Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 22:01 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Elhalasztották Kurz washingtoni látogatását, Stájerországban is megjelent a koronavírus-fertőzés
Kurz vasárnap kezdte volna meg négynaposra tervezett egyesült államokbeli látogatását, és kedden találkozott volna Donald Trump amerikai elnökkel.

Ausztriában szombatra kilencre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma: két ember betegedett meg Alsó-Ausztriában, illetve Stájerországban is diagnosztizálták az első koronavírussal fertőzöttet.

Stájerország tartományban egy 50 év körüli nő kapta meg elsőként a koronavírus-fertőzést. Ő nemrég tért vissza Észak-Olaszországból. Azokat, akikkel kapcsolatban állt, felszólították, hogy ne hagyják el az otthonukat. Stájerország egészségügyi referense, Doris Kampus (SPÖ) hangsúlyozta, hogy "minden szükséges intézkedést meghoztak, így a helyi lakosság biztonságban érezheti magát".

Péntek délutánig az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint 763 tesztet végeztek el; köztük Alexander Schallenberg (ÖVP) külügyminisztert és delegációját is megvizsgálták, ők ugyanis nemrég Iránban jártak.

Az osztrák fővárosban bemutattak egy vészhelyzeti
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 13:01
Szíria - Orosz külügy: Moszkva elkötelezett az orosz-török megállapodások mellett
A külügyminisztérium Recep Tayyip Erdogan török elnök aznapi televíziós nyilatkozatára válaszolt.

Erdogan ebben sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy Oroszország szerinte nem tartja magát az Északnyugat-Szíriáról kötött megállapodásokhoz, miután a damaszkuszi kormányerőkkel szövetségben továbbra is offenzívát folytat az Idlíb tartományt ellenőrző ellenzéki fegyveresek ellen.

A török államfő úgy fogalmazott: Moszkva "nem hű" sem az Asztanában, sem a Szocsiban aláírt egyezményekhez. Erdogan közölte: a török illetékesek egyeztetnek orosz hivatali kollégáikkal, és közlik velük, hogy ha nem állítják le a bombázásokat Idlíb tartományban, Ankara türelme elfogy."Ezt követően Törökország már azt teszi, amit kell" - húzta alá a török elnök, hozzátéve: azt kívánják, hogy Oroszország minél előbb figyelmeztesse a barátjának tekintett damaszkuszi rezsimet.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy az amerikai diplomáciai a legfőbb akadálya a békés
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 16:41
Fényt sürgetett Ferenc pápa a "sötétség uralta világban" karácsonyi beszédében
megoldást sürgetett, hogy a konfliktus befejezésével a térség népei biztonságban és békében éljenek együtt.

Támaszt kért a libanoni nép számára is a gazdasági válság megoldására.

Békét sürgetett az egyházfő a Szentföldön, vigaszt Irakban és a humanitárius válság sújtotta Jemenben. Külön említette a társadalmi-politikai megmozdulásokkal teli latin-amerikai kontinenst, kiemelve Venezuelát, ahol a válság megoldása és a társadalmi megbékélés mellett segítséget szorgalmazott a szegénységben élő lakosságnak.

Ferenc pápa konkrét megoldást sürgetett Ukrajnában a tartós béke megteremtésének érdekében.

Békét szorgalmazott a Kongói Demokratikus Köztársaságban, valamint az erőszak, természeti csapások, egészségügyi vészhelyzet sújtotta afrikai országokban.

Beszélt az egyházfő a hitük miatt üldözöttekről, az elrabolt keresztény misszionáriusokról és hívőkről, mindazokról, akik szélsőséges támadások áldozatai Burkina Fasóban, Maliban, Nigerben és Nigériában.

Védelmet és támaszt kért
velemenyezd, 2019. december 25. szerda, 12:31
Magyar cég száll be a húshelyettesítő vegán termékek amerikai piacára
hozzávalók felhasználásával szója-, glutén- és adalékanyagmentes felvágottakat, hogy a másodgenerációs húshelyettesítő termékekkel az amerikai piacra léphessen.

Az MTI érdeklődésére a társaság közölte, jövőre lép az Amerikai Egyesült Államok piacára, a tervek szerint 2021 végére 5 millió dollár árbevételt érnek el, öt év alatt pedig 4 ezer tonna terméket adnak el.

Az Amerikai Egyesült Államokban javában zajlik a növényi alapú húshelyettesítők forradalma - írják a közleményben. Az amerikai lakosságnak jelenleg 5 százaléka vegetáriánus, 3 százaléka vegán, ami a lakosság számát és fogyasztási szokásait nézve is nagy piacnak számít - tették hozzá.

A céget az Új-Zélandon élő, magyar származású Ohens Katalin és a budapesti Hetényi Csaba alapította, akik egy magyar biotechnológus kutató receptje alapján indultak el a termékfejlesztésben, a startup munkáját a berlini Proveg Incubator és a budapesti CEU InnovationsLab is segíti.

Hetényi Csaba, a Plantcraft társ-alapítója a közleményben kiemelte,
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:22
Török offenzíva - NATO-főtitkár: a tűzszüneti megállapodás segíthet a konfliktus megfékezésében
Stoltenberg az amerikai külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján aggodalmának adott hangot a helyzet elmérgesedésének lehetősége miatt, amely további szenvedést okozna a lakosságnak, valamint újabb menekült- és migránshullámokat idézhet elő.

Törökországnak valódi biztonsági aggályai vannak, területén vagy közvetlen szomszédságában számos terrortámadást hajtottak végre, de semmi sem veszélyeztetheti az Iszlám Állam felszámolása érdekében eddig elért eredményeket - húzta alá.

Mike Pompeo, aki azért érkezett Brüsszelbe, hogy tájékoztassa a szövetségeseket a csütörtökön aláírt megállapodásról, azt hangsúlyozta: valamennyi NATO-tagállam és az Egyesült Államok minden szövetségese fontos partner a nemzetközi biztonság érdekében kifejtett törekvésekben.

A tűzszünet életbe lépéséről azt mondta, továbbra is nehézségek jellemzik a térséget, de remények szerint sikerül a megállapodást teljes körűen életbe léptetni annak ellenére, hogy pénteken volt "némi" katonai aktivitás.

Azt
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 22:22
Török offenzíva - Erdogan megerősítette, hogy Ankara semmi esetre sem állítja le a szíriai hadműveletet
mond".

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői luxembourgi tanácsülésükön arra szólították fel Törökországot, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel az egyoldalú katonai offenzívájával, és vonja vissza haderőit országa területére. A tagállamok hangsúlyozták: a török katonai akció veszélyezteti a régió stabilitását és biztonságát, megnehezíti az ENSZ által támogatott szíriai békefolyamat sikerét, valamint akadályozza a humanitárius segítségnyújtást, további szenvedést okozva ezzel a civil lakosságnak. Egyúttal közölték: az EU azon tagállamok döntésére hívja fel a figyelmet, amelyek a Törökországba irányuló fegyverkivitel leállítása mellett döntöttek. A fegyverkivitellel összefüggésben a tagállamok el fogják kötelezni magukat egy közös álláspont mellett - jelezték.

Erre reagálva Erdogan azt mondta: ahogy Törökország, úgy az Európai Unió csaknem összes országa is tagja a NATO-nak. "Mégis, mióta védenek egy terrorszervezetet egy NATO-taggal szemben, vagy csak én nem tudok róla, hogy ez a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 17:52
NAPTÁR - 2019. június 16.
vasárnapján tartják.

JÚNIUS 16-ÁN TÖRTÉNT:1850. Kossuth Lajos az emigrációból ismertette a Duna menti népekre vonatkozó konföderációs tervét.1885. Megalakult az Újpesti Torna Egylet (ÚTE).1911. New York államban bejegyezték az IBM számítástechnikai céget, eredetileg Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) név alatt.1919. Eperjesen kikiáltották a Szlovák Tanácsköztársaságot, amely július 7-én elbukott. (100 éve)1944. Budapest polgármestere, Farkas Ákos kiadta azt a rendeletet, amelyben a zsidó lakosságnak kijelölte új lakhelyét. (75 éve)1958. Budapesten - törvénysértő ítélet után - kivégezték Nagy Imrét, az 1956. évi forradalom és szabadságharc törvényes miniszterelnökét, valamint Maléter Pált, a forradalom honvédelmi miniszterét és Gimes Miklós újságírót.1989. Magyarországra látogatott Kalkuttai Teréz anya, Nobel-békedíjas Indiában élt albán származású apáca, misszionárius, és ezzel megkezdte magyarországi működését az általa alapított rend. (30 éve)1989. Budapesten ünnepélyesen újratemették Nagy
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 08:01
Bombák kiemelése - Hatástalanították a bombákat, feloldották a területzárást
kormányhivatal igazgatója elmondta, újraindult a forgalom a 6-os úton, a vasúti közlekedés is helyreáll.

Mintegy négyezer embernek kellett szombaton elhagynia otthonát, az önkormányzati szolgáltatást mintegy hatvan ember vette igénybe.

A műveletben több mint kilencszáz ember, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a kormányhivatal és az önkormányzat munkatársai vettek részt.

Major Tibor alezredes, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének képviseletében köszönetet mondott a lakosságnak a konstruktív együttműködésért, továbbá valamennyi társszervnek, akik munkájukat segítették.

Elmondta, a vízállás is nagyban nehezítette a munkájukat. Hajójuk lehorgonyzását a Hídépítő Zrt. segítette.

Az alezredes közlése szerint a víz alatt a látótávolság gyakorlatilag nulla volt, búváraik "vakon" dolgoztak.

A budafoki gázlónál tavaly októberben került elő a két második világháborús, egyenként egytonnás amerikai bomba. Major Tibor azt mondta: a két bomba 450-450 kilogramm robbanóanyagot
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 17:52
INF-szerződés - Putyin: amerikai rakéták európai telepítése esetén Oroszország az Egyesült Államokat is célba f
veszélyt jelenthetnek Oroszország számára.

Putyin egyébként a beszédét a tavaly májusi beiktatásakor a fejlődésben és az életszínvonal terén elérendő áttörés érdekében meghirdetett 12 nemzeti projekt terén tervezett lépések ismertetésével kezdte.

"Csakis előre tudunk haladni, mindig fokozva a tempót" - fogalmazott.

Az elnök egyebek között a szociális helyzet javítását, valamint a demográfiai visszaesés ellensúlyozását célzó intézkedéseket hirdetett meg. Putyin szerint a javulást a lakosságnak már az idén meg kell éreznie.

A gyermekvállalás ösztönzése érdekében az orosz elnök egyebek között kezdeményezte a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok körének kiszélesítését, a sokgyermekes családok jelzálog- és földadóterheinek enyhítését, a bölcsődei férőhelyek növelését. Az elnök a három- vagy többgyermekes családoknak 450 ezer rubeles (csaknem 2 millió forintos) jelzálog-támogatást ajánlott fel.

Kifejezte meggyőződését, hogy 2023-2024-re Oroszországban helyreállhat a
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 14:22
Venezuelai válság - Tajani: Madurónak mennie kell, a lakosságnak elege van az illegitim rezsimjéből
"A drámai tüntetéseket látva teljesen világos, hogy a lakosságnak elege van már a hatalomhoz ragaszkodó, az ellenzéket bebörtönző Maduro illegitim rezsimjéből" - írta közleményében Antonio Tajani.

Az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésén a képviselők ismét megvitatják a venezuelai válság kérdését, ebben a ciklusban immár kilencedik alkalommal.

Tajani emellett arról is beszámolt, hogy telefonon beszélt a magát előző nap ideiglenes államfővé nyilvánító Juan Guaidóval, aki a véleménye szerint az ellenzéki többségű caracasi parlament elnökeként demokratikus legitimációval bír.

Az Egyesült Államok mellett a latin-amerikai országok többsége is szinte azonnal elismerte az ideiglenes venezuelai elnököt, de az Európai Unió óvatosabban nyilatkozotteddig.
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 17:52
Az OECD tagállamok közül tavaly ismét az Egyesült Államokban nyújtották be a legtöbb menekültkérelmet
A világ fejlett ipari országai közül az Egyesült Államokban a menedékkérelmek száma 23 százalékkal nőtt tavaly, és elérte a 330 ezret. A kérelmezők negyven százaléka salvadori, venezuelai és guatemalai, teljesen más profilú ember, mint az Európába érkező migránsok, akiknek többsége szíriai, iraki és afgán - hangsúlyozta a párizsi székhelyű szervezet.

Eközben Németországban 73 százalékkal, 198 ezerre esett vissza tavaly a menedékkérők száma 2016-hoz képest. Európában Olaszország áll a második helyen 127 ezer kérelemmel, Törökország (124 ezre) és Franciaország (91 ezer) előtt.

A jelentésnek külön hangsúlyt kölcsönöz, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn az európai migrációs válságra utalva azt mondta, hogy az Egyesült Államok nem csupán menekülttábor nem lesz, de nem nyit az országban befogadóközpontokat sem.

"Egyre távolabb kerülünk a menekültválság csúcspontjától", amikor is a kihívást a sürgős ellátás jelentette, és átléptünk egy "összetettebb szakaszba", amelyben az integráció
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:42
Szkripal-ügy - Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát, leállíttatta a British Council tevékenységét
vietnami sajtónak szombaton adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Moszkvával szemben hangoztatott brit vádakat még mindig nem támasztották alá a Scotland Yard nyomozásának hivatalos eredményével.

Az orosz diplomácia vezetője a Rosszija 24 televíziónak a csoportos interjúról szóló beszámolója szerint úgy vélekedett, hogy Nagy-Britanniának a botrány kirobbantására két oka lehetett. Az egyik szerinte az, hogy az ország vezetése az EU-val folytatott Brexit-tárgyalásokon nem tudta elérni, amit a lakosságnak ígért és erről el akarja terelni a figyelmet. A másik az, hogy a britek mindig vezető szerepet akartak játszani, amire most Lavrov gunyoros megjegyzése szerint, az oroszellenesség az egyetlen terület, amelyen lehetőség nyílik a számukra.

Alekszandr Sulgin, aki Oroszország állandó képviselője a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnél (OPCW), az Interfax hírügynökség által szombaton közölt interjújában kijelentette, hogy a Szkripal ellen alkalmazott szert "nagy valószínűséggel" amerikai vagy brit
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 11:01
1/10
Képek, videók
elhalasztott bemutató.jpg
snbela44
2012. február 20. hétfő, 10:04
Stájerország
irmus
2011. február 23. szerda, 16:46
Ausztria - Stájerország -
irmus
2011. február 18. péntek, 07:37
Mixnitz, Stájerország
mecsery
2010. március 05. péntek, 03:12
Stájerország
mecsery
2010. március 05. péntek, 03:03
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Mária látogatása0702.jpg
maroka
2019. július 01. hétfő, 18:37
Gábriel látogatása
sacimama
2015. december 23. szerda, 21:19
Mária látogatása
sacimama
2014. július 02. szerda, 00:55
Jézus látogatása
sacimama
2014. március 14. péntek, 10:39
Bölcsek látogatása
joetoth
2012. január 08. vasárnap, 15:16
Irmuska rövid látogatása
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 23:07
Klári délutáni látogatása
csalogany13
2011. augusztus 05. péntek, 09:47
Éva rövid látogatása
csalogany13
2011. június 24. péntek, 15:18
János rövid látogatása
csalogany13
2011. február 28. hétfő, 14:24
Címkék
Alexander Schallenberg, sokgyermekes családok, konfliktus befejezésével, képviselők ismét, egyik szerinte, Scotland Yard, Egyesült Államok, ellenzéki többségű, vasúti közlekedés, tervek szerint, humanitárius válság, koronavírussal fertőzöttek, Recep Tayyip Erdogan, Ohens Katalin, Szlovák Tanácsköztársaságot, Mike Pompeo,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.