Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:50 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A borágó gyógyhatásairól
szervezetünk működését). Tulajdonképpen a GLA linolénsavból képződik, de mivel az emberi szervezet a linolénsavat nem képes előállítani, ezért csak táplálékkal tudja bevinni. Mivel a borágó olaj tartalmazza úgy a GLA-t mint a linolsavat is, így biztositani tudja a szervezet számára a kellő mennyiségü GLA szintet.

A borágó olaj gyógyhatásai

Vizelethajtó, de alkalmazzák vese- és hólyagbántalmak esetén is.

A borágó olaj segít megőrizni az agyi funkciókat és az egészséges vérnyomást.

Hangulatjavító hatása van, segit megszabadulni a depressziótol.

Külsőleg kelések érlelésére használják borogatóként, illetve toroköblítőként.

Tudományosan igazolt, hogy jótékony hatást fejt ki neurodermatitis (allergiás vagy idegi alapú bőrbetegségek) esetén.

Szilícium tartalma miatt pedig szerepe van a hajszálak, körmök, kötőszövetek felépítésében.

Enyhíti a
pacsakute, 2019. március 06. szerda, 21:12
Harcoljon a demencia ellen!
jobb funkcióval jár együtt.

A kutatók úgy vélik, hogy a zöld leveles zöldségek - például az arugula saláta és a káposzta - magas K-vitamin-szintje fontos tényező az agy egészségének megőrzésében. Ezen kívül a zöld leveles zöldségek sok folátot és béta-karotint tartalmaznak, és mindkettőt a lassabb kognitív hanyatlással kapcsolták össze.

A zöldségeknek szerencsére széles választéka van, amelyek sok-sok tápanyagot tartalmaznak, amelyek szintén javíthatják a kognitív funkciókat. Például a kelbimbó K-vitaminban gazdag, a sárgarépában sok a flavonoid, illetve a béta-karotin. A karfiol pedig kolinból tartalmaz sokat, amely javítja a memóriát, az érvelést és a logikát.

A bogyós gyümölcsök az erős antioxidáns-tartalmukkal - mint például rezveratrol és kvercetin - hozzájárulnak az agyi neuronok közötti kapcsolatok számának növeléséhez, miközben megakadályozzák az Alzheimer-kór kialakulásáért felelős plakkok kialakulását.

Az áfonya, a málna, a szamóca
pacsakute, 2019. február 09. szombat, 12:47
Öregedés ellen: kakaó
A kakaó számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Különösen jó lehet az agynak és a kognitív funkcióknak. A kakaó javíthatja a munkamemóriát, a reakcióidőt, a figyelmet és a vizuális információfeldolgozást.

A kakaó hosszabb távú védelmi előnyökkel is járhat az agy és a memória számára még idősebb korban is. Enyhe kognitív zavarban szenvedő időskorú betegeknek 8 héten keresztül magas flavonoidtartalmú kakaót adtak és azt állapították meg a vizsgálatok végzők, hogy ez javította a kognitív funkciókat. Ezen kívül megállapították, hogy a kakaó segít megelőzni az olyan agyi elváltozásokat, amelyek Alzheimer-kór kialakulásához vezethetnek. Tehát ahogy idősödünk, úgy a kakaó segíthet a memóriaproblémák kezelésében.

A kakaóban lévő flavonoidok bejuthatnak az agyba és felhalmozódhatnak azokon a területeken, amelyek a tanulásért és az emlékezésért felelősek. És amikor odaérnek, számos
pacsakute, 2019. február 08. péntek, 20:39
A shiitake gomba gyógyhatásairól
kezelésére. A kezelés után a betegek pozitív eredményekről számoltak be. A gombában lévő cink ezen kívül megerősíti az immunrendszert és csökkenti a DHT (dihidro-tesztoszteron) mennyiségét, ezáltal felgyorsítja a bőr gyógyulását.

A shiitake és más gombák összehasonlítása
Miként hat a shiitake a többi gombához képest? Vessünk egy pillantást a gombákra.

Shiitake: Felveszi a harcot a rákos sejtekkel és a fertőző betegségekkel, serkenti az immunrendszer működését és az agyi funkciókat, valamint B-vitamint biztosít a szervezet számára.

Maitake: Jó hatással van az AIDS-es betegek egészségére, valamint stabilizálja a cukorbetegek vércukorszintjét. Csökkentheti a magas vérnyomást, és megerősítheti az immunrendszert is.

Reishi: Felveszi a harcot a gyulladással, a májproblémákkal, a kimerüléssel, a rákkal valamint lassítja a tumornövekedést. Pozitív hatással van a bőrporblémákra, enyhíti az emésztési panaszokat, a gyomorfekély és az áteresztő bél szindróma
pacsakute, 2019. január 31. csütörtök, 10:23
10 fűszer az agyműködés segítésére
segítségével a rozmaring is felveszi a harcot a szabadgyökökkel és az általuk okozott károsodásokkal az agyban. A benne lévő fitokemikália, a karnozinsav különösen hatásos védelmet nyújt az idegrendszeri betegségek, például az Alzheimer-kór, és a stroke ellen.

Emellett serkenti az idegnövekedési faktor szintézisét, ezzel segítve a sejtek károsodásain. Ráadásul javítja a vérkeringést az agyban, ezzel pedig magát az agyműködést is.

5, Zsálya
A zsálya kitűnően fejleszti az agyi funkciókat és javítja a memóriát. Ez a növény is tartalmaz karnozinsavat, amely megakadályozza a szabadgyökök káros tevékenységeit az agyban.

Emellett serkenti a glutation nevű öregedés elleni antioxidáns termelődését, amellyel több idegrendszeri betegséget kezelnek, többek között az Alzheimer-kórt és az autizmust.

A zsálya összetevői megelőzik az acetilkolin nevű neurotranszmitter lebomlását. Ez az anyag szintén szükséges a memóriához és a tanuláshoz.

A terpenoid tartalmú
pacsakute, 2019. január 29. kedd, 21:47
V-vitamin
(nikotinamid-adenin-dinukleotid) növekvő koncentrációja növeli az agyszövetekben a létfontosságú neurotranszmitterek szintézisét.

források
Az V-vitamin (nikotinamid-adenin-dinukleotid) elsősorban különböző élelmiszerekben van jelen, mint például a baromfi-ételek, halak, élesztők és az azt tartalmazó élelmiszerek, szarvasmarha.

A szervezetben a nikotinamid-adenin-dinukleotidot a triptofán és az aszpartát aminosavból állítják elő.

Funkciók
Az V-vitamin hasznos funkciókat biztosít testünk számára. Ezek a következők:

Parkinson-kórban szenvedő betegeknél alkalmazzák, ahol javítja az izmok merevségét és gyengeségét. Lehetővé teszi, hogy fizikailag aktívak legyenek.
A krónikus fáradtsági szindrómában és a jet lag-ban szenvedő betegeknél előnyös.
Az Alzheimer-kór tünetei szintén hatékonyan csökkenthetők az V. vitamin használatával.
A depressziós tünetek a megfelelő használat esetén befejeződtek.
Ez az V-vitamin a vér koleszterinszintjének
eva6, 2019. január 11. péntek, 08:05
A fahéjolajról
Hogyan és mire használjuk a fahéjolajat?
1. Javítja az agyi funkciókat:
A fahéj olaj kiválóan hat az agyra, mivel nem csak az agyi funkciókat javítja, de növeli az agyi aktivitást is, ezen kívül segít a stressz, szorongás és memóriavesztés legyűrésében.

A tanulmányok alapján a fahéj kivonat serkenti az agyi aktivitást. Azok az emberek, akik belélegzik az olaj illatát, jobb kognitív funkciókkal rendelkeznek és jobban is képesek figyelni, valamint javul a virtuális felismerés memóriájuk és a vizuális-motorikus válaszadás sebessége.

2. Serkenti a vérkeringést:
A fahéj serkenti a vérkeringést, mivel vérhígító vegyületeket tartalmaz. Ha jobb a vérkeringés, akkor kevesebb fájdalmat fog érezni, viszont a szervezet oxigénellátása javulni fog. Emiatt az olaj jó hatással van az artériás problémákra és meggátolja a szívroham kialakulását. A szívroham megelőzéséhez
pacsakute, 2018. december 21. péntek, 21:04
Magyar fejlesztésű hatóanyag segítheti a stroke betegek gyógyulását
szervezetben nagyon sok ilyen motorfehérje található, amelyek sokféle funkcióért, például sejtmozgásokért, sejtfeszüléséért vagy az idegi regenerációért felelősek. "Ezek különböző típusú motorfehérjék, ezért különböző típusú gyógyszerszerű hatóanyagokat tudunk kifejleszteni és előállítani belőlük. Mi az agyi motorfehérjékre fejlesztettünk hatóanyagokat" - fűzte hozzá.

Gyimesi Máté elmondta, hogy a kutatás egyelőre az állatkísérletek szakaszában van, és az eredmények azt mutatják, hogy a motoros funkciókat képesek javítani ezek a hatóanyagok a stroke után. Jelenleg azt vizsgálják, hogy hogy a véráram hogyan áll vissza az agyban egy agyvérzés után.

Málnási Csizmadia András kifejtette, hogy a stroke utáni regenerációban még nagyon hiányzik egy olyan hatóanyag, amely segíti a gyógyulást.

A szakemberek kísérletei arra irányulnak, hogy a stroke-on átesett betegek egy speciális hatóanyaggal gyorsítani tudják az agy regenerációját a vérrög műtéti úton történő eltávolítása után.

Jelenleg
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:11
Demenciacsökkentő táplálékok
zöldségek gazdagok K-vitaminban, amely egy szintén fontos tényező az agy egészségének megőrzésében. Ezen kívül ezek a zöldségek gazdagok folsavban és béta-karotinban, amelyek csökkenteni képesek a kognitív hanyatlás mértékét. Magas magnéziumszinttel is rendelkeznek, ami az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében játszhat kiemelkedő szerepet.

A többi zöldség is hasznos lehet az emberi szervezet számára, hiszen fontos tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szintén javíthatják a kognitív funkciókat. Például a kelbimbó K-vitaminban gazdag, a karfiolban sok kolin van. Ezek javítani képesek a memóriát, elősegítik a jobb érvelést és a logikus gondolkodást.

A bogyós gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok. A flavonoidok, a kvercetin és a resveratrol hozzájárulnak az agyi neuronok közötti kapcsolat számának növeléséhez, miközben megakadályozzák az amiloid plakkok kialakulását, amely az Alzheimer-kórban szenvedő betegek agyára oly jellemző. Az áfonya, a málna, a szamóca is javítja a kognitív
pacsakute, 2018. október 05. péntek, 14:13
Nem csodaszer, mégis gyógyít: gyömbér
csodálatos növényt rendszeresen fogyasztani, akár vízbe keverve, akár teának elkészítve.

Alzheimer-kórban legfőképpen a hatvanöt évnél idősebb személyek szenvednek szerte a világon. Azonban ez ellen a betegség ellen is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen gyömbért fogyasztunk. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér le tudja lassítani az agysejtek pusztulását, és kitűnő antioxidánsként védelmet nyújt az időskorban bekövetkező szellemi hanyatlással szemben, vagyis megerősíti az agyi funkciókat.

A gyömbér az IBS-ben szenvedő betegeknek is hathatós segítséget nyújthat, ugyanis jelentősen lecsökkenti a betegség tüneteit, úgy mint görcsök, gázképződés, hasmenés, székrekedés és puffadás. Naponta egy-két csészényi gyömbértea az emésztőrendszer működésére is kedvező hatást gyakorol.

Sokan szenvednek gyomorégéstől, azonban a patikákban kapható pirulák többet árthatnak, mint amennyit használnak. Gyomorégésnél is nagy hasznát vehetjük a gyömbérteának, de még az egyik
vorosrozsa66, 2018. szeptember 02. vasárnap, 17:14
A káprázatos Aloe vera
Aloe vera tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és értékes antioxidánsokkal. A-vitaminra szükségünk van, hogy a fogaink, a szemeink, a bőrünk és a csontjaink egészségesek maradjanak. A C-vitaminnak az energiatermelésben van kiemelkedő szerepe, de az immunrendszerünknek és a bőrünknek is szüksége van rá. Az E-vitamin védelmet nyújt a bőrünk számára a káros UV-sugarakkal szemben. A B12-vitamin az agysejteket és idegeket tartja egészségesen. A folsav is megtámogatja az energiatermelést, de az agyi funkciókat és a máj működését is elősegíti. A kolin az anyagcsere-folyamatokat támogatja meg, de a jó memóriát és a pozitív hangulatot is neki köszönhetjük. A gyógynövényben van még kalcium, króm, réz, szelén, magnézium, mangán és cink. Ezek az ásványi anyagok szükségesek az immunrendszer működéséhez, az energiatermeléshez és a kiegyensúlyozott hormonműködéshez.

Az Aloe vera szupertápláléknak is tekinthető, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de enzimeket is, amelyek szintén
vorosrozsa66, 2018. szeptember 02. vasárnap, 17:11
Az áfonya 10 fő jótékony hatása
publikált tanulmány kimutatta, hogy az áfonya fogyasztás segít megőrizni az agy teljesítményét és csökkenti a Parkinson-kór kockázatát.

A fitokemikáliák két specifikus csoportja, az antocianinok és a proantocianidok felelősek az áfonya idegvédő tulajdonságaiért.

Az áfonya emellett az agyműködést serkentő tápanyagokat is tartalmaz, mint az A-, C-, E-vitamin és a B-vitamin komplex, illetve a szelén, a cink, a kálium, a réz egyebek mellett. Annak érdekében, hogy fejlesszen bizonyos agyi funkciókat, mint a tanulási kapacitás, a memória és a motoros készségek, egyen naponta fél csésze áfonyát.

5. Segíti a szív egészséges működését

Az Amerikai Szívtudományi Egyesület Keringés című folyóiratában 2013-ban megjelent kutatás szerint a heti minimum háromszori áfonya és eper fogyasztás jelentősen lecsökkentheti a nők körében a szívroham kockázatát. Egyszerre körülbelül fél csésze gyümölcs fogyasztása ajánlott.
z áfonya összetevői kitágítják az artériákat, amely az
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:26
1/11
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
Borágó.jpg
pacsakute
2019. március 06. szerda, 21:02
borágó-.jpg
erzsikepuskas
2014. április 29. kedd, 08:37
borágó.jpg
erzsikepuskas
2014. április 29. kedd, 08:36
borágó
kreischer-nelly
2010. október 30. szombat, 18:52
Kerti borágó
hegyeklanya
2009. október 07. szerda, 09:47
borago-officinalis.jpg
dandej
2009. szeptember 20. vasárnap, 13:32
boragofa2bonsat.jpg
zsokanita
2008. december 04. csütörtök, 12:02
boragofa1bonsai.jpg
zsokanita
2008. december 04. csütörtök, 12:02
borágófa2.jpg
bongyi53
2008. május 07. szerda, 20:06
borágófa1.jpg
bongyi53
2008. május 07. szerda, 20:05
a szervezet méregteleníté
snbela44
2016. május 04. szerda, 17:32
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
A bank az a szervezet
sanci81
2015. április 13. hétfő, 15:56
Címkék
amiloid plakkok, acetilkolin nevű, emésztési panaszokat, zsálya összetevői, tanulási kapacitás, rákkal valamint, általuk okozott, emésztőrendszer működésére, sejtek károsodásain, agyi neuronok, áfonya emellett, krónikus fáradtsági, idegi regenerációért, bogyós gyümölcsök, kellő mennyiségü, ásványi anyagok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.