Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 06:40 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem mindegy, hol fáj a fejed
mutatják, hol jelentkezik leggyakrabban a fejfájás. Ha a számok alapján megnézed azt a szervet, testrészt, amivel összefügg, kiderül, milyen orvoshoz jelentkezz be sürgősen, és milyen óvintézkedéseket hozz a gyógyulásod érdekében.


1. Fogszuvasodás, ínygyulladás

Fáj az állkapcsod? Valószínű fogszuvasodás vagy ínygyulladás van a háttérben. Sürgősen menj el egy alapos fogorvosi kivizsgálásra.

2. Szervezet elsavasodása

A szem környéki tájon visszatérő fájdalom az étkezésed gyökeres átgondolására és megváltoztatására sürget. Keress fel egy jó dietetikus szakembert, és kérj tőle tanácsot, hogyan állítsd vissza szervezeted egészséges sav-bázis egyensúlyát.

3. Gyomorpanaszok

A szemhéjak körüli gyakori fájdalom a gyomor betegségeit jelzi. Vizsgáld ki magad, és sürgősen változtass az étkezési szokásaidon.

4.
koszegimarika, 2019. március 14. csütörtök, 07:49
Tallóztam
Andrea

Az éjszakai fogcsikorgatás

Az éjszakai fogcsikorgatás jelensége mindenekelőtt ideges típusú embereknél fordul elő. Különféléket fejezhet ki: önfejűséget, agressziót, autóagressziót is, a belső kitartás jelszavát ("össze kell szorítanom a fogaimat"), vagy hasonlókat. Ha valaki éber állapotban, tehát akaratlagosan csikorgatja a fogát, csak egy töredékét használja fel annak az erőnek, amivel éjszaka működik.

A szokásos rágás során a harapás ereje mintegy 5 kilopondot tesz ki (fogorvosi mértékegység), ez tudatos-akaratlagos erős harapás alatt 7 kilopondig mehet fel. Ezzel szemben a fogcsikorgató az éjjeli alvás REM-fázisa -- (Az alvásnak jellegzetes fázisa a gyors szemmozgással járó (Rapid Eye Movement=REM-) periódus) -- latt öntudatlanul 25 kp erőt is kifejthet! Éppen a fogcsikorgatás az, ami számunkra jól jellemzi azokat a hihetetlen erőket, amelyek az alvás bizonyos fázisaiban kialakulnak.

A fogcsikorgató alvónak a partnere tudja ezeket a legjobban, míg az
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Olajos öblögetés: tényleg csodaszer?
természetgyógyászok. Az olajos öblögetés hatására fehérebbek lesznek a fogak, egészségesebb az íny (megelőzhető az íny begyulladása is), kellemes a lehelet, csökkennek az allergiás tünetek és az orrdugulás. Hosszabb távon az öblögetés hatására jobban tudunk majd aludni, csökken a szívbetegségek kockázata, kitisztul a bőrünk és a memóriánk is javul.

A módszer kritikusai szerint az olajos öblögetésnek jóval több pozitív hatást tulajdonítanak, mint amennyivel valójában bír. Nem helyettesítheti a fogorvosi ellenőrzéseket és kezeléseket, sem a rendszeres fogmosást. Időigényes, és bizonyos esetekben veszélyes is lehet, például a kókuszolaj allergiás reakciót válthat ki.

Ha szeretnénk kipróbálni az olajos öblögetést, tegyük azt reggel, éhgyomorra. Kezdjünk kis mennyiségű szezám- vagy kókuszolajjal (az előbbinek számos kedvező egészségügyi hatása van, az utóbbi viszont kellemesebb ízű), és a hagyományosan javasolt húsz perc helyett csak öt percig öblögessünk, ezt az időt fokozatosan emelhetjük
suzymama, 2018. január 29. hétfő, 13:00
Gyökössy Endre: A magányosság porciója
magányosabb lesz. Az igazán nagy emberek nagyon magányosak; ők olyan gondolatokat, érzéseket, vagy olyan fájdalmakat, kínokat, szenvedéseket hordoznak magukban, amit senkivel nem tudnak megosztani.

Magányos óráinkban, éveinkben, kínjainkban van olyan porció, amelyet nincs jogunk a másik vállára, hátára, a másik zsebébe, szívére áttenni. Az a tied, mert nekem és a másiknak is megvan a magáé. Még a feleségemre sem tehetem át, mert neki is megvan a magáé. Például nem ülhet be velem együtt a fogorvosi székbe, legfeljebb az előszobában gondolhat rám szeretettel, hogy már zúg a gép, mennyire fájhat szegénynek, ez az ő porciója. A halálom óráján foghatja a kezem, ha éppen beengedik a kórházba, mellém, ülhet, de az én halálom az én porcióm, és nem az övé.

Sok házasságot láttam már tönkremenni a helytelen ,,porciózáson", mert nem számoltak a legalapvetőbb szabállyal: segíts a kereszthordozásban, de a magad porcióját magad vidd, különben tönkremegy a házasságod! Összeroppan az egyik,
anna4459, 2015. október 29. csütörtök, 09:48
❤Mindent az egészséges mosolyról❤
Akinek szép a fogsora, magabiztosan mosolyog a világra. Ez nem csupán szerencse kérdése, a napi szájápolás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés elengedhetetlen a sikerhez. Az ajak, a szájüreg, a nyelv testünk legérzékenyebb területe, egyben kapu a külvilágra: az étellel, itallal, légzéssel sokféle kórokozó is a szervezetünkbe juthat. Ezért különösen fontos az alapos szájápolás.
Fogrontók


A fogat rögzítô szöveteket fogágynak nevezzük. Ez felel a fogak védelméért, táplálásáért és megfelelô mûködéséért. A fogágy részei a fogíny, a gyökérhártyarostok, a fogmedercsont és a cement. Ezek veszik körül a fogat, és erôsen tartják, hogy az állcsontban maradjon. A fogágybetegségek fô okozója a lepedék, más néven plakk. Ez a színtelen, ragadós, zömében baktériumokból álló massza filmrétegként halmozó- dik fel a fogak, a protézisek felületén és az ínyszöveteken. Ha fogmosással és fogselyemmel nem távolítjuk el naponta, akkor
bubszi, 2013. április 04. csütörtök, 18:18
Miért kell lecserélni az amalgámtöméseket?
hatása jelentősen eltérhet az érintett szövetek és szervek, valamint más genetikai tényezőktől függően. Dr. Russel Blaylock szerint a higany a szervezet különböző részeit károsíthatja, bár az ideg-, immun- és kardiovaszkuláris rendszer szenvedi a legtöbb károsodást. Továbbá állítása szerint egyre több bizonyítékot találnak a higanymérgezés szerepére az Alzheimer-kór és egyéb neurodegeneratív betegségek kialakulásában.

A British Dental Journal folyóiratban 2001-ben megjelent cikk szerint a fogorvosi rendelők 15-20 százalékában a biztonsági limit 10-szerese volt a higanygőz koncentráció.

Hogyan lehet védekezni a higanymérgezés ellen?

Amennyiben rendelkezik amalgámtöméssel, cseréltesse ki azokat! A fogorvosának a következő protokollt kell követnie:

1. Egy gumi gát használatával megakadályozza az amalgám törmelék lenyelését vagy belélegzését.

2. Letakarja a beteg arcát, megakadályozva az amalgám részecskék és a higanygőz bőrre és szembe
horvathnemagdi, 2013. április 02. kedd, 10:04
szeretettel
kan felszakította a hasfalát? Meggyógyított betegnek úgysem írhatok olyan számlát, amelytől egy gyászoló gyülekezet megilletődne... s mit adhat cserébe az, akinek a húsából kihúzott faszilánkot nyomom a markába? Rendszerint még a "köszönöm" szócskát sem én kapom. Egy világűrbe küldött hál' istennek-kel jelzi a meggyógyult, hogy érez némi különbséget az előbbi és a szálka nélküli lét között. A szemből eltávolított idegen testért rendszerint Szent Lucia képe kap három, esetleg fél tucat gyertyát. (A fogorvosi honorárium Szent Apollónia fényét szokta emelni.)

Leginkább azt remélhetem, hogy hallok egy történetet. Ahol a városok zöreje nem harsogja túl az emberek hangját, ott még mesélnek egymásnak. S egy-egy történet bejár egy országot... elmondják ibérül és olaszul, lefordítják svábra, egy-két alak új nevet kap, az argentin pampákon játszódó mese színhelyet cserél, s itt történt meg a domb mögött... mint ahogy egy szélvész elsodor egy kék lepkét tíznapi járóföldre.

Vannak szomorú
sayuri, 2012. május 10. csütörtök, 13:05
szeretettel
Áron a neve. Erdélyi születésű, de már régóta Pesten praktizál, igen frekventált helyen, az Országház közelében bérel egy pazar rendelőt, rengeteg páciense van, sok pénzt keres. Barátságos ember, örültem, hogy összeismerkedtünk, körülöttünk ugyanis román asszonyok ricsajoztak, jólesett hát ebben a hangzavarban okosan elbeszélgetni egy barátságos emberrel, aki mellesleg Budapesten nagyon mélyről, a nincstelenségből emelkedett fel menő fogorvossá, számtalanszor kellett bizonyítania mindenféle kopott fogorvosi székek felett, meg aztán a magyar állampolgárság megszerzése...

- Halljuk a lényeget! - mondtam szinte gorombán, mivel attól tartottam, hogy újból hosszúra sikeredik az újabb unalmas történet.

- Jól van - mondta kissé sértődötten Zavarkó András. - Bölöni Áron értette a román beszédet, elmondta nekem, hogy a velünk utazó asszonyok Bukarestből jönnek, többszöri átszállással a Máramarosi-havasok közé igyekeznek, ahol egy rendkívüli képességű ortodox
sayuri, 2012. május 04. péntek, 21:03
Fogszuvasodás
tejfogak, mind a maradó fogak koronáján, kedvezőtlen körülmények között már röviddel a fog áttörése után megindulhat.

Kialakulásának fázisai:

* A fogzománcot sav támadja meg.
* Kezdeti formája a fogzománcon lévő fehér folt, amely a fogzománc ásványi anyagainak kioldására utal.
* Továbbhaladása esetén a fogzománc porózussá válik, a zománcban kialakul a szuvas üreg, a ,,lyuk". A zománcréteg beszakad.
* Az üreg nagyobbodik, mélyül, benyomul a dentinbe.
* Fogorvosi beavatkozás nélkül a szuvas üregben lévő baktériumok elérik és megtámadják a fog belső üregében elhelyezkedő ereket és idegeket tartalmazó élő fogbelet. A fog érzékennyé válik a hidegre és az elfogyasztott élelmiszerekben lévő édes anyagokra.
* Miután elérte a szuvasodás a fog belső üregét fertőzést okozhat, mely tályog (gennyes góc) kialakulásához vezethet a fogban, a csontban vagy a fog körüli szövetben. A tályog kialakulása nem minden esetben jár nagy fájdalommal! A teljes folyamat a sav
mezixy, 2012. január 24. kedd, 14:53
Szültem angolul, majd németül
fizetésük...

Hollandiában nincs állami társadalombiztosítási rendszer, az ember köt egy biztosítást és akkor az fedezi a költségeket ill. fedezi magának az ember,ha azon túllép már, nincs benne a keretben a kezelés. Mi előre úgy kötöttünk, hogy nekem nem a legalapabb biztosítást, mert reméltük, hogy érkezik az új családtag. 2008 nyarán költöztünk ki, a férjem kapott ott állást, ahogy idén is emiatt váltottunk országot.

A hollandiai biztosításom . 105 euró volt havonta, ez mindent fedezett, fogorvosi ellátást mi nem kértünk bele, az otthon olcsóbb még ma is.

Kórházba csak veszélyeztetett esetben

Utána első lépésként szülésznőt (verloskundige) kellett keresni, legegyszerűbb neten lakhelyhez legközelebb esőt. Kórházba hagyományos értelemben csak akkor jár a kismama, ha veszélyeztetett besorolásba esik vagy ikerterhesség áll fent. Egyéb "normális" esetben elég a szülésznő is, ő megcsinál minden ultrahangot, ad beutalót vérvételre, Down-szűrésre (ez 130 euró, ha 35
horvathnemagdi, 2011. november 28. hétfő, 15:10
Szuper kozmetikum házilag
csésze zabpelyhet 2 evőkanál mézzel, egy teáskanál bármilyen olajjal (olíva, mandula, napraforgó, esetleg búzacsíra), és tíz csepp E-vitamin olajjal. Adj hozzá annyi langyos vizet, hogy kenhető pempőt kapj, majd vidd fel az előzőleg letisztított, esetleg le is radírozott arcbőrre. Hagyd hatni 10 percig, majd mosd le.


Fogfehérítésre szódabikarbóna

Nem kell méregdrága fehérítő kezelésekre járnod a fogorvoshoz, ha havonta egyszer-kétszer szódabikarbónával mosol fogat. A fogorvosi fehérítő beavatkozások ráadásul hosszú távon károsítják a fogzománcot, így az eredmény egyre rövidebb ideig marad meg. A szódabikarbónával nem kell mást tenned, mint fogmosás után rászórni a fogkefére, picit benedvesíteni (vigyázz, hogy ne mossa le a víz), majd ismét fogat mosni. Óvatosan sikáld a fogágyadat, nehogy felsértsd az ínyed. Használhatsz fogselymet is, ezzel a fogaid között is el tudod távolítani a lerakódott lepedéket, ami a fogkőképződést segíti elő.
jupiter21, 2011. április 28. csütörtök, 04:55
Egészséges fog - gyönyörű
Egészséges fog - gyönyörű mosoly

A fogaink egészsége nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. A hiányos vagy az ápolatlan fogsor azon túlmenően, hogy nem szép látvány, akár fogínysorvadáshoz, egyéb fogászati vagy komolyabb általános megbetegedésekhez is vezethet.

Úgy tartják, két ember között a legrövidebb út egy mosoly, de nem mindegy, hogy milyen az a mosoly. A filmeken látható hófehéren csillogó fogsor ma már különböző módszerekkel sokak számára elérhető, de a legfontosabb mégis a fog- és fogágybetegségek megelőzése, így a rendszeres és alapos fogtisztítás. Az alábbiakban Dr. Wenczl Mónika, a Budai Egészségközpont fogorvosa ismerteti velünk a legfontosabb tudnivalókat a fogápolásról.

Fogunk legfőbb ellenségei

Fogunk legfőbb ellenségei a savas, cukros italok és élelmiszerek. A szájüregben lebomló cukor kitűnő táptalaja a baktériumoknak, melyek elősegítik a fogszuvasodás és fogágybetegségek kialakulását. A fogakra lerakódó lepedékből rendszeres és
horvathnemagdi, 2011. március 14. hétfő, 17:09
1/3
Képek, videók
Nem mindegy...
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:48
Nem mindegy!
sanci81
2017. május 14. vasárnap, 13:10
Nem mindegy
sanci81
2016. október 27. csütörtök, 20:09
Nem mindegy.jpg
scorpionsrose
2015. március 11. szerda, 12:22
O.V. nem mindegy.jpg
agica2004
2014. augusztus 30. szombat, 17:42
Nem mindegy.....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:34
Nem mindegy
tnemarika
2012. szeptember 02. vasárnap, 15:21
Nem mindegy hová lépsz.gi
pacsakute
2012. július 12. csütörtök, 14:58
Nem mindegy...
rodes53
2012. június 02. szombat, 10:10
hol a fejed?
magdaseppa
2006. szeptember 14. csütörtök, 13:31
Az ágak mutatják meg, hog
jakabgasparne
2010. július 23. péntek, 03:50
Fb a nevem alapján.jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:35
Arcom alapján .jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:25
Szag alapján
sanci81
2018. február 16. péntek, 16:47
Profilképem alapján.jpg
pacsakute
2018. február 11. vasárnap, 22:23
Címkék
húsából kihúzott, alapos fogorvosi, fogat rögzítô, városok zöreje, lerakódott lepedéket, zománcban kialakul, fogorvosi fehérítő, Gyökössy Endre, következő protokollt, alapos szájápolás, töredékét használja, maradó fogak, szélvész elsodor, üreg nagyobbodik, olajos öblögetést, olajos öblögetésnek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.