Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 10:53 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Energiahivatal: a kijárási korlátozások feloldásával lassan normalizálódik a villamosenergia-kere
Közölték: heti bontás szerint Magyarországon a hőmérséklet és munkanaphatástól szűrt mutató alapján március közepéig emelkedett a villamosenergia-fogyasztás, az éves növekedési ütem 2 százalék körül ingadozott. A trend a 12. héten (március 16-23.), a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után fordult meg, és a kijárási korlátozások bevezetését követően, április második hetében mutatta a legnagyobb visszaesést. Ebben az időszakban a fogyasztás 11 százalékkal maradt el a tavalyi év hasonló időszakától. Április közepétől megindult némi korrekció, a hőmérséklet és munkanaphatással korrigált fogyasztás júniusban 8 százalék körüli visszaesést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva.Az energiahivatal emlékeztetett: áprilisban tették közzé a járvány hatásait bemutató első helyzetelemzést. Az azóta eltelt időszakban a régiós országok többségében már mérséklődött a villamosenergia-kereslet visszaesése, ami jelzi, hogy a gazdaság egészében is megindult egy lassú normalizálódás. A
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:33
Krónika 7. rész - (fogyasztóvédelem, elektronikus hírközlés)
KDNP: különösen aktuális a fogyasztók védelme

Juhász Hajnalka (KDNP) arról beszélt, hogy a járvány terjedésével összefüggésben kialakult helyzetben különösen aktuális a fogyasztók védelme, megkárosításuk elkerülése, és a hatóságok ellenőrzési jogkörének bővítése e törvénnyel a jelen körülmények között a fogyasztók még hatékonyabb védelmét teszi lehetővé.

MSZP: háttérbe szorult a fogyasztóvédelem

Molnár Gyula (MSZP) szerint az elmúlt időben méltatlanul háttérbe szorult a fogyasztóvédelem, ami miatt az emberek kiszolgáltatottság-érzése erősödött, ezért minél többet kell beszélni erről. A szolgáltató, a kereskedő valamit ad, és mindent meg kell tenni, hogy a fogyasztók a lehető legjobb kiszolgálást kapják és képesek legyenek a saját jogaikat megvédeni - közölte. Hozzátette: ugyanakkor nem támogatják a javaslatot, mert az alapszándékkal egyetértenek, de a konkrét szabályozással, előírásokkal nem.

DK: nem kellett volna leminősíteni a fogyasztóvédelmet

Oláh Lajos (DK) kiemelte: most a
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 19:18
Koronavírus - A járvány átalakítja a kiskereskedelmi üzletágat
Az osztrák Die Presse lapnak Marcel Haraszti, a Rewe igazgatója elmondta: a lakosság vásárlási szokásai átalakultak, a vállalatoknál pedig nagy lökést kapott az üzletmenet digitalizációja és regionális alapokra helyezése. A Billa Onlineshop forgalma például a nyolcszorosára nőtt Ausztriában, az internetes rendelések átvételére létesített "Click- und Collect" pontok számát ezért az év végére 400-ra emelik a jelenlegi 130-ról.

"Most igazolódott be, hogy kifizetődő volt az online értékesítésbe invesztálni" - mondta az igazgató. A Rewe 315 millió eurót fordít az idén üzletei átalakítására, hálózata bővítésére és az online üzletág kiépítésére. Az idén a Billa üzlethálózata 31, a Merkur hálózata kettő, a Penny három, a Bipa pedig 17 új egységgel bővül. A krízis idején felvett ezer új alkalmazottat a konszern ezért meg is fogja tartani, de további felvételeket is tervez.

A 2019-es évet 44,7 ezer alkalmazottal zárta a Rewe, hatszázzal többel az előző évinél. A Rewe nemzetközi érdekeltsége, a Handel
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 11:42
Krónika 5. rész (Eximbank)
vállalkozások támogatásáról beszél ez Eximbankot érintően. Sorolta az általa vitatott eddigi hitelkihelyezéseket és bírálta, hogy a jövőben lehetőség lesz az ingatlanfejlesztések finanszírozására is. "A haverok gazdasági mentőcsomagját látjuk" - értékelt.

Úgy fogalmazott: a Fidesz tudja, hogy az ingatlanfejlesztés "jó biznisz", ezért első körben kivette az önkormányzatok kezéből az építési hatósági feladatok első- és másodfokát is, most pedig a finanszírozást teremti meg ahhoz.

Csárdi Antal aktuális fejlesztéseket is sorolt, amelyek szerinte sértik a helyben lakók érdekeit, ezért, hogy megvalósulhassanak, a kormány kiemelt beruházásokká minősítette azokat. Szerinte ezzel a kabinet a tőke, és nem a helyben lakók oldalára állt.

Párbeszéd: azok kapnak támogatást, akik jó kapcsolatban vannak a Fidesszel

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta, ha kérdéseikre megnyugtató válaszokat kapnak, akkor megfontolják a javaslat támogatását. Azt kérdezte, milyen kritériumok alapján bírálják el a cégek
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 13:53
Koronavírus - Országos kórházfőparancsnok-helyettes: áttörés a nemzetközi és a hazai tesztelésben
alkalmazásának nemcsak egészségügyi, járványügyi, hanem a gazdasági vonatkozásai is jelentősek lehetnek.

A hatékony védekezéshez szükséges döntések a pontos megbetegedési adatok tükrében hozhatók meg felelőséggel. Az ezzel kapcsolatos elvárásoknak megfelelően a gyártó cég tömeggyártásra alkalmas gyártókapacitást hozott létre, illetve a szerológiai tesztek egész sorozatának piaci bevezetését végzi el a következő hónapokban - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a fertőzést okozó vírus RNS-ének aktuális jelenlétét nagy biztonsággal kimutató, de speciális felszerelést és szakértelmet kívánó molekuláris biológiai PCR alapú tesztek mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a lezajlott betegséget és a lehetséges védettséget is igazoló, egyszerűbben kivitelezhető szerológiai teszt iránt. A tesztek fejlesztése sok időt és komoly technológiai hátteret igényelt, mivel elvárás volt, hogy kizárólag a keresett vírusra adott immunválasz során termelődött antitestekkel mutasson pozitivitást, viszont azok jelenlétében
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 09:01
Nagy Márton: új eszközökkel kezeli a jegybank a piaci kilengéseket
konzisztenciáját erősíti, hogy a hétfői devizaswap tenderek likviditáskezelő szerepe jelentősen lecsökken, a jegybank a lejáró állományok megújítására törekszik. Az alapkamat változatlanul 0,9 százalékos szinten maradt, ahogy az egynapos jegybanki betéti kamat is mínusz 0,05 százalékon, ehhez tudják igazítani az egyhetes fedezett hiteleszköz kamatát, amelyet 1,85 százalékra emeltek - fejtette ki.

Az egyhetes betéti eszköz kamata 0,9 százalékon maradt, az eszköz kamatát ezentúl minden héten az aktuális tender meghirdetésekor határozza meg a jegybank. Ez lesz a legfontosabb eszköz, ha indokolt, ennek csütörtökön megváltozhat a kamata a tendert követően - közölte.

"Ha szükséges és ha a piac indokolja, akkor felfelé azonnal el fognak térni ettől a 0,9 százaléktól" - fogalmazott. Ezért nem csak a monetáris tanács kamatdöntéseit kell figyelni, hanem az egyhetes betéti kamat döntéseit is. Megteremtették a lehetőségét annak, hogy a kamatokkal, ha kell, felfelé elinduljanak.

Árfolyamcél továbbra
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 14:42
A közgazdász szerint egy-két "csendesebb" év vár a sportvilágra
"A gazdaság különböző területei közül a sport az egyik, amelyiket pénzügyi szempontból a leginkább érint a jelenlegi helyzet. Nagyon komoly problémákat okoz a sportiparnak a járványhelyzet, és az ebből következő válság" - nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Mint kifejtette, a sport alapvetően arra épül, hogy sok ember van egyszerre egy helyen - hiszen nagy nézőközönség előtt zajlanak az események -, és nagyon sok benne a nemzetközi érintkezés, sokat utaznak a csapatok és a szurkolók. Márpedig a sportéletnek éppen azok a részei váltak lehetetlenné, amelyek rendkívül fontosak, és amelyekre a hivatásos sport épül.

"Teljesen leállt a sportélet, ez azt jelenti, hogy nincs termék, nincs mit eladni, nem lehet jegybevételhez jutni. A televíziók és a támogatók sem kapják meg azt a terméket, amelyért fizetnének" - magyarázta Szabados.

Hozzáfűzte, a szponzori bevételek, amelyek a sport legnagyobb részét képezik, a cégeknél a marketingkiadások közé tartoznak, márpedig amikor egy vállalat
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 20:37
Emmi: elindult a tankönyvrendelés
jogszabályban rögzített június 15-ig végzi el az átdolgozásokat. A 2020/2021-es tanév tankönyvjegyzéke az átdolgozással érintett néhány tucat tankönyv tekintetében az átdolgozást megelőző tankönyveket tartalmazza annak érdekében, hogy az intézmények a tankönyvrendeléseiket a megfelelő darabszám rendelése, valamint a rendelési keretek menedzselése tekintetében a megszokott ütemben, zökkenőmentesen le tudják adni. Az OH a rendelkezésre álló idő alatt az átdolgozott tankönyvekkel fokozatosan frissíti az aktuális tankönyvjegyzéket, valamint online elérhetővé teszi azokat, amelyről a KELLO folyamatosan értesíti az intézményeket, és az addig leadott rendeléseket az átdolgozott tankönyvek visszaigazolásával és kiszállításával teljesíti.

A tankönyvek ára az átdolgozást követően nem változik, így az intézményi szintű rendelési keretekkel történő gazdálkodás problémamentesen biztosítható.

A méltányos tankönyvellátás érdekében április 1-jétől lép hatályba az az intézkedés, amely szerint a sajátos nevelési
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 17:13
Koronavírus - NMHH: postára csak akkor menjünk, ha muszáj!
lévő - levelek feladására pedig a kihelyezett postaládákat. Ha a postahelyre egynél több ügyfél érkezik, akkor a többiek az épületen kívül, a szabadban álljanak sorba, egy-egy méter távolságot hagyva egymás között.

A küldemények átvételekor kerülendő a közvetlen kontaktus a kézbesítőkkel. Ha mégis alá kell írni az átvételt, a címzetteknek célszerű kesztyűt húzniuk és saját tollat használniuk.

Csomagküldés vagy online rendelés előtt a fogyasztók tájékozódjanak a választott szolgáltatónál az aktuális feltételekről, a csomagforgalom ugyanis jellemzően nem az egyetemes szolgáltatásban, hanem piaci alapú szolgáltatásokon keresztül zajlik, utóbbiak pedig szolgáltatásaik működéséről, azok esetleges korlátozásáról, felfüggesztéséről a hatályos jogszabályi keretek között szabadon dönthetnek.

A leterheltség miatt előfordulhatnak hosszabb átfutási idők. Olyan webáruházból érdemes rendelni, ahol ügyelnek a fertőtlenítésre, és a várható szállítási időről is adnak információt. Ha lehetséges, a fogyasztók
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 09:11
Tőzsde - Indexcsökkenés várható az európai tőzsdék nyitásakor
mértékben tértek ki negatív tartományba is.

Az árfolyamok alakulása a koronavírus-járvány várható gazdasági hátrányai, illetve a károk mérséklésére remélt kormányzati beavatkozások között ingadozó befektetői hangulatot tükrözte. A nap közben bekövetkezett árfolyamcsökkenés részben a berlini ZEW gazdaságkutató intézetnek az euróövezeti gazdasági hangulat jelentős mértékű márciusi romlását kimutató jelentésének is tulajdonítható volt. A kimutatás szerint az euróövezetben a gazdasági hangulatindex és az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató együttes romlásának márciusi mértékéhez hasonló nagyságrendű visszaesésre legutóbb 2008 őszén, a gazdasági-pénzügyi válság idején volt példa.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 2,61 százalék, a Stoxx Europe 600 index 2,26 százalék nyereséggel fejezte be a keddi kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 3,27 százalékkal végzett magasabban.

Londonban 2,79 százalék nyereséget ért el az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 2,25 százalékkal
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 07:21
Koronavírus - Schanda: nincs ok a pánikra és az élelmiszer-felhalmozásra
Schanda Tamás közölte: nincs ok a pánikra, nincs ok a felesleges vásárlásra. Az ITM kapcsolatban áll a kereskedelmi szakmai szervezetekkel és folyamatosan tájékozódik az élelmiszerellátás aktuális és várható helyzetéről - tette hozzá.

Az államtitkár elmondta, a kereskedelmi szervezetek képviselővel folytatott egyeztetések során azt az információt kapták, hogy folyamatos az ellátás a kereskedelmi szektorban, és megfelelő tartalékokkal rendelkeznek a nagyobb üzletláncok.

Kiemelte, a nagyobb kereskedelmi egységek is érzik a megnövekedett keresletet bizonyos termékek iránt, de a jelenség lokális. Egy-egy üzletlánc esetében eltérő nagyságú és összetételű készletek vannak, de összességében elmondható, hogy ha egy adott márkájú termék el is fogy, akkor egy másik hasonló márka rendelkezésre áll.

Schanda Tamás szerint az is megnyugtató, hogy a kereskedelmi láncok többsége hazai beszállítóval áll kapcsolatban, így jelentős mennyiségben állnak rendelkezésre készletek, és ezekből képesek kielégíteni
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 16:12
RÖIDHÍR - Koronavírus - Schanda: nincs ok a pánikra és az élelmiszer-felhalmozásra
Schanda Tamás közölte: nincs ok pánikra, nincs ok a felesleges vásárlásra. Az ITM kapcsolatban áll a kereskedelmi szakmai szervezetekkel és folyamatosan tájékozódik az élelmiszerellátás aktuális és várható helyzetéről - tette hozzá.

Közölte azt is, a jövőben versenyhivatali eszközökkel lépnek fel a koronavírus-járványt kihasználó, rossz szándékú piaci szereplőkkel szemben. A fogyasztóvédelem megkezdte a tartós élelmiszerek és a kézfertőtlenítők árának vizsgálatát, hogy kiszűrjék a későbbi tisztességtelen piaci gyakorlatot.
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 15:12
1/45
Képek, videók
Kijárási korlátozás.jpg
pacsakute
2020. március 27. péntek, 23:27
kijárás korlátozása0327.j
maroka
2020. március 27. péntek, 09:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Növekedés
tailor
2018. március 23. péntek, 10:46
O.V.-növekedés.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:29
Lelki növekedés
sacimama
2015. október 09. péntek, 23:07
gazdasági növekedés.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:10
A növekedés...
rodes53
2011. november 21. hétfő, 09:56
Növekedés-domborvarrot t t
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:46
Gazdasági növekedés.png
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:09
növekedés, megfigyelése.J
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Növekedés mérése két hét
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Viszlát március
eva6
2020. március 31. kedd, 21:35
márciusi nagy hó0323_5.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
márciusi nagy hó0323_4.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.