Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 05:58 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így kell védekezni ezentúl
ezentúl a koronavírus ellen.
A kormány eltörli az idősek vásárlási idősávját, de továbbra is kötelezővé teszi a maszkviselést a bolti vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön. A vendéglátóhelyiségekben továbbra is kötelező lesz a maszkviselés az alkalmazottak számára zárt térben, zencés, táncos rendezvények csak 500 főig tarthatók meg.
Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely a hatályos járványügyi szabályokat tartalmazza. A 285/2020 (VI.17.) számú kormányrendelet szerint ezentúl az alábbi szabályokat kell betartani:

továbbra is mindenkinek kötelező a tömegközlekedési eszközön és az üzletben történő vásárlás során szájat és orrot eltakaró eszközt viselni,
a vendéglátóhelyek alkalmazottainak a helyiség zárt részében szájat és orrot eltakaró eszközt kell viselniük a vendégek által is használt térben.
A fentiek alól kivételt képeznek a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúk.
A zenés, táncos rendezvények akkor tarthatók meg, ha az ott egy időben jelenlevők száma
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 10:06
Március 7-én, első szombaton , 18.00 órakor közös imádság
Március 7-én, első szombaton , 18.00 órakor közös imádságra hívunk titeket, melyben felajánljuk hazánkat a Szűzanyának és kérjük a magyar szentek közbenjárását értünk.
*
Nagyböjt első napján az alábbi cikket ajánlom a figyelmetekbe. Ez a fiú, akiről szól, mindannyiunk, de különösen az ifjúság példaképe is lehetne . Ákos testvérünk hívta fel rá a figyelmet.
Különösen arra jó példa, hogy lehet a számítógépet, az internetet, a Facebookot Isten országa terjedésére is használni!!!

Áldott nagyböjtöt kívánunk nektek sok-sok kegyelemmel!
Medgyesi Zsuzsi és Kőrösiné, Ili
maroka, 2020. február 27. csütörtök, 08:29
A ho’oponopono 6 titkos trükkje
számunkra. Az összes olyan körülmény befolyásától megszabadulhatunk, mely korábban az életünket fogva tartotta.


A ho'oponopono működés közben

A hoponoponó egyetlen egy dolgot tesz. Folyamatosan takarítja és eltávolítja azon akadályokat, melyek a változás könnyed és felszabadult megtapasztalásának az útjába kerülhetnek. Ennek módszere a kapcsolataink rendezése a világgal, az emberekkel és a történetekkel.
Ehhez különböző feloldó mondatokat használ, melyek közül az alábbi a legelterjedtebb:

Sajnálom!
Kérlek bocsáss meg!
Szeretlek!
Köszönöm!

Mindegyik sornak (mondatnak) szerepe van, egyik sem kihagyható, de a sorrend szabadon választható:

A Sajnálom! a saját felelőségünk felvállalását jelenti.
A Kérlek bocsáss meg! az alázat kifejezése.
A Szeretlek! A kapcsolatunk feloldását hozza el.
A Köszönöm! pedig a hála kifejezése.

Dr. Hew Len nagy feltűnést keltett
lilagondolatok, 2020. január 20. hétfő, 08:59
Újévi fogadalmam: egészségesebben élek
mindenre jó a só:

Miért tiltják, ha ennyi mindenre jó?
Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!
Méregtelenítés sófürdővel
Ki mondta, hogy az egészséges dolgok nem kellemesek? Itt egy jó tanács, ami amellett, hogy rendkívül jótékony szervezetünkre nézve, másrészről igen kellemes is a hosszú unalmas téli estéken. Tegyünk sót a fürdővizünkbe és élvezzük jótékony hatását! A receptért kattints az alábbi linkre:

Salaktalanítás sófürdővel
Sole víz a folyékony napenergia
Ez a kedvenc egészségtippünk. A Magyarországon még nem olyan ismert Sole vizet otthon bárki fillérekből előállíthatja. Azok, akik használják, jelentős egészségjavulásról számoltak be. A Sole víz a só és a víz egy olyan kombinációja, ami a testnek olyan, mint az anyatej a gyermeknek. A recept ezen a linken érhető el:

Sole víz, a folyékony napenergia - az örök egészség titkos receptje
Ha
lovaszmarika, 2020. január 06. hétfő, 12:59
Rövid pályás Úszás E.B.2019 Skócia - Glasgow december
Hosszú Katinka több ARANYÉRMET szerzett.

Az alábbi linken cikk és videók az aznapi eseményről
- 2019.12.03

- 2019.12.04 m4 sport: videók és eredmények

- 2019.12.05
Videó

- 2019.12.06
24.hu
Videó

- 2019.12.07
maroka, 2019. december 07. szombat, 19:13
Csodálatos képek a Feltétel Nélküli Szeretetről
életük.


Nick Vujicic Budapesten

Ez az a nap! és a Nem adom fel Alapítvány szervezésében Nick Vujicic, a végtagok nélkül született motivációs tréner néhány hete újra régiónkba látogatott. Először Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön, majd a Budapest Arénában tartott dupla előadást 22.000 ember előtt, melyből az alábbi Linken az esti nyilvános előadás látható.

Nick Vujicic 2019.10.25 Budapest
menusgabor, 2019. november 24. vasárnap, 15:45
Major Gabriella versei
MAJOR GABRIELLA VERSEI

Major Gabriella Tollászkodás (Kis játék betűkkel) címmel ez év tavaszán verseskötetet adott közre, írásaira - a fülszövegben - mégsem vállalja a "vers" műfajt, mondván, azt meghagyja a költőknek. Mitől lesz költő valaki? És miben látja önmagát másnak, mint a költőket? A választ az alábbi interjúban adja meg a szerző:

A téma az utcán hever... vagy csak heverészik
menusgabor, 2019. november 10. vasárnap, 22:00
Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL
felnőttekre vonatkozó ellátási elveket (természetesen a gyermek testméretére vonatkoztatott - becsült - kompresszió erősséggel, illetve levegőmennyiséggel) alkalmazza.A légzés-keringés leállására utaló jelek, tünetek

A jól képzett első ellátó idejekorán felismeri azokat a jeleket, amelyek a keringés-légzés leállás bekövetkeztére utalhatnak, így korán tudja riasztani a szaksegítséget ezzel is növelve a beteg életben maradásának esélyeit.

Fontos az alábbi jelek korai felismerése: mozdulatlanság, rendellenes testhelyzet, sápadtság, szederjesség, a normális légzés és a keringés egyéb nyilvánvaló jelének hiánya.

Biztonságos környezet biztosítása
Kiemelt jelentőséggel kell kezelni az első ellátó és a beteg biztonságának biztosítását. Alapvető szabály, hogy az újraélesztést a beteg fellelési helyén, kemény alapon azonnal el kell kezdeni, néha azonban ez nem valósítható meg. Szükség esetén a beteget ki kell menteni, és olyan
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 08:49
Tűzoltás a gyomorban
sokan panaszkodnak gyomorfájdalmakról, -égésről és teltségérzésről - nem véletlen, hiszen az ősz (és a tavasz is) köztudottan a fekélyek évszaka. A nyári pihenést követően növekvő stressz és a nehezebb ételek sem kedveznek a jó emésztésnek.

Persze nem minden gyomorpanasz utal rögtön fekélyre, sokkal gyakoribb a krónikus nyálkahártya-gyulladás. Ilyenkor feltétlenül érdemes a gyógyszerek előtt néhány saját magunk által is elvégezhető módszert kipróbálni. Sőt az is előfordulhat, hogy az alábbi tippek segítségével gyomor-, nyombélfekélye is gyorsabban rendbe jön, vagy elkerülhető.

Vannak olyanok is, akik minden stresszhelyzetre, feszültségre azonnal heves gyomorpanaszokkal reagálnak. Ilyenkor szokás "ideges gyomorról" beszélni.

MITŐL ÉG A GYOMOR?
A gyomor egy erős izomzatú zsák, amely erőteljes munkájával és emésztőenzimei segítségével kisebb, könnyebben emészthető részekre bontja az ételt, illetve továbbpréseli a vékonybélbe, ahol az emésztés fő része
pacsakute, 2019. október 02. szerda, 23:17
Magyar szüretelőénekből lett Európa himnusza
és alatt, kinn és benn.
Urai és asszonysági
Veszprím-, Somogy-, Szalának
Ifjai és leányai
Mindnyájan ott valának.

Durrogtanak a mozsarak,
Hogy a bércek ropogtak,
Kongtak a még üres hordók,
Az ostorok pattogtak.
Harsogtak a tárogatók,
A hegedűk zengének,
Szól a duda, tapsolt a tánc,
S a sarkantyuk pengének.

A nagysikerű ,,Himfy"-ből kilépve önálló életet kezdenek ,,A kesergő szerelem" (Buda 1801. 71. dal) alábbi versszakai, amelyeket Kisfaludy meg is zenésít, s ,,Magyar szüretelő ének" címen jelenik meg:

Édes, kínos emlékezet,
Oh Badacsony szürete!
Múlatságos gyülekezet,
Te rabságom kezdete!

Ott tudtam meg, ki légyen ő,
S mi légyen a szerelem;
Amor nyila miként sebző,
S mi az édes gyötrelem.

Nem úgy mentem, a mint jöttem;
Nagy különbség volt közöttem,
A ki valék az előtt,
S a ki lettem, látván őt.

(KIsfaludy
menusgabor, 2019. szeptember 08. vasárnap, 19:00
Videók 1956-ból, 2. Sortüzek és hazaárulók
nagybátyám pont Hegedüs Etelkát vette feleségül, aki annak a HEGEDÜS ANDRÁSNAK volt a (fél)testvére, aki 1956-ban BEHÍVTA A SZOVJET CSAPATOK ÚJABB EGYSÉGEIT!
1956 AUGUSZTUSÁBAN OTT TÖLTÖTTEM NÁLUK A SZÜNIDŐT és ezzel tudomást szereztem arról, hogy a rokonaim segítettek a RÖPLAPOK TERJESZTÉSÉBEN már 1956 augusztusától?!
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/19/00/12/www.tvn.hu_
fd443c83534020c3ecc7c452418b7ea6.jpg
*
BIZONYSÁGUL ismét nézd meg ezt a videót, majd válaszolj az alábbi kérdéseimere!
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
1. Hol van ebben a videóban arról szó, hogy már 1956 AUGUSZTUSÁBAN a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről terjesztették azokat a röplapokat, melyekkel oly sikeresen kiprovokálták az egyébként jogos népharagot, hogy október 23-án szervezetten, nagy tömeg jelent meg a pesti utcákon?
http://mandarchiv.hu/cikk/833/1956_oktober_23_percrol_percreyoutub e.com
*
2. Hol van ebben arról szó, hogy akkoriban HEGEDÜS ANDRÁS volt
furaila, 2019. augusztus 08. csütörtök, 00:51
Tudományos híreket tudósító robotot állítottak szolgálatba Kínában
A Hsziaoke (Xiaoke) nevű automatikus híreket generáló szoftvert a China Science Daily a Peking Egyetem kutatóival közösen hozta létre fél éves együttműködés keretében.

A fejlesztők szerint a szoftver eddig több mint kétszáz jelentést állított össze olyan nemzetközi tudományos lapokban megjelent tanulmányok angol nyelvű összefoglalóiból, mint a Science, a Nature, a Cell és a New England Journal of Medicine.

A Xiaoke által megírt anyagok a kiadás előtt szerkesztésen esnek át - a cikkek tartalmát az újság szerkesztőin kívül szakértők is ellenőrzik.

Csang Ming-vej, a program felelőse, a lap helyettes főszerkesztője elmondta: a szoftvert úgy kívánják tovább fejleszteni, hogy az segíthessen a kínai kutatóknak áttörni a nyelvi akadályokon, gyors hozzáférést biztosítva nekik a legújabb, angol nyelven publikált tudományos eredményekhez.

Hozzátette: a tudományos újságírás fontos szerepet tölt be az új felfedezések ismertetésében, valamint a tudás népszerűsítésében. Az pedig, hogy a robot
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:04
1/151
Képek, videók
Magyar Közlöny.jpg
agica2004
2013. április 07. vasárnap, 17:47
Magyar Közlöny
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 12:45
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
A Kormányzó szülei
furaila
2020. március 06. péntek, 00:38
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
m_ Kormányos hiányzol gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:57
lopás kormány
kicsoda57
2016. március 14. hétfő, 19:42
Kormányos Sándor
maria_kadar_148
2016. március 06. vasárnap, 21:01
Kormányos Sanyi szemedben
menusgabor
2016. január 28. csütörtök, 21:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.