Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 07:04 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kavart almás
margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
- főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük
a
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Kiskunfélegyházi savanyúkáposztán sült libacomb
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb alma, 70 dkg héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti résekbe helyezzük.
Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, és a fél almákat három cikkre vágva, héjastól szintén belenyomkodjuk a húsok közé.
Gondosan lefóliázzuk, és előmelegített sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:06
Tallóztam
receptben 35 dkg cukor van írva, de szerintem 20 dkg is bőven elég - főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez, mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá

Elkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
3. A tészta egyik felét
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 18:05
Rántott alma csirkemellel és camembert-mártással
Nézzünk körül otthon: ha van almánk, csirkemellünk és egy kis sajtunk, akkor nyert ügyünk van. A recept egyszerû, az alapanyagok harmonizálnak.

Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
2 db sajt (camembert),
10 dkg dió,
3 dl tejszín, só,
10 dkg sajt (parmezán),
1 teáskanál keményítő,
olaj

Az almákat megmossuk, magházukat kiszúróval kiszúrjuk.

Bebundázzuk lisztbe, tojásba és diós parmezánba. Közepes olajban kisütjük.

A camembert sajtot lereszeljük, vagy apró kockára vágjuk, és gyorsforralóban egy kevés tejszín hozzáadásával felolvasztjuk.

Sózzuk, és a maradék tejszínt is beleöntjük. Összeforraljuk.

A csirkéből szeleteket vágunk, sózzuk, és megsütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 12. péntek, 19:59
Fahéjas karácsonyi vendégváró desszert és italok
láng kialvása után beleöntjük a poharakba és elkeverjük. Tejszínnel fogyasztható.

FAHÉJAS TEAPUNCS

Fél liter vizet felforralunk, majd a tűzről levéve 2 zacskó teát lógatunk bele. Ha már elég erős a tea, akkor adunk hozzá mézet, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, 1 üveg vörösbort, fél deci rumot, 1 rúd fahéjat és ismét felmelegítjük, de nem forraljuk.

FAHÉJAS SÜLT ALMA

Hozzávalók: 8-10 kisebb alma, mazsola, őrölt fahéj, cukor, baracklekvár
Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy jénai tálba vagy tepsibe rendezgetjük őket. A magház helyét megszórjuk fahéjjal, megtöltjük mazsolával majd a tetejére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk. Most eperlekvárt használtam, de barackkal is isteni finom. A tetejét megszórjuk cukorral és betesszük a 200 fokos előmelegített sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük. Még melegen ismét megszórjuk egy kis fahéjas
lizawolf, 2017. december 18. hétfő, 18:23
Saláta almában sült csirkemájjal
egyperces



Saláta almában sült csirkemájjal


HOZZÁVALÓK:
4 db alma
10 dkg póréhagyma
30 dkg csirkemáj
0,5 dl olaj

durvabors
ízlés szerint erőspaprika
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
1 kávéskanál majoránna
1 fej tetszőleges saláta
0,5 dl olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS:
Nem hízol el, ha ezt vacsorázod!

A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk
Olajon megfuttatjuk a tisztított, szeletekre vágott hagymát, majd rátesszük a májat, és pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, majd levesszük.
Az almákat megmossuk, és kivájjuk. Az almába töltjük a csirkemájat, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

A salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra
gabfe, 2017. október 10. kedd, 18:16
Zöld dió lekvár
cukor
½ kg cukor, ízlés szerint
(Használhatunk ugyanennyi mennyiségű nyírfa vagy datolyacukrot is.)
egész fahéj
egész szegfűszeg

Elkészítés

Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni, ha a dió csonthéja még a zöld héj alatt puha. Úgy ellenőrizhetjük, hogy egy tűvel átszúrjuk. Ha könnyen átmegy rajta a tű, akkor jó a dió az eltevéshez.

A következő művelethez jó, ha gumikesztyűt húzunk, mert a dió befoghatja a kezünket. A leszedett gyümölcsöt alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, majd több helyen villával megszurkáljuk és egy befőttes üvegbe tesszük. Öntsünk rá bőségesen vizet. 10 napig hagyjuk állni, ez idő alatt naponta legalább egyszer, de lehet akár többször is, cseréljük rajta a vizet. Az áztatástól a dió elveszti a keserű ízét és meg is barnul.

Tíz nap elteltével a diót kivesszük a vízből, összevágjuk és egy lábosba feltesszük főni. Ízesítsük fahéjjal és szegfűszeggel. A fűszereket célszerű egy vászonzacskóba tenni és azzal együtt a
nanoka72, 2017. június 21. szerda, 06:58
Almarózsa torta
előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60-65 perc

Töltelék: A tésztát kettévágjuk és a tésztadarabokat enyhén lisztezett munkafelületen 35 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk. A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a Finesse-t, majd a lapokat egyenletesen megkenjük. Mindkét lapot hosszában 5 db egyenként kb. 30 x 7 cm-es csíkra vágjuk. Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztacsíkokra az almakarikákat egymáson elcsúsztatva ráfektetjük és kicsit a tésztába nyomjuk. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról (1. kép). Az első csíkot a rövidebb oldaláról indítva feltekerjük (az almakarikák eltörhetnek a feltekerés során), majd függőlegesen a tortaforma közepébe állítjuk. A többi csíkot e köré a feltekert csík köré fektetjük (2. kép). A süteményt sütőpapírral lefedjük, hogy a felülete ne barnuljon meg.
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:16
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
sárgabarack,
fél fej vöröshagyma, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma,
2 centis gyömbérdarab, megtisztítva,
fél chilipaprika,
5 cl barackpálinka,
1 kávéskanál oregano,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd félretesszük pár percre, hogy a barackdarabok felpuhuljanak. Közben haladunk tovább az előkészületekkel: a csirkemellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, a chilipaprikát kimagozzuk és vékony karikákra vágjuk.
Ha mindennel megvagyunk, egy közepes méretű serpenyőben megpirítjuk a megsózott-megborsozott csirkecsíkokat, és ha már mindegyik falat szép aranybarna, szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyira, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
Ezután a tűzről lehúzva felöntjük a pálinkával,
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Révfülöp
kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.
A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Citrom és narancs íz(ű lekvár) almából
hozzávalók / 4 adag

2 kg alma (fajtánként)
1 db citrom (minden 2 kg almához)
1 közepes db narancs (minden 2 kg almához)
20 dkg cukor (fajtánként)
38 ml mandulaaroma ( a marcipánoshoz)
0.5 l víz (ha nagyon leveses az alma, akkor nem kell)

elkészítés

Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, rászórunk 20 dkg cukrot és ráöntünk - a citromos és a marcipános esetében - 0,5 l, a narancsos esetében 0,2 l vizet.
A befőttes üvegeket forró mosószeres vízzel átmossuk, majd tiszta, száraz konyharuhára téve lecsepegtetjük őket.
Ha citromból készítjük az ízünket, akkor a citromot 6 részre vágjuk, a héjával együtt leheletvékonyan felszeleteljük, majd a kicsurgott levével együtt az almához adjuk.
A narancs esetében a narancsot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér részét nem vágjuk le róla, viszont hámozás után lehúzzuk azt és kidobjuk. A narancssárga színű héját kis kockákra vágjuk, 3 dl vízben, forrás
bkisseva, 2017. március 07. kedd, 07:22
Almás receptek
Almatorta sütés nélkül

Hozzávalók:

1 kg alma
2 cs. vaníliás pudingpor
10-15 dkg cukor
1 csapott teásk. őrölt fahéj
pár csepp citromlé
babapiskóta
2 dl tejszín, vagy Hulala
csokireszelék

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukrot, és 2 dl vizet hozzáadva megpároljuk. Közben a pudingokat kikeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpárolt almához adjuk, azaz besűrítjük vele. Végén fahéjjal, és pár csepp citromlével ízesítjük. Egy tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, megkenjük az almapép felével, újra egy sor babapiskóta, majd az almapép másik felét rásimítjuk. Hagyjuk kihűlni, utána hűtőbe tesszük egy éjszakára. Tálalás előtt felvert tejszínhabbal, és csokireszelékkel megszórva kínáljuk.



Almatorta

Hozzávalók a tésztához:

0,5 kg liszt, 5 dkg kristálycukor,

1 dkg só, 2 db tojás,

2 dkg élesztő, 2,5 dl tej,

2 evőkanál olaj, 20 dkg vaj;

A
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
1/25
Képek, videók
Browse kavart süti
irmus
2017. március 31. péntek, 09:12
kavart
tnemarika
2016. február 23. kedd, 10:37
KOMÁROMI SZÉL KAVARTA N
feviroza
2015. február 06. péntek, 11:54
kavart-turos.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:36
én is kavartam a kaját
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:16
Kavart diós
ilse
2006. december 17. vasárnap, 18:50
4 Adjunk hozzá cukrot az
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
cica adja a cukrot a kávé
jpiros
2012. október 14. vasárnap, 11:14
Cukrot csenõ gyerek
gyuzi
2011. december 15. csütörtök, 04:32
-Cukrot csenö gyermek.jpg
farkas1945
2011. február 25. péntek, 22:19
Hozom a cukrot
zsoka1953
2011. február 01. kedd, 06:52
Cukrot csenő gyermek.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 11:11
hoztam a kávédba a cukrot
evamama0108
2010. március 12. péntek, 18:14
cukrot.jpg
morzsimama
2010. január 16. szombat, 14:10
Cukrot eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.