Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 13:31 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Andrew Cuomo: New York állam figyelmeztető lehet
mintegy kétezer milliárd dolláros segélycsomagból - amelyről szerdára virradóra született kétpárti megállapodás a kongresszusban - New York állam csaknem 4 milliárd dollárt kap az új típusú koronavírus terjedésének féken tartására és a betegek kezelésére. Cuomo a legfontosabb feladatnak a kórházi ágyak számának gyors bővítését nevezte.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelezte, hogy helyi idő szerint szerdán délelőtt "érdemleges beszélgetést" folytatott Cuomóval, és a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) által megígért gyógyászati eszközöket, köztük a lélegeztetőgépeket a tervezettnél előbb szállítják az államba.

New York államban több mint 30 ezer koronavírusos fertőzöttet tartanak nyilván, de közben az Egyesült Államokban mindenütt rohamosan nő a vírus által fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem szerda déli adatai szerint csaknem 56 ezer embernél diagnosztizáltak fertőzést, és eddig 807 ember halt bele a fertőzéstől kialakult betegségbe.

A Pentagon szóvivője
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 19:54
Koronavírus - Trump: a kormányzati munkacsoport szakemberei döntenek majd a szigorítások enyhítéséről
megismételte ugyan, hogy reményei szerint április közepén minden újraindulhat, ugyanakkor hangsúlyozta, a tények alapján döntenek majd a gazdaság, és általában a munkahelyek újranyitásáról.

Kiemelte: erről a munkacsoportnak a sajtóértekezleten részt vevő két tagja, Deborah Birx orvos, illetve az országos allergológiai és járványügyi intézetet vezető Anthony Fauci által megállapított tények alapján fog határozni.

Az elnök tájékoztatott arról, hogy New York államba a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) további lélegeztetőgépeket szállít, és már úton vannak a kórházhajók New York, Los Angeles és Seattle felé is. Újságírói kérdésre válaszolva Trump kijelentette, a szigorítások enyhítése elsősorban az agrárállamokat, valamint Texast érintheti.

Anthony Fauci hozzátette, egyelőre "nagyon képlékeny", hogy mikor enyhíthetnek a szigorú intézkedéseken.

Deborah Birx pedig közölte, eddig mintegy 370 ezer vírustesztet végeztek szerte az országban. Megerősítette, hogy jelenleg leginkább
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 07:04
Koronavírus - New York kormányzója: gyorsul a vírusfertőzések üteme
két héten belül már mintegy 40 ezer beteget kezelnek majd intenzív osztályon. Hozzáfűzte, hogy ez óriási terhet jelent majd az egészségügyi ellátásnak, hiszen az egész tagállam területén jelenleg összesen 3 ezer intenzív osztályos kórházi ágy áll rendelkezésre.

Cuomo közölte: New York államban háromnaponta megduplázódik a diagnosztizált fertőzések száma. "Nem sikerült lelassítanunk a folyamatot, magától generálódik" - fogalmazott a politikus.

A kormányzó bírálta a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökséget (FEMA), mert szerinte nem érkezik meg tőle időben a megígért segítség. "A szövetségi segítség hiányában nekünk kell eldöntenünk, hogy ki haljon meg" - fogalmazott.

New York államban - a Johns Hopkins Egyetem és kórházi komplexum kedd délelőtti adatai szerint - jelenleg csaknem 26 ezer fertőzést diagnosztizáltak, a halálos áldozatok száma pedig 210-re emelkedett.

Az amerikai védelmi miniszter, Mark Esper szerint a vírusválság hónapokig elhúzódhat, Mark Milley tábornok, a vezérkari
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 18:34
Koronavírus - Donald Trump: hamarosan megkezdődik a vírusellenes szer klinikai tesztelése
Donald Trump a járványellenes harc kormányzati munkacsoportjának szokásos napi sajtótájékoztatóján kifejtette: már létező gyógyszereket próbálnak tesztelni, hogy vajon együttes alkalmazásuk mennyiben alkalmas a betegség kezelésére. Mint mondta, az egyik ismert maláriaellenes gyógyszert kombinálják egy másik készítménnyel.

Közölte azt is, hogy a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) több mint 13 millió darab orvosi maszkot oszt ki még ezen a héten.

Trump leszögezte: "nem engedi", hogy ez a vírus hosszú távú gazdasági-pénzügyi problémává váljon az Egyesült Államok számára, a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) egyelőre 15 napig érvényes előírásainak lejárta után pedig felülvizsgálja az érvényben lévő intézkedéseket, korlátozásokat, és a kormányzat akkor hoz majd döntést arról, hogyan indítsa be ismét az amerikai gazdaságot. Utalt arra, hogy a kongresszusban a republikánusok és a demokraták éppen most tárgyalják az ezermilliárd dollárnál is nagyobb összegű
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 07:04
Koronavírus - Trump: katasztrófa sújtotta terület Washington állam is, három tagállamban mobilkórházakat állíta
Donald Trump hangsúlyozta a szövetségi előírások betartásának fontosságát, kiemelve, hogy mindenkinek, a fiatalabb korosztályoknak is tartózkodniuk kell a társas rendezvényektől, nem szabad utcára vagy akár otthon tartott baráti összejövetelekre menniük.

"Az ország nagy kihívások előtt áll" - fogalmazott, "nemzeti próbatételnek" nevezte a járványt, és megismételte, hogy "láthatatlan ellenség" ellen kell harcolni. Hangsúlyozta a Nemzeti Gárda szerepét, és azt közölte, hogy az országos katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) mozgósításának költségeit New Yorkban, Kaliforniában és Washington államban teljes egészében a szövetségi kormány finanszírozza.

A sajtókonferencián részt vett Mike Pence alelnök, Jerome Adams tisztifőorvos, Robert Redfield, a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC), valamint Peter Gaynor, a FEMA vezetője.

Az elnök közölte, hogy a kormányzat "minden rendelkezésre álló eszközt" igénybe vesz. Utalt a magánszektor közreműködésére, kiemelve az észak-karolinai székhelyű
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 07:03
Koronavírus - Donald Trump: minden tagállamban aktív a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal
ad a széleskörű polgári védelemre és a mozgósításra, továbbá szintén széleskörű felhatalmazást ad a kormányzatnak bizonyos termelési kapacitások és pénzügyi források bővítésére és erőteljesebb ellenőrzésére. A törvény megkönnyíti a nemzetbiztonság szempontjából szükséges javak és szolgáltatások biztosítását.

Bejelentette, hogy mivel immár az Egyesült Államok valamennyi tagállamában diagnosztizálták az új típusú koronavírust, a kormányzat mindenütt készenlétbe helyezte a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökséget (Fema). Két kórházhajót indítanak a vírus által leginkább sújtott vidékekre: az egyiket New Yorkba, a másikat pedig a nyugati partra. Arról is tájékoztatott, hogy a szövetségi kormány több ezer lélegeztetőgép beszerzését rendelte el.

Reagált Trump Steve Mnuchin pénzügyminiszter egyik szerda reggeli televíziós interjújára, amelyben a tárcavezető azt fejtegette, hogy akár 20 százalékos munkanélküliség is várható az Egyesült Államokban. Trump szerint "még messze vagyunk ettől", de
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 21:02
Koronavírus - Donald Trump országos szükségállapotot hirdetett
A Fehér Ház Rózsakertjében mondott beszédében az amerikai elnök bejelentette: a szövetségi kormány 50 milliárd dollárt szabadít fel a koronavírus terjedése elleni küzdelemre a tagállamok és a települések számára. Az összeget a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) költségvetéséből folyósítják.A vírustesztek elvégzésének, a betegek ápolásának és a vakcina kutatásának nem lesz anyagi akadálya - szögezte le az elnök. Hangsúlyozta, hogy a kormányzat eddigi intézkedései - köztük az Európai Unió országaiból, korábban pedig Kínából történő beutazások felfüggesztése - helyeseknek bizonyultak.

Trump közölte, hogy széleskörű felhatalmazást ad Alex Azar egészségügyi miniszternek egyes törvények és szabályozások megkerülésére annak érdekében, hogy a szakemberek és az ellátó szolgálatok rugalmasabban alkalmazkodhassanak a rendkívüli helyzethez. Sürgősségi központok felállítását javasolta az amerikai tagállamoknak, ésfelkérte a kórházakat, hogy készüljenek fel a szükséghelyzetre.
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 22:23
Puerto Rico kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett a földrengések miatt
amely egy tengerbe nyúló, ablakot formáló sziklaképződmény, leomlott.

Puerto Rico - amely az Egyesült Államok társult állama - nem kért segítséget a szövetségi kormánytól. Saját erőből már felállított menedékhelyeket, több településen már dolgoznak a károk helyreállításán. Több helyütt sziklaomlások nehezítik a helyszín megközelítését.

Judd Deere, a Fehér Ház szóvivője bejelentette, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták a helyzetről, és mind ő, mind Peter Gaynor, a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) ügyvezető igazgatója szorosan figyelemmel követi a fejleményeket, és folyamatosan kapcsolatban áll a kormányzóval.

Rick Scott texasi kormányzó a Twitteren közölte, hogy telefonon egyeztetett Trumppal és Gaynorral, és a FEMA készen áll az azonnali segítségnyújtásra. Azonnali segítséget ígért Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is.

A kedd reggeli földmozgás volt a legerőteljesebb rengés, amely 1918 óta sújtotta a a szigetet. A 102 évvel ezelőtti katasztrófa nyomában
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 19:21
A NATO szerint feltűnően élénk az orosz tengeralattjárók tevékenysége
Oana Lungescu elmondta, hogy Oroszország folyamatosan erősíti aktivitását, főleg az Atlanti-óceán északi részén és a Norvég-tengeren.

Ez a régió az Észak-Amerika és Európa közötti katonai utánpótlási és kereskedelmi útvonalakat, valamint a kommunikációs csatornákat tekintve "létfontosságú Európa biztonsága szempontjából".

A NATO egyebek mellett több járőrözéssel válaszol a fejleményre, és növeli a légierőre támaszkodó tengeralattjáró-elhárítás fejlesztését szolgáló forrásokat - mondta a szóvivő a Madsack német médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerk Deutschland - RND).

A beszámoló szerint október közepén annyira erőteljes volt az orosz aktivitás a NATO tengeri védelmi vonalaként számon tartott Grönland-Izland-Nagy-Britannia tengely térségében, hogy a szövetség szakértői először nem is akarták elhinni saját felderítési adataikat; egy egész raj modern orosz tengeralattjáró lépte át ezt a vonalat nyugati irányban, majd mélytengeri szintre
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 15:59
Ellenzéki párt felfüggesztését kezdeményezte az orosz igazságügyi tárca
legfelsőbb bírósághoz beadott keresetét azzal indokolta, hogy pártja "a hatalommal szemben "következetesen ellenzéki és kritikus" álláspontot képvisel.

Obuhov szintén politikai okokra, konkrétan a 2021-es választásokon való indulás megakadályozására vezette vissza, hogy a minisztérium elutasította a párt név- és vezetőváltásának elismerését. Annak ellenére sem regisztrálta a változásokat, hogy a politikai alakulat a szóvivő szerint 2018 nyarától kezdve három kongresszust is tartott a formai akadályok elhárítása érdekében.

Ezt követően feladták a próbálkozást, mert - mint azt Obuhov az Interfaxnak állította - az elnöki hivatalból nem hivatalos csatornán jelzést kaptak, hogy ott nem támogatják őket. Megkíséreltek Gazeta Gudkova (Gudkov Újságja) címen újságot bejegyeztetni, de a távközlési és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor ezt visszautasította. A lapindítás ügyében még zajlik a pereskedés.

Az orosz legfelsőbb bíróság november 1-jén az orosz igazságügyi tárca keresete alapján felszámolta és
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 19:52
Török offenzíva - Német lap: Berlin 2500 katonát biztosítana egy szíriai nemzetközi küldetéshez
A magazin szombati számában megjelenő beszámolóból előzetesen ismertetett részletek szerint a Bundeswehr tervezői azzal a forgatókönyvvel számoltak, hogy a műveletet végrehajtó nemzetközi erők 40 kilométer széles szelvényekre osztják fel a török határtól kezdve 30 kilométeres mélységben kialakított övezetet, és minden szelvényt egy-egy résztvevő ország ellenőrzése alá helyeznek.

A Bundeswehr igen ütőképes csapategységet tudna küldeni a számára kijelölt területre, a három zászlóaljban felderítő és különleges kiképzésű harci alakulatok, utász és aknaszedő műszaki egységek is helyet kapnának, szállításukat egyebek mellett Boxer páncélozott harcjárművekkel, védelmüket a többi között nehéztüzérségi egységekkel és Eurofighter harci repülőgépekkel lehetne megoldani.

A csapatok két területen, a helikopteres szállítás és harci támogatás, valamint az orvosi ellátás területén szorulnának a szövetségesek segítségére. A katonai tervezők számításai szerint a küldetést két éven keresztül lehetne folytatni
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 22:10
Észak-Kaliforniában ismét megszűnt az áramszolgáltatás, ezrek menekülnek a tűzvész elől
Több mint 200 ezren maradtak áram nélkül az észak-kaliforniai San Francisco környékén, ahol a szárazság miatt ismét tűzvészek pusztítanak. A lángok ráadásul az erős széllökések miatt rendkívül gyorsan terjednek tovább.

A tűzvész San Franciscótól mintegy 120 kilométernyire északra pusztít, amerikai sajtójelentések szerint egyelőre megállíthatatlannak tűnik. Geyserville városka valamennyi lakójának elrendelték, hogy hagyja el otthonát, a 900 lelkes település várhatóan porig ég majd. Hasonlóan ingatlanjaik kiürítésére szólították fel a közeli Healdsburg városban élőket.

A Pacific Gas&Electric áramszolgáltató vállalat már korábban leállította az áramszolgáltatást 15 kaliforniai megyében. Az indok: a száraz hőségben könnyen szikrát vethet egy transzformátorállomás. A PG&E azonban nemcsak a déli tagállam északi vidékein, hanem Los Angelesben és környékén is felfüggesztette a szolgáltatást. Helyi idő szerint csütörtök este több mint 300 ezer fogyasztónál zárták el - elővigyázatosságból - az áramot.
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 07:04
1/29
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
St Andrews katedrális Skó
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:10
Andrew Matthes Barátozni
sanci81
2014. október 08. szerda, 20:31
Meghalni boldogan Andrew
hollyka
2014. március 22. szombat, 19:53
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
1-Andrew Gn ,dívattervezö
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -1.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -2.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -3.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -4.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -5.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
figyelmeztető táblák
lacipecsenye
2012. október 21. vasárnap, 20:00
Figyelmeztető tábla...
alessandro69
2010. január 29. péntek, 16:20
Címkék
déli tagállam, betegek kezelésére, számára kijelölt, Jerome Adams, Donald Trump, egyik ismert, műveletet végrehajtó, koronavírus terjedése, orosz tengeralattjárók, vírus által, megígért segítség, szövetségi segítség, elnök tájékoztatott, szövetségi kormány, Egyesült Államok, kommunikációs csatornákat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.