Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:12 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy bolgár orvos véleménye
teáskanál őrölt fahéjat, és 40 csepp 30 százalékos propolisz tinktúrát. Keverjünk mindent össze, majd ebből együnk meg kétóránként 2 evőkanállal. Még bele tehetünk áfonyát, vagy dióbelet is. Ha nagyon éhesek vagyunk, akkor mehet bele egy kevés banán, ami jót tesz a bőrnek.
- A sárgarépa saláta és a fokhagyma is hozzájárul a bőr feszességének, szépségének megőrzéséhez. Egy azerbajdzsáni kísérlet során egy pohár vízbe 80 betegséget okozó kórokozót tettek bele, majd hozzáadták a fokhagymát, ami teljesen elpusztította a mikrobákat. Ugyanezt tudja a propolisz is, amelynek tinktúrájából 20-30 cseppet kell 50 ml vízbe beletenni, és meginni.

- Fontos az is, hogy bármilyen élelmiszert vásároljunk, olvassuk el, hogy miket tartalmaznak. A legveszélyesebb tartósítószer a butil-hidroxi-toluol, amely leginkább a gyerekek édességeiben, rágógumikban fordul elő. Főként allergiás reakciókat, rákot okoz, ahogyan a cukor is, amely főként a húgyutakban válthat ki daganatos betegséget, így érdemes a
lovaszmarika, 2019. október 19. szombat, 10:03
Tűzoltás a gyomorban
stressz áll. Ezért ilyen esetben a lazítás, a kellő pihenés elengedhetetlen. Legalkalmasabb relaxációra az autogén tréning, a jóga és a meditáció. De ha nincs lehetőségünk ezek elsajátítására vagy rendszeres alkalmazására, már az is sokat segít, ha az étkezés előtt és utána kicsit kifújjuk magunkat.

Helyezkedjünk el kényelmesen egy székben vagy egy fotelben, csukjuk be szemeinket, és vegyünk jó mély lélegzetet. Belégzéskor mondjuk el magunkban a következő mondatot: "Nyugalom és béke árad belém, teljesen ellazulok, nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok." A kilégzés során pedig a következő gondolatot éljük át teljes valójában: "Minden feszültségtől megszabadulok."

Este feküdjünk le időben, reggel pedig mielőtt kiszállnánk az ágyból, gondoljuk át aznapi teendőinket. Majd ismételjük el magunkban néhányszor: "A nehézségeket könnyedén veszem, derűs és felszabadult leszek."

A gyomor- és bélbetegekre jellemző jegyek
Sokan közülük nagyon szigorú, merev és kevés szabadságot nyújtó
pacsakute, 2019. október 02. szerda, 23:17
O'Hare története
gondolkozás nélkül, belevágott a lehetetlenbe, hogy megmentse a flottát a biztos pusztulástól. Egyedül volt a levegőben, de azonnal a bombázók útjába irányította egymotoros Hellicat gépét. A jelenetet rögzítette a repülő szárnyába beépített kamera, ahogy Butch húsz yardnál kisebb távon berepült az ellenséges repülők elé. Elég közel volt ahhoz, hogy lássa a pilóták arcán tükröződő rémületet, amikor betöltötte az 50 kaliberes automata gépfegyverét és célba vette a bombázókat. Az ellenséges repülőszázad teljesen összezavarodott, miközben a magányos harci pilóta megtett minden tőle telhetőt, hogy útjába álljon az ellenségnek és megmentse flottáját. Lépésről lépésre Butch megúszta az ellenség golyózáporát és veszélyesen közeledett a japán gépekhez. Létszámbeli és fegyverzetbeli túlerővel szemben, Butch mégis folytatta a támadást, nem törődve saját testi biztonságával. Először egyik bombázó, majd egy másik gyulladt lángra és esett a tengerbe. Végül a bombázók megpróbáltak visszavonulni, mert a kilenc bombázójuk
kalmanpiroska, 2019. október 02. szerda, 16:50
Szabó Gyuri bácsi- füvesmester receptjeiből
héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni.
EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni.

ARANYÉR: Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:52
Majoros Gabriella versei
bástyái.

Aztán jött egy csata,
Mi szócsatának készült,
S elborult az első kocka,
Ami aztán lavinát szült.

Borultak a dominók,
Nem volt ellenszere,
Lökték egymást, borították,
Mint a vihar szele.

Szó indított kőlavina,
játéknak tűnt csupán,
S e játék most megváltozott,
s most csak nézem furán,
hogy omlik össze
a vár
a bástyák mögött.
Hiába keresem az okát a szavak között,
Nem találom azt az első kis szófoszlányt,
Mi teljesen megzavarta a verset író lányt.

A lavina majd egyszer megáll,
s megmaradnak belőle az értékes kövek,
A dominókból pedig majd összeáll,
Egy értelmes, magyarázó szöveg.

Nem egy nagy durranás... de csattan a vége
KEDVES, DRÁGA TÉLAPÓ

Ha rossz voltam, az a jó?
Hozzál nekem virgácsot,
menusgabor, 2019. szeptember 19. csütörtök, 21:00
Kövér: Közép-Európa nemzetei képesek megújítani Európa szellemi önvédelmét
Az egyetlen felvidéki magyar egyetem, a révkomáromi Selye János Egyetem (SJE) 15 éve kezdte meg működését. Az ünnepi tanévnyitón - amelyet az intézmény teljesen megtelt dísztermében tartottak - több anyaországi és felvidéki magyar, illetve szlovák politikust, diplomatát, egyházi személyiségeket, más felsőoktatási intézmények vezetőit és ismert közéleti személyiségeket is látni lehetett.

Kövér László bevezetőjében rámutatott: Közép Európában egy tanévnyitó nemcsak az oktatási munka folytatása, hanem egy megújuló esély is arra, hogy a térség nemzetei az iskoláik és egyetemeik által biztosabbá és jobbá tegyék a jövőjüket a szülőföldjükön.

A házelnök történelmi példákat felidézve megállapította: korábban Közép-Európában amikor valaki nyert, a szomszédja valamit veszített. Hozzátette: ma azonban "változóban a történelmi széljárás", és a mai fiatalok nemzedékének adatik meg először a felismerés, hogy szülőföldjük nem attól lesz biztonságosabb, hogy legyőzik szomszédjaikat, hanem attól, ha
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 18:02
Gergely Ágnes versei
az eső elvont
neszét az ablakon s hogy itt járt
arról másnap az üveg foltokban
tudósít. Hanem a létezés ilyen
alpári szintje nem kell.

Ne érzékeljelek de birtokolj.
Nem figyelem a villanásokat
a váratlanul meglelt dolgok
puhább felületét a bútorreccsenést.

A jelek járulékosak.
Töltsd ki a házat
legyen bár léptek és csont
helyén valami ismeretlen
s mindeddig gyakorlatlan formában
megnyilvánuló erő
töltsd ki a házat teljesen
a lépteim fölött is

csak a küszöbre vigyázz
nehogy felolvaszd sárgaréz
számomra teljes országhatár
neked csak parányi
jelzés egy darab a térből
amelyet végleg befogadtál.
Óarany késhegyvillanás
lehetne világítótorony is
forog bemélyed recseg trombitál
lábhoz tett harsona
feltámadás ígérete
magas frekvenciájú hangok
töltik be a házat

a ház a tiéd
kószálj benne ahogy tetszik
boltozódik a kő
épül
menusgabor, 2019. szeptember 10. kedd, 21:00
Családi napon veheti birtokba a hívő közösség a szegedi Szent Gellért Fórumot
A központban hat nagy méretű színpadon sok műfajú kulturális program várja az egyházmegye oktatási intézményeiben tanuló diákokat és a plébániák szervezésében érkező családokat. A Koltay Gábor által rendezett kulturális kavalkádon fellép a Kormorán, a 100 Folk Celsius együttes, az Ed Philips and the Memphis Patrol, Varga Miklós és Kalapács József, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter latin duó, a komáromi Magyarock Dalszínház társulata, valamint a szegedi Molnár Dixieland Band. A két gyermekszínpadon mások mellett az Alma és a Kolompos együttes, Csilla és a Banda, valamint a Bab Társulat szórakoztatja az egybegyűlteket.

Délután a stadionban egy öregfiúk mérkőzést rendeznek a Fradi és az egyházmegye csapatai között. A stadionban eset a látványos megnyitóünnepségen a száztagú makói Forgatós Táncegyüttes és barátaik mellett ismert színészek és énekesek láthatók, majd a programsorozat zárásaként Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök ünnepi szentmisét celebrál.

A mintegy tízhektáros területen
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 09:31
Fekete lobogó alatt (Fejezetek a kalózkodás történetéből)
kalózmesterségre. Ráadásul ehhez könnyű volt társakat találnia, hiszen sokan ábrándoztak könnyen szerzett pénzről. Az elégedetlenségtől fűtött emberek általában egy különösen kegyetlen kapitány alatt hajózva váltak kalózzá. A fellázadt emberek átvették a hajó irányítását, a kapitányt és a hozzá hű maradt embereket pedig legyilkolták, vagy pedig kitették a legközelebbi szigetre. Időnként megtörtént az is, hogy a kalózkodni vágyók a kikötőből loptak el egy ott horgonyzó hajót.

Olykor amúgy teljesen becsületes tengerészek is kalózzá váltak, amikor hajójukat kalózok foglalták el. A kalózok ugyanis általában az elfogott hajó legénységének felajánlották, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A döntés általában nem volt különösen nehéz. Sok tengerész elégedetlen volt a kereskedelmi hajós unalmas és nehéz életével, és izgalomra, valamint könnyen szerezhető pénzre vágytak.

Sok kalóz korzárként kezdte a pályafutását. Sokan a korzárkodást a "kalózkodás bölcsőjének" tartották, nem ok nélkül. A háborúk
eposz, 2019. augusztus 21. szerda, 17:37
Mirian
hajlongnak a közelgő vihar előtt, majd egyre sűrűsödnek a hegy fölötti mérges tűzvillámok.
Elered. Arcomon végiggördül az első pár esőcsepp, felkutatja csupasz nyakam hajlatait, majd befolyik ruhám alá. Érzem egyre több a nedvesség... tekintetem is homályos már, mégis kíváncsian tekintek a fölém vonult felhők felé. Nem sikerül, nem látok csak vízlándzsákat felém repülni, várok. Megvárom, míg mindenem csurom vizessé válik. Hajam csutakossá ázik, nehéz súlyával eggyé lesz ruhám anyagával, mely már teljesen rátapad testemre. Egy közelben földre ért villám rám világít, vízzé válok, áttetszőnek érzem mindenem.
Nem mozdulok. A jel mégsem érkezik. Lassan képtelenné válok arra, hogy megemeljem lábam, mely egyre mélyebbre süllyed a képlékennyé vált földben. Remélek.
Időm leüldögél mellém, lehajtott fejjel, nem figyel rám, mozdulatlanul vár.
Hideg borzongás éri el gerincem, végigszalad rajta,
menusgabor, 2019. július 14. vasárnap, 18:00
Poller Ildikó
Este, ha párnámra lehajtom fejemet,
Előtte tefeléd nyújtom a kezemet,
De akkor rájövök, hiába kutatok,
Emléked csupán az, amire akadok.

Álmatlan éjszakák, nyugtalan nappalok,
Segítsen valaki, feledni akarok.
Nem hagynak nyugodni a fájó érzések,
Mióta elmentél, én már alig élek.

Öröm és boldogság messzire tovaszállt,
Bánat és szenvedés az, ami rám talált.
Próbáltam keresni valaki másikat,
Sajnos, az emléked teljesen átitat.

Idővel talán majd lerázom bánatom,
Meddig tart hiányod, azt ma még nem tudom.
Ha egyszer el tudlak örökre feledni,
Tudok majd örülni, és újra szeretni.


JÉZUS A MI URUNK!

Szívünk mélyén meggyötörve,
a bánattól összetörve,
Krisztus Urunk kérve kérünk,
te légy a mi menedékünk!
Isten szava van
menusgabor, 2019. július 12. péntek, 20:15
Havas Éva versei
világ-
HAZUDJ NEKEM

Hazudj körém egy új világot,
hol nem vacognak angyalok,
mert szép a szép,
és nem fáj semmi,
hol én igazán én vagyok.

Mesélj fölém szikrás csodákat,
rám mosolygó ében eget,
ahol a hold a jó barátom,
s csillagfényt súg a képzelet.

Kérlek hazudj, én megbocsátom
ha nem is teljesen igaz,
de szép szavad
hoz könnyű álmot,
lágy hangod lesz nekem vigasz.


KARÁCSONYBA HULLÓ

vénült
levelek
őszbe
neszeket
lopnak
s zajokat
zizzen,
leszakad,
hullik,

- a világ
múlik -

jön a
menusgabor, 2019. július 03. szerda, 19:00
1/334
Képek, videók
0 Bubo dr véleménye.jpg
lovaszmarika
2017. május 13. szombat, 12:56
O.V.- a kutyus véleménye.
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:50
Kosztolányí véleménye.jpg
pacsakute
2015. szeptember 04. péntek, 15:43
Ha mások véleménye....jpg
pacsakute
2013. május 16. csütörtök, 21:30
Mások véleménye....jpg
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:43
A kutya véleménye.jpg
pacsakute
2012. december 22. szombat, 21:36
Ha megvan a véleményed ró
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:34
Gombóc Artúr véleménye.jp
dnemethk
2012. szeptember 26. szerda, 13:10
Vélemények az Alaptörvény
furaila
2012. július 27. péntek, 08:44
Véleményezés.JPG
soroya
2012. június 11. hétfő, 22:14
bolgár díszhagyma
aruncus
2014. március 10. hétfő, 20:07
bolgár máj+piritós
ibolya58
2012. augusztus 14. kedd, 11:47
bolgár muszaka
ibolya58
2012. május 26. szombat, 11:58
A Duna,román-bolgár hatás
farkas1945
2011. február 12. szombat, 15:15
Bolgár-cigányok.jpg
farkas1945
2011. január 28. péntek, 16:03
Címkék
sárgarépa saláta, kalózkodni vágyók, Szűcs Antal Gábor, nagy útifű, ünnepi tanévnyitón, székben vagy, bánattól összetörve, Majoros Gabriella, ellenség golyózáporát, közelgő vihar, jelek járulékosak, stadionban eset, pilóták arcán, komáromi Magyarock, bombázók útjába, képlékennyé vált,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.