Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 12:49 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az influenza ledöntött, ezért nem voltam!
vírussal, ezért fogékony a fertőzésre.

Az influenza tünetei sokban megegyeznek a nátha tüneteivel, de a betegség súlyosabb lefolyású. Általában magas lázzal jár, fejfájás, izomfájdalmak, száraz köhögés, levertség és gyöngeség jellemzi. A torokfájás ritka, és csak az esetek 30-50%-ban jelenik meg orrfolyás, orrdugulás. Szövődményei főleg kisgyermekekben, idősekben és krónikus betegségben szenvedőkben veszélyesek. Ezek között leggyakoribb a különböző baktériumok okozta tüdőgyulladás, mely antibiotikumokkal kezelhető. Ritkán az influenza első tünete a maga a vírus által okozott vérzéses tüdőgyulladás lehet, amelynek halálozása nagyon magas. Az influenza kezelésére léteznek gyógyszerek, az un. antivirális szerek csoportjába tartozók, ezek a tünetek enyhítésére, a betegség időtartamának lerövidítésére alkalmasak, de csak a megbetegedés első 1-2 napján elkezdve hatásosak. Általában csak a nagyon súlyos tünetekkel kezdődő, vagy a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozók megbetegedése esetén ajánlják
charlotteani, 2018. július 21. szombat, 22:13
G20 - Berlin nemzetközi összefogást sürget a járványokkal és az antibiotikumoknak ellenálló kórokozókkal szembe
és a Világbank kezdeményezéseihez. Németország a WHO vészhelyzeti alapja (CFE) legnagyobb támogatójaként az idén minden eddiginél nagyobb összeget, 35 millió eurót fordít az ENSZ egészségügyi koordinációval foglalkozó intézményének finanszírozására - mondta a kancellár.

Teljesen biztos, hogy eljön a következő világméretű egészségügyi válság, a kérdés csak az, hogy mikor, és hogy mennyire lesz súlyos - húzta alá Hermann Gröhe egészségügyi miniszter.

A járványok megfékezése mellett az antibiotikumoknak ellenálló kórokozók elleni küzdelem is a nemzetközi közösség egyre hangsúlyosabb feladata - tette hozzá. Az antibiotikumok a modern orvostudomány egyik legnagyobb vívmányát jelentik, de "ha nem cselekszünk most és globálisan, elindulunk az antibiotikumok utáni korszak felé, aminek drámai következményei lesznek mindenki számára".

Kiemelten fontos az antibiotikumok alkalmazásának visszafogása, különösen az állattartásban, ahol sokszor nem is gyógyításra, hanem a növekedés serkentésére használják
velemenyezd, 2017. május 19. péntek, 19:54
Egy csodanövény, ami kiváltja az antibiotikumokat
Egy csodanövény, ami kiváltja az antibiotikumokat
Téma: Gyógyító növényekA kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye.

A würzburgi egyetem szakembereinek döntése alapján a kerti sarkantyúka lett a 2013-as esztendő gyógynövénye Németországban. A növény - latin nevén Tropaeolum majus - baktériumok, vírusok, gombák szaporodását gátló, valamint a vérkeringést serkentő hatásának köszönheti az elismerést.

A rikító sárga, illetve narancssárga virágú kúszónövény fogyasztása részben helyettesítheti antibiotikumok szedését, ezáltal pedig csökkenti a gyógyszerrel szembeni rezisztencia kialakulásának az esélyét - indokolták döntésüket a német szakemberek. Tormagyökérrel együtt fogyasztva a sarkantyúka sikerrel alkalmazható arcüreggyulladás, hörghurut és hólyaghurut kezelésére is.

A kerti sarkantyúka mustárolajat, -
lilagondolatok, 2017. április 07. péntek, 10:48
A kerti sarkantyú
A würzburgi egyetem szakembereinek döntése alapján a kerti sarkantyúka lett a 2013-as esztendő gyógynövénye Németországban. A növény - latin nevén Tropaeolum majus - baktériumok, vírusok, gombák szaporodását gátló, valamint a vérkeringést serkentő hatásának köszönheti az elismerést.
A rikító sárga, illetve narancssárga virágú kúszónövény fogyasztása részben helyettesítheti antibiotikumok szedését, ezáltal pedig csökkenti a gyógyszerrel szembeni rezisztencia kialakulásának az esélyét - indokolták döntésüket a német szakemberek. Tormagyökérrel együtt fogyasztva a sarkantyúka sikerrel alkalmazható arcüreg gyulladás, hörghurut és hólyaghurut kezelésére is.

A kerti sarkantyúka mustárolajat - egyfajta növényi antibiotikumot -, illóolajokat, káliumot és olajat tartalmaz. A magjában lévő antibiotikum a bélflóra károsítása nélkül pusztítja el a légzőszerveket megtámadó baktériumokat. A növénynek minden föld feletti része ehető: leveleit pikáns, fűszeres ízük miatt salátaadalékként használják. A
horvathnemagdi, 2016. szeptember 16. péntek, 14:47
Érdekességek
Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye


A würzburgi egyetem szakembereinek döntése alapján a kerti sarkantyúka lett a 2013-as esztendő gyógynövénye Németországban. A növény - latin nevén Tropaeolum majus - baktériumok, vírusok, gombák szaporodását gátló, valamint a vérkeringést serkentő hatásának köszönheti az elismerést.
A rikító sárga, illetve narancssárga virágú kúszónövény fogyasztása részben helyettesítheti antibiotikumok szedését, ezáltal pedig csökkenti a gyógyszerrel szembeni rezisztencia kialakulásának az esélyét - indokolták döntésüket a német szakemberek. Tormagyökérrel együtt fogyasztva a sarkantyúka sikerrel alkalmazható arcüreggyulladás, hörghurut és hólyaghurut kezelésére is.

A kerti sarkantyúka mustárolajat - egyfajta növényi antibiotikumot -, illóolajokat, káliumot és olajat tartalmaz. A magjában lévő antibiotikum a bélflóra
kirscha, 2016. szeptember 13. kedd, 20:08
Gyógyfű, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik
ml üvegekben. Ez tömény kivonat, így hígítani szükséges. Fél deciliter semleges olajba (mandulaolaj, étolaj) tegyünk 10-15 cseppet, fertőzéstől függően naponta 2-4 alkalommal.

Egészségügyi alkalmazásnál mindig figyeljünk arra, hogy minőségi, ellenőrzött olajat használjunk. A ,,100%-os, természetes" felirat nem a minőséget jelzi! Vásároljunk minősített bizonyítvánnyal (pl. Demeter) rendelkező forgalmazóktól.Egy másik csodanövény, ami kiváltja az antibiotikumokatkerti_sarkantyuka.jpg


A würzburgi egyetem szakembereinek döntése alapján a kerti sarkantyúka lett a 2013-as esztendő gyógynövénye Németországban. A növény - latin nevén Tropaeolum majus - baktériumok, vírusok, gombák szaporodását gátló, valamint a vérkeringést serkentő hatásának köszönheti az elismerést.A rikító sárga, illetve narancssárga virágú kúszónövény fogyasztása részben helyettesítheti antibiotikumok szedését,
egeszsegedert, 2016. április 02. szombat, 19:05
Medvehagyma – irtsd ki a vírusokat, és idén ne tölts e
lesz,

hogy a vírusok imádkozni fognak, nehogy a közeledbe kerüljenek.

Az egészséges életmód egyik alapköve, a helyes táplálkozás kell, hogy tartalmazzon immunerősítő ételeket!
Legyen a táplálékod a gyógyszered, és keményen csapj oda a kórokozóknak: egyél tavasszal mindennap medvehagymát!
Fogyasztása nem jár egészségkárosító mellékhatásokkal. Ezzel szemben a gyógyszerek okozta mellékhatások a negyedik vezető halálok. Válaszd a medvehagyma erejét, és megmenekülsz az antibiotikumoktól.

A medvehagyma megvéd a vírusoktól


A medvehagyma hatóanyagai 10-12-szer erősebbek a fokhagymáénál

Artturi Ilmari Virtanen, a Nobel-díjas finn biokémikus növényeket kutatott. Azt vizsgálta, miért van az, hogy egyik növény ellenállóbb a kártevőkkel szemben, mint a másik. Kutatása érdekes fordulatot vett, és felfedezte, hogy néhány növénynek annyira erős vírusölő hatása
taltos1, 2016. március 11. péntek, 22:40
Romániában nemzetbiztonsági kérdéssé nyilváníthatják a túlzott antibiotikum-fogyasztást
Az elnöki hivatal csütörtökön konferenciát szervezett a kérdésről az európai antibiotikum nap alkalmából. A résztvevők megállapították, hogy az ellenálló baktériumok terjedése Romániában és világszerte egyaránt komoly közegészségügyi kihívást jelent.

A hivatal közleménye szerint indokolt nemzetbiztonsági kérdéssé nyilvánítani ezt a problémát olyan körülmények között, hogy Románia az EU-ban az első három tagállam közé tartozik, ahol a legmagasabb az antibiotikumok fogyasztása.

Az Európai Bizottság márciusban közölt egy felmérést, amely szerint két román közül egy évente alkalmaz antibiotikumos kezelést, sokszor indokolatlanul. A románok 18 százaléka úgy szokott ilyen gyógyszert vásárolni, hogy nem rendelkezik vénnyel, miközben az európai átlag 3 százalék. A felmérés szerint naponta 600 ezer román szed antibiotikumokat.

Romániában az elmúlt években a korrupciót és az adócsalást nyilvánították nemzetbiztonsági kérdéssé, így ezekkel foglalkozott a mindenkori román elnök által irányított
velemenyezd, 2015. november 19. csütörtök, 15:14
Sebgyógyítás sebtében
elfertőződésének oka, hogy a bőrfelület folyamatossága megszakad és a sérülés helye "nyitott kapuként" szolgál a mikroorganizmusok számára.

A gyógyszeres hintőporok használata széles körben elterjedt a hámfelszín, sebek és fekélyek kezelésében. A hintőporokkal a seb valamint a sebkörnyék megtisztítása után az egész seb felületét kell vékony rétegben beszórni.
A sebgyógyításra ajánlott készítmények hatóanyagai lehetnek antibakteriális szerek, érzéstelenítők és enzimek.

Az antibiotikumokat (klóramfenikol, oxitetraciklin, szulfonamid származékok) tartalmazó sebhintőporok terápiás felhasználása között szerepel a szennyezett, fertőzött, nehezen gyógyuló, váladékozó, gennyes sebek gyógyítása. Az antibiotikumos helyi kezelést követően a gombák és a rezisztens mikroorganizmusok elszaporodása miatt felülfertőződés is létrejöhet, ilyen esetben hintőport ne használjunk, a bőrgyógyász szakorvos által javasolt "kombinált" készítményeket kell alkalmazni.

Érdemes tudni, hogy számos
tinka1951, 2015. május 19. kedd, 17:36
Influenza: gyereknek aszpirint soha
kezelése ágynyugalmat igényel, emellett lázcsillapítót és köhögéscsillapítót alkalmazunk. Fontos kiemelni, hogy különösen gyerekek esetében influenzás megbetegedéskor semmiképp ne adjunk aszpirint lázcsillapítóként! Az aszpirinnek ugyanis szerepe lehet az úgynevezett Reye tünetegyüttes kialakításában, mely máj és agykárosodással jár. Az elhalálozási arány ilyen szövődmény esetében pedig 30 százalékos. Azt is tudnunk kell, hogy influenza esetén egyáltalán nem indokolt antibiotikum szedése, az antibiotikumokat ugyanis abakteriális szövődmények kezelésére alkalmazzák, míg az influenzát vírus okozza.

Szövődménymentes esetben a betegség 5-7 napon belül gyógyul, viszont az influenza a légúti nyálkahártya elhalását okozza, ami bakteriális felülfertőződésre hajlamosít. Gyakori szövődményeknek számítanak az arc és homloküreg-gyulladás, középfül-gyulladás, tüdőgyulladás. A tüdőgyulladást leggyakrabban bakteriális felülfertőződés okozza, csak ritkán maga az influenzavírus. Influenza következtében
anna4459, 2015. március 02. hétfő, 08:56
ÁNTSZ: fertőző agyvelőgyulladás okozta egy szentgotthárdi óvodás halálát, nincs járvány
Stánitz Éva elmondta: az ÁNTSZ szakemberei, miután hétfő délelőtt tudomást szereztek a halálesetről, azonnal a helyszínre mentek, és megtették azokat az intézkedéseket, amelyek a további megbetegedéseket megakadályozhatják.

Hangsúlyozta: a megbetegedés bakteriális eredetű, kialakulása antibiotikumok adásával megelőzhető. A betegség csak szoros érintkezéssel terjed, olyan gyors és végzetes kimenetelű lefolyása pedig, mint a kislány esetében, nagyon ritka. A gyermek halálához a kórokozó iránti egyéni érzékenység is nagy mértékben hozzájárulhatott.

Az ÁNTSZ szakemberei feltérképezték, hogy kik kerülhettek közvetlen érintkezésbe a kislánnyal, és csaknem nyolcvan embernek biztosította a hatóság a szükséges antibiotikumot - mondta a megyei tisztifőorvos.

Stánitz Éva szólt arról is, hogy a betegség bevezető tünetei hasonlítanak az ősszel gyakori hurutos megbetegedésekhez, de jellemzője a magas láz.

A megyei tisztifőorvos elmondta: kollégái részletesen tájékoztatták az óvodába járó gyerekek
velemenyezd, 2014. október 21. kedd, 10:41
Baktériumgyilkosok a konyhából
A fertőzések ellenszerét a tányérodon is megtalálhatod. Egyes táplálékok sikeresebben leküzdik a kórokozókat, mint a gyógyszerek.

Ha utolért egy őszi fertőzés, első gondolatod az antibiotikum-kúra lehet. Ám sokkal ritkábban van rá szükség, mint hinnéd. Ma már az orvostudomány is csak igen indokolt esetben alkalmazza ezeket a gyógyszereket. Ha a tüneteket vírusfertőzés okozta, az antibiotikumok hatástalanok lesznek. Ám még a baktériumok ellen sem biztos, hogy a tabletta a megfelelő választás. Néhány természetes táplálék és gyógynövény bizonyítottan erőteljes baktériumölő hatású. Mindig orvosi vizsgálat előzze meg a döntést, hogy a patikába vagy a konyhába indulsz-e a gyógyulásért!

Fokhagyma, az orosz penicillin

Az orosz népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a fokhagymát. Legfontosabb tulajdonsága, hogy tartós fogyasztása mellett sem válnak ellenállóvá vele szemben a baktériumok. Ez a mesterséges
anna4459, 2014. október 06. hétfő, 08:33
1/5
Képek, videók
Influenza ellen-otthon.jp
pacsakute
2019. február 08. péntek, 18:02
Influenza ellen.jpg
pacsakute
2018. január 26. péntek, 09:11
influenza
taltos1
2016. október 17. hétfő, 22:06
influenza_germ.JPG
lilagondolatok
2015. február 04. szerda, 12:05
influenza ellen.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:18
Eluzi az influenzát 2..jp
anci-ani
2012. február 11. szombat, 19:01
Eluzi az influenzát-a feh
anci-ani
2012. február 11. szombat, 19:01
Jézus tanítványa voltam
sanci81
2018. augusztus 06. hétfő, 17:39
voltam már vesztes.jpg
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:50
Mindig kíváncsi voltam
sanci81
2018. július 07. szombat, 18:15
Itt voltam utoljára.jpg
pacsakute
2018. március 18. vasárnap, 20:01
Voltam.jpg
sz719eszter
2018. február 04. vasárnap, 14:39
Voltam jósnőnél...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 10:03
Olyan-olyan gazdag voltam
chillik
2017. július 22. szombat, 04:57
Ki voltam.jpg
chillik
2017. június 27. kedd, 05:09
Címkék
bőrgyógyász szakorvos, gyermek halálához, antibiotikumok utáni, vírus által, magjában lévő, Európai Bizottság, antibiotikum-kúra lehet, betegség csak, modern orvostudomány, résztvevők megállapították, idén minden, orosz penicillin, fertőzések ellenszerét, würzburgi egyetem, negyedik vezető, tünetek enyhítésére,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.