Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 02:08 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ananászos cukkinidzsem
hozzávalók / 10 adag

1.2 kg cukkini
340 g ananászkonzerv
1 citromból nyert citromlé
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg cukor
1 csomag dzsemfix (3:1-ben)

elkészítés

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük.
Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt.
Belefacsarjuk a citrom levét.
Addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni. Ekkor lehet botmixerrel kicsit pürésíteni.
A cukorba keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk.
5 percig forraljuk.
Kimosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Szükség szerint lehet beletenni valamennyi ananász(ízű) szörpöt is.
bkisseva, 2017. március 07. kedd, 14:44
Ananászos-mákos süti
hozzávalók / 6 adag
40 g finomliszt (vagy mandulaliszt)
40 g cukor (vagy 50 g eritrit, xilit)
30 g mák (vagy darált dió)
1 csomag sütőpor
2 csipet só
3 db tojás
50 g krémsajt
1.5 ek olívaolaj
80 g joghurt (sűrű)
1 citromból nyert citromhéj
250 g ananászkonzerv (lecsepegtetett)

elkészítés
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a darált mákot, a sót és a sütőport összekeverjük.
A nedves hozzávalókat, a tojásokat, a krémsajtot, az olajat, a joghurtot és a citromhéjat egy másik tálban összekeverjük, majd a száraz és nedves hozzávalókat is elegyítjük.
Utolsó lépésként tesszük bele a lecsepegtetett ananászkonzervet.
Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük, kb. 30-40 perc alatt.
(mákos-ananászos "konzerv" süti, kevert mákos ananásszal, krémsajtos-gyümölcsös
bkisseva, 2016. június 07. kedd, 13:31
Ananászos pite
vaj, 2 tojássárgája, 2 ek tejföl. tej - szükség szerint
Töltelék :
- 2 doboz ananászkonzerv ( Lidl ), 10 dkg cukor - vagy ízlés szerint, 1 narancs reszelt héja, 6 ek tápiókaliszt
Tetejére :
- 1 ek olvasztott vaj, porcukor

A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy jól összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva, fél óráig hűtőben pihentetjük.
Az ananászkonzervet a levével együtt egy nagyobb lábasba öntjük, ízesítjük cukorral, narancshéjjal és összefőzzük. Botmixerrel összetörjük, hozzáadjuk a tápiókát és alacsony lángon addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és egy közepes méretű ( kb 20 x 30 cm ) sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Villával megszurkáljuk és rákenjük az ananászkrémet. Befedjük a másik tésztalappal, tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített, 180 °C - on kb 40 percig sütjük.
bkisseva, 2016. február 15. hétfő, 12:14
Hawaii tészta
Kevés olajon üvegesre dinsztelünk 1 kis fej felkockázott hagymát .
Ráöntünk egy doboz jól lecsöpögtetett ananászkonzervet. Ha elkezd pirulni, hozzáadunk 25 dkg csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük sóval, borssal és még pirítjuk együtt az egészet, majd fölöntjük 3 dl főzőtejszínnel és rászórunk 10 deka reszelt sajtot. Összerottyantjuk és kifőzött tésztával tálaljuk.
bkisseva, 2016. január 29. péntek, 13:40
Ananászos mártás sült húshoz
hozzávalók / 4 adag
585 g ananászkonzerv (1 db)
2 dl víz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 ek tejföl
3 evőkanál finomliszt
1 kk só

elkészítés
Az ananászkonzervet lábasba borítjuk a levével együtt. Én tettem még bele egy kis vizet, de ez elhagyható. Ha túl nagyok a darabok az ízlésünknek, vágjuk apróbbra az ananászt.
Szórjuk meg a mézeskalács fűszerverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze.
A 3 evőkanál tejfölt keverjük csomómentesre a 3 evőkanál liszttel, majd merjünk hozzá egy kevés levet a forrásban lévő ananász főzőléből, és hígítsuk fel vele. Folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá az ananászhoz.
Rotyogtassuk egy kicsit, sűrűn keverjük, nehogy leégjen.


yaskane, 2014. december 09. kedd, 18:13
Ananászos sült palacsinta
8 db édes palacsinta
1 doboz ananászkonzerv (kb 50 dkg)
1 citrom
2 evőkanál búzakeményítő
2 dl tejföl

Az ananászkonzervet leszűrjük, a gyümölcsöt apróra vágjuk.A levébe belecsavarjuk a citrom levét,a citrom reszelt héjával ízesítjük,majd a búzakeményítővel simára keverjük.Lassú tűzön kevergetve besűrítjük,majd hozzákeverjük az apróra vágott ananász felét.Az ananászos tölteléket a palacsintákra simítjuk,majd felgöngyöljük.Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük,tejföllel meglocsoljuk,és a maradék ananászdarabokat a tetejére szórjuk.Előmelegített sütőben 200 C fokon 10-12 perc alatt átpirítjuk. Melegen tálaljuk

Rummal meglocsolva és meggyújtva hangulatot is emelhetjük.
erzsikepuskas, 2013. november 07. csütörtök, 19:13
Ananászos-kukoricás csirke recept
Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé
15 dkg gépsonka
1750 g darabolt ananászkonzerv
280 g konzerv csemegekukorica
1 csomag Knorr Carbonara spagetti alap
2 evőkanál olaj
só, bors
3 dl tej

Elkészítés:

A sonkát csíkokra vágjuk, majd félretesszük. A csirkemellet folyóvízben alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Szűrőbe öntve csepegtessük le az ananászkonzervet, ha karikák vannak benne, akkor vágjuk kockára.
A serpenyőben megforrósított olajra tesszük a húst, megsózzuk-borsozzuk és fehérre pirítjuk. Közben a Rafinériát elkeverjük a tejjel.
Amikor a hús aranybarna lesz, hozzáöntjük a mártást, belekeverjük a kukoricát, majd felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk az ananászt és a sonkát, majd lassú tűzön 4-5 percig főzzük.
kovacs_zsoka, 2012. november 10. szombat, 20:38
Tofu receptek
alapanyagául használhatjuk.
Mézes banánpuding

300 g tofut összetörünk, 100 ml mézzel, 1 evőkanál vanilia őrleménnyel, illetve ennek megfelelő vaniliás cukorral, 3 érett banánnal mély keverőedényben magas fordulatszámon krémmé keverjük. A kész pudingot üvegkehelyben jól lehűtjük (normál hűtőben min. 4 óra). Gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.

Ananászos tofu savanyú-édes mártásban

1 evőkanál olajat fazékban felmelegítünk. Beleteszünk 3 evőkanál mézet, 10 evőkanál ananászkonzervet levével együtt, két evőkanál szójaszószt és egy kevés almaecetet. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut (30 dkg). Összefőzzük (5-10 perc), majd hozzáadjuk az előzőleg 6 evőkanál vízzel összekevert 1 evőkanál kukoricakeményítőt. Addig keverjük - óvatosan, nehogy a tofu összetörjön - amíg sűrű mártást kapunk. Kedvelői erős paprikát is tehetnek bele.
Cukkinis csírasaláta

2 csésze párolt szójacsírát elkeverünk 1 kis fej apróra vágott hagymával, 2 vékonyra szeletelt cukkinival és 2 fej
1955viki, 2011. december 16. péntek, 15:35
Ananászos csirke kapros mártás
olaj

elkészítés

1. A csirkemell szeletekhez pácot készítünk. Egy tálba olajat öntünk, beletesszük a sült csirke fűszerkeveréket, majd a csirkemell szeleteket. Lehetőleg egyformán érje a szeleteket a fűszeres olaj.
2. Ezután vékony szeletekre felvágjuk a hagymát, és egy kis tepsibe szórjuk.
3. Elkezdjük a rizst készíteni, hisz annak azért kicsit több idő kell.
4. Lecsepegtetjük az ananászkonzervet.
5. Lereszeljük a sajtot.
6. Ha mindennel megvagyunk, akkor a pácléből egy serpenyőbe öntünk egy keveset, és hevíteni kezdjük. Ha már elég meleg, elkezdjük sütni benne a csirkemell szeleteket. Lassan sütjük, fordítgatjuk, hogy ne száradjon ki.
7. Ha megsültek a szeletek, a hagymaágyra rakjuk őket, meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal, amiben a hús sült. Rászórjuk az ananászkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
8. Előmelegített sütőben 15
tundihugi, 2011. november 19. szombat, 21:25
Mindent tudsz az uborkáról?
Mindent tudsz az uborkáról? (x)
Uborkafarm
Kicsi, zöld és ropogós. Mi az? Az egyik legegészségesebb zöldség. De mi az, amit nem tudtál róla?
Szerző: Jéger Angéla

2011. április 4.

Az uborkáról sokat tudunk, de lehet, hogy nem eleget. Bár nagyon magas víztartalma van, mégis rendkívül gazdag ásványi anyagokban is, káliumot, vasat, foszfort, kalciumot, nátriumot, szénhidrátokat, valamint A1, B1, B2, B6, és C vitamint is tartalmaz. Talán azt is kevesen tudják, hogy sokáig mérgezőnek tartották.

Egyes források szerint Afrikából származik, más adatok szerint pedig Dél-Kelet-Ázsiából. Egy biztos, amióta felfedezte magának az emberiség az uborkát, örömmel fogyasztjuk, elsősorban nyersen, különböző formában elkészített salátaként, vagy hideg uborkalevesként, de változatosan konzerválva is. Mindemellett sikeresen méregtelenítünk az uborka levével, karikákra vágva arcpakolásként is használjuk, hiszen szépítő és kozmetikai hatása is közismert, de gyógyíthatunk
horvathnemagdi, 2011. április 09. szombat, 12:39
Hideg gyümölcs leves recept
Hozzávalók:

1 csomag pudingpor (hidegen keverhető)
4 dl tej
1 doboz ananász konzerv
10 dkg szeder
10 dkg málna
10 dkg befőtt (alma)
5 dl víz

Elkészítés:

A tejet kikeverjük a pudinggal, hozzáöntjük a tejszínt és az ananászkonzervet a levével együtt (ettől elég édes lesz). Annyi és olyan gyümölcsöt teszünk bele, amilyen van, vagy amit szeretünk. Legjobb és legmutatósabb, piros gyümölcsökkel gazdagítva, mivel a leves színe fehér. Hűtőbe tesszük, 1-2 órára, majd tálaljuk.
boszorlany, 2011. március 29. kedd, 15:52
Ananászleves palacsintával
Ananászleves palacsintával

Hozzávalók:

1 doboz ananászkonzerv
1,5 dl tej
2 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
2 db palacsinta
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
sütőmargarin vagy vaj

Elkészítés:

Az ananászkonzervet leszűrjük, a felét vajon pár percig pároljuk. A másik felét a levével és a tejszínnel összeturmixoljuk. Felöntjük vele a párolt ananászt, belekeverjük a tejben elkevert pudingport. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, és fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítjuk. A levest teljesen lehűtve tálaljuk, betétként metéltre vágott palacsintát adunk hozzá!
horvathnemagdi, 2011. február 22. kedd, 06:29
1/4
Képek, videók
ananászos szelet.jpg
zsokica45
2016. április 25. hétfő, 19:44
Ananászos gyömbéres kacsa
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:25
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
10827_ananaszos_gomba. gif
feviroza
2015. március 17. kedd, 05:38
ananaszos_fenyo_156868 5_1
pergerne
2015. január 21. szerda, 13:53
ananászos3.jpg
talamusz
2015. január 07. szerda, 11:34
ananászos2.jpg
talamusz
2015. január 07. szerda, 11:34
ananászos.jpg
talamusz
2015. január 07. szerda, 11:34
ananászos ital
taltos1
2014. október 28. kedd, 19:12
ANANÁSZOS.png
1951anna
2014. augusztus 12. kedd, 07:40
ananászos szett minta 4
ibolya58
2014. július 20. vasárnap, 16:15
ananászos szett minta 3
ibolya58
2014. július 20. vasárnap, 16:15
cukkinit majd később tesz
sarkadykati
2015. december 13. vasárnap, 07:15
Címkék
rizst készíteni, serpenyőben megforrósított, ananászkonzervet leszűrjük, csirkemell szeleteket, kockára vágott, edényben feltesszük, fűszeres olaj, közepes méretű, csirkemell szeletekhez, uborkáról sokat, tejben elkevert, apróra vágott, sült csirke, uborka levével, lecsepegtetett ananászkonzervet, száraz hozzávalókat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.