Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 07:35 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mini Kijev rizottóval
HOZZÁVALÓK:

1 csomag Sága Mini Kijev
olaj a kisütéshez
200 g arborio rizs (rizottó rizs)
600 ml zöldségalaplé
1 kis fej vöröshagyma
30 ml olívaolaj
120 ml száraz fehérbor
1 nagy csokor petrezselyemzöld
40 g vaj

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt.
Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó
rizst. Fehéredésig pirítsuk. Ekkor öntsük fel fehérborral és közepesen
alacsony lángon kezdjük el főzni. Aprítsuk hozzá a petrezselyemzöld
szárrészét. A zöldségalaplevet folyamatosan adagoljuk a rizottóhoz
merőkanalanként, állandó óvatos kevergetés mellett főzzük, amíg a rizs
szemek kellemesen megpuhulnak, de még haraphatóak. Ha már elég puha,
keverjük hozzá a felaprított petrezselyemzöld-levelet és adjuk hozzá a vajat
- ettől kellemesen krémes lesz.

Amikor a rizottónk már majdnem elkészült,
klarika47, 2019. december 25. szerda, 09:24
Darált hússal töltött cukkini
Hozzávalók 4 személyre:

2 db cukkini
50 dkg darált hús
20 dkg sajt
15 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só bors petrezselyem
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és hosszában vágd ketté. A belsejét kanállal szedd ki,
de ne dobd ki. Hevíts kevés zsiradékot egy lábosban, és dobd bele az apróra
vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, rakd hozzá a fokhagymát, és azzal is
süsd egy kicsit. Mehet hozzá a hús, majd fűszerezd sóval, borssal. Szórd
hozzá a cukkini belsejét, önts hozzá kevés vizet, és párold 20 percig.

A cukkinicsónakokat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazd bele a
tölteléket. Rakj a húsos rétegre paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal és
aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt.
klarika47, 2019. június 21. péntek, 13:59
A CÉKLA A MAGYAR ALOE VERA! Fogyssz belőle minél többet!!
foglalkoznod!

Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!

Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept

Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.

Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta

Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:13
Muszaka
burgonyát megtisztítjuk és szintén hasonló vastagságúra vágjuk. A padlizsánokat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és néhány perc alatt a padlizsánok és a burgonyák oldalát megpirítjuk. Nem kell átsütni, csak egy kis színt adunk nekik és nem lesznek olyan kemények. Ha ezek kész vannak, akkor félrerakjuk ezeket.

A következő lépés a hús elkészítése. A darált húst egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és a felaprított paradicsomot. Megsózzuk kb. 1/4 ek. sóval, 1 tk. őrölt fekete borssal, 1/4 tk fahéjjal és 4 db egész szegfűszeggel. Ezt kb. 10-15 percig összerotyogtatjuk gyakori kevergetés mellett. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.

Egy lábasban a te tejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Ha véletlenül mégis csomós lenne, akkor kapjátok elő gyorsan a botmixert és néhány perc alatt megoldjátok vele a problémát. Feltesszük közepes lángra és folyamatosan kavargatjuk. Kevergetés közben
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Pásztorpite
fokhagyma
1 fej vöröshagyma
5 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 dl vörösbor
1 dl paradicsompüré
1 dl víz
ízlés szerint só
1 mokkáskanál őrölt bors

A krumplipüréhez:

1 kg krumpli
5 dkg vaj
2 dl tej
10 dkg reszelhető sajt
ízlés szerint só
2 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

1 óra 20 perc
5 kanál olajon megdínszteljük az 1 fej apróra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk: - 60 dkg darált húst. 2 cikk aprított fokhagymát. 1 szál durvára reszelt sárgarépát. Majd erős tűzön lepirítjuk.

Ráöntjük az 1 dl vörösbort, amivel 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az 1 dl paradicsompürét.

Felöntjük a 1 dl vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb: 30 perc alatt készre főzzük a húsos ragut.

Közben elkészítjük a krumplipürét: Az 1 kg kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük.

5
evavicus, 2018. január 27. szombat, 10:51
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
babfasírt

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 db tojás
2 konzerv fehér bab
ízesítéshez só
formázáshoz zsemlemorzsa
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint citrom reszelt héja
pár csepp citrom leve
ízesítéshez őrölt bors
1 csokor petrezselyem
sütéshez olaj

A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel.
Kínaikel-saláta
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
A zöldségkrém levesekhez és a rántott leveshez (galuska helyett) lehet vásárolni levesgyöngyöt, vagy fokhagymás pirítós kockákat a boltban. A hagyma, fokhagyma leves is egészen hamar megvan, meg a paradicsom is konzerv paradicsompüréből, az is nagyon finom, nézz utána a neten. A sárgaborsó leves is finom, jó sok fokhagyma a titka, meg belefőzni kiskocka tésztát.

Kedvenc családi receptem a töltelékes leves. Zöldséget és hagymát puhítok meg fedő alatt, addig kis fej vöröshagymát megfonnyasztok kevés olajban, leveszem a tűzről, hozzányomok kb. 3 cikk fokhagymát, beleteszem az aprított zöldpetrezselymet, 3 tojást, sót, borsot, jól elkeverem és annyi liszttel keverem össze, amennyit felvesz. Ezt szaggatom bele a megpuhult és vízzel felöntött zöldséglevesbe. Nagyon finom, gyors és laktató!
katalinkohut, 2017. október 30. hétfő, 18:45
Indiai vajas csirke.
bors
-1 tk. őrölt római kömény
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk. só
-1 tk. őrölt kardamom
-3-4 szem őrölt feketebors
-150 gr natúr joghurt
-1 db hámozott paradicsom
-700/800 gr csirke felsőcomb filé
-150 ml víz
-2 babérlevél
-150 gr főzőtejszín
-petrezselyem (díszítésnek)

Elkészítés:

A vajat és az olajat hevítsd fel egy lehetőleg vastag aljú lábosban. (Én öntöttvas edényben csinálom, szerintem ez a legjobb.)
Párold meg benne a vöröshagymát!
Egy tálban keverd össze a garam masalát, a gyömbért, a koriandert, a cayenne borsot, a rómaiköményt, a fokhagymát, a sót, a kardamomot és a borsot.
Add hozzá a joghurtot és forgasd bele a csirke darabokat! (Nyugodtan hagyd nagyobbakra a combot, én általában félbe vágom a filéket.)
Hűtőben hagyd pihenni legalább 1 órát! (Nyugodtan előre bepácolhatod egy nappal, csak jobb lesz az íze.)
A joghurtos húst tedd a serpenyőben lévő hagymára és 5-8 percig süsd magas lángon!
Add
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 17:56
Ma fogom megcsinálni . . .
petrezselyemzöld

Néhány ág friss rozmaring és oregano

1,5 dl víz

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítom, sózom, borsozom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a karikára vágott vöröshagymát, hozzá adom a megpucolt, felkarikázott burgonyát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, megszórom a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, összeforgatom, visszapakolom a tetejére az elősütött hússzeleteket, rádobom az oreganót, a rozmaringot, meglocsolom a vízzel, befedem egy megnedvesített sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm (a sütési idő sütőnként változhat!).
sarkadykati, 2017. június 24. szombat, 10:10
Tavaszi pecsenye
sárgarépa
2 ek aprított petrezselyemzöld
Néhány ág friss rozmaring és oregano
1,5 dl víz
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítom, sózom, borsozom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a karikára vágott vöröshagymát, hozzá adom a megpucolt, felkarikázott burgonyát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, megszórom a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, összeforgatom, visszapakolom a tetejére az elősütött hússzeleteket, rádobom az oreganót, a rozmaringot, meglocsolom a vízzel, befedem egy megnedvesített sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm (a sütési idő sütőnként változhat!).

Elkészítési idő: 60
nanoka72, 2017. május 18. csütörtök, 06:08
CSALÁN RECEPTEK - Gyógyhatású alapreceptek
majd felforraljuk. 6 evőkanál zabkorpával behabarjuk. Pirított zsemle, vagy kenyérkockákkal tálaljuk. Élőbbé tehetjük az ízét, ha nyers, friss sóska, vagy kaporlevéllel díszítjük. 50 dkg cérnavékonyra metélt csalánlevelet 2 liter zöldség lében megforralunk, belekeverünk 25 dkg lereszelt tofut, fél kávéskanál sót, csipetnyi őrölt zöldborsot, egy gerezd fokhagymát, 3 dl vegi tejfölt és tovább forraljuk. A hűlő félben lévő ételt metélőhagymával díszítjük.

Pikáns Csalánmártás
Fél fej vöröshagymát finomra aprítunk, hozzáteszünk 25 dkg cérnavékonyságúra vágott csalánlevelet, egy kávéskanál aprított tárkonyt, egy evőkanál aprított zöld petrezselymet, ugyanennyi metélőhagymát, két evőkanál olíva olajat, 2-3 evőkanál citromlét, 2 evőkanál paradicsomlét összekeverünk, ízlés szerint sózzuk. Ha túlságosan darabosnak találjuk, turmixolhatjuk. Fogyaszthatjuk párolt zöldségekhez, vagy burgonyapürével is ízletes vacsora.

Csalánfőzelék 1.
Fél kilogramm fiatal csalánlevelet alaposan megmosunk.
yaskane, 2017. február 22. szerda, 07:25
Omlettek
sót és a tejet verjük habosra egy villával vagy mini kézi habverővel. Öntsük a tojást a serpenyőbe, és hasonlóan a palacsintához hagyjuk a felvert tojásokat egyenletesen szétfolyni. Süssük 2-3 percig - vagy addig amíg az omlett teteje már nem folyékony.
Hajtsuk félbe, és tálaljuk pirítós mellé.

Variációk

Az alap omletthez sok mindent tehetünk - pl póréhagymát paprikát, paradicsomot, gombát, cukkínit, sajtot, sonkát ,halat stb. Először vágjunk apróra egy kis fej vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasszuk meg a vajban - adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, pároljuk fedő alatt néhány percig. Amikor a zöldségek megpuhultak (de nem szétmáltak!!!) adjuk hozzá a felvert tojásokat. Keverjük egy kicsit, és egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten süssük addig, amíg a tetején nem látható folyékony tojás. Vágjuk fel torta szeletekre, és tálaljuk.

Tippek

Ha sok tojásból készítünk omlettet, a teteje csak akkor sül át rendesen
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
1/39
Képek, videók
Kijev.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:14
KIJEV.jpg
1951anna
2014. január 08. szerda, 15:37
Kijevi krémes
riki66
2013. november 14. csütörtök, 21:29
5.- Kijev - Ukrajna ;kb.6
farkas1945
2013. május 20. hétfő, 11:53
kijevi krémes
borcsamama
2013. április 01. hétfő, 22:09
Olga kijevi fejedelemassz
_olga_
2012. december 28. péntek, 09:05
kijevi csirkemell !
ibolya58
2012. október 29. hétfő, 13:01
kijev puskin szobra
lacipecsenye
2012. augusztus 01. szerda, 09:37
kijev sevcsenko emlékmű
lacipecsenye
2012. június 20. szerda, 10:16
Kijev_Pecherska_Lavra bar
ametiszt54
2012. június 03. vasárnap, 07:48
Kijevi pulykamell.JPG
szabinat
2012. május 22. kedd, 14:36
Kijev_A Pecserszka Lavra
ametiszt54
2012. április 01. vasárnap, 12:08
Kőrózsadísz készítése
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 19:13
bodag készitése,.jpg
zsokica45
2016. június 14. kedd, 19:08
Angyalok készítése
sacimama
2015. december 18. péntek, 21:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.