Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 21:58 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időkapszula II. - Ötvenötödik nap
szolgálatban. Délben fölkeltem, jöttek a gyerekek, mosogattunk, felmostunk.
De teheneink is voltak, s a háztól vitték el a tejet. A szomszéd nyolcvan éves Ágnes néni jött át fejni eleinte, de gyenge volt a keze. Apámat nem engedte az állat, úgy mondtuk, hogy nem adta le neki a tejet. Meg kellett tanulni fejni. Könnyen ment, mert engem ismertek az állatok, évekig én legeltettem etettem őket.
Zsuzsi napi húsz liter tejet is adott. Vele lelki kapcsolatban kellett lenni fejéskor. Behajtottam az istállóajtót, kimostam a farkát, lemostam a tőgyét, és beszélgettem vele. Nagyon hálás volt mindenért, de ha valaki megállt az ajtóban, nem adott egy csöpp tejet sem. Aztán néhány hónap múlva hazajött édesanyám, lassan visszatért a régi élet.
És eljött a szeptember, egy reggel megcsókoltam az ágyban fekvő édesanyámat, s elköszöntem, s mentem jelentkezni Győrbe, a vasutas kultúrházba, ahonnét kora délután bevagoníroztak bennünket, s Kalocsa felé vitt a vonat. Elkezdődött valami más, egy új élet. S egy új,
sandrapolke, 2019. január 18. péntek, 09:29
ooOoo
jobbá ezt a világot? Lefogadom: ez a Jézus sem fog semmin sem változtatni!"

És azt mondja a Büszkeség: "Nekem nincs szükségem megváltóra. Én mindig tudtam segíteni magamon. Azon kívül személyes meghívót is küldhetett volna. Lenne egy-két jó tanácsom a számára, amit megszívlelhetne!"

Akkor előlép a Hazugság, aki szívesen nevezi magát "sikeresnek": "Egy megváltó egy ócska istállóban?!" - fakad ki indulatosan - "Ez már eleve bukásra ítéltetett. És hogy lett előadva a dolog! Még csak a sajtó sem közölt róla semmit! Teljesen máshogy kéne eladni ezt az egészet!"

A hírt meghallva elsápad az Irigység. "Megváltó az egész világ számára!" - húzza fel az orrát - "Ha odamennék, én is csak egy lennék a sok közül. De talán mégis csak meg kéne tiszteljem őt rendkívüli jelenlétemmel... akkor mások sápadnának el."

Ekkor a Fösvénység így hallatja hangját a háttérből: "Ajándék!" - mormogja - "Ajándékot akarnak tőlem. Nekem ki ajándékoz valamit?!" Majd újra hallgatásba
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:46
Schvalm Rózsa
soha.FÚJJATOK HÁT...

Fújjatok hát böjti szelek
frissüljön az emlékezet!
Áll még a hegy, a Golgota,
érvényét nem veszti soha.


Ha felharsan majd

A világban szerte hangzik a hívó szó,
halld meg a hangot, míg nem zárul az ajtó.
Érintse szíved az Isteni Szeretet,
hívására legyen igen a felelet!

Mélységes mélyekig leszállott éretted,
viselt sok szenvedést,hogy bűnödből mentsen.
Ma is véghetetlen az ő szent szerelme,
fogadja ki megtér, keblére ölelve.

Ha felharsan majd a végső trombitaszó,
felébred akkor sír mélységén az alvó.
Életre támadnak a Krisztusban elhunytak,
élő hívekkel a felhőn elragadtatnak

Jöjj, ne
menusgabor, 2019. január 16. szerda, 17:00
Imre Flóra
hegy, más színű itt a víz.

Valami kiált a nyers levegőben.
Egy percnyi görcsbe rándult némaság.
Feszülések. Az érdes semmin át
Egy sejt homályos magja fényre döbben.

A hártyák lassan áttetszőre válnak,
És rezgésük frekvenciája nő.
Gyorsuló, sötét hullámokban árad
A kétféle sűrűségű idő.

A szív a csupasz bordákon dörömböl,
Ledobja sebhetetlen részeit
Ritkás juharligetbe érkezik:
Valami szél kúszik végig a földön.

Az ajtóra hirtelen holdvilág hull,
S a hajszálrepedéseken benéz.
Az arc a feslő csillagokba tárul,
És rásimul a gyöngéd ébredés.A szerelem, az nem jön vissza már

a szerelem az nem jön vissza már
lakatlan házakban félig vakon
bolyongunk ez itt - úgy tűnik - a nyár
a test még kész a lélek elhajol
a napsütésben káprázik a
menusgabor, 2019. január 15. kedd, 20:00
Liget Budapest - Családbarát újdonsággal bővül a Városliget
A Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős cég vezetője hozzátette: a fejlesztés integrált és korosztályokra bontott különleges játszóelemekkel épül majd meg.

Elmondta: a Hermina út-Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út által határolt parkrész délkeleti harmadát érintő fejlesztés részeként a terület teljes növényzete is megújul. Egy hatalmas rózsakertet létesítenek az egykori Olof Palme Ház bejáratánál, amely a rekonstrukciós munkák után a Millennium Háza néven nyílik majd újra - fűzte hozzá.

A vezérigazgató a projekt eddigi eredményeiről azt mondta, hatalmas elismerés, hogy az új Néprajzi Múzeum épülete nemrég International Property Awards elismerést nyert Londonban. Amellett, hogy a múzeumot a világ legjobb középületévé választották, a projekt egyben World's Best Architecture különdíjat nyert, azaz a világ legjobb építészeti projekt tervévé választották. Hangsúlyozta: ez nemcsak Liget Budapest Projektnek, a tervezőknek, hanem Magyarországnak is hatalmas megtiszteltetés. Ilyen volumenű
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:41
Mardi Miriam
magam neked.
Mosolyránc leszek szemed sarkában
és tenyereden futó vonal,
piciny pötty leszek
szíved fölött a bőrön,
rejtőzöm inged alatt.
Ha fúj a szél

Amikor nem ébredhetek veled
párnádra tennék üzenetet
s mint ujjbegyeink ha összeérnek
cirógatnának a szavak téged

s aztán hagynék sok kis jelet
kávéd mellé pereceket
asztalsarkán ibolyát
egy rúzsfoltot csókom nyomán

s ajtódon kilépve éreznéd
kócolón hajadba kap a szél
mosolyognál, miért fúj ismét
hívlak, várlak, veled lennék.
Hol a boldogság mostanában...

apró hangyaként futunk dolgaink után
tenger a gond s hullámai elnyelnek
vagy visznek valahogyan tovább
evezni kéne még és
mászni hegyeket
a probléma olykor maga alá
menusgabor, 2019. január 06. vasárnap, 20:00
Vízkereszt – Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe
Isten megmutatja dicsőségét, hogy az embernek segíteni akar, meg akarja megmenteni, és végül meg akarja váltani.
Víz megszentelése
........
Vízkeresztkor kezdődik meg a házszentelések időszaka, amely a 15. századtól kialakult szokás. A házszentelés szertartása során a pap az újonnan megáldott szenteltvízzel meghinti a lakásokat, házakat; megáldja a benne lakókat, dolgozókat. Szokás szerint a házszentelés után az ajtóra fölírják az évszámot és a népi értelmezés szerint a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűit: 20 + (G) C + M + B + 19. Az eredeti értelmezés szerint a három betű a latin áldásformula kezdőbetűi: Christus Mansionem Benedicat (,,Krisztus áldja meg e házat").
,,Ő az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit" (Jn 1,29-34). Vízkereszt ünnepe megmutatja nekünk, hogy Isten minden emberhez elküldte Fiát, hogy a megváltó Jézus születésével elhozza
maroka, 2019. január 06. vasárnap, 14:24
Békesség e háznak! – A házszentelés hagyományáról
az életünkből, és a legelemibb szükségleteink is fontosak a számára. Ő betölti a családi hajlékot. Betölti közös életünket. Semmi sem idegen számára belőle. Hiszen emberré lett, egy lett közülünk!
Otthonainkba kérhetünk a vízkeresztkor megszentelt vízből is: a keresztségünkre, istengyermekségünkre és megtisztulásunkra emlékeztető szenteltvíz része lehet napi imáinknak, szokásainknak is. Sok régi családi hajlékban van szenteltvíztartó a falon.
Végül, a szentelés befejező gesztusaként a bejárati ajtó szemöldökfájára felírják az évszámot, valamint a C + M + B betűket, amelyek a latin mondatot rövidítik: ,,Christus Mansionem Benedicat", vagyis ,,Krisztus áldja meg e hajlékot!". Ez a néhány betű egész évben, nehéz és szép pillanatokban, örömben és gyászban emlékeztethet arra, hogy Krisztus áldó keze minden körülmények között otthonunk felett van. Ez talán abban is segíthet, hogy döntéseinkben, otthoni viselkedésünkben, bűneinkből való felállásunkban tudjunk kihez igazodni. Hiszen Ő
maroka, 2019. január 04. péntek, 23:18
Az út nem az ajtón túl kezdődik… Hanem éppen ott, ahol
Az út nem az ajtón túl kezdődik...
Hanem éppen ott, ahol állsz. A lábad alatt. És ha nem lépsz, akkor az ajtóig sem jutsz el. Lehet, hogy kevésnek érzel egy lépést, de ha azt sem teszed meg, sosem látod meg az utat az ajtón túl. És a holnapot sem. Mert a holnap sem ,,majd" kezdődik, hanem most. Ma. Minden holnap a mában indul, és lehet, hogy kevésnek tűnik a mai tett, de holnap látod az eredményét. A mai ,,kevés" a holnap ,,mindene" lesz. Csak indulni kell. A mában. Az ajtó felé.
A holnap felé.
CsitáryHockTamás
koszegimarika, 2018. december 30. vasárnap, 13:28
Liget Budapest - Jövőre folytatódnak a beruházások
rendelkezik, hamarosan kiírják a kivitelezési közbeszerzést, így a tervek szerint a jövő év elején elindulhatnak a munkálatok.

Gyorgyevics Benedek beszámolt arról, hogy jövőre indulhat a Liget Projekt egyik izgalmas eleme, a Magyar Innováció Háza. Az épület modern megfogalmazásban, de Pfaff Ferenc 1896-os eredeti tervei alapján épül újjá ikonikus kupolájával együtt, amely kilátóként működik majd.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a parkfejlesztés második üteme is a jövő év elején kezdődik a Hermina út-Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út által határolt terület délkeleti harmadán. "Igazi családbarát újdonságokkal készülünk itt: felépítjük a főváros egyik legnagyobb, de egész biztosan legjobb játszóterét integrált és korosztályokra lebontott különleges játszóelemekkel, az aktív pihenést kedvelők számára pedig létrehozunk egy két kilométeres, teljes hosszán kivilágított futókört, mely mellett új sportpályák is helyet kapnak" - mondta a vezérigazgató. Hozzátette: a terület teljes növényzete is megújul és
velemenyezd, 2018. december 27. csütörtök, 20:40
Áldott Karácsonyt !
Nem a hidegtől remegett a teste , hiszen a szaladó
felhők mögül sokszor melegen kacsintott a Nap
ráncba öltözött arcára . Lépteit már nem volt képes
megnyújtani , hát szaporára vette , hogy elbújhasson
a fenyőággal kezében oda , hol mostanság biztonságban
érzi magát , A nyikorgó lépcsőházajtó harsogó csattanással
zárta ki a sötétedő külvilágot az asszony háta mögött .
Megállt a sokszor eljárt lépcsők előtt , ahol már jó pár éve
azon tűnődik , meddig bírja még a háromszor húsz foknyi
lépést . Szapora lihegéssel forgatta a fojtott hangon zörgő
kulcscsomot , majd belépett a hatvan négyzetméternyi
életzónába , ahol fáradt hátát nekifeszítette az ajtónak .
Lassan múló pihegése elcsendesült , és az évtizedes
csönd köszönt rá hidegen : hazaértél . Itt érzi magát
biztonságban , de ettől remeg a teste . A szoba csipkébe
öltöztetett asztalát még kora délután letakarította , hát
lepihenhetett a
bedmarika47, 2018. december 24. hétfő, 16:59
Brit belbiztonsági államtitkár: újjáéledőben az al-Kaida
Ben Wallace a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletsorozatért felelős csoport újból egyre nagyobb fenyegetést jelent, és ez most már "álmatlan éjszakákat okoz" a nemzetbiztonságért felelős kormányilletékeseknek.

Wallace szerint az hírszerzési információk arra vallanak, hogy az al-Kaida repülőgépek megsemmisítésére alkalmas technológia kifejlesztésén dolgozik.

A brit kormány más, név nélkül idézett tagjai a lapnak azt mondták, hogy a terrorcsoport miniatűr pokolgépeket vagy robbanószerrel megrakott drónokat próbálhat kifejleszteni.

A hét második felében a londoni Gatwick repülőteret 33 órán át zárva kellett tartani drónok rendszeres berepülése miatt. A zárlat idején legalább 40 drónberepülést észleltek a repülőtér légterében, és emiatt több mint ezer járatot kellett törölni vagy más repülőterekre átirányítani. Az átirányítások és járattörlések 140 ezer utast érintettek.

A brit
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 13:39
1/811
Képek, videók
idokapszula05.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:36
idokapszula04.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:35
idokapszula03.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:35
idokapszula01.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:35
Időkapszula
mecsery
2012. január 10. kedd, 22:20
időkapszula
rozsa123
2010. április 14. szerda, 23:43
Búcsú a szülői háztól
irmus
2018. június 28. csütörtök, 06:34
Háztól-házig
anna4459
2013. december 16. hétfő, 23:11
Kilátás a háztól
drozdikata
2011. október 19. szerda, 17:58
Haztol hazig, szivtol szi
margoboszi
2010. május 11. kedd, 19:49
Két szomszéd vár 01.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:25
Két szomszéd vár 02.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:25
Két szomszéd vár 03.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:25
Két szomszéd vár 04.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:24
Két szomszéd vár 05.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.