Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 21:36 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar cég száll be a húshelyettesítő vegán termékek amerikai piacára
hozzávalók felhasználásával szója-, glutén- és adalékanyagmentes felvágottakat, hogy a másodgenerációs húshelyettesítő termékekkel az amerikai piacra léphessen.

Az MTI érdeklődésére a társaság közölte, jövőre lép az Amerikai Egyesült Államok piacára, a tervek szerint 2021 végére 5 millió dollár árbevételt érnek el, öt év alatt pedig 4 ezer tonna terméket adnak el.

Az Amerikai Egyesült Államokban javában zajlik a növényi alapú húshelyettesítők forradalma - írják a közleményben. Az amerikai lakosságnak jelenleg 5 százaléka vegetáriánus, 3 százaléka vegán, ami a lakosság számát és fogyasztási szokásait nézve is nagy piacnak számít - tették hozzá.

A céget az Új-Zélandon élő, magyar származású Ohens Katalin és a budapesti Hetényi Csaba alapította, akik egy magyar biotechnológus kutató receptje alapján indultak el a termékfejlesztésben, a startup munkáját a berlini Proveg Incubator és a budapesti CEU InnovationsLab is segíti.

Hetényi Csaba, a Plantcraft társ-alapítója a közleményben kiemelte,
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:22
Török offenzíva - NATO-főtitkár: a tűzszüneti megállapodás segíthet a konfliktus megfékezésében
Stoltenberg az amerikai külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján aggodalmának adott hangot a helyzet elmérgesedésének lehetősége miatt, amely további szenvedést okozna a lakosságnak, valamint újabb menekült- és migránshullámokat idézhet elő.

Törökországnak valódi biztonsági aggályai vannak, területén vagy közvetlen szomszédságában számos terrortámadást hajtottak végre, de semmi sem veszélyeztetheti az Iszlám Állam felszámolása érdekében eddig elért eredményeket - húzta alá.

Mike Pompeo, aki azért érkezett Brüsszelbe, hogy tájékoztassa a szövetségeseket a csütörtökön aláírt megállapodásról, azt hangsúlyozta: valamennyi NATO-tagállam és az Egyesült Államok minden szövetségese fontos partner a nemzetközi biztonság érdekében kifejtett törekvésekben.

A tűzszünet életbe lépéséről azt mondta, továbbra is nehézségek jellemzik a térséget, de remények szerint sikerül a megállapodást teljes körűen életbe léptetni annak ellenére, hogy pénteken volt "némi" katonai aktivitás.

Azt
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 22:22
Török offenzíva - Erdogan megerősítette, hogy Ankara semmi esetre sem állítja le a szíriai hadműveletet
mond".

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői luxembourgi tanácsülésükön arra szólították fel Törökországot, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel az egyoldalú katonai offenzívájával, és vonja vissza haderőit országa területére. A tagállamok hangsúlyozták: a török katonai akció veszélyezteti a régió stabilitását és biztonságát, megnehezíti az ENSZ által támogatott szíriai békefolyamat sikerét, valamint akadályozza a humanitárius segítségnyújtást, további szenvedést okozva ezzel a civil lakosságnak. Egyúttal közölték: az EU azon tagállamok döntésére hívja fel a figyelmet, amelyek a Törökországba irányuló fegyverkivitel leállítása mellett döntöttek. A fegyverkivitellel összefüggésben a tagállamok el fogják kötelezni magukat egy közös álláspont mellett - jelezték.

Erre reagálva Erdogan azt mondta: ahogy Törökország, úgy az Európai Unió csaknem összes országa is tagja a NATO-nak. "Mégis, mióta védenek egy terrorszervezetet egy NATO-taggal szemben, vagy csak én nem tudok róla, hogy ez a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 17:52
NAPTÁR - 2019. június 16.
vasárnapján tartják.

JÚNIUS 16-ÁN TÖRTÉNT:1850. Kossuth Lajos az emigrációból ismertette a Duna menti népekre vonatkozó konföderációs tervét.1885. Megalakult az Újpesti Torna Egylet (ÚTE).1911. New York államban bejegyezték az IBM számítástechnikai céget, eredetileg Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) név alatt.1919. Eperjesen kikiáltották a Szlovák Tanácsköztársaságot, amely július 7-én elbukott. (100 éve)1944. Budapest polgármestere, Farkas Ákos kiadta azt a rendeletet, amelyben a zsidó lakosságnak kijelölte új lakhelyét. (75 éve)1958. Budapesten - törvénysértő ítélet után - kivégezték Nagy Imrét, az 1956. évi forradalom és szabadságharc törvényes miniszterelnökét, valamint Maléter Pált, a forradalom honvédelmi miniszterét és Gimes Miklós újságírót.1989. Magyarországra látogatott Kalkuttai Teréz anya, Nobel-békedíjas Indiában élt albán származású apáca, misszionárius, és ezzel megkezdte magyarországi működését az általa alapított rend. (30 éve)1989. Budapesten ünnepélyesen újratemették Nagy
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 08:01
Bombák kiemelése - Hatástalanították a bombákat, feloldották a területzárást
kormányhivatal igazgatója elmondta, újraindult a forgalom a 6-os úton, a vasúti közlekedés is helyreáll.

Mintegy négyezer embernek kellett szombaton elhagynia otthonát, az önkormányzati szolgáltatást mintegy hatvan ember vette igénybe.

A műveletben több mint kilencszáz ember, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a kormányhivatal és az önkormányzat munkatársai vettek részt.

Major Tibor alezredes, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének képviseletében köszönetet mondott a lakosságnak a konstruktív együttműködésért, továbbá valamennyi társszervnek, akik munkájukat segítették.

Elmondta, a vízállás is nagyban nehezítette a munkájukat. Hajójuk lehorgonyzását a Hídépítő Zrt. segítette.

Az alezredes közlése szerint a víz alatt a látótávolság gyakorlatilag nulla volt, búváraik "vakon" dolgoztak.

A budafoki gázlónál tavaly októberben került elő a két második világháborús, egyenként egytonnás amerikai bomba. Major Tibor azt mondta: a két bomba 450-450 kilogramm robbanóanyagot
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 17:52
INF-szerződés - Putyin: amerikai rakéták európai telepítése esetén Oroszország az Egyesült Államokat is célba f
veszélyt jelenthetnek Oroszország számára.

Putyin egyébként a beszédét a tavaly májusi beiktatásakor a fejlődésben és az életszínvonal terén elérendő áttörés érdekében meghirdetett 12 nemzeti projekt terén tervezett lépések ismertetésével kezdte.

"Csakis előre tudunk haladni, mindig fokozva a tempót" - fogalmazott.

Az elnök egyebek között a szociális helyzet javítását, valamint a demográfiai visszaesés ellensúlyozását célzó intézkedéseket hirdetett meg. Putyin szerint a javulást a lakosságnak már az idén meg kell éreznie.

A gyermekvállalás ösztönzése érdekében az orosz elnök egyebek között kezdeményezte a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok körének kiszélesítését, a sokgyermekes családok jelzálog- és földadóterheinek enyhítését, a bölcsődei férőhelyek növelését. Az elnök a három- vagy többgyermekes családoknak 450 ezer rubeles (csaknem 2 millió forintos) jelzálog-támogatást ajánlott fel.

Kifejezte meggyőződését, hogy 2023-2024-re Oroszországban helyreállhat a
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 14:22
Venezuelai válság - Tajani: Madurónak mennie kell, a lakosságnak elege van az illegitim rezsimjéből
"A drámai tüntetéseket látva teljesen világos, hogy a lakosságnak elege van már a hatalomhoz ragaszkodó, az ellenzéket bebörtönző Maduro illegitim rezsimjéből" - írta közleményében Antonio Tajani.

Az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésén a képviselők ismét megvitatják a venezuelai válság kérdését, ebben a ciklusban immár kilencedik alkalommal.

Tajani emellett arról is beszámolt, hogy telefonon beszélt a magát előző nap ideiglenes államfővé nyilvánító Juan Guaidóval, aki a véleménye szerint az ellenzéki többségű caracasi parlament elnökeként demokratikus legitimációval bír.

Az Egyesült Államok mellett a latin-amerikai országok többsége is szinte azonnal elismerte az ideiglenes venezuelai elnököt, de az Európai Unió óvatosabban nyilatkozotteddig.
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 17:52
Az OECD tagállamok közül tavaly ismét az Egyesült Államokban nyújtották be a legtöbb menekültkérelmet
A világ fejlett ipari országai közül az Egyesült Államokban a menedékkérelmek száma 23 százalékkal nőtt tavaly, és elérte a 330 ezret. A kérelmezők negyven százaléka salvadori, venezuelai és guatemalai, teljesen más profilú ember, mint az Európába érkező migránsok, akiknek többsége szíriai, iraki és afgán - hangsúlyozta a párizsi székhelyű szervezet.

Eközben Németországban 73 százalékkal, 198 ezerre esett vissza tavaly a menedékkérők száma 2016-hoz képest. Európában Olaszország áll a második helyen 127 ezer kérelemmel, Törökország (124 ezre) és Franciaország (91 ezer) előtt.

A jelentésnek külön hangsúlyt kölcsönöz, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn az európai migrációs válságra utalva azt mondta, hogy az Egyesült Államok nem csupán menekülttábor nem lesz, de nem nyit az országban befogadóközpontokat sem.

"Egyre távolabb kerülünk a menekültválság csúcspontjától", amikor is a kihívást a sürgős ellátás jelentette, és átléptünk egy "összetettebb szakaszba", amelyben az integráció
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:42
Szkripal-ügy - Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát, leállíttatta a British Council tevékenységét
vietnami sajtónak szombaton adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Moszkvával szemben hangoztatott brit vádakat még mindig nem támasztották alá a Scotland Yard nyomozásának hivatalos eredményével.

Az orosz diplomácia vezetője a Rosszija 24 televíziónak a csoportos interjúról szóló beszámolója szerint úgy vélekedett, hogy Nagy-Britanniának a botrány kirobbantására két oka lehetett. Az egyik szerinte az, hogy az ország vezetése az EU-val folytatott Brexit-tárgyalásokon nem tudta elérni, amit a lakosságnak ígért és erről el akarja terelni a figyelmet. A másik az, hogy a britek mindig vezető szerepet akartak játszani, amire most Lavrov gunyoros megjegyzése szerint, az oroszellenesség az egyetlen terület, amelyen lehetőség nyílik a számukra.

Alekszandr Sulgin, aki Oroszország állandó képviselője a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnél (OPCW), az Interfax hírügynökség által szombaton közölt interjújában kijelentette, hogy a Szkripal ellen alkalmazott szert "nagy valószínűséggel" amerikai vagy brit
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 11:01
Olyan katasztrófa felé sodródunk, amilyet még nem láttunk
róla.)

Ifj. Chikán Attila: fogytán az időnk

A konkrét lépések azonban nem látszódtak ifj. Chikán szerint, pedig fogytán az idő, hiszen minél később kezd el az emberiség a problémával valóban foglalkozni, annál radikálisabb lépésekre lesz szükség, hogy megelőzzük a katasztrófákat, így például számos sziget eltűnését, Hollandia gátak mögé szorulását, vagy akár azt, hogy egyes helyeken konkrétan védőbúra alatt kelljen élnie a lakosságnak "Márpedig Franciaország történelmileg nézve mindig is az egyik húzóereje volt az emberiségnek, így a kiállásuk ilyen szempontból nem meglepő és remélhetőleg lesz hatása is."

Ugyanakkor radikális változást a bejelentés nem fog hozni, hiszen az ALTEO vezetője szerint még jó pár évig szükség lesz a földgázra. "Én például bele mernék vágni egy gázerőmű építésébe, úgy is, hogy tudom, egy ilyen projekt megtérülése nagyjából 20-25 év. Ha hozzávesszük, hogy 2040 22
anna4459, 2018. január 25. csütörtök, 09:51
Fekete péntek - Kereskedelmi szövetség: kimutatható a novemberi akció hatása a hazai e-kereskedelem forgalmában
megközelítette a 32 milliárd forintot.

Egyre több hagyományos üzletben is hirdetnek fekete pénteki akciókat, de az iparcikk-kiskereskedelem súlya tízszer akkora, mint a webkereskedelemé, így nehezebben kimutatható az akció hatása. Októberhez képest általában nő az iparcikkek vásárlása novemberben, de nem lehet azt mondani, hogy ez a növekedés kizárólag a fekete péntek miatt lenne - fejtette i a szakértő.

A kereskedelmi szövetség főtitkára rámutatott: egyre több elkölthető jövedelme van a lakosságnak, a kereskedők pedig a fekete péntekkel a decemberi, karácsonyi vásárlási időszakot próbálják megnyújtani. Már nem csak egy pénteken van black friday, és már nem csak egy napra koncentrálódik az akció - tette hozzá.

Az eNET Internetkutató napokban készített online felmérése szerint tavaly csaknem 2,1 millió felnőtt magyar internetező vásárolt a fekete pénteki akciókban, idén pedig már meghaladja a 3,3 milliót azoknak a száma, akik tervezik, hogy akár online, akár offline módon igénybe veszik a
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 07:04
Felminősítette a K&H Bankot a Moody's
hitelportfolió 9 százaléka körüli szintre csökken 2018 végéig a tavalyi év végén mért 14,7 százalékról.

A K&H pénteki felminősítéséhez fűzött indoklásában a Moody's hangsúlyozta, hogy a bank nem teljesítő kinnlevőség-rátája júniusig 8,6 százalékra csökkent a tavalyi év végén mért 9,8 százalékról, illetve a 2015 végén mért 13,3 százalékról.

A hitelminősítő hangsúlyozta azt is, hogy a K&H nem teljesítő követelésállomány-hányada alacsonyabb a magyar bankrendszer egészének átlagánál, amely a lakosságnak és a pénzügyi szektoron kívüli vállalati körnek folyósított teljes hitelportfolió arányában jelenleg 10,8 százalék.

A Moody's mindazonáltal "szerény mértékűnek" nevezi a K&H hitelveszteségi tartalékolását, amely a hitelminősítő adatai szerint 2016 végén a problémás kinnlevőségek 47,6 százalékára volt elegendő, jóllehet a teljes magyar bankszektoron belüli átlag abban az időpontban 59 százalék volt.

A K&H hosszú távú forintbetét-osztályzati kilátásának pozitívra javítását a Moody's ugyanakkor
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 14:32
1/10
Képek, videók
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
0 a rozsa-szep Katalin na
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 17:09
0 s KATALIN névnapra -6
lovaszmarika
2019. november 24. vasárnap, 10:51
A T Katalin mesemultban.j
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 18:07
Tancos-Katalin.jpg
lilagondolatok
2019. augusztus 21. szerda, 11:52
katalin-meghan.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:01
katalin-hercegne-rovid nad
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:31
katalin-hercegne.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:30
katalin-hercegne-.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:28
Katalin2019.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:27
Katalin.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:26
katalin.ascoti derbi.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:26
vilmos herceg-katalin-her
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:48
Címkék
Amerikai Egyesült Államokban, Juan Guaidóval, demográfiai visszaesés, ilyen projekt, második helyen, tavaly májusi, fekete péntek, civil lakosságnak, Mike Pompeo, növekedés kizárólag, menedékkérők száma, forradalom honvédelmi, kereskedők pedig, konfliktus megfékezésében, tervek szerint, konstruktív együttműködésért,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.