Belépés
2019. december 16. hétfő | 51. hét | 350. nap | 01:28 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Élő adventi kalendáriummá vált Kópháza
A Győr-Moson-Sopron megyei Kópházán 2014 óta osztrák mintára minden adventi napon egy intézmény vagy egy családi ház ablakát öltöztetik ünnepi díszbe a helyiek, számmal jelezve, hogy hány nap telt el a várakozásból. Esténként a falu apraja-nagyja összegyűlik az aznapra feldíszített ablak előtt, hogy Németh Antal plébániai kormányzó vezetésével készüljenek az Úr Jézus születésének ünnepére.
A napról napra megnyíló ablakok hitünk lényegére mutatnak rá, arra, hogy Krisztusban van élet. Ő az igazi fény, aki mindannyiunkat megvilágosít. A feldíszített ablakok jelzik, hogy a kétezer évvel ezelőtt történt megtestesülés jelenében élünk. Ennek az eseménynek a jelentése az értelmünket meghaladva a szívünket akarja megérinteni. A kivilágított ablakok arra hívnak minden este, hogy találkozzunk vágyainkkal, igényeinkkel, félelmeinkkel, csalódásainkkal, reményünkkel, hitünkkel és kételyeinkkel. A megnyíló ablakokon át lássunk rá az isteni misztériumra és életünk titkaira! - buzdította a kópháziakat az idei első
maroka, 2019. december 15. vasárnap, 22:17
Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya Advent
Aranyosi Ervin: Advent - harmadik gyertya

Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.

Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.
A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.
koszegimarika, 2019. december 15. vasárnap, 17:33
Facebookon kaptam
Advent harmadik vasárnap,
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála,
vendég életünkben.

Az adventi várakozást,
még az is fokozza,
hogy minden nap a Karácsonyt,
még közelebb hozza.

A szeretet ünnepére,
készül minden lélek,
három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.
eva6, 2019. december 15. vasárnap, 10:05
A három ismeretlen . . .
A három ismeretlen . . .

Jézus szíve templomban Karácsony estéjén a 93 éves
plébános szavai nagyon megérintették a szívemet .
Történt , hogy egy fiúcska betévedt egy közeli
városba , és nézelődés közben rátalált egy
gyönyörűséges kirakatra , ahol sok - sok szépség volt .
Fájt nagyon a szívecskéje , mert neki csupán
pár fillérke volt mindössze kopott kis zsebeiben .
Tanakodott magában , édes Istenem , most mit tegyek
miért is vagyok én ilyen szegény . . . ?
Amint így állt ott kétségbeesetten , ámuldozva és
vágyakozva , egy jól öltözött úr állt meg mellette ,
s megkérdezte tőle - vajon szeretnél
valamit ezekből a szépségekből vásárolni ? -
A fiúcska csodálkozva mérte végig az idegent ,
és szemlesütve válaszolta , - igen , de nekem
kevéske pénzecském van - . - No mutassad csak
azt a kevéske pénzecskét - , a kisfiú megszeppenve
eleget tett a kérésnek , és elővette . - Hu
bedmarika47, 2019. december 15. vasárnap, 09:21
A TEK biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat
A TEK szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a korábbi éveknek megfelelően, technikai, jármű és személyi állománnyal és felszereléssel lesz jelen az V. kerületi Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron és az Adventi Vásár a budapesti Szent István Bazilikánál rendezvénysorozaton, esetenként más adventi eseményeken.

Emlékeztettek rá, hogy az Európai Unió tagországainak többsége megerősíti a karácsonyi vásárok védelmét annak érdekében, hogy az erőszakos cselekmények bekövetkezési esélyét minimalizálja.

A TEK "továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország mindennapjai, a karácsonyi ünnepet megelőző és az ünnepi időszak biztonságban teljenek" - fogalmaztak.
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 20:32
Mosolygós szép napot
ADVENT HARMADIK SZOMBATJÁN ,KIVÁNOK MOSOLYGÓS SZÉP REGGELT
,SZORGOS KÉSZÜLŐDÉST AZ ÜNNEPEKRE ÉS
BÉKÉS NYUGODT 7 VÉGÉT. PUSZI. ANNAMARY
lovaszmarika, 2019. december 14. szombat, 11:24
2. adventi hét szombat 12.14
azt mondom nektek, hogy Illés már eljött, de nem ismerték föl, és kényük-kedvük szerint bántak vele. Így szenved majd az Emberfia is tőlük." Ekkor értették meg a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,10-13
...........

Imádság
Istenünk, irgalmas Atyánk! A karácsony közeledtével fokozódik bennünk a nyugtalanság, az izgalom. Szeretnénk néha lassítani az adventi napokat, máskor pedig siettetnénk az ünnep érkezését. Amikor majd végre elkezdünk ünnepelni, rögtön szeretnénk megállítani az időt, hogy az ünnep ne érjen véget, a karácsony tartson tovább és az a béke, nyugalom és öröm ne csak néhány napig, hanem egész éven keresztül tartson. Istenünk, köszönjük, hogy velünk vagy földi életünk éveiben, évtizedeiben, és köszönjük, hogy az örökkévalóságba hívsz minket. Irgalmad vezessen a te Fiadhoz, a betlehemi Gyermekhez!

Elmélkedés
Isten nem csak
maroka, 2019. december 14. szombat, 08:20
Ünnepek - Indul az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben
éves bővülés átlagával - számolt be a vállalat az MTI kérdésére. A december az éves forgalom több mint 10 százalékát adja az Aldinál.

A klasszikus karácsonyi és szilveszteri termékek, a csokoládék, édességek, virsli és pezsgő mellett kiemelkedő a kereslet az év utolsó hónapjában egyebek mellett a sütési termékek, az alkoholos italok és az ajándéknak vásárolt nem élelmiszer termékek iránt is. Sokan választják ajándékként az Aldi Utazás által kínált utazási lehetőségeket - közölték.

Általában az adventi vasárnapokon kiemelkedő a forgalom, de idén december 24-e keddre esik, így nem egyetlen, kiugróan erős forgalmat hozó nappal számol az Aldi, hanem az utolsó adventi hétvégén és utána is kiemelkedő vevőszámra készül. A karácsonyi ünnepek után a szilvesztert közvetlenül megelőző napokon is az átlagosnál jóval több vásárlóra számítanak.

A korábbi tapasztalatok alapján a Tesco áruházaiban a vásárlók számában és az átlagos költésekben is 30 százalék körüli növekedés várható decemberben az év többi
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 07:05
Advent - második Vasárnap - áldott várakozást !


Szálljon áldás a Világra
a szeretet sugarai éltessék
a szíveket , Békés - boldog
hangulatban teljenek az
Adventi várakozó ünnepek !

Kívánok jómagam is - kedves blog társaimnak , látogatómnak meghitt , boldog ünnepet

Bédné Marika : 2019 . 12 . 08 . 10 :16
bedmarika47, 2019. december 08. vasárnap, 10:17
Gondolatok Advent 2. vasárnapja - Szükség a pusztára
hely". Aki fontos küldetést kap, annak szüksége van a pusztára, ahol Isten jelöli ki számára lelkigyakorlatának rendjét és módját.
És a Jánoshoz sereglő nép köntörfalazás nélkül megkapja: ,,Térjetek meg!" Nem léleksimogató kényeztetés zajlik, ezt ne várjuk a Keresztelőtől. Nem kedves Mikulás hangulatú, koszorút fonogató, gyertyafényes várakozás, és nem is két hónappal előrehozott karácsonyfás, édességdömpinges, unalomig ismételt karácsonyi dallamok közt ,,shoppingolós", már-már adventnek nem nevezhető készülődés hangulata uralkodik Júdea pusztájában. Hanem valami olyan, ami valóban felkészít az Úrral való találkozásra: a komoly megtérésre való felszólítás és annak elfogadása. Merüljön fel a kérdés bennünk is: én is elfogadtam-e már most, 2019 karácsonya előtt ezt a hívást? Ha még nem, jó lesz ,,kitakarítani": ne maradjon a gyónás az ünnepek előtti napokra!
Az érkező Úr útjait mi is építjük. Az útépítés nem könnyű feladat, de igen hasznos: az út kapcsolatot
maroka, 2019. december 07. szombat, 20:52
Útravaló – 2019. december 7.
Krisztus földi születésének ünnepére készülve Izajás próféta szavai igazán biztatók: ,,Ő, a te tanítód, nem rejtőzik el többé előled, és szemed látni fogja tanítódat." Az adventi hajnali szentmisék segítenek jobban megértenünk a megváltásra, a fényt hozó Megváltóra várakozó nép lelkületét. A derengő fény ilyenkor már reménnyel tölt el, hogy végéhez közeledik az éjszaka, a sötétség. A körvonalak egyre élesebbek lesznek, és egyre jobban észleljük a valóságot magunk körül. Krisztus a valóságra, az igazi életre akar bennünket elvezetni. Végignéz ma is rajtunk, látja, hogy mennyire őrá szorulunk, és bennünket is küld, hogy segítsünk a rászorulónak, az elcsigázottnak. Nézzünk az ő tekintetével, és ne zárkózzunk el a valóság elől.
maroka, 2019. december 07. szombat, 18:15
Felkapcsolták a vatikáni Szent Péter téri karácsonyfa fényeit, felavatták a betlehemet
A lucfenyőt szokás szerint a Szent Péter tér közepén lévő obeliszk oldalán állították fel. A vatikáni karácsonyfát idén a venetói Asiago fennsíkján található Rotzo ajándékozta, Vicenza városa térségéből. A fa abból az erdőből érkezett, amelyet 2018 őszén letarolt egy rendkívüli erejű vihar.

A fára a Vatikán sárga-fehér színeit idéző több mint ezer arany és ezüst díszgömb került, valamint ennél is több energiatakarékos ledlámpa. A fenyőfával további kisebb fák is érkeztek, amelyeket a pápai állam más helyszínein állítottak fel. Az eddigi gyakorlat szerint a fenyőkből az ünnepek után bútorok vagy gyerekjátékok készülnek kórházak és karitatív intézmények számára. A Vatikán ezen kívül 40 fenyőpalántát is elültet a venetói erdőkben.

A Szent Péter téri karácsonyfa mellett építették fel a betlehemet, amely idén a trentinói Valsugana területéről, az 1400 lakosú Scurelléből érkezett. A teljesen fából készült betlehem a trentinói karácsonyi hagyományt idézi. Két egységből áll: az egyik a betlehemi
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:52
1/237
Képek, videók
érdekes kalendárium 1965
lacipecsenye
2013. december 11. szerda, 08:47
Kincses kalendárium
sacimama
2013. október 23. szerda, 20:48
Kincses Kalendárium
zgawab
2013. április 27. szombat, 08:50
Adventi kalendárium 2012
margo1958
2013. január 22. kedd, 08:35
Karácsonyváró kalendárium
pacsakute
2012. december 22. szombat, 20:25
katolikus szó kalendárium
lacipecsenye
2012. október 22. hétfő, 20:38
Azték kalendárium
andomanyi
2012. április 06. péntek, 18:29
rtv kalendárium
lacipecsenye
2011. július 01. péntek, 21:20
Kalendarium 2..png
mailona
2011. június 14. kedd, 19:45
évkönyvek kalendáriumok_0
csilla663
2011. február 13. vasárnap, 21:52
Győr-Moson-Sopron megye
dtrixy
2009. június 05. péntek, 19:00
Németh Marika&barátnői.jp
menusgabor
2019. január 24. csütörtök, 13:46
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
Németh András tavaszi ver
chillik
2018. január 13. szombat, 05:22
németh andor.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.