Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 03:32 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Testi funkciók értelmezése
Vannak olyan testi funkciók, amelyekről sokan nem is tudják, hogy mit jelentenek, vagy mit üzen, közvetít ezzel a szervezetünk. Ilyen testi funkció például a tüsszentés vagy a csuklás. Mindkét cselekvés jellemző az emberekre, de azt nem sokan tudják, hogy mit is jelenthet.

Ásításkor arra kényszerülünk, hogy egy jó nagy és mély lélegzet vegyünk, miközben hatalmasra nyitjuk a szánkat. Egyes feltételezések szerint nemcsak az álmosságot és fáradtságot jelzi, hanem az agynak ilyenkor egy lendületre van szüksége. Ásításkor túl kevés oxigént érzékel a szervezet. De az álmossághoz is lehet ennek köze, hiszen egy-egy ásítás után kicsit több energiát is érezhetünk magunkban a friss oxigénnek köszönhetően.

Csuklás során a rekeszizom görcsös állapotba kerül. Ilyenkor az idegek működése szenved pillanatnyi zavart, éppen úgy, mint mikor a szemhéjunk is minden ok nélkül rángatózni kezd.

A köhögésnek több oka is lehet. Nyilván vannak olyan tüdő- és légzőszervi betegségek, amelyek köhögéssel
pacsakute, 2020. február 09. vasárnap, 21:36
Az agy egészségét fejlesztő szokások
Ahogy öregszünk, úgy az agyunk működése is hanyatlani kezd. Azonban nem törvényszerű, hogy kialakuljon a demencia vagy az öregkori szenilitás. Ha rendszeresen tornáztatjuk az agyunkat, úgy nem kell tartanunk attól, hogy gondok lesznek a memóriánkkal, az emlékezőtehetségünkkel.

Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk - nemcsak a testünk, hanem az agyunk is -, fontos, hogy soha ne legyünk dehidratáltak, vagyis elegendő folyadékot, kiváltképp vizet fogyasszunk. Nagyon lényeges még az egészséges életmód fenntartása, azaz a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás.

Agyunk számára is fontos, hogy stresszmentesen éljünk. Ha nem így teszünk, akkor megemelkedik a szervezetben a kortizolszint, márpedig a túl sok stresszhormon nagyon rossz hatással van az idegrendszeri funkciókra. A stressz ellen a masszázs is nagyon hatásos. Ez boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetben, ami csökkenti a stressz szintjét is.

Bizonyos típusú játékok nagyon hatásosak a szellemi
pacsakute, 2020. január 16. csütörtök, 20:45
Katona Bálint versei 2.
árnyak
üldöznek
az ágynak,
de a vágyak
még küszöbödön
hálnak...


NE SZERESS JOBBAN

Nem várlak,
már nappal is árnyak
üldöznek az ágynak,
de a vágyak
még küszöbödön hálnak.

Amikor vacog a vágy,
amikor dadog a szó,
amikor a páros ágy
már egyedül is jó,
amikor a szívemben
lassan leesik a hó.
Ilyenkor félve mondom,
hogy nagyon szeretlek,
de reggelre nem vagy,
hiába kereslek...

Ha túl akarod élni
a halálos szerelmet,
ne szeress jobban,
mint ahogy szeretnek.

Katona Bálint: Ne szeress jobban
NE
menusgabor, 2019. október 30. szerda, 17:30
Katona Bálint versei
követnek,
Nem gond,
jöhetnek.
Mert szél súgja
a hangod,
csillag adja meg
a rangod,
Fényed világítja meg
a holdat,
így éjjel is tudom,
hol vagy...


AMIKOR

Amikor inog a vágy,
amikor dadog a szó,
amikor a páros ágy
már egyedül is jó,
amikor a szívemben
esni kezd a hó.
Ilyenkor félve mondod,
hogy nagyon szeretlek,
de reggelre nem vagy,
s tán nem is kereslek...


AMIKOR LEFEKSZEL

Sosem vagy egyedül,
mindig akad társad,
olykor a szerelem,
máskor meg a bánat,
amikor lefekszel,
Mindig veled
menusgabor, 2019. október 26. szombat, 20:30
A panaszkodás átneveli az agyat
meg.

A Stanford Egyetem kutatói azt is megállapították, hogy a sok panaszkodás és negatív gondolat lassan leépíti a hippokampuszt, ami különösen ijesztő, ha arra gondolunk, hogy ez az agyi terület felelős a kritikus gondolkodásért is. Az Alzheimer-kór is többek között a hippokampuszt támadja meg.
Küzdj vagy menekülj!
A panaszkodás hatására a szervezetünkben úgynevezett kortizol hormonok szabadulnak fel, amelynek hatására a testünk ,,küzdj vagy menekülj" üzemmódba kapcsol. Ilyenkor a szervezet oxigénjének és vérmennyiségének jó része azokba a szervekbe jut, amelyek a túléléshez elengedhetetlenek. Mellékhatásként az egekbe dobja a vérnyomást és a vércukorszintet, mindkettőről tudjuk, hogy nem tesz túl jót az emberi szervezetnek.

Mit tegyünk?
A sok panaszkodás ellen mi is tehetünk, még akkor is, ha hajlamosak vagyunk a dolgok negatív oldalát látni először. Az első tanács, amit pszichológusok ilyenkor adni szoktak, az az, hogy gyakoroljuk a hála érzését -
pacsakute, 2019. október 11. péntek, 22:58
Szabó Gyuri bácsi- füvesmester receptjeiből
épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé.
És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

GYOMOR problémák gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély: Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.
6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.
A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő: Diólevél teával. Bekenni.
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:52
Táplálékok- amelyek jót tesznek az agynak
táplálékot fogyasszon, mert csak ezek segítik elő az agyi funkciók javítását. A feldolgozott élelmiszerek olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek egyáltalán nem szolgálják az egészségünket. Ezen kívül ne feledkezzen meg a súlyának megfelelő mennyiségű tiszta ivóvízfogyasztásról sem, amelynek szintén kitüntetett szerepe van az agy megfelelő működésében. Tudta, hogy a fáradtság egyik legjobb ellenszere a friss, tiszta ivóvíz? Sokan a kávétól remélnek éberséget, ha egy-egy délután rájuk tör az álmosság, pedig ilyenkor csak egy nagy pohár vízre lenne a testünknek szüksége.

Kutatások igazolják, hogy a bogyós gyümölcsök képesek még akkor is a segítségünkre lenni, ha már az agyi funkcióink hanyatlóban vannak. Például a fekete áfonya nemcsak a memóriát képes javítani, hanem az agyat is képes fiatalon tartani. Ezen kívül az egyensúlyérzék és a koordinációs képesség javításában is szerepet játszik.

A bogyós gyümölcsök sok-sok antioxidáns vegyületet tartalmaznak, amelyek az agysejteket az
pacsakute, 2019. január 23. szerda, 19:05
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé. És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.
GYOMOR problémák:
Gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély,
Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.

GYOMORÉGÉS:
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki
az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:
Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
Tallóztam
alszik, hogy fejét lefedi, kevesebb oxigént tud felvenni az éjszaka folyamán. Alvás közben szédülést, légszomjat tapasztalhat. A fokozott szén-dioxid belégzés eshetősége is fennáll.

7. Szénmonoxid

A légszennyezés ellen nem sokat tehetünk. Pedig az agynak sok friss oxigénre van szüksége, a szennyezett levegő folyamatos belélegzése azonban csökkenti az oxigénbevitelt és negatívan hat az agyra.

8. Pihenés hiánya

Mindenki rohan manapság, még betegen is, pedig ilyenkor le kell állni.. Sokan betegen sem hagyják abba a tevékenykedést. Megfeledkeznek arról, hogy a kórral a test jelzi, hogy szüksége van a pihenésre, az agynak a szünetre. Ha betegen is túlhajtjuk az agyat, az súlyosan kársodhat.

9. Csönd

A beszéd serkenti az agy fejlődését, működését az értelmes párbeszédek erősítik és javítják az agyműködést. Ennek hiánya sorvadást okoz.

10. Érdeklődés hiánya

A gondolkodás növeli az agyat és élénkíti annak működését. Ha nem
horvathnemagdi, 2018. május 02. szerda, 09:13
Simányi Józsefnek köszönöm - e páratlan kincset !
a zselatin a két porc közé.

És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

GYOMOR

problémák gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély. Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.

6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea. Lúgosításra fehér árvacsalán tea.

A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:

Diólevél teával.
bedmarika47, 2017. november 23. csütörtök, 17:59
Igyunk rengeteg tiszta vizet
stressz, a mentális tisztaság és élesség hiánya.

További kutatások kimutatták, hogy a tartósan fennálló dehidratáció, az agysejtek tömegének és méretének zsugorodásához vezet. Ez különösképpen az időseknél figyelhető meg, akik évekig krónikusan dehidratáltak.

Kísérletekkel támasztották alá, hogy ha szomjasak vagyunk, az elvonja a figyelmet a feladatainkról és rosszabb mentális teljesítményt nyújtunk.

Hogy mit jelent dehidratáltnak lenni? Nem azt, amikor szomjasak vagyunk. Ilyenkor már 2%-ot vesztettünk a vízkészletünkből és a mentális funkciók 10%-os hanyatlása lépett fel. Inni még az előtt kell, mielőtt a szomjúságérzet jelentkezik.

Kutatási eredmények a szellemi teljesítmény és a vízfogyasztás kapcsolatáról

A londoni Westminster Egyetem a következő kísérletet hajtotta végre:

34 önkéntest arra kértek, hogy szellemi feladatokat oldjanak meg, úgy, hogy előző éjjel semmit sem ittak. Reggelire kekszet kaptak, és a csoport egyik fele ihatott csak
lovaszmarika, 2017. október 05. csütörtök, 12:45
Érdekesség
érzékeik vannak, mint inkább arról, hogy a férfiaké hozzájuk viszonyítva eltompult.

A férfi és női agy működése is teljesen különböző. A ma ismert kutatási adatok mind egyet bizonyítanak: a férfi agya specializált, rekeszekre osztott. A férfi agynak olyan a felépítése, hogy egyszerre egy meghatározott célorientált feladatra képes összpontosítani, és a legtöbb férfi vallja is, hogy ,,egyszerre csak egy dolgot tud csinálni". Ha olvasás közben letapogatnák a férfi agyát, kiderülne, hogy ilyenkor jóformán süketté válik. Ezzel szemben a nő agya több feladat egyidejű ellátására is alkalmas. Egyszerre több, merőben különböző dolgot tud csinálni, az agya soha nincs üresjáratban, mindig aktív. Képes egyszerre telefonálni, egy új receptet kipróbálni, miközben a tévét nézi. Egyszerre vezet, festi ki magát, hallgatja a rádiót és beszél a kihangosított mobiltelefonon. Mivel a nők agyuk mindkét féltekéjét használják, sokuknak nehezére esik a jobb kezüket a baltól megkülönböztetni. A nők mintegy 50%-a
kirscha, 2017. október 03. kedd, 17:09
1/18
Képek, videók
Rovásírás értelmezése
angyalcsillag
2013. december 24. kedd, 20:51
kresztáblák értelmezése.p
szecsianna
2013. április 15. hétfő, 13:35
LV értékeinek értelmezése
peterimajoridozsahe
2010. április 11. vasárnap, 17:10
tüsszentés 001.png
chillik
2016. november 09. szerda, 17:42
0tusszentes3.jpg
zsuzso3
2010. február 17. szerda, 00:11
Jó ilyenkor este már..
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:31
Ilyenkor a szobánk, mint
chillik
2018. május 04. péntek, 02:22
Juh+ísz Gyula Ilyenkor de
borigit
2016. december 30. péntek, 10:50
Ilyenkor... 01.jpg
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:36
Ilyenkor... 02.jpg
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:35
Jó ilyenkor már hogy este
narcisz56
2012. augusztus 03. péntek, 21:39
Ilyenkor sátorozunk mi is
wob
2012. július 24. kedd, 14:43
imádjuk ilyenkor :)
zserboka
2012. február 04. szombat, 21:03
Ilyenkor ééérdekesss
hettymiki
2009. június 08. hétfő, 18:49
Ilyenkor aranyos
hettymiki
2009. június 08. hétfő, 18:46
Címkék
fáradtság egyik, idegek működése, tüsszentés vagy, stressz ellen, koordinációs képesség, Westminster Egyetem, idegrendszeri funkciókra, agynak ilyenkor, túléléshez elengedhetetlenek, férfi agyát, előtt kell, panaszkodás átneveli, agyunk működése, időseknél figyelhető, memóriát képes, testünknek szüksége,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.