Belépés
2019. november 12. kedd | 46. hét | 316. nap | 07:56 | Jónás, Renátó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Donald Trump a várhatóan a demokraták elnökjelöltségéért induló Bloomberget kritizálta
"gyöngítheti Bident" (a demokraták pillanatnyilag vezető elnökjelölt-aspiránsát). Trump "egy semminek" nevezte Bloomberget.

A 76 éves Joe Biden, aki pénteken New Hampshire-ben kampányolt, úgy nyilatkozott, hogy örömmel látja az elnökjelöltségért folytatott versenyben az esetleges újabb szereplőt. "Michael rendes ember. Szívesen látjuk" - mondta Biden.

Michael Bloomberggel kapcsolatban - aki 12 éven keresztül New York polgármestere is volt - egy munkatársa csütörtökön este e-mailben tudatta az amerikai sajtóval, hogy mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson. "Muszáj gondoskodnunk arról, hogy Trumpra vereséget mérjünk, csakhogy Mike egyre jobban aggódik amiatt, hogy a jelenlegi (demokrata párti) jelöltek nem alkalmasak erre" - írta több szerkesztőségnek elküldött elektronikus levelében Howard Wolfson. Hozzáfűzte: ha Bloomberg mégis indul a választáson, akkor teljesen új típusú ajánlatot tesz a demokratáknak, amely az "Amerika legnagyobb városának irányítása, a semmiből felépített vállalkozás és
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:32
Trump és Putyin telefonbeszélgetéseire is kíváncsiak az amerikai törvényhozók
telefonon azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök és fia jövedelmező üzleteit Ukrajnában. Biden jelenleg a demokraták legnagyobb támogatást élvező elnökjelölt-aspiránsa.

Az ukrán elnök cáfolta, hogy Donald Trump ezt kérte volna tőle, és miután a Fehér Ház nyilvánosságra hozta a telefonbeszélgetés leiratát, az is kiderült, hogy a kiszivárogtató információi sok vonatkozásban pontatlanok voltak. A botrány következtében a héten lemondott Kurt Volker, az amerikai külügyminisztérium Ukrajnával foglalkozó különmegbízottja.

Adam Schiff - akit Donald Trump lemondásra szólított fel a Twitteren - vasárnap az ABC televíziónak is interjút adott, ebben leszögezte: a képviselőház hírszerzési bizottsága megállapodott a kiszivárogtatóval, hogy megjelenik a bizottság előtti meghallgatáson.

A The New York Times című napilap és a CNN hírtelevízió még péntek éjjel azt jelentette: a Fehér Ház nagyon megszigorította a hozzáférést Donald Trump
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 19:01
Donald Trump a sajtóra panaszkodik, és bocsánatkérést sürget a The New York Times című laptól
tette ezt a 2016-os választások után. Csak ezúttal sokkalátfogóbb bocsánatkérésre van szükség. Ez alkalommal térdre kell ereszkedniük és úgy kell bocsánatért esedezniük. Tényleg a Nép Ellenségei!".

A 2016-os választások után a The New York Times nem bocsánatot kért, hanem az olvasókhoz írt nyílt levélben azt fogalmazta meg, hogy a lapnak és más sajtótermékeknek el kell gondolkodniuk azon, vajon Trump "teljesen szokatlan viselkedése" miatt nem becsülték-e alul az elnökjelölt támogatottságát az amerikai szavazók körében. Donald Trump azóta is gyakran úgy idézi a lap vezetőinek nyílt levelét, mintha bocsánatot kértek volna tőle.

Az elnök kedden további Twitter-bejegyzéseket is szentelt a médiának: név szerint támadta az MSNBC és a CNN televíziók műsorvezetőit, dicsérte a republikánusokhoz közelálló Fox televíziót. "A radikális baloldali demokraták a hamis hírek médiájának vezetőivel karöltve teljesen betegek! Feltételezem azért, mert a republikánus program működik" - fogalmazott az egyik
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 19:41
Mike Pompeo: a Moszkva és Washington kapcsolatainak javítását célzó amerikai erőfeszítések nem hoztak eredményt
Pompeo "sajnálatosnak" minősítette ezt a tényt, mert - mint fogalmazott - "a világban vannak területek, amelyeken közösek az érdekeink". Ezek között említette a terrorizmus elleni küzdelmet. Fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy a két országnak csak az érdekei közösek, nem pedig az értékrendjük.A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnök is megpróbálta visszaszorítani "Oroszország rosszindulatú tevékenységét".

Mike Pompeo az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában megállapította, hogy Moszkva "nem volt segítőkész" sem Ukrajnában, sem Szíriában.A tárcavezető szólt arról is, hogy Washington Oroszországot is felelősnek tartaná, ha Bassár el-Aszad szíriai elnök vegyi fegyvert vetne be. Leszögezte, hogy amennyiben ez megtörténik, az Egyesült Államok azonnal vizsgálatot indít és felelősnek fog tartani mindenkit, aki megsérti a vegyi fegyverek tilalmáról szóló egyezményt.
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:13
A texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja előzetes letartóztatásban van, a történtekre nem adott magyarázatot
annak esetleges szigorításáról. A vasárnapi szokásos televíziós politikai vitaműsorokat is ez a téma uralta.

Bernie Sanders, független vermonti szenátor az NBC Találkozz a sajtóval című műsorában az Országos Fegyver Szövetséget (NRA) okolta a történtekért, és a kongresszus politikusait hibáztatta, hogy még mindig nem hoztak törvényi szabályozást a fegyverhasználat szigorításáról.

Mark Warner, virginiai demokrata párti szenátor szerint van mód a szigorításra anélkül, hogy változtatnának az amerikai alkotmány második kiegészítésén, amely valamennyi amerikai állampolgár számára biztosítja a szabad fegyvervásárlást és -használatot. A CNN hírtelevíziónak adott interjújában a szenátor leszögezte, hogy az elmúlt tíz évben a helyzet "egyre rosszabbodott".

Dan Patrick, Virginia republikánus kormányzó-helyettese úgy vélte: a fegyverekkel elkövetett erőszak "nem a szabad fegyverhasználattól függ, hanem tőlünk". A politikus az ABC televízióban azt hangoztatta, hogy mindenki, akinek otthon fegyvere van,
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 23:12
A Fehér Ház főtanácsadója és a CIA igazgatója védelmébe vette Donald Trumpot a róla szóló könyv állításaival sz
A vasárnap délelőtti szokásos televíziós politikai vitaműsorok középpontjában a pénteken Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről című könyv állításai szerepeltek. A Trump elnöksége első évét igen kritikusan szemlélő, Steve Bannon, az elnök volt stratégiai főtanácsadója közreműködésével készült könyv többek között azt állítja, hogy a washingtoni Fehér Házban káosz uralkodik. Bannon egyebek között azt mondta a könyv szerzőjének, Michael Wolffnak, hogy Trump soha nem számított a választási győzelemre, csupán arra számított, hogy elnökjelöltsége sokat használ majd üzleti ügyeinek. Bannon "árulásnak" nevezte, hogy Trump veje, Jared Kushner és legidősebb fia, ifjabb Donald Trump oroszokkal tárgyalt a választási kampány idején. Bannon szerint az orosz beavatkozást és az esetleges összejátszást vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész a fián keresztül fogja sarokba szorítani az elnököt, mert az ifjabb Donald a gyenge láncszem, s össze fog roppanni a nyomás alatt.

A könyv miatti leghevesebb vita a CNN
velemenyezd, 2018. január 07. vasárnap, 19:52
Vizsgálat indult a legfőbb török ellenzéki vezető ellen az államfő megsértése miatt
kerestek, akkor azoknak a feje az (államfői) palotában lakik. Nem miniszterelnök voltál? Hát, ki volt ebben az országban a miniszterelnök? Mindennel tisztában voltál."

Erdogan ügyvédje panaszában azt írta, hogy Kilicdaroglu kijelentései azt a megalapozatlan és hamis "Erdogan-képet" erősítik, amelyet a tavalyi puccskísérletért felelőssé tett és terrorszervezetként nyilvántartott gülenista hálózat törekszik kialakítani a török elnökről belföldön és külföldön egyaránt. Hozzátette: szavai az Irán elleni amerikai szankciók kijátszásával vádolt volt török tisztségviselők New York-i perével egyidőben a gondolat és véleményszabadság keretében nem elbírálhatók, valamint a gülenista mozgalom és a CHP közötti együttműködést tükrözik.

A New York-i eljárásban tanúként fellépő iráni-török üzletember, Reza Zarrab múlt csütörtökön Erdogan ellen is terhelő vallomást tett New Yorkban. Azt állította, hogy Erdogan még miniszterelnökként személyesen engedélyezett tranzakciókat Teheránnal, lehetővé téve így az iszlám
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 18:33
Zaklatási ügyek - Lemondott az igazságügyi bizottságban betöltött helyéről John Conyers demokrata párti képvise
tagadott.

A politikust napok óta erős nyomás alá helyezték a törvényhozók, és a lemondását sürgették. Nancy Pelosi már a héten szóba hozta, hogy Conyersnek le kell mondania az igazságügyi bizottságban betöltött posztjáról. Vasárnap délelőtt azonban, az NBC televízió Találkozz a sajtóval című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában Pelosi változatlanul azt állította: "John Conyers országunk ikonja".

A vasárnap délelőtti politikai vitaműsorokban egyébként - az adótörvény tervezete mellett - éppen az amerikai közéletet megbolygató szexuális zaklatásokról volt szó. Jackie Speyer, kaliforniai demokrata képviselő az ABC televízió Ez a hét című műsorában a törvényhozók felelősségre vonásáról szólva leszögezte: "az egész rendszer átfogó átalakításra szorul". Barbara Comstock republikánus képviselő szintén az ABC televízió műsorában azt hangsúlyozta, hogy "mindenkire egyformán érvényes normákat kell elfogadtatni".

Kathleen Rice, New York-i demokrata párti képviselő szerint John Conyersnek
velemenyezd, 2017. november 26. vasárnap, 21:43
Lemondott az amerikai demokratákhoz közel álló legnagyobb lobbicég vezetője
Tony Podesta nem sokkal Donald Trump republikánus párti elnök kampánytörzsének két volt munkatársa, Paul Manafort és Rick Gates elleni vádemelés bejelentése után hozta nyilvánosságra, hogy lemond a nevét viselő Podesta Group vállalat vezetéséről.

Paul Manafort és Rick Gates ellen a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt, feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller javaslatára emelt vádat a nagy esküdtszék. A 31 oldalas vádiratban adócsalástól pénzmosásig és külföldi ügynöki tevékenység kötelező regisztrálásának elmulasztásáig 12 vádpont szerepel. A vádpontok egyike csupán "A" és "B" vállalatokat jelöl meg, mint amelyek Manafort megbízásából amerikai törvényhozóknál lobbiztak Ukrajna ügyében. A vádirat nem nevezte néven a Podesta Groupot, de a cég szóvivője Tony Podesta lemondása után közölte a sajtóval: állandó kapcsolatban állnak Robert Mueller különleges vizsgálóbizottságának tagjaival, és teljes mértékben együttműködnek velük.

Közben az amerikai
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 07:31
Iráni atomprogram - Nikki Haley: az Egyesült Államok egyelőre nem mondja fel az egyezményt
pénteki bejelentésével Donald Trump elnök "arányos" választ kívánt adni Teherán tetteire a világpolitikában."Úgy gondolom, hogy egyelőre maradunk az egyezmény mellett, mert azt reméljük, hogy így javíthatunk a helyzeten. És pontosan ez a célunk" - fogalmazott az ENSZ-nagykövet. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok az észak-koreai atomprogram miatt különös figyelemmel kíséri az iráni atomprogramot. "Most azt akarjuk üzenni, hogy Irán nem lehet második Észak-Korea" - mondta.

Donald Trump amerikai elnök pénteken jelentette be, hogy nem írja alá a háromhavonta esedékes igazolást arról, hogy Irán betartja az atomalkut. Arra hivatkozott, hogy Teherán nem tartja be a megállapodás "szellemiségét", és közölte, hogy amennyiben a kongresszus nem támogatja az általa javasolt, új szankciókkal járó új stratégiát, akkor kormánya fel is mondjaaz Egyesült Államok részvételét a többhatalmi megállapodásban. A beszéd után a Pentagon (védelmi minisztérium) szóvivője rögtön közölte, hogy a cél annak
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 17:32
Nyílt levél Szt István napján kelt
tekintse a tényfeltárást és hiteles tájékoztatást mind a tudományos kutatás, mind az oktatás és tömegtájékoztatás terén. Erre a célra jelentős (legalább egy Magyarországon rendezett világesemény támogatására méltányos 10 és 50 milliárd forintnyi) összeggel ki kellene szélesíteni a tényfeltárást és az adatok összehasonlítását a külföldi levéltárakban is, akár külföldi kutatók bevonását is igénybe véve (a Kárpát-medence mellett főleg az azóta szabadabban kutatható angol, francia, olasz, orosz, olasz és amerikai területeken, visszamenőleg legalább a berlini kongresszusig ( 1878). Feltárni, magyarul is hozzáférhetővé tenni az angol-francia-orosz diplomácia háború előtti és alatti, akkor még titkosított dokumentumait, (például az 1909-es májusi londoni francia-angol megegyezést, vagy az USA hadba lépésének előkészítését, okait, feltételeit, illetve IV. Károly békeajánlatának elutasítását, avagy Olaszország kimaradásának előkészítését a háború elején). Megismertetni, összefoglalni a német-osztrák diplomácia
lovaszmarika, 2017. augusztus 27. vasárnap, 12:37
Donald Trump cselekvésre bíztatja a republikánus szenátorokat az egészségbiztosítás ügyében
szerdán kétszer bukott el az Obamacare visszavonásáról tartott szavazás. Pénteken ismét szavaztak - ezúttal már nem a teljes Obamacare, hanem annak egyes részei visszavonásáról -, de ez a voksolás sem járt eredménnyel.

Az Obamacare visszavonása a januárban hivatalba lépett Trump egyik legfontosabb választási ígérete volt.

Donald Trump vasárnapi Twitter-bejegyzésében azt írta: "Republikánus szenátorok, ne adjátok fel. Rajtatok a világ szeme: vonjátok vissza és szavazzátok meg az újat". Az amerikai elnöknek a hétvégén ez volt a második Twitter-bejegyzése, amelyben a régi egészségbiztosítási törvény visszavonását és új törvény elfogadását sürgette.

A szokásos vasárnapi televíziós vitaműsorokban kormányzatának két tagja is foglalkozott az egészségbiztosítással.

Tom Price, az egészségügy és emberi erőforrások minisztere az ABC televízió Ez a hét című műsorában leszögezte: megérti az amerikaiak felháborodását a törvény legalább részleges visszavonásának pénteki szenátusi kudarca miatt, mert
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 21:15
1/6
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Michael Bloomberg new-yor
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:43
Egy pillanatnyi....
borigit
2014. november 16. vasárnap, 14:44
Egy pillanatnyi....jpg
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:55
pillanatnyi igazság
lyzbet3
2012. október 18. csütörtök, 22:44
Címkék
általa javasolt, ifjabb Donald, Robert Mueller, esetleges összejátszást, Tony Podesta, bizottság előtti, német-osztrák diplomácia, vegyi fegyverek, washingtoni Fehér, amerikai elnöknek, róla szóló, külügyminiszter hangsúlyozta, amerikai alkotmány, fián keresztül, Donald Trumpot, Steve Bannon,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.