk szempontjából nemcsak a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás, hanem az elegendő és pihentető alvás is létfontosságú. Ennek hiányában ugyanis szervezetünk nem tud regenerálódni, feltöltődni, és energiánk is hamar elfogy. Rossz közérzet, kimerültség, kedvetlenség, depresszió, agresszió is kialakulhat belőle, de komoly hormonális elváltozások, migrénes
fejesnemagdi, 2012. október 27. szombat, 18:13
szeretettel
volna megkérdezni, hogy honnan tudta, melyik szállodában lakom.De talán ez nem is olyan nehéz, és nem az első alkalom, hogy ilyesmi történik. - Olvastam a blogod, és rájöttem, hogy nekem írtál.Elkezdtem posztolni a gondolataimat az utazásról egy blogban. Még csak kísérleti jellegű voltaz egész, és sok idő eltelt azóta, nem tudtam, melyik cikkre céloz pontosan. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem tettem említést a lányról, akit néhány másodperce ismertem meg.Elővesz egy kinyomtatott papírt egy részlettel a szövegemből. Fejből tudom, bár arra nememlékszem, kitől hallottam a történetet. Egy férfi, akinek pénzre van szüksége, megkéri agazdáját, hogy segítsen neki. A gazda próbára teszi: ha az egész éjszakát a hegyekben tölti, nagy jutalmat kap, de ha nem sikerül, ingyen kell dolgoznia.A szöveg így folytatódik:
kellemetlen érzés mégis maradt utána bennem. A szemeiben egyszerre tükröződött szerelem éshalál.Teljesen meztelen vagyok, megnyitom a csapot, és belépek a zuhanyzóba - ez az egyik
sayuri, 2012. április 21. szombat, 21:31
]"Aranyhaja libben holdsugár tükrében,
"Aranyhaja libben
holdsugár tükrében,
Tavasztündér táncol
csillagfényes éjben.
Lágy, selymes hangja
bűvöli a tájat,
dallamára langyos szél
ringatja a nádat."

Szia Zsókám ezzel a mese szép vers részlettel kívánok egy csodás délutánt és tartalmas estét.Nem tudom mikor tudok jönni legközelebb,mert Gergő unokám most lesz egy éves és készülni kell az ünnepségre,a maminak meg kell sütni a szülinapi tortát és még más sütiket is.Nálunk is csodásan süt a nap és még egy apró meleget is add.Köszönöm a kedves ajándékot amit mint mindig elmentek.Puszi Manyi
zsokanita, 2012. február 22. szerda, 16:42
A karma típusai 4.
folytat egy kolléganőjükkel. A kolléganő jóban volt Ágnessel, akivel minden szerelmes titkát megosztotta, amivel nem is lett volna baj, hiszen Ágnes jó hallgató volt, sőt átérezte a két szerelmes érzéseit, hiszen ő is volt már hasonló helyzetben. Aztán Ágnes új munkahelyre került, ahol a nagyon szimpatikus Nórával került egy szobába, akinek az előző munkahelyén történt ügyes-bajos dolgokról részletesen beszámolt. Többek között elfecsegte a két kolléga titkos szerelmét is, természetesen minden apró részlettel együtt.
Aztán egyszer meglátta, hogy új munkahelyének büféjében volt kollégája, Péter szürcsölgeti a kávéját. Azonnal szólt Nórának, rohanjon le a büfébe, mert annak a nagy szerelmi történetnek, amelyről annyit mesélt, a férfihőse éppen az ő büféjükben ücsörög. Nóra a várakozó férfiban felismerte a saját férjét, akibe négyévi házasság után is fülig szerelmes volt, és egy világ omlott össze benne. Óriási csetepaté alakult ki a házaspár között, Péter nem akarta elhagyni Nórát, de az állandó
andy1108, 2009. augusztus 30. vasárnap, 15:14
Just be online...
róla. Nem tudom miért...Mi nem értjük őket, ők pedig minket.

Igen, úgy határoztunk, összeházasodunk. A terv az lett, hogy először csak polgárilag, szűk körben, később egyházilag is, hetedhétországra szóló lakodalommal. Minden részletet kidolgoztunk, itthon én rendezgettem az ügyeinket, utána jártam a gyűrűknek, az anyakönyvvezetőnek, mit hogyan kell, mi hogyan lesz a házasságkötés után. Mi mennyibe kerül, mit lehet tenni, megszerveztük az egész hetet, amit itthon tölt majd, minden apró részlettel. Semmiben sem döntöttem egyedül, nem is akartam. Mindent egyes apróságot megbeszéltünk és így mindent együtt csináltunk.

Egyikőnk sem bírta ki, hogy ne ossza meg másokkal az izgalmat és örömöt. Sokan mellénk álltak, támogadtak lelkiekben, azonban a szűk családi kör, akik a legfontosabbak nekünk, nem örültek annyira, pedig tényleg egész életre szeretnénk egymást. Persze, igazuk van, nem mindennap őrül meg az ember lánya/fia annyira, hogy összeházasodjon valakivel, akivel fizikailag még nem is
demkoszapper, 2006. szeptember 01. péntek, 10:17
Képek, videók
O.V.-demokrácia.png
agica2004
2015. szeptember 02. szerda, 21:43
demokracia-d0001A417cc f9b
megyerimihaly
2015. február 04. szerda, 00:56
o-v-demokracia a csatorná
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:54
O.V. demokrácia.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:31
Demokrácia-VILÁGOSKÉK
1vargaildyko
2014. május 15. csütörtök, 09:23
demokrácia.jpg
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 12:58
OV és a demokrácia
lovaszmarika
2012. március 31. szombat, 13:32
A demokrácia....
rodes53
2011. november 19. szombat, 13:46
Demokrácia 6.jpg
megyerimihaly
2009. május 06. szerda, 09:30
A hazug demokráciája
ezerjo
2008. október 23. csütörtök, 10:46
Jézus így válaszolt
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:23
Ica is válaszolt
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 22:41
Anci is válaszolt
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 22:18
Gigi is válaszólt
csalogany13
2011. július 17. vasárnap, 12:01
Ildikó válaszolt.gif
csalogany13
2010. október 28. csütörtök, 13:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.