Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 03:08 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, utolsó szakaszban egy vakci
A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda délutáni adatai szerint előző nap 67 ezer 417 új esetet regisztráltak az országban. Továbbra is Kalifornia, Arizona, Texas, Florida a járvány gócpontja. Az Egyesült Államokban jelenleg a 3 millió 432 ezret is meghaladja a regisztrált fertőzöttek száma, és csaknem 137 ezer amerikai halt meg a vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben.

Ezzel együtt is, Robert Redfield, a betegségmegelőzési és járványügyi központok (CDC) igazgatója újságíróknak úgy fogalmazott: az országos helyzet ma jobb, mint márciusban volt, mert a halálozások aránya jelentősen csökkent. Redfield azt hangsúlyozta: "soha nem látott kormányt gyorsabban reagálni", mint a Donald Trump elnök vezette jelenlegi adminisztrációt.

Kedd óta jelentős számú újabb fertőzéseket jelentettek például Montanából is, ahol Billingsben, az állam legnagyobb városának idősotthonában mindenki megfertőződött. A demenciában és Alzheimer-kórban szenvedőket ápoló intézmény korábban visszautasította
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 22:27
Amerikai előválasztások - Jeff Sessions volt igazságügyi miniszter vesztett Alabamában
Kedden a republikánusok három amerikai tagállamban - Maine-ben, Texasban és Alabamában - tartottak előválasztásokat, de nem elnökjelöltre, hanem képviselő-, és szenátorjelöltekre voksoltak. Mindenütt a papírforma érvényesült, egyedül Alabamában nem, s ez nagy feltűnést keltett az amerikai politikai életben.

Alabamában, ahol 2016-ban Donald Trump elnökjelöltként 28 százalékos előnnyel nyert Hillary Clintonnal, a demokraták korábbi elnökjelöltjével szemben, kedden éjjel Tommy Tuberville-nek, az Auburn Egyetem korábbi labdarúgóedzőjének győzelmét hirdették ki a szenátusi előválasztáson. Tuberville Trump többször nyilvánosan is kifejtett támogatását élvezte, és a voksok 61 százalékát szerezte meg, míg Sessionst a szavazóknak csak 39 százaléka támogatta. Donald Trump még szerdára virradóra a Twitteren fejezte ki örömét, mint írta: Tommy Tuberville nagy győzelmet aratott Jeff Sessions felett".

Több elemző, így a közszolgálati rádió (NPR) kommentárja szerint Sessions veresége jelzi, hogy a
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 22:07
Pompeo a Huawei munkatársai elleni szankciót jelentett be, és az Északi Áramlat-2 elleni új szankciókat ígér
Az amerikai diplomácia irányítója a Huawei büntetőintézkedésekkel sújtott munkatársait ipari kémkedéssel vádolta meg, és vízumkorlátozásokat jelentett be velük szemben.

Pompeo egyúttal üdvözölte a brit kormány keddi döntését, amelynek értelmében London megszakította üzleti kapcsolatait a Huaweijel. Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó már kedden este közleményben méltatta a Johnson-kormány döntését, kiemelve, hogy ez annak az "erősödő nemzetközi egyetértésnek a jele, amely a Huaweit és más (kínai) szereplőket nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja".

Az amerikai külügyminiszter szerdán bejelentette azt is, hogy a közeljövőben Londonba és Dániába látogat.

A sajtókonferencián Mike Pompeo ígéretet tett arra is, hogy az amerikai kormányzat várhatóan új szankciókat hoz az Oroszország és Németország között építendő Északi Áramlat-2 gázvezeték építésében részt vevők ellen is. "Azzal számolunk, hogy azokat, akik részt vesznek e terv kivitelezésében, várhatóan átvizsgáljuk az
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 19:07
Kína szankciókkal sújt egy amerikai fegyvergyártót tajvani fegyvereladása miatt
Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő keddi sajtótájékoztatóján az ügyről elmondta: Kína határozottan ellenzi, hogy az Egyesült Államok fegyvereket adjon el Tajvannak. Washingtont továbbá az egy Kína elvének tiszteletben tartására szólította fel.

"Az Egyesült Államoknak fel kellene függesztenie katonai kapcsolatait Tajvannal, beleértve a fegyvereladásokat is, hogy ne rombolja tovább a kínai-amerikai kapcsolatokat, valamint a Tajvani-szoros békéjét és stabilitását" - fogalmazott Csao.

Kína saját területe részeként tekint az egyébként 1949 óta saját kormányzattal rendelkező Tajvanra. Peking és Tajpej között a viszony több éves közeledés után ismét fagyossá vált azt követően, hogy a Caj Jing-ven tajvani elnök vezette kormányzat elutasította azt az 1992-ben elfogadott, az egy Kína elvét magában foglaló egyezményt, amelyet Peking a tárgyalások alapfeltételeként kezel. A kínai kormányzat azóta diplomáciai eszközökkel igyekszik korlátozni Tajvan mozgásterét a nemzetközi színtéren, gazdasági nyomást
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 07:04
Líbia - Erdogan és Trump szorosabb együttműködésről állapodott meg a tartós stabilitás biztosítása érdekében
Erdogan és Trump legutóbb június első felében beszélt egymással telefonon, és ezután a török elnök azt mondta, hogy szerinte a tárgyaláson elért megállapodások "új korszakot" nyithatnak Líbiában. Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő hetekkel később úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok vonakodik meghatározó szerepet vállalni a líbiai konfliktusban.

Törökország Líbiában a Tripoliban székelő, nemzetközileg elismert egységkormánynak nyújt katonai támogatást, amely a közelmúltban lehetővé tette, hogy megváltozzon a hatalmi erőegyensúly az észak-afrikai országban. Ennek következtében az ország déli és keleti felét uraló Halífa Haftar tábornok 14 hónapon át tartó offenzívája Tripoli ellen összeomlott, és a Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök vezette kormány hadserege erőfölénybe került a hadúr csapataival szemben. Haftar erőit mások mellett Oroszország segíti.

Líbia 2011-ben, Moammer Kadhafi diktátor megbuktatása és meggyilkolása után süllyedt káoszba.

Erdogan és Trump keddi
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 21:33
Szíria - Aknára futott egy orosz-török járőrkonvoj Idlíben, sebesültek
Egy orosz és egy török páncélozott jármű megsérült az M4-es autópályán. Orosz hírforrások úgy tudják, hogy a robbanásban török katonák is megsebesültek, de számukat nem ismertették. Az értesülést máshonnan nem értesítették meg.

A Rosszija 24 orosz hírcsatorna szerint az orosz sérülteket a hmejmími orosz légi támaszpontra szállították, ahol orvosi ellátásban részesültek. Az orosz parancsnokság a török és a szíriai hadsereg segítségével vizsgálatot indított annak a megállapítására, hogy a támadásért melyik fegyveres csoportot terheli a felelősség.

Moszkva és Ankara egymással szembenálló feleket támogat a szíriai konfliktusban, ami már a közvetlen konfrontáció veszélyével fenyegetett a helyszínen. Kettejük megállapodása nyomán márciusban tűzszünet lépett életbe Idlíbben és két ország hadserege közös járőrözésbe kezdett.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfői telefonbeszélgetése során a két vezető nagyra értékelte a két ország védelmi minisztériumának
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 12:22
Koronavírus - A Fehér Ház szóvivője szerint jó a viszony Trump és Anthony Fauci között
a The Washington Post című lapban pedig megjelent egy "magát megnevezni nem kívánó forrásra" hivatkozó cikk, miszerint kormányzati aggodalmak, fenntartások vannak Fauci néhány téves megállapítása és tanácsa miatt.

Anthony Fauci a Fehér Ház járványügyi tanácsadó csoportjának is munkatársa. "Fauci doktor egyike annak a sok embernek a munkacsoportban, aki továbbra is tanácsokat ad az elnöknek" - fogalmazott McEnany a sajtókonferencián.

Fauci tanácsaival kapcsolatban erősödik a kételkedés az amerikai döntéshozók körében. Pár nappal ezelőtt Texas kormányzóhelyettese jelentette ki, hogy "nem kérnek" a tanácsaiból, inkább más tudósokhoz és járványügyi szakemberekhez fordulnak útmutatásért. Több, a republikánusokhoz köthető médiumban jelent meg összesítés, mely szerint a járvány kitörése óta Fauci nyolcszor tévedett. Például abban, hogy eleinte nem tartotta "magas kockázatúnak" a járványt, majd többször is egymásnak ellentmondó javasatokat tett a szájmaszk viseléséről.

Vasárnap Richard Grenell, az
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 22:02
Közös holdbázis létrehozásának lehetőségéről tárgyalt Oroszország és Kína
Rogozin szerint a videokonferencián a felek megállapodtak, hogy elkezdik elképzeléseik egyeztetését a Holdon létrehozandó bázisról. Mint mondta, a létesítmény nyitva áll mindenki, így az amerikaiak előtt is.

A Roszkoszmosz-vezér azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a Hold meghódítását célzó programját a NATO alapelveihez hasonló módon kívánja megvalósítani.

"A távoli világűr kutatása a Holdról indul majd be. Az amerikaiak számára ez főleg a politikáról szól. Látjuk, ahogy amerikai partnereink eltávolodnak az együttműködésnek és a kölcsönös támogatásnak azoktól az alapelveitől, amelyek a Nemzetközi Űrállomáson folytatott együttműködés közben jöttek létre" - nyilatkozott Rogozin.

Az amerikaiak "a saját programjukra nem nemzetköziként tekintenek, hanem inkább úgy, mint a NATO-ra. Vagyis Amerika mindenek felett áll, mindenki másnak csak segítenie és fizetnie kell. Őszintén szólva, számunkra egy ilyen programban nem érdekes a részvétel" - tette hozzá.

Rogozin úgy vélekedett,
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 21:32
Török miniszter: Ankara tájékoztatni fogja az UNESCO-t a mecsetté nyilvánított Hagia Sophia átalakításáról
Az UNESCO a pénteki török bejelentést követő közleményben jelezte, hogy a szervezet világörökségi bizottsága a következő ülésén meg fogja vizsgálni az épület világörökségi státuszát. "Az UNESCO felszólítja a török hatóságokat, hogy késedelem nélkül kezdeményezzenek párbeszédet annak érdekében, hogy elejét vegyék bármely káros behatásnak ezen kivételes örökség egyetemes értékével kapcsolatban, amelynek óvottságát a Világörökségi Bizottság a következő ülésén megvizsgálja" - fogalmaztak.

Cavusoglu hétfőn azt mondta, hogy csodálkozva fogadták az UNESCO kijelentéseit. A török diplomácia vezetője nyomatékosította: tiszteletben tartják azoknak a preferenciáit, akik azt akarják, hogy a Hagia Sophia "szövetét" ne érje kár. "Akkor károsodott, amikor évekkel ezelőtt mecsetként állt szolgálatba? Nem károsodott" - húzta alá, arra utalva, hogy a bizánci építésű székesegyházat 1453-ban az akkori Konstantinápoly bevétele után mecsetté alakították át. Cavusoglu mindazonáltal leszögezte: meg kell óvniuk azt az
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:11
Kreml: mélypontra jutottak az orosz-amerikai kapcsolatok
"félénk" szakértői párbeszéd folyik ugyan a két ország között, ám ezek nem mozdítják elő annak a felelősségnek a megértését, amellyel a két ország tartozik a világnak, elsősorban a hadászati nukleáris támadófegyverek csökkentéséről megkötött Start-3 (vagy Új Start) szerződés, az egyetlen hatályos fegyverzetkorlátozási egyezmény megőrzésével kapcsolatosan. "E két ország rendelkezik a legnagyobb nukleáris arzenállal, egyetlen más ország, még Kína sem birtokol ilyen nagyságút, ezt az országot egyébként az amerikaiak nagyon állhatatosan próbálják meghívni az erről folytatott tárgyalásokra" - mondta.

A szóvivő egy másik csatorna, a Pervij Kanal Nagy Játszma című talk-showjában arról beszélt: Vlagyimir Putyin elnöknek aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy az amerikai kormányzat képes-e a Start-3 szerződés fenntartására. Rámutatott, hogy a világ hosszú évtizedek után fegyverzetkorlátozási szerződés nélkül maradhat, miután 2021 februárjában lejár a hadászati támadófegyverekről megkötött egyezmény.

"Ez a
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 20:02
Az amerikai házelnök bírálja, hogy Trump kegyelemben részesítette egykori tanácsadóját
A demokrata párti politikus a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az elnöki kegyelem "megdöbbentő korrupció", és ez szerinte fenyegetést jelent az amerikai nemzetbiztonságra nézve is.

Roger Stone-t, aki régebben Donald Trump tanácsadója volt, 40 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték, mert az oroszoknak a 2016-os választásokba történt beavatkozását vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottságnak és a kongresszusi meghallgatáson a törvényhozóknak is hamis nyilatkozatot tett, továbbá megpróbált befolyásolni tanúkat. Stone - aki a Nixon-adminisztráció óta aktív résztvevője az amerikai politikának - a jövő héten kezdte volna meg börtönbüntetése letöltését.

Donald Trump péntekről szombatra virradóra közölte, hogy elnöki kegyelemben részesíti. Döntését a Twitteren közzétett bejegyzésében azzal indokolta, hogy Stone "jogellenes boszorkányüldözés célpontja volt" a Mueller-vizsgálat során. Trump hozzátette, hogy ennek a vizsgálatnak "soha nem lett volna szabad
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 20:02
Donald Trump: az amerikai-kínai viszony "súlyosan károsodott"
Az elnök ismételten úgy vélekedett, hogy Kína "leállíthatta volna" a világjárvány kirobbanását, de "ezt nem tette meg". Kifejtette azt is, hogy ezért - mint fogalmazott -"pillanatnyilag" nem gondolkodik a januárban megkötött amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás újabb szakaszának megnyitásában. "Őszintén szólva, csomó más dolog jár a fejemben" - mondta.

Trump a Egyesült Államok - közel-keleti hadműveletekkel is foglalkozó - Központi Parancsnokságának (Centcom) tampai központjában tartott tájékoztatóra indult Floridába, majd helyi idő szerint pénteken este egy választási adománygyűjtő rendezvényen vesz részt.

Indulása előtt a Twitteren jelezte, hogy a New Hampshire államban lévő Portsmouth városában tervezett szombati kampánygyűlését egy-két héttel elhalasztja az Egyesült Államok keleti partja felé közelítő Fay trópusi vihar miatt. A rendezvény elhalasztását Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője is megerősítette.
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 22:13
1/1370
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Vándorsólyom - Baltimore
margoboszi
2015. július 22. szerda, 15:37
Vándorsólyom Baltimore 2
margoboszi
2015. július 22. szerda, 13:20
Baltimore USA.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 15:18
Baltimore_Neighbourhoo ds.
cziporra2
2013. május 02. csütörtök, 08:40
Baltimore Inner Harbor fr
cziporra2
2013. május 02. csütörtök, 08:39
Baltimore.jpg
cziporra2
2013. május 02. csütörtök, 08:38
baltimore
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:25
baltimore katedrális
lacipecsenye
2011. január 04. kedd, 12:22
Címkék
halálozások aránya, amerikai házelnök, rendezvény elhalasztását, saját programjukra, Egyesült Államokban, republikánusok három, bizánci építésű, szervezet világörökségi, kölcsönös támogatásnak, Recep Tayyip Erdogan, pénteki török, országos helyzet, nemzetközi színtéren, amerikai nemzetbiztonságra, Halífa Haftar, kongresszusi meghallgatáson,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.