Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:57 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alkotmánymódosítást sürget a német kiskereskedelmi szövetség a vasárnapi zárva tartás szabályai miatt
Miközben az online kiskereskedelem robbanásszerűen növekedik, a hagyományos boltok hálózata folyamatosan zsugorodik, így 2010 óta országszerte csaknem 40 ezer üzletet kellett végleg bezárni - húzta alá Josef Sanktjohanser, hozzátéve, hogy "ahol halódik a kiskereskedelem, ott a belváros egésze megrendül".

A folyamat feltartóztatásához az ingatlanfejlesztők beruházási hajlandósága mellett jobb politikai keretfeltételek is kellenek. Az engedélyezési eljárások felgyorsításától a vasárnapi zárva tartás szabályozásának átalakításáig egy sor ügyben lépéseket kell tenni - mondta.

A vasárnapi zárva tartásról az alaptörvényben rögzített alapszabály - miszerint a vasárnap a pihenés és az úgynevezett lelki emelkedettség napja - a weimari köztársaság idejéből származik. Azonban "az idők változnak, és az emberek is" - hangoztatta a HDE elnöke.

Arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatások szerint a lakosság többsége ellenzi az üzletek vasárnapi nyitva tartását, megjegyezte, hogy ennek ellenére
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:01
Ünnepek - Indul az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben
átlagával - számolt be a vállalat az MTI kérdésére. A december az éves forgalom több mint 10 százalékát adja az Aldinál.

A klasszikus karácsonyi és szilveszteri termékek, a csokoládék, édességek, virsli és pezsgő mellett kiemelkedő a kereslet az év utolsó hónapjában egyebek mellett a sütési termékek, az alkoholos italok és az ajándéknak vásárolt nem élelmiszer termékek iránt is. Sokan választják ajándékként az Aldi Utazás által kínált utazási lehetőségeket - közölték.

Általában az adventi vasárnapokon kiemelkedő a forgalom, de idén december 24-e keddre esik, így nem egyetlen, kiugróan erős forgalmat hozó nappal számol az Aldi, hanem az utolsó adventi hétvégén és utána is kiemelkedő vevőszámra készül. A karácsonyi ünnepek után a szilvesztert közvetlenül megelőző napokon is az átlagosnál jóval több vásárlóra számítanak.

A korábbi tapasztalatok alapján a Tesco áruházaiban a vásárlók számában és az átlagos költésekben is 30 százalék körüli növekedés várható decemberben az év többi hónapjához
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 07:05
Adventtől Karácsonyig
ADVENTTŐL KARÁCSONYIG

1 Adventtől karácsonyig - avagy a karácsonyi ünnep története

2 Advent: Jézus eljövetelére való felkészülés időszaka, december 24-ét megelőző 4 hét, amely mindig vasárnappal kezdődik.

3 Advent hagyományai

4 Adventi koszorú A gyertyákkal díszített fenyőkoszorú jelezi a még karácsonyig hátra lévő idő múlását. Az adventi vasárnapokon először egy, majd két, három, végül négy gyertya gyulladhat meg rajta...

5 Advent angyalai: Az első vasárnap angyala: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A második vasárnapi angyala: piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. A szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe hogy
menusgabor, 2019. december 01. vasárnap, 21:30
Adventtől karácsonyig
ADVENTTŐL KARÁCSONYIG

1 Adventtől karácsonyig - avagy a karácsonyi ünnep története

2 Advent: Jézus eljövetelére való felkészülés időszaka, december 24-ét megelőző 4 hét, amely mindig vasárnappal kezdődik.

3 Advent hagyományai

4 Adventi koszorú A gyertyákkal díszített fenyőkoszorú jelezi a még karácsonyig hátra lévő idő múlását. Az adventi vasárnapokon először egy, majd két, három, végül négy gyertya gyulladhat meg rajta...

5 Advent angyalai: Az első vasárnap angyala: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A második vasárnapi angyala: piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. A szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe
menusgabor, 2018. december 03. hétfő, 18:00
Advent - Gyertyagyújtás, fényfestés, ingyenes családi és kulturális programok a Vörösmarty téren
Budapest egyik legforgalmasabb terén felállított nagyméretű adventi koszorú négy gyertyáját az adventi vasárnapokon, így először december 2-án 16 órakor, ünnepélyes keretek között, kórus és fanfárok kíséretében gyújtják meg - közölték a szervező az MTI-vel.

Advent első vasárnapján Huszti Zoltán, a Budapesti Magyar Szentek plébánia káplánja tart ünnepi beszédet a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Katolikus Karitász képviseletében. Az adventi koszorú több mint 3 méter átmérőjű és mintegy fél méter vastagságú. A több mint 4 mázsa vesszőalapot fenyő, moha, szalag, csipketermések és aranydíszek színesítik - áll a közleményben.

A Vörösmarty téren található Gerbeaud Házat december 24-ig minden nap fényfestéssel díszítik. A Hütte Bisztróban pedig kulturális programok és gasztronómiai bemutatók is várják a vendégeket. A színpadon népzenei, jazz-, crossover, alternatív, blues-, soulkoncerten vehetnék részt az érdeklődők, míg a gyerekeket hétvégenként bábszínházi előadások szórakoztatják. Az új
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 13:57
Vörsi Betlehem - Somogy Megye öröksége
a térség hagyományát, a bábtáncoltató betlehemi játékot is.
A külföldiek és a külföldön élő, karácsonyra hazalátogató magyarok által is előszeretettel látogatott vörsi betlehem ünnepi megnyitója november 30-án, vasárnap 14 órakor lesz. Korzenszky Richárd tart előadást, majd ünnepi aranymisében áldja meg a bibliai életképet, megnyitva a karácsonyi készületi időszakot. A szentmisén közreműködik Pörneki Anikó énekművész, akit Pécsi László karnagy kísér orgonán. Arról, hogy a következő adventi vasárnapokon kik tartanak szentmisét és kik lesznek a fellépők, a vörsi betlehem honlapja közöl további információkat.
Az idei adventi időszakra eddig már harminc csoport jelezte érkezését Vörsre, amelynek betleheme 2007 óta a Somogy Megyei Közgyűlés által alapított Örökségünk

Fotó: Vörsibetlehem.hu
Magyar Kurír

Képen: 2016-os adventi időszakban felépített vörsi betlehem központi része - Fotó: Győrffy Árpád
Nagyobb kép
maroka, 2018. november 05. hétfő, 17:15
Advent
Advent

Az advent az egyházi év része, Jézus születésének az ünneplésére (karácsony) való előkészület. Az advent négy vasárnapot foglal magában, melyek közül a Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebb eső, azaz advent első vasárnapja jelenti az egyházi év kezdetét. Az adventi idő a Mária-kultusz kiemelkedő időszaka, ekkor hangzanak a hajnali roráté misék.
A nép hagyományokban az advent a szerelmi varázslatok időszaka is. A hozzá kapcsolódó számos nép szokás egyike az ,,adventi koszorú" készítése.

Az advent történeti háttere
Az 5. századtól az advent a karácsonyt megelőző böjti idő volt, mely Szent Márton (november 11.) ünnepével kezdődött. Az advent Gallyában keletkezett, majd a 6. században Róma átvette, és a böjti időből itt lett liturgikus idő, öt vasárnappal. VII. Gergely pápa volt az, aki négyben határozta meg az advent vasárnapjainak a számát,
taltos1, 2017. december 03. vasárnap, 00:53
Metrófelújítás - Az adventi vasárnapokon jár a metró Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között
Ennek megfelelően december 3-án, 10-én és 17-én reggel nyolc és 20.30 között, valamint december 23-a és január 2-a között egész nap szállítanak utasokat a 3-as metró szerelvényei Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között, ezzel segítve a megnövekedő forgalmat. A Lehel tértől Újpest felé ezeken a napokon is pótlóbusszal lehet továbbutazni.
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 18:13
Advent - Kulturális és családi programokkal készül a Várkert Bazár
épületben és az Ybl Miklós téren az adventi sorozatot, amelyre már csütörtöktől várják a családokat.

Mint mondta, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Angyal zenéje gyertyafény - Régi korok karácsonya című kiállításán a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg a Déli palotákban, az Énekeljünk víg örömmel elnevezésű adventi kórusfesztivál fellépései pedig meghitt ünnepi pillanatokat idéznek minden adventi hétvégén a Gloriett kupolái alatt.

Az igazgató hozzátette, hogy az adventi vasárnapokon délutánonként a rendezvényteremben és az az előtti aulában a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek, illetve díszíthetnek mézeskalácsot, vagy saját szaloncukrot is alkothatnak. A legkisebbeket interaktív gyermekjátszóban várják, de lesznek gyermekelőadások, koncertek is.

Szombaton a Mátyás király szárnyai című bábszínházi előadást adja elő a MárkusZínház társulata, december 4-én a Nemzeti Táncszínház művészeinek ünnepi táncelőadása lesz látható,
velemenyezd, 2016. november 23. szerda, 14:53
Szilveszterkor csak délig tarthatnak nyitva az üzletek
A parlament tavaly decemberben szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetéséről rendelkező törvényt, amely arra is kitér, hogy a boltok az adventi vasárnapokon 4 óra 30 perc és 22 óra között, december 24-én és 31-én pedig 4 óra 30 perc és 12 óra között tarthatnak nyitva.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (PKSZ) azonban arra is felhívta korábban a figyelmet, hogy a kötelező zárva tartás alól mentesülnek a benzinkutak, ügyeleti rendben a gyógyszertárak, a piacok, a helyi termelői piacok, a vásárok, a vasúti és autóbusz pályaudvarok, repülőterek üzletei, illetve a 200 négyzetméternél kisebb boltok, ha a tulajdonos, vagy segítő családtag áll a pult mögött.
velemenyezd, 2015. december 30. szerda, 11:01
Adventi összeállítás: Advent Első Vasárnapja - A Kék Angyal
kívánok áldásokkal teli heteket sok szeretettel a négy Adventi Angyal eljövetele és védő szárnyai ,,alatt".
Sz. Gy. S.
* * *
1. Advent Angyalai
Herceg Petra
Forrás:
Advent keresztény ünnep: Jézus születésére, a megváltó eljövetelére való várakozást jelenti.
A négy hetes "szent idő" a karácsonyra való lelki felkészülés ideje.
Ebben segít nekünk a négy adventi angyal, akik vasárnapokon látogatnak meg minket.
Ez az időszak a lelki befelé fordulás ideje kell, hogy legyen azoknak is,akik nem járnak templomba.
Krisztus azt tanította, hogy Isten bennünk lakik, és a szeretet mindennél fontosabb.
Nem kell a hétköznapi értelemben vett vallásosság ahhoz, hogy most egy kicsit türelmesebbek, kedvesebbek, odafigyelőbbek legyünk környezetünkhöz.
Legalább most tegyünk egy próbát!
Az Első Vasárnap Angyala Kék Köpenyben érkezik
Négy héttel karácsony előtt jelenik meg az
sanci81, 2015. november 30. hétfő, 16:01
Advent
Advent

Az advent az egyházi év része,
Jézus születésének az ünneplésére (karácsony) való előkészület.
Az advent négy vasárnapot foglal magában,
melyek közül a Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebb eső,
azaz advent első vasárnapja jelenti az egyházi év kezdetét.
Az adventi idő a Mária-kultusz kiemelkedő időszaka,
ekkor hangzanak a hajnali roráté misék.
A nép hagyományokban az advent a szerelmi varázslatok időszaka is.
A hozzá kapcsolódó számos nép szokás egyike az ,,adventi koszorú" készítése.

Az advent történeti háttere:
Az 5. századtól az advent a karácsonyt megelőző böjti idő volt,
mely Szent Márton (november 11.) ünnepével kezdődött.
Az advent Gallyában keletkezett, majd a 6. században Róma átvette,
és a böjti időből itt lett liturgikus idő, öt vasárnappal.
VII. Gergely pápa volt az,
aki négyben határozta meg az advent vasárnapjainak a számát,
melyet a későbbiekben a
etusmama, 2015. november 29. vasárnap, 21:54
1/4
Képek, videók
alkotmánymódosítás.jpg
agica2004
2013. március 14. csütörtök, 20:23
Josef Dietrich. SS paranc
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:12
josef-mengele-1956..jp g
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:12
Josef Weinheber
taltos1
2014. március 16. vasárnap, 19:33
Josef_Mathauser_-_Přem ysl
janos53
2011. május 20. péntek, 11:14
Josef20Terboven20in20J uli
sztana45
2010. augusztus 12. csütörtök, 17:23
Dietrich2C20Josef2015. JPG
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:56
Dietrich2C20Josef2014. JPG
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:56
Dietrich2C20Josef2008. JPG
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:56
Franz Josef-glacier-New Z
mezixy
2010. március 12. péntek, 19:42
Josef-Maria de Wronski.j
ujjozsef
2009. március 07. szombat, 06:41
Josef Suk.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:17
Német gyerekek éneke a kö
furaila
2020. január 05. vasárnap, 11:25
Régi német házak
durcimarcika
2019. április 21. vasárnap, 22:37
Németh Marika&barátnői.jp
menusgabor
2019. január 24. csütörtök, 13:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.