Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 23:05 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miképpen lehetne megállapítani, hogy a lakásban fellelhető hőmérők közül melyik közelíti meg legjobban a valót?
Tailor.... Még mindig nem akar beférni a buksiba....Vannak pontosabb hétköznapi eszközök....Pld a lázmérő....Pld egy digitális multiméter, ami hitelesített.... Ha te veszel 100 db kisiparos által házilag gyártott hőmérőt, aminek még az alkohol tartama sem egyértelmű, akkor hiába átlagolod.

A Sode által felvetett módszert én már leírtam előbb, amiben a forráspontot jelöltem meg kritikusnak.... Az a hőmérő, ami nem éli túl a nulla fokot, vagy a vizes közeget, alkalmatlan a feladatra, tehát nem hőmérő, hanem dísz a nagymama falán!

Tailor, nem tragédia ha téved az ember, velem is előfordult már....Pld elhittem Für Lajosnak, hogy magyar ember önként még sohasem szavazott a baloldalra.... Nos Horn Gyula kent egy pofont az arcomra...És megértettem, hogy a dogmák nem visznek előre....

Ugyan így a szakmai gőg is megbosszulta magát....Ott is mondtam, hogy ilyen nincs, és még is volt.....:D

Tehát ha nincs viszonyítási pontod, nincs mérés! Nem tudom mi a szakmád, én kb 1982 óta
hatibacsi, 2018. január 04. csütörtök, 10:04
Börtönbüntetést kapott a rendőrökre fejszével támadó kunszentmártoni férfi
külföldről való hazatérését. Idővel az innivaló elfogyott, ezért az ünnepelt ittasan gépkocsival utánpótlásért indult. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei éppen a közeli sörözőnél intézkedtek, így látták őt nagy sebességgel elhajtani. Utána indultak, a vádlott háza előtt utolérték, majd igazoltatni szerették volna. A férfi nem tett eleget a többszöri felszólításnak, sőt, támadólag az egyik járőr felé indult, aki gázsprayvel lefújta, és az utcán megbilincselte.

A vádlott mindezt végignézte, és az alkoholtól "felbátorodva" előhozott egy hosszú fejszét. Azzal a rendőrök felé indult, miközben azt kiabálta: "levágom a fejeteket, megöllek benneteket". A járőrök többször felszólították, hogy álljon meg és tegye le a fejszét, de a vádlott ennek nem tett eleget, ezért a rendőrök fegyvereiket csőre töltötték, és kibiztosították. A vádlott erre visszament a háza udvarára, de egy sarokcsiszolóval élezni kezdte a fejszét, miközben azt kiáltotta, hogy "aki ide bejön, annak le lesz vágva a feje". Végül a
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 13:22
Mi okozhat alvászavart?
Mi okozhat alvászavart?
Az alvászavarok leggyakoribb formájának, az álmatlanságnak számos oka lehet, ezek közül leggyakoribbak közvetlen környezetünkben keresendők. Az alvászavarok 75%-ának hátterében környezeti és lelki tényezők állnak:
- lelki megterhelések: fokozott magánéleti, vagy munkahelyi stressz, megoldatlan problémák, az élethelyzet változásai, a jövőtől való szorongás
- életvitel: késő esti étkezés, túlzott alkoholfogyasztás, serkentő hatású italok (kávé, fekete tea, stb.), a lefekvés előtti tevékenység típusa
- megváltozott napi ritmus: például munkahely váltás, munkanélkülivé válás, vagy idős korban nyugdíjazás, vagy akár a családi munkamegosztás terheinek változása miatt
- a megszokott kerékvágásból kizökkent alvásritmus: mely adódhat több műszakos munkabeosztásból, vagy akár távoli, kontinenseken átívelő utazásból
- alváskörnyezet: kedvezőtlen zaj-, és fényviszonyok, túl meleg, vagy túl hideg, vagy levegőtlen hálószoba, kényelmetlen fekhely
Álmatlanságot
irmus, 2016. november 21. hétfő, 15:26
Tizenkét év börtön emberölés miatt
jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott eltérő minősítés megállapítása és enyhítés miatt, a védő a tényállás részben téves megállapítása, eltérő minősítés, illetve enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A Debreceni Törvényszék ítéletében felidézte: a sértett, aki 2004 szeptemberében kezdte meg tanulmányait a Debreceni Egyetem Jogtudományi Karán, október 4-én két barátjával ment el erre a szórakozóhelyre, ahol sok alkoholt fogyasztott, többekkel szóváltásba keveredett. Ezen az estén a vádlott is ugyanott szórakozott barátaival, ő is alkoholt fogyasztott.

Hajnalban a sértett, valamint a vádlott és társasága nagyjából egy időben, hajnali 3 óra körül indult el a szórakozóhelyről. T. Tamás kissé lemaradva ment barátai mögött, útközben csatlakozott hozzá a sértett is. Szóba elegyedtek, és nem sokkal később, nem tudni miért, vitába keveredtek egymással. A szóváltásnál több azonban ekkor nem történt köztük.

A
velemenyezd, 2015. december 16. szerda, 18:42
Gyógyító konyha
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin környezeti tényezőket ellensúlyozni tu
djuk olyan diétával, amelyben magas a yang
kategóriába tartozó táplálékok aránya. Erősíthetjük
az élelmiszer yang jellegét, ha növeljük a
főzési időt.
cukor, méz, alkohol, kávé, tea

leg-yinebb
trópusi gyümölcs, paradicsom, padlizsán
tej, tejtermékek

kecsketej, kecskesajt, napraforgóolaj
gomba, spárga, krumpli, mérsékelt égövi gyümölcsök

yin
diófélék, leveles zöldségek
gumós zöldségek, retek, hagyma

kiegyensúlyozott
hüvelyesek, bab, lencse
barnarizs, köles, búza, rozs, zab
hajdina

yang
hal, baromfi
sós sajt
kannalidia, 2015. május 03. vasárnap, 00:27
Álmatlan éjszakák, álmos nappalok.
idegesebbek vagyunk, rosszabbul teljesítünk - figyelmeztet dr. Vida Zsuzsanna. Néhány hét után érdemes átgondolni, hogy mikor kezdődtek a panaszok, egy héten hány éjszakát töltünk álmatlanul. Általános állapotunk mellett - stressz, napirend, határidők a munkában, családi gondok - figyeljünk az étkezésre, testmozgásra, rendszeresen szedett gyógyszerekre is. Gyakran bizonyos készítmények mellékhatásaként jelentkeznek alvásproblémák, de egy-egy nehezebb vacsora, a rendszertelen étkezés, túlzott alkoholfogyasztás, vagy a mozgáshiány is közrejátszhat az alvási nehézségek megjelenésében. A kivizsgálásban sokat segít, ha megfigyeléseinket papírra vetjük. Az alvás-naplóba célszerű a lefekvés és az ébredés időpontját és az éjszakai felriadások számát illetve a reggeli és napközbeni hangulatunkat, állapotunkat is címszavakban lejegyezni.

A rosszul alvók több balesetet okoznak

Az egészséges életmód kapcsán sokszor hangsúlyozzuk az étrend és a mozgás jelentőségét, de az alvás is épp
horvathnemagdi, 2013. december 12. csütörtök, 09:46
A csodálatos zsurló
letapadásból eredő kilökődési természetes folyamat.

A Zsurló, a vese vérellátását, erősödését segítve, kihat a mellékvese működésére is. A depressziósok és váltakozó dührohammal, vagy téveszmékkel kezelt betegeket kivizsgálva, megállapították, hogy 80% fölött, egyben vese kiválasztási zavarral, vesezsugorral, vesemedence gyulladással is küzdenek. A mellékvesehormon adására idegi problémájuk teljesen megszűnt. Ennek felismerése segítette az ideggyógyintézeti kezeltek, és a továbbiakban, az alkoholisták és kábítószer élvezők hasonló tüneteinek a megszűntét is. Napi 2-3 csésze vese-, idegerősítő- és gyulladásgátló teakeverékkel, elkerülhető a zárt intézetben való tartós elhelyezés.

Belső, altesti és bélpolipok (méh, kismedence, vese-, gyomor-, bél-, végbélpolip) szintén felszámolhatók rendszeres teafogyasztással.
A belek és belső szervek között, vagy gerinc mellett létrejött nyálkatömlő-gyulladás, ciszta esetén nagyon ajánlott a Zsurló tea fogyasztása, mivel ezek eltávolítása nagy
yaskane, 2013. június 05. szerda, 10:23
❤A gyógyító böjt❤
szervezetet lépésről lépésre speciális élelemmel újra a szilárd ételhez szoktatjuk.

Mind a három fázis szigorúan hozzátartozik a gyógyböjthöz, nem csak a böjti napok! Elhagyásuk komoly komplikációkat is előidézhet.

A böjt tartama

Az általunk javasolt böjt 12 napos: 1 nap ráhangolódás, 7 nap tiszta böjt, 4 nap felépítő szakasz. A gyógyböjt hosszát mindenki egyéni helyzetének megfelelően rövidítheti, illetve nyújthatja.

Élvezeti cikkek és gyógyszerek

Az alkohol, a nikotin és a koffein böjt során igen ártalmasak. Teljesen el kell őket hagynia. Ha ez lehetetlennek tűnik, próbálja meg legalább drasztikusan csökkenteni, de alkoholt semmiképpen sem fogyaszthat!

Az orvosságok is megterhelik böjt alatt a szervezetet. A fejfájásra, álmatlanságra vagy nyugtatóként saját magunknak rendelt szereket hagyjuk el. Nincs rájuk szükség. Nyugtatók és altatók helyett relaxációs gyakorlatokat, hashajtók helyett beöntéseket alkalmazzon.

Amennyiben
bubszi, 2013. március 09. szombat, 16:30
A köszvényes izületi fájdalmak
Általános panaszok is felléphetnek, például láz (mely elérheti a 39°C-t), hidegrázás, általános rossz közérzet. A leggyakoribb előfordulási helye a nagylábujj (öregujj) alapízülete, de ugyancsak gyakran érinti a boka, a térd, a csukló és a könyök ízületét is. Ritkán lesz köszvényes a gerinc, a csípő és a váll. Ennek oka, hogy a húgysav sója, az urát alacsonyabb hőmérsékleten, így a perifériásabb helyzetű ízületekben könnyebben kristályosodik. A rohamot kiválthatja fáradtság, stressz, nagy mennyiségű alkohol fogyasztása, fehérjedús étrend, valamint sérülés, műtét. Az első roham jelentkezésekor általában csak egy ízület érintett, a fájdalom néhány nap alatt fokozatosan megszűnik, a tünetek elmúlnak, és a beteg a következő rohamig tünetmentes. A kezdeti roham után általában hónapokig, évekig tartó panaszmentes időszak következik.

Kezeletlen betegben a betegség előrehaladtával a rohamok gyakoribbá vállnak, több ízületet érintenek, és tovább tartanak. Súlyosan elhanyagolt esetben az érintett ízületek
maca23, 2011. július 26. kedd, 22:31
Egészséglexikon-Májkárosodás
ALKOHOLOS MÁJKÁROSODÁS

Rövid leírás
(másnéven: zsírmáj, májcirrhosis)

Az alkoholos májkárosodás nem egységes kórkép. Mindazon májbetegségeket értjük alatta, amely az alkohol túlzott mértékű fogyasztására vezethető vissza. A betegség súlyossága az alkoholfogyasztás mértékétől és az iszákos életmód években mérhető tartamától függ, jóllehet a jelentős mennyiségű alkoholt elfogyasztóknak csak kisebb hányadában alakul ki jelentős károsodás.

Előfordulás

Bár Magyarországon a nyilvántartott alkoholisták a teljes népesség 10%-át teszik ki, az alkoholfüggőség és iszákosság valódi gyakorisága ennek többszöröse, jogosan feltételezhető, hogy az alkoholos májkárosodás valódi gyakorisága milliós nagyságrendű. Mivel az alkoholfogyasztás az esetek többségében "magánügy", vagy legalábbis a "családon belül marad", a májkárosodás enyhe, tünetszegény formáit általában nem ismerik fel, és inkább boncoláskor, mint "melléklelet" derül ki, a májkárosodás gyakorisága ezért
1vargaildyko, 2009. június 16. kedd, 16:52
Képek, videók
Egy megállapítás tőlem
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:00
Bölcs megállapítás.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:25
Horn Gyula az 1989-es MSZ
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:52
O.V. -Horn Gyula.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 20:13
4 Horn Gyula.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:49
O.V.-Horn Gyula.jpg
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:53
Horn Gyula--2013.07.08..j
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:38
Horn Gyula 2013.07.08..jp
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:38
Horn Gyula 1932-2013..jpg
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:38
20130708-horn-gyula-te met
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:37
20130619-horn-gyula.jp g
agica2004
2013. június 24. hétfő, 15:16
Horn Gyula.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:38
Horn gyula
megyerimihaly
2012. szeptember 07. péntek, 22:09
4.Horn-Gyula1[4].jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 21:07
Címkék
leggyakoribb előfordulási, három fázis, vese vérellátását, következő rohamig, alvási nehézségek, utcán megbilincselte, fájdalom néhány, vádlott erre, egészséges életmód, vádlott háza, perifériásabb helyzetű, ízület érintett, egyik járőr, vádlott mindezt, jelentős mennyiségű, digitális multiméter,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.