Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:41 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Téli EYOF - Két-két magyar arany- és bronzérem a zárónapon
harmadik Bontovics Balázs ezúttal is bronzérmes lett. A nők hasonló számában Dobrán Fanni nyolcadik, Somogyi Barbara pedig tizedik helyen zárt. A négy sportoló együtt a vegyesváltók döntőjében is az élen végzett.

Az utolsó magyar érmet a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású vegyes curlingcsapat szerezte, amely a reggeli elődöntőben 8-3-ra kikapott a svájci négyestől, a délutáni helyosztón azonban 10-3-ra felülmúlta a lengyel kvartettet.

Az alpesi sízőknél a Hozmann Szonja, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András alkotta magyar négyes kilencedik lett a csapatversenyben.

A magyar EYOF-csapat három-három arany- és bronzéremmel fejezte be szereplését a bosnyák fővárosban, ahol a záróünnepségen a legeredményesebb versenyző, a háromszoros győztes Talabos viszi majd a magyar zászlót.

Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviselte a hétfőtől péntekig rendezett
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 16:42
Phjongcshang 2018 - A Magyar Sí Szövetség kijelölte az olimpiai keretet
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ugyan a végleges utazói létszám még nincs meg (a nemzetközi szövetségek január 26-ig hoznak döntést a megmaradt kvótákról), de eldőlt, hogy az alpesi sízőknél a nők mezőnyében Hozmann Szonja és Maróty Mariann, a férfiak versenyében pedig Kékesi Márton utazhat a Koreai Köztársaságba. A nőknél a két magyar síző indulásának feltétele, hogy a nemzetközi szövetség (FIS) elfogadja az egyik kvóta B kvalifikációs versenyzőhöz kerülését.

Sífutásban Kónya Ádám, és Szőcs Emőke vagy Papp Ildikó lesz az induló: utóbbiak esetében Papp akkor mehet, ha Szőcs egy másik sportágban, sílövészetben kvótát kap a nemzetközi szövetségtől. A FIS a napokban dönt arról is, hogy a síugró Vörös Virágnak, valamint a szabadstílusú síző Elizabeth Swaney-nek biztosít-e olimpiai indulási lehetőséget. Utóbbi a félcső-mezőny várólistáján negyedik.

A téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik.
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 20:55
Phjongcshang 2018 - Letette az esküt a magyar csapat
Az eskü szövegét Engi Klára volt műkorcsolyázó mondta el az ünnepségen, amelyen részt vett Áder János köztársasági elnök is. Az államfő köszöntőjében arra emlékeztette a versenyzőket, hogy elődeik mennyivel nehezebb körülmények között készültek fel az olimpiára. Felidézte többek között az első magyar téli olimpiai érmes műkorcsolyázó páros, Rotter Emília és Szollás László történetét, akik számára elérhetetlennek tűnt a szereplés Lake Placidben, ám végül közadakozásból ki tudták fizetni a jegyüket, s bronzérmet nyertek az 1932-es olimpián.

A köztársasági elnök kiemelte, hogy hosszú idő után először utazhat komoly érmes reményekkel téli játékokra a magyar küldöttség, melynek tagjaitól - a legendás öttusázó Balczó András idézve - azt kérte, "érezzék, mindenkiért futnak, az itthoniakért is küzdenek".

"A magyar téli olimpiai érmek "átlagéletkora" több mint 67 év, és a legutolsó is immáron 38 esztendős. Bízunk benne, hogy az elmúlt időkben dicső eredményeket elérő rövidpályás gyorskorcsolyázóink
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 12:42
Kaszó Klára: felemás idényt zártak a magyar sízők
nemzetközi szövetség (FIS) ranglistáján, ami négy-öt olimpiai kvótát eredményezhet Pjongcsangra.

A többi szakágat érintve elmondta, hogy sífutásban egy-egy férfi és női induló részvétele szintén biztosra vehető a jövő évi olimpián, az egyetlen visszalépés sílövészetben tapasztalható, ahol Szőcs Emőke mellett valószínűleg nem lesz férfi induló a jövő évi olimpián. Beszámolója szerint síugrásban Vörös Virág térdsérüléséből felépülve szállhat harcba a kvótáért a következő idényben, továbbá a szabadstílusú sízőknél is van egy-egy versenyző, akinek reális esélye van az indulási jog megszerezésére.

"Akár 11-12 magyar síző is lehet Pjongcsangba" - jelentette ki Kaszó Klára, aki ugyanakkor hozzátette, a szövetség erőforrásai korlátozottak és ha választaniuk kell, akkor a "kvótamaximalizálás" helyett az éremesélyes Miklós Editet támogatják. Elárulta, a FIS pénzelosztási mechanizmusa megváltozott, ami hátrányosan érinti a magyar szövetséget, s többek között a pénzszűke miatt ezúttal az ifjúsági vb-n egyik
velemenyezd, 2017. április 25. kedd, 11:56
Ifjúsági téli olimpia - A MOB székházában köszöntötték a magyar sportolókat
A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen Fábián László, a MOB sportigazgatója gratulált a magyar versenyzőknek, akik a vegyes csapatokat is beszámítva összesen négy érmet nyertek a február 12. és 21. között lezajlott ifjúsági ötkarikás eseményen.

"Nagyszerűen szerepelt a csapat. Bár nem vagyunk egy igazi télisport nemzet, az elmúlt hat-nyolc évben egyre szebb sikereket értünk el a téli sportágakban. Az idei felnőtt világversenyek, valamint a mostani lillehammeri játékok eredményei azt ígérik, hogy bizakodva tekinthetünk a 2018-as pjongcsangi, valamint a 2022-es pekingi téli olimpia elé" - fogalmazott Fábián László.

Nagy Zsigmond csapatvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar delegáció nagyot lépett előre, mert a versenyzők Norvégiában összességében kétszer annyi érmet gyűjtöttek be, mint négy évvel ezelőtt, Innsbruckban.

"Megható érzés volt, ahogy a szemünk előtt nyíltak ki ezek a tehetségek, akik emellett végig példamutatóan képviselték a magyar nemzetet" - mondta a
velemenyezd, 2016. február 22. hétfő, 16:57
Ifjúsági téli olimpia - Negyedik a jégkorongozó Vértes Nátán
A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint Vértes negyedikként jutott be a nyolcas döntőbe, ahol mindenki tiszta lappal indult, és az ügyességi feladatok megegyeztek az eddigiekkel. A magyar hokis a gyors körben 1., lövéspontosságban 4., korcsolyázóképességben 3., lövéserősségben 3., passzolási pontosságban - kizárás miatt - 8., korongvezetésben pedig 5. lett, s végül román, szlovák és német ellenfele is megelőzte őt.

Az alpesi sízőknél műlesiklásban Archam Chiara kiesett, a szabadstílusú 10 kilométeres sífutásban Gyallai Máté János a 48. helyen zárt.
velemenyezd, 2016. február 18. csütörtök, 22:41
Szocsi 2014 - Pontszerző a női gyorskorcsolyaváltó 2
tőle megszokott módon nem rajtolt túl jól, de aztán mindenkit megelőzve az élre állt. Nem diktálhatta azonban sokáig a tempót, hárman is visszaelőzték. A megnyitó magyar zászlóvivője négy körrel a vége előtt megpróbált feljebb zárkózni, ez sikerült is neki az orosz riválist megelőzve, csakhogy utóbb kiderült, a bírók szerint akadályozta Proszvirnovát, ezért kizárták. Ha nem büntetik meg, akkor sem folytathatta volna szereplését, mert ahhoz a legjobb kettő közé kellett volna kerülnie.

A női alpesi sízőknél óriás-műlesiklásban Tina Maze személyében szlovén győztest avattak. Maze már a nyitófutamban a legjobb volt, ugyanakkor a második helyre befutó osztrák Anna Fenninger és a bronzérmes német Viktoria Rebensburg remekelt a második körben. A két magyar közül a lesiklásban hetedik Miklós Edit- aki 41. volt a nyitófutamban - végül a 34. lett, míg Berecz Anna úgy jött be 48.-nak, hogy az első körben még 53. volt. A csíkszeredai születésű Miklós a gyors számok specialistája, ez a szakág nem tartozik az
velemenyezd, 2014. február 18. kedd, 20:15
Miklós Edit 7. lett silesiklás - Szocsi téli olimpia
A Szocsiban zajló téli olimpia eddigi legnagyszerűbb magyar eredményeit az alpesi síző Miklós Edit szállította.
..........
Már a hétfői, kombinációban elért 16. helyével rekorder lett az alpesi sízőknél, ám a szerdai lesiklásban elért hetedik helyével az összes síszakágat tekintve rekorder lett Magyarországon.
.......
Interjú videó

........
- A 25 éves versenyző a Hargita megyei Csíkszeredában született 1988. március 31-én. Ott végezte tanulmányait - a Joannes Kájoni Szakközépiskolában érettségizett -, és ott kezdett el síelni is, nevelőedzője Bónis Ferenc volt. Már fiatalon kiderült tehetsége: 2004-ben
maroka, 2014. február 12. szerda, 21:03
Képek, videók
holdas téli.jpg
durcimarcika
2019. augusztus 16. péntek, 17:17
Téli képem . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:14
0 téli kép, madarak 6f9e3
lovaszmarika
2019. május 08. szerda, 17:13
0 havas téli kép,vonattal
lovaszmarika
2019. február 19. kedd, 12:28
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
téli kép
eva6
2019. február 07. csütörtök, 07:56
téli esküvő.jpg
menusgabor
2019. február 05. kedd, 19:12
Vodafone%20Kupa%20zaro nap
maroka
2011. július 22. péntek, 20:53
Kádár-Nemzet-Sportolój a.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:42
sportolók adománya.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:03
sportoló lánynak
stefania51
2014. május 31. szombat, 13:29
Sportolók.gif
pacsakute
2012. szeptember 01. szombat, 09:01
dobbanószív sportolók2.jp
maroka
2012. július 27. péntek, 17:31
dobbanószív sportolók.jpg
maroka
2012. július 27. péntek, 17:29
A jövő sportolójai.
wob
2012. február 27. hétfő, 16:33
Címkék
hétfőtől péntekig, egyetlen visszalépés, éremesélyes Miklós, élre állt, Archam Chiara, Bónis Ferenc, ügyességi feladatok, Kaszó Klára, Rotter Emília, Lake Placidben, délutáni helyosztón, 1932-es olimpián, 2022-es pekingi, egyik kvóta, Magyar Sí Szövetség, Magyar Olimpiai Bizottság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.