Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 17:31 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Inzulin rezisztencia
Az emberiség egy jelentős részének szervezete rezisztens az inzulinnal szemben, tehát testében az inzulin nem képes lebontani a cukrot.
Az inzulinnak az a feladata, hogy a glükózt a sejtekhez szállítsa, ezzel energiát biztosítva számukra. Ha valaki rezisztens az inzulinnal szemben, akkor szervezete egyre több és több inzulint juttat a véráramba (tehát egyszerre van jelen az inzulin rezisztencia és a hiperinzulinizmus!), hogy megpróbálja kompenzálni az alacsony hatásfokot.

Ilyenkor a szervezet úgy működik, mint az az autó, amelyikben egyszerre nyomják teljes erővel a gázpedált és a féket is. Nincs az a kocsi, ami ezt sokáig kibírná és ugyan így van ezzel az ember is.

Ezzel persze a szervezet nem csak a problémát nem tudja megoldani, hanem újabb problémákat generál. Olyan állapotok kialakulási esélyét növeli meg, mint a szívbetegség, bizonyos rák típusok (vastagbél rák, emlő rák), magas vérnyomás, abdominális elhízás, cukorbetegség, policisztás ovárium szindróma (POS), stb.
pacsakute, 2019. március 14. csütörtök, 13:16
Harckocsi történelem
szárnystabilizált, páncéltörő nyíllövedék kilövésére tervezték, azonban a löveg konstrukciós hibái miatt nem volt megfelelően pontos és megbízható, így leváltották vagy huzagolták őket. A NATO eközben elkezdte a sima furatú harckocságyúk tervezését, aminek hatása az volt, hogy a szovjet simacsövű-löveg program is tovább folytatódott. Eredménye lett az 53,5-es űrmérethosszú 2A26 GRAU-kódú 125 mm-es ágyú, mellyel a T-64-es harckocsikat szerelték fel. Kisebb módosításával jött létre a 2A46 sorozat, ami nagyobb hatásfokot és megbízhatóságot biztosított a T-72-es harckocsik számára. Ezt az ágyúsorozatot alkalmazzák a T-80/-90 harckocsikban is.

T-64

T-72

A hidegháború idején számos nemzetközi program indult egységes harckocsitípusok
schuro, 2018. február 26. hétfő, 18:06
Willoughby Smith a napelem feltalálója.
A mai napelemek ősét 1860-ban, Willoughby Smith (1828. április 6. - 1891. július 17.) villamosmérnök találta fel, miközben egy tengerben fektetett kábel hibabehatárolására vonatkozó kísérleteket végzett. Rájött, hogy az anyag, melyet kísérletei során felhasznált, másképpen viselkedett fény hatására, mint sötétben.

Ez az anyag a szelén volt. További kísérletek alkalmával William Grylls Adams professzor felfedezte, hogy fény hatására a szelénben elektromos áram folyik, melyet elektromosságnak nevezett el. Az első folyamatosan termelő napelemet 1885-ben New Yorkban készítették el, de ez még igen kezdetleges volt. A XX. század elején folytatott komolyabb kutatások ellenére a napelem fejlődése mégsem indult el. Ebben jelentős szerepet játszott a rendkívül magas alapanyagok ára, valamint a napcellák alacsony élettartama. A napelemek ténylegesen az 1950-es években indultak útjukra. 1953
schuro, 2017. február 26. vasárnap, 21:15
Januártól ez közel 400 ezer forintodba fog kerülni!
hatályba.

Az Európai Bizottság még 2013-ban hozott rendeletet arról, hogy 2015. szeptember 26-tól csak az abban foglalt szezonális határfoknak és hangteljesítménynek megfelelő gáz fűtőkészülékeket lehet forgalomba hozni és/vagy üzembe helyezni. Miután a bizottsági rendeletet automatikusan alkalmazni kell minden tagállamnak - mint a tervezet indoklása megállapítja - a kereskedőknek volt idejük felkészülni az új követelményekre.

A bizottsági rendelet ugyanis 86 százalékos szezonális hatásfokot ír elő, amelyet csak a kondenzációs gázkazán képes teljesíteni. Ez a fűtőkészülék a füst hőjét is hasznosítja, viszont jóval drágább az alacsonyabb hatásfokú, hagyományos készüléknél.

Ez év tavaszán tudatosult a forgalmazókban, hogy közeleg a szeptember 26-i határidő. Májusban egy asztalhoz ültek a kormány, a gázszolgáltatók és a kazángyártók képviselői. Ezt követően a Magyar Energiahatékonysági Intézet azt közölte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium - a szakmai
tinka1951, 2015. szeptember 10. csütörtök, 12:03
Jövő év első napjától már csak kondenzációs gázkazánt lehet felszerelni lakásfűtésre
Az Európai Bizottság még 2013-ban hozott rendeletet arról, hogy 2015. szeptember 26-tól csak az abban foglalt szezonális határfoknak és hangteljesítménynek megfelelő gáz fűtőkészülékeket lehet forgalomba hozni és/vagy üzembe helyezni. Miután a bizottsági rendeletet automatikusan alkalmazni kell minden tagállamnak - mint a tervezet indoklása megállapítja - a kereskedőknek volt idejük felkészülni az új követelményekre.

A bizottsági rendelet ugyanis 86 százalékos szezonális hatásfokot ír elő, amelyet csak a kondenzációs gázkazán képes teljesíteni. Ez a fűtőkészülék a füst hőjét is hasznosítja, viszont jóval drágább az alacsonyabb hatásfokú, hagyományos készüléknél.

Ez év tavaszán tudatosult a forgalmazókban, hogy közeleg a szeptember 26-i határidő. Májusban egy asztalhoz ültek a kormány, a gázszolgáltatók és a kazángyártók képviselői. Ezt követően a Magyar Energiahatékonysági Intézet azt közölte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium - a szakmai szervezetekkel egyeztetve - kétéves türelmi időszak
velemenyezd, 2015. augusztus 24. hétfő, 16:10
Szerintetek a cirkós gázfűtés vagy a konvektoros a gazdaságosabb?
Aztán még valami:

A konvektor az egyik legelterjedtebb fűtési mód. Azoknál az épületeknél használható gazdaságosan ahol nincs szükség az összes helyiség egyidejű melegen tartására, de ha fűtésigény lép fel rövid idő alatt kell azt kielégíteni. Lakásépítés vagy felújítás során a konvektoros fűtés kialakítása oldható meg a legolcsóbban, hiszen nem szükséges az összes helységbe beszerezni a berendezéseket, jobban tudjuk időzíteni kiadásainkat, míg egy központi fűtés esetében a teljes kialakítás a működőképesség feltétele. A gázkonvektorok előírt hatásfoka a szabványok által meghatározottan 82-90 %, amely tartomány gyakorlatilag azonos a gázkazánokra előírt értékekkel.
Tehát a honvektorok alacsonyabb hatásfokáról elterjesztett hírek alaptalanok.
A konvektoros főtés nem fagyveszélyes, hosszabb távollét alatt egyszerűen csak kikapcsolható, nem igényel felügyeletet.
Konvektorokat működés két csoportba oszthatjuk:
- Nyílt égésterű (kéményes)
- Zárt égésterű
ludwigtoth, 2014. április 14. hétfő, 20:55
Antro Moveo-Villanyrobogó-
másrészt összkerékhajtású. Utóbbira számtalan megoldás született már, mindkét kerékagyba beépített villanymotort azonban senki nem alkalmazott még a 2x2 hajtásképlet megvalósítására.Mégse higgyük, hogy valami Pinzgauer-szerű törpe terepjáró-csodáról volna szó. A Moveo szerény, városi közlekedésre kismotor, különleges megoldásai pedig egyetlen célt szolgálnak: a minél alacsonyabb tömeget, illetve a lehető legjobb hatásfokot. A szénszál-erősítésű kompozitból öntött karosszériának köszönhetően a menetkész tömeg nem haladja meg a negyed mázsát, azaz egy egészséges férfiember (de akár egy edzett kétgyermekes anyuka is) könnyedén felkaphatja. Ez önmagában még nem lenne különösebben praktikus, csakhogy a Moveót össze is lehet hajtogatni, mégpedig nagyjából egy gurulós bőrönd méretére. Sajátos szimbiózisban élhetünk tehát együtt a pedállal is mozgásra ösztökélhető kétkerekűvel: hol ő szállít bennünket (mondjuk a
agabor4, 2011. április 02. szombat, 22:27
Aura
Korábban képes lettél volna ezt a képet nézni órákán át anélkül, hogy bármit is láttál volna. A gyakorlat kulcsa az, hogy EGYETLEN pontra koncentrálsz elég hosszú ideig. Ez a gyakorlat azt a módot szemlélteti, ahogyan nézni kell az emberi Aurák látásához, tudatosítva magunkban látószervünk és érzékelésünk bizonyos képességeit.2. Koncentrációs gyakorlat

Ennek a gyakorlatnak a célja az, hogy élénkítse a kommunikációt mindkét agyfélteke között, ezáltal a "feldolgozási hatásfokot" növeli, ami szükséges az Aura látásához. Helyezd a 2. ábrán látható képet kb. 1 méterrel magad elé. Nyújtsd előre a kezed, így ujjaid egyike a körök között és alatt van.

Fókuszálj az ujjad végére és ne törődj a körökkel, nézz át rajtuk. Most 4 kört kellene látnod. Ha ez sikerült próbáld meg a két középsőt EGYESÍTENI (hogy átfedjék egymást) és EGY kört látni EGY FEHÉR KERESZTEL az ujjad tetején, középen a kettő között. Ha látod a keresztet az annak a bizonyítéka, hogy
thaimasszazs, 2010. május 24. hétfő, 19:24
A vegyestüzelésről...
Érvek és ellenérvek a vegyestüzelésű kazánról


Ha valaki a fűtés központosításán töri a fejét, vagy a gáztól való függőségén szeretne változtatni, minden alkalommal felmerül a vegyestüzelésű kazán ötlete is.

A vegyestüzelésű kazán (szaknyelven szilárd tüzelésű) számos előnnyel bír a gázkazánokkal szemben. Sokan azonban csupán ezeket az előnyöket hajlandók figyelembe venni, amikor családi házuk fűtésének korszerűsítését tervezik. Nem igazán számolnak azzal, hogy legalább ugyanannyi - előre nem mindig látható - hátránnyal is járhat egy ilyen kazán beszerelése.

Olcsón üzemeltethető

Nos, ez kétségkívül igaz. Fával fűteni hosszú távon gazdaságosabb, mint gázzal, ám ez az általános tévhittel szemben nem a vegyestüzelésű kazán hatásfokának köszönhető, hanem a fűtőanyag viszonylagos olcsóságának, valamint annak, hogy a háztartási hulladék egy részét is hőenergiává lehet alakítani benne. A vegyestüzelésű kazánok hatásfoka ugyanis
veronika74, 2010. március 01. hétfő, 19:25
Gsxr 750 történelem
sportosság iránti kínzó vágyait kielégíteni. Nagy reményekkel és jó megérzéssel piacra dobták a szériaérett verziót 1985 márciusában. Az egész koncepció egy addig szokatlan teljesítményt teremtett egy végletesen kis tömegű körítésben.
A SUZUKI ezzel a modellel hátat fordított a megszokott konstrukciós elveknek és kialakította a SACS (Suzuki Advanced Cooling System) hűtésmódot.
A hengerfejet és a dugattyúkat fúvókákon keresztül spriccelik motorolajjal. Ezzel a redszerrel képesek jobb hűtési hatásfokot elérni, mint a hagyományos folyadékhűtésés módszerekkel. Az erőforráson alkalmazott számítógéppel végrahajtott véges-elem analízissel sikerült minimalizálni a súrlódási veszteségeket, és kb 10% tömegmegtakarítást elérni a hagyományos folyadékhűtéses blokkokhoz képest.
Az égési folyamat hatékonyságát körkörös égéstér kialakításával (TSCC, Twin Swirl Combustion Chamber), közvetlen levegő bevezetéssel (DAIS, Direct Air Intake System) és síktolattyús porlasztók alkalmazásával növelték.
gimlin, 2008. február 09. szombat, 14:35
Képek, videók
inzulin.jpg
maroka
2013. április 07. vasárnap, 14:17
inzulin.jpg
sarkadykati
2013. március 19. kedd, 15:08
23742_sejt-inzulin1.jp g
sarkadykati
2013. január 13. vasárnap, 09:03
23742_inzulin.jpg
sarkadykati
2013. január 13. vasárnap, 09:02
inzulin1_msn_nagy.jpg
sarkadykati
2012. február 18. szombat, 16:04
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Történelmi jelentőségű fe
vargaspace
2012. november 24. szombat, 15:53
peptidek jelentősége.jpg
ibolya1964
2011. január 23. vasárnap, 18:24
E jelentős idő.jpg
nagyiful
2010. szeptember 29. szerda, 19:44
E jelentős idő.....jpg
cipello
2010. május 26. szerda, 13:45
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
ős sejtek.jpg
dnemethk
2013. január 16. szerda, 23:00
repülés- alacsonyan.jpg
agica2004
2017. április 18. kedd, 18:28
Alacsony kőmagcserje.jpg
pacsakute
2016. február 07. vasárnap, 10:15
alacsony...jpg
zsokica45
2015. október 18. vasárnap, 18:17
Címkék
napelem feltalálója, szakmai szervezetekkel, hagyományos folyadékhűtéses, 1950-es években, napelem fejlődése, alacsony hatásfokot, kazángyártók képviselői, minél alacsonyabb, kereskedőknek volt, sejtekhez szállítsa, 2A46 sorozat, teljes kialakítás, körök között, gáztól való, kondenzációs gázkazán, szériaérett verziót,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.