Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:17 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Immunrendszerünk támogatása
a testünkben az energiát, a keringést támogassuk. Általa fokozódik a keringés, ami serkenti az anyagcserét, ezáltal a méregtelenítő folyamatokat is. Ráadásul az örömhormonok felszabadulását is stimulálja. Ez a folyamat azért erősíti az immunrendszert, mert a szervezet egyensúlyi állapotba kerül.

A táplálkozás jobban hat az egész immunrendszerünkre, mint hinnénk. Amit eszünk, alapjaiban határozza meg az egészségi állapotunkat. Ezért csak azt edd meg, ami valóban táplál. Törekedj a hazai alapanyagokra, a frissen készült ételekre, a mértékletességre és a kiegyensúlyozottságra.A gondolataink meghatározzák a testünk működését, hogy a védekezés és támadás, vagy a béke és növekedés üzemmódban vagyunk.

Az immunrendszerünk a béke és növekedés állapotában képes a kiegyensúlyozott működésre, ezért pozitív gondolatokkal kell erősítenünk. Egy nagyon egyszerű technika például, ha naponta kétszer egy általad kedvelt illatot kiválasztva, mélyen belélegzed, közben kimondod: béke és nyugalom van bennem.
pacsakute, 2020. május 08. péntek, 10:24
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
napokban a világ minden olasz nagykövetsége megrendezi a gasztronómiai programot, amely a biodiverzitás és a fenntartható mezőgazdaság témáit zászlajára tűző, 2015-ös Milánói Világkiállítás üzenetét viszi tovább.

Hozzáfűzte, a rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az úgynevezett mediterrán diéta előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság elleni küzdelméhez.

Ehhez természetesen fontosak a minőségi alapanyagok - jegyezte meg a nagykövet, hozzátéve: az idei világhéten a rizottó, a pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet, az extra szűz olívaolaj és az olasz bor lesz a "főszereplő".

Massimo Rustico kiemelte, hogy a legfrissebb Michelin-kalauz 374 olasz éttermet díjazott csillaggal, közülük 11-et hárommal, ami mutatja az olasz gasztronómia magas minőségét.

A világhét idei magyarországi díszvendége Cristina Bowerman Michelin-csillagos séf, aki 2013-ban az év női séfje volt Olaszországban, ő a
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 12:11
Igazgató: prémium minőségű húst is előállít már a mohácsi vágóhíd
A több mint 650 saját és további 50 bérelt munkavállalót foglalkoztató, 26 ezer négyzetméteres, éves viszonylatban 100 ezer tonna sertés feldolgozását végző, felerészben belföldi piacra, felerészben exportra termelő létesítmény Magyarország egyik legkorszerűbb és legnagyobb vágóüzeme Pókos Gergely szerint.

Hozzátette: a Bonafarm Csoport és a Pick Szeged Zrt. stratégiai beszállítójaként a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírások maximális betartása mellett évente egymillió sertést dolgoznak fel, ami heti szinten 20 ezer normál, és ezer nagysúlyú állatot jelent.

A 2018 elejétől teljes kapacitással működő üzemben a sertésfeldolgozás folyamatába betekintést nyújtó, termékminőségi- és biztonsági követelményeket ismertető keddi sajtóbejáráson az igazgató beszámolt arról, hogy GMO-mentes takarmány-felhasználás, felelős antibiotikum-használat és a magasabb állatjóléti körülmények biztosítása révén évi ötezer tonnányi prémium minőségű sertéshúst is előállítanak a Pick márkaneve alatt,
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 15:38
kókuszlisztes kis palacsinta
Hozzávalók:

1 dl kókuszliszt (lehet kókuszreszelékkel keverve)
1 dl kókusztej
1 ek kókuszolaj
vaníliakivonat
1 tk nyírfacukor vagy 5 ml Update1 Lovely Sweet
3 tojás
1 cs sütőpor
csipet só
Így készítsd:

1. Keverd össze a palacsintához való alapanyagokat - habverővel vagy botmixerrel segíthetsz. Ha úgy érzed, túl sűrű a massza, inkább egy kis vízzel hígítsd föl.
2. Serpenyőben forrósíts kevés kókuszolajat, majd ezen süsd ki a babatenyérnyi méretű palacsintákat.

3. Frissen, forrón azonnal kínáld.

4. fahéjjal, kókuszreszelékkel, cukormentes lekvárral, friss gyümölcsökkel isteni finom!
faciendum, 2019. január 04. péntek, 21:03
A CÉKLA A MAGYAR ALOE VERA! Fogyssz belőle minél többet!!
céljából!

Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept

Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.

Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta

Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:13
Nyári üdítő lime-koriander-káposztasaláta recept
recept


Nyáron napközben van, hogy a hőmérő higanyszála olyan magasra kúszik, hogy egyáltalán nem vagyunk éhesek szinte egész nap. Ilyenkor csak egy kis saláta tud jólesni, de az is csak akkor, ha könnyen és gyorsan el tudjuk készíteni. Salátakészítéskor leginkább azok a személyek vannak előnyben, akiknek csak ki kell sétálniuk a kiskertjükbe, hogy az alapanyagokat onnan szerezzék be. Persze lime nem minden magyar kertben fordul elő, de azért ismerek olyan háziasszonyt, aki még ezt is termel a kertjében. A frissítő, üde káposztasaláta nemcsak napközben válhat a kedvencünkké, hanem esténként is, amikor grillpartit szervezünk a családunknak vagy éppen a barátainknak.

Ez a saláta nem csak nagyon egészséges, hanem nagyon hasznos is ebben a nagy melegben. Legfőképpen a benne lévő koriander miatt, ami számtalan egészségügyi előnnyel bír. A koriander
vorosrozsa66, 2018. augusztus 25. szombat, 00:42
Nyílt napot tartanak vasárnap a ceredi nemzetközi művésztelepen
Fürjesi Csaba elmondta: Dániel László, Cered és Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere nyitja meg délután a programot. A résztvevőket közös lakomára, Artcolony Piknikre várják a művésztelep kertjében felállított asztalnál, előbb azonban három főzőcsapat munkálkodik a kínálaton: a művészek és a helyiek ceredi alapanyagokból dolgoznak, Salgótarján polgármestere és munkatársai gulyást főznek, a helyi panzió pedig hagyományos ceredi ételeket készít.

Utcanévtáblát is avatnak a Nógrád megyei faluban. Tavaly a művészek a falu lakosságával közösen rehabilitáltak egy csaknem százéves vályogházat, ez lett az élő palóc falut bemutató Kor-Társ-Táj-Ház. A nyílt napon a ház - jelenleg névtelen - utcája kap nevet, hogy mit, azt Fürjesi Csaba egyelőre nem árulta el.

A nyílt napon a Ceredi asszonykórus és Hrúz Dénes hegedűművész is fellép.

Az idei, 23. ceredi művésztelep témája a nyári konyha, és mivel a művészek szerdától már dolgoznak, a látogatók faluszerte megnézhetik az elkészült vagy készülőben
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:30
Fagylalt vagy jégkrém?
is. Történetek keringenek arról, hogy az ókori kínai birodalomban fejlesztették ki az első fagylaltokat, amelyeknek receptjeit később, a korai középkorban Marco Polo juttatta el Európába. Magyar földre olasz közvetítéssel került először a fagylalt, Mátyás király felesége, Aragóniai Beatrix, gazdag udvartartásának udvari sütő- és cukrászmestereinek közreműködésével. Magyarországon az 1900-as évek elején már minden szakácskönyvben szerepelt fagylaltrecept.

A kézműves fagylalt hagyományos alapanyagokból készül, természetes ízesítő-, színezőanyagok és gyümölcsök, csokoládék felhasználásával, ilyenkor a késztermék mikrobiológiai tisztaságát maga a főzési eljárás szavatolja. Létezik már sült fagylalt is. A különlegesnél különlegesebb ízek és díszítő technológiák fejlődése határtalan, ebben kiválóak a magyar cukrászok, akik az utóbbi években korszerű gépekkel, berendezésekkel a legkülönfélébb alapanyagokból gyártják ezt a csemegét.

A hosszú gasztronómiai evolúció során az ízesített jégkása és
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Moss hajat szappannal!
szappannal!

Bioboltok, natúrkozmetikai márkák kínálatában vagy épp kézművesvásárokon te is találkozhattál már a hajmosó szappanokkal vagy samponszappanokkal. Eddig talán nem mertél ilyesmit tenni a kosaradba, mivel minimum furcsának tűnt a gondolat, hogy beszappanozd a tincseid. Pedig a hajat nemcsak hogy szabad, de kimondottan egészséges is szappanozni.
Moss hajat szappannal!


Mire jó?

A samponszappanokból viszonylag sokfélét lehet már kapni, a különféle alapanyagok pedig más és más hajproblémákra nyújthatnak megoldást. Felsoroljuk a leggyakoribb összetevőket és azt, hogy melyik mire jó, hogy ki tudd választani a számodra legmegfelelőbb összetételű terméket.

Agyag: Alaposan eltávolítja a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket. Különösen gazdag ásványi anyagokban. A haj természetes védőrétegét megóvja.

Holt-tengeri iszap: Erősíti a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást, a korpásodást és a zsírosodást.

Olívaolaj:
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 19:44
5 csábító olasz recept nem csak ínyenceknek
| 2 gerezd fokhagyma | | 2 szál sárgarépa | | 1 szál fehérrépa | | 50 dkg paradicsomszósz | | 40 dkg fehér bab (konzerv) 10 dkg spenót | |só, frissen őrölt bors | |10 dkg parmezán a tálaláshoz | | + a parmezán sajt széle | | száraz vagy pirított kenyér a tálaláshoz

1. Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel és a paradicsomszósszal, felforraljuk, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ízesítőnek belefőzzük a parmezán sajt levágott szélét.

2. Hozzáadjuk a babot és a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a belefőtt sajt szélét kivesszük, meghintjük reszelt parmezánnal, és száraz kenyeret nyomkodunk a forró levesbe sűrítésként.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC

KALÓRIA 616 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:25
Karácsonyi receptek
gömbölyű kuglófformában megsütjük. (Soká, hónapokig eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Retró virslisaláta
Hozzávalók:
4 alma (Goldennel szeretjük a legjobban)
4 pár virsli*
1-2 fej salotta, vagy 1 lilahagyma
10-15 dkg füstölt sajt
4-5 ek (házi) majonéz
1 dl sűrű tejföl
1 kk magos mustár
1 mk méz
kevés friss citromlé
frissen őrölt bors

A hagymát meghámozom és nagyon apróra vágom. Az almát lereszelem a reszelő nagy lyukú oldalán, a virslit karikára, a füstölt sajtot apró kockákra vágom. A majonézt összekeverem a sűrű tejföllel, a magos mustárral, tekerek bele borsot és ízesítem kevés mézzel és citromlével. Akkor jó, ha se nem édes, se nem savanyú. Beleszórom a nagyon apróra vágott hagymát (így egyenletesebben keveredik a többi hozzávalóval) és az egészet ráöntöm a korábban felvagdalt alapanyagokra. Alapos keverés és legalább egy óra pihenés a hűtőben, de a több, még jobb: ha este készítem, másnapra érnek igazán össze az ízek. Sózni nem szoktam, valahogy nem hiányzik belőle.
Lehet beletenni kockákra vágott főttojást
bkisseva, 2017. november 28. kedd, 17:29
1/36
Képek, videók
Immunrendszer védői.jpg
pacsakute
2020. január 25. szombat, 19:22
Immunrendszer erősítésére
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 21:57
Immunrendszer-kórokozó k.j
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 19:56
Immunrendszer erősítő tur
pacsakute
2014. január 26. vasárnap, 07:59
Immunrendszer erősítők.jp
pacsakute
2013. december 22. vasárnap, 11:59
immunrendszer-felturbo zas
irmus
2013. szeptember 16. hétfő, 08:12
immunrendszer erősítő.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:50
Immunrendszer 2.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
Immunrendszer.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:06
Keringés.gif
pacsakute
2015. december 17. csütörtök, 21:27
Keringés.png
pacsakute
2014. április 23. szerda, 17:22
6. Keringés....jpg
anci-ani
2011. október 02. vasárnap, 14:13
Címkék
magasabb állatjóléti, több mint, füstölt sajtot, palacsintához való, helyi panzió, Bonafarm Csoport, látogatók faluszerte, főzési eljárás, belefőtt sajt, 1900-as évek, idei világhéten, extra szűz, csaknem százéves, korábban felvagdalt, egészet ráöntöm, nagyon apróra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.