Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 04:11 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kavart almás
Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
- főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Almás krémes
Hozzávalók
kb. 20 szeletre

A tésztához
50 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl (20%-os)
Az almás töltelékhez
1.7 kg alma
20 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
50 g zsemlemorzsa
A vaníliás krémhez
160 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
1 L víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés
90 perc

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 19:35
Almás, habos, reszelt sütemény – Nagyon hamar megsül,
Almás, habos, reszelt sütemény - Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc, és eszméletlen finom!



Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás. Nagyon finom, omló,.elolvad a szájadban, ha bele harapsz.

Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt,
25 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
5 db tojás,
1 csg sütőpor (12 g).
A töltelékhez

1 kg reszelt alma,
fahéj,
citrom reszelt héja és leve,
cukor, vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:17
Mákos-almás pite aszalt szilvával
Mákos-almás pite aszalt szilvával

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 tojássárga a kenéshez
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
10 dkg aszalt szilva apróra vágva
2 alma belereszelve
1 teáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara
3 dkg mazsola
kevés víz



Elkészítés: A töltelékhez a hozzávalókat - az alma és a fahéj kivételével - egy lábosban összekeverem, kevés vizet öntök hozzá, felforralom, addig főzöm, amíg a daraszemek megduzzadnak és a cukor elolvad. Ennek állnia kell pár órát, és akkor jól besűrűsödik. Miután besűrűsödött, hozzáreszelek 2 almát, és teszek bele fahéjat.

A
vorosrozsa66, 2018. október 23. kedd, 17:36
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Pudingos almás pite
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kocka (25 dkg) Ráma margarin
25 dkg cukor
2 dl tej
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
1 tasak vaníliás pudingpor
cukor/méz ízlés szerint
1,5 dl víz
1 tasak vaníliás cukor
őrőlt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint (vagy 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék)

Először elkészítem a tölteléket: az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Lábosba teszem, öntök rá kb 1,5 dl vizet, mézzel-cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem és megpárolom. A végén hozzáadom a kevés vízzel elkevert pudingport, és összefőzöm. Félreteszem hűlni. Amíg kihűl, elkészítem a tésztát.
A tojásokat a cukrokkal habosra kavarom, hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozom, ketté veszem. Egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, elosztom rajta a kihűlt almás tölteléket. Erre kerül a maradék
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:06
Almás habcsókos süti
Almás habcsókos süti

Az alábbi receptet igen sűrűn készítem a gyerekeknek, egyszerűen imádják, nem bírnak leállni az evésével. Ha te is szereted az almás süteményeket, akkor ezt is biztos imádni fogod.

Hozzávalók 15 szelethez:

4 tojás,
10 kanál cukor + 8 kanál a habcsókhoz,
10 kanál olaj,
12 kanál liszt,
12 kanál tej,
1 sütőpor,
1 kg alma a töltelékhez

Elkészítés:

A tojásfehérjét addig verjük, amíg hab nem lesz belőle, az olajat pedig cseppenként adjuk hozzá, akárcsak a majonéznél. A tejet kanalanként adjuk hozzá a liszttel váltakozva. A lisztet keverjük el a sütőporral.
Egy vajjal kikent tepsibe beleöntjük a masszát majd 15-20 percig sütjük. Csak félig kell megsütni.
Az almát lereszeljük majd, majd ízlés szerint megcukrozzuk és a hidegbe rakjuk.
Amikor a sütink félig kész van
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:42
Burek
Húsos burek:


Végy fél kiló darált húst, légyen az dagadó, marha, vegyesen disznó-marha hús, de akár birka is lehet.
Készítsd el olyannak, mintha rakott ételhez tennéd, de vigyázz rizs nem kell hozzá.
Gyújts be a sütőt. Keress egy óriás serpenyőt, vagy kerek tepsit, ha egyik sincs, 5-6 literes lábas is megfelel.
10 dkg csusza tésztát, bő olajos sós vízben ki főzünk fogkeményre, öblítés, szűrés után olajjal megcsurgatva félretesszük.
Fél kiló leveles tésztát kinyújtunk akkorára, hogy a sütőedényt ráhelyezve a szélekkel majd be tudjuk takarni.
A tésztával kibéleljük a zsírozott, lisztezett formánkat, és kibéleljük a tésztával.
A kemény tojáshabot elkeverjük a töltelékkel, a főtt tésztával, megtöltjük, a széleket ráhajtjuk, olajjal megkenjük és pirosra sütjük.


Túros

40 dkg tehéntúró, 10 dkg brindza (juhtúró) keverékét megsózunk. Ehhez adjuk a felvert tojások fehérjét mielőtt a csuszatésztával elkevernénk. Minden más ugyan
suzymama, 2018. április 22. vasárnap, 17:12
Nagyon omlós (almás)pite
Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
A tökéletes almás pite
Hozzávalók:

A tésztához

50 dkg finom liszt
1 ek/cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
25 dkg margarin (oké, aki nem a családunk tagja, használhat vajat)
1 tojás
és annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta, és ne morzsálódjon.

A töltelékhez:

1,5 kg savanykás alma
20 dkg kristálycukor
1/2 evőkanál őrölt fahéj
fél marék búzadara

A kenéshez
1 tojássárgája

1. A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só) kimérem egy tálba, jól összekeverem
2. Összemorzsolom a margarinnal
3. Beleteszem a tojást, és annyi tejfölt, amennyitől összeáll. Ez a konyha hőmérsékletétől és a liszt minőségétől is függ, a semennyi és a két púpozott evőkanál között szokott változni.
4. Ha összeállt a tészta, kész is van. Letakarom, és beteszem a tállal együtt a hűtőbe.
5. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, majd lereszelem. Nem szoktam felvágni,
bkisseva, 2018. április 17. kedd, 14:03
Tallóztam
melyiket süssem, mert egyformán finom mind a kettő - most már két kedvencünk lett. 😊

Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
(a receptben 35 dkg cukor van írva, de szerintem 20 dkg is bőven elég - főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez, mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá

Elkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 18:05
1/57
Képek, videók
Browse kavart süti
irmus
2017. március 31. péntek, 09:12
kavart
tnemarika
2016. február 23. kedd, 10:37
KOMÁROMI SZÉL KAVARTA N
feviroza
2015. február 06. péntek, 11:54
kavart-turos.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:36
én is kavartam a kaját
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:16
Kavart diós
ilse
2006. december 17. vasárnap, 18:50
4 Adjunk hozzá cukrot az
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
cica adja a cukrot a kávé
jpiros
2012. október 14. vasárnap, 11:14
Cukrot csenõ gyerek
gyuzi
2011. december 15. csütörtök, 04:32
-Cukrot csenö gyermek.jpg
farkas1945
2011. február 25. péntek, 22:19
Hozom a cukrot
zsoka1953
2011. február 01. kedd, 06:52
Cukrot csenő gyermek.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 11:11
hoztam a kávédba a cukrot
evamama0108
2010. március 12. péntek, 18:14
cukrot.jpg
morzsimama
2010. január 16. szombat, 14:10
Cukrot eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:58
Címkék
végén hozzáadom, 23*38 cm-es, tepsit kibéleljük, tészta hozzávalóit, almát dolgoztam, tejet kanalanként, kevés vízzel, sütemény tetejére, pici cukrot, tökéletes almás, csuszatésztával elkevernénk, vaníliás cukor, sütőedényt ráhelyezve, almákat megmossuk, lisztet keverjük, margarinnal habosra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.