Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:14 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy mennyiségű oltóanyag-szállítmányt adott át humanitárius segélyként Grezsa István Kárpátalján
A vakcinaszállítmány átadása alkalmából a csapi ukrán-magyar közúti határátkelőn tartott sajtótájékoztatón Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos örömét fejezte ki, hogy a tisztségének az elnevezése körül kialakult fölösleges államközi vita után ismét Kárpátalján lehet, egyben annak a reményének adva hangot, hogy sikerül ott folytatniuk a két ország kapcsolatainak az építését, ahol abbahagyták. Hozzátette: "A munkánkkal szeretnénk hozzájárulni a két nép barátságának elmélyítéséhez, valamint a soknemzetiségű Kárpátalja és Magyarország kapcsolatainak a megerősítéséhez."

A mostani oltóanyag-adományról szólva a miniszteri biztos kifejtette, az beleillik abba a sorba, amely Kárpátalja közegészségügyét hivatott segíteni. Emlékeztetett arra, hogy korábban Magyarország már három alkalommal juttatott vakcinaszállítmányokat Kárpátaljára, így két lépcsőben 13 ezer adag
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 16:32
Lavrov: a Nyugat a büntetlenség érzetét kelti Ukrajnában
ukrajnai szerkesztő portréja megjelent az orosz külügyminisztérium közösségi média-profiljain is. A tárgyalások moszkvai helyszíne, a diplomáciai tárca vendégháza előtt szakmai szolidaritási tüntetést rendeztek, amelynek részvevői egy Visinszkij anyja által írt levelet adtak át Gremingernek.

Lavov a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Oroszország az EBESZ reformjára törekszik, valamint arra, hogy elfogadják a szervezet alapokmányát és kiküszöböljék a munkájában kialakult "kiegyensúlyozatlanságot". Hangot adott meggyőződésének, hogy növelni kell az EBESZ szerepét a terrorizmus, a kábítószer-kereskedelem és a kiberfenyegetések, valamint a neonáci megnyilvánulások, a történelemhamisítás, a keresztény- és a muszlimellenesség elleni harcban, a hagyományos értékek védelmében, továbbá az integrációs folyamatok összehangolásába az eurázsiai térségben.

Lavrov kifogásokat fogalmazott meg az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) választás-megfigyelési tevékenységével kapcsolatban,
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 14:00
Merkel: Németország támogatja az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítását
Az Európai Unió a Krím elcsatolása és a Donyec-medencei agresszió miatt vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben.

"Mi mindig azt mondtuk, hogy a szankciók összefüggnek a minszki megállapodások teljesítésével. Ha lesz valamilyen előrehaladás, akkor lehet beszélni bizonyos mérséklésről. Jelenleg viszont az látszik, hogy a minszki megállapodások nem teljesülnek, ezért Németország a szankciók folytatása mellett van" - szögezte le Angela Merkel.

Porosenko a Moszkva által Ukrajnával szemben csütörtökön életbe léptetett ellenszankciókról szólva kijelentette, hogy az tükrözi Oroszország "nem konstruktív" álláspontját.

A szankcióval sújtott emberek listájáról megjegyezte, hogy "az ukránok ezt másképpen fogják fel, számukra ez felér egy állami kitüntetéssel, és nagyon meg vannak sértődve azok, akik nem kerültek fel rá".

Ugyanakkor a Kijevvel szembeni ellenszankció az elnök szerint mutatja azt is, hogy Moszkva nem hajlandó teljesíteni a minszki megállapodásokat.

"Oroszországnak,
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 18:21
EBRD: a vártnál jobban teljesítenek a közép-európai EU-gazdaságok
A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben alapított pénzintézet a magyar gazdaságban az idén 4,3 százalékos, 2019-ben 3,3 százalékos növekedéssel számol.

A pénzintézet jelentősen, 0,5, illetve 0,3 százalékponttal javította a magyar hazai össztermék (GDP) idei és jövő évi növekedési ütemére adott becslését az előző, májusban kiadott előrejelzéséhez képest.

Az EBRD a közép-európai és a balti EU-térség egészében az idén 4,3, jövőre 3,5 százalékos növekedést vár, 0,5, illetve 0,2 százalékponttal javítva májusi prognózisát.

Kiterjesztett tevékenységi területének egészében - amelybe öt arab gazdaság is beletartozik - a bank 3,1, illetve 3 százalékos átlagos növekedést vár 2018-ban és 2019-ben. Az idei évre szóló térségi növekedési előrejelzést az EBRD 0,1 százalékponttal javította, a jövő évi prognózist nem módosította.

Törökországgal együtt számolva az EBRD teljes működési térségének növekedési átlaga az idén 3,2
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 13:21
Donald Trump akár 15 ezer katonát is küldene az Egyesült Államok déli határaihoz
"A migránsok nem fognak bejönni az országba" - erősítette meg Trump a korábbi álláspontját. Hozzátette: kormányzata fel fog készülni az egyelőre az amerikai határtól még mintegy 1600 kilométerre menetelő migránsok feltartóztatására. "A hadsereget már odarendeltük, körülbelül 5 ezer katonánk van (a határnál), és még további 10-15 ezer katonát küldhetünk" - mondta.

A védelmi minisztérium eddig 5200 amerikai katonának az amerikai-mexikói határra telepítéséhez adott felhatalmazást. A "Hűséges hazafi" névre keresztelt hadművelettel megerősítik a határvédelmet Texastól Kaliforniáig, a katonák létszámának növelése mellett logisztikai segítség érkezik a jelen lévő határőrizeti szervekhez. Ezenkívül a Nemzeti Gárda 2100 tagja szintén a határnál van már.

Az egyik újságíró kérdésére, hogy nem a jövő héten tartandó félidős választások előtti félelemkeltés motiválja-e a bejelentést, Trump határozottan nemleges választ adott, és azt hangsúlyozta: "a migráció rendkívül fontos téma".

Elemzők
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 07:03
Növelte forgalmát és nyereségét a Volkswagen konszern az év első kilenc hónapjában
A honlapján közzétett eredménybeszámolója szerint harmadik negyedévben a Volkswagen konszern 2,61 millió járművet szállított le megrendelőinek 1,5 százalékkal kevesebbet a 2017. harmadik negyedévi 2,65 milliónál. A gyártott járművek száma 8,2 százalékkal 2,39 millióra csökkent 2,61 millióról.

A harmadik negyedévben a konszern 55,20 milliárd euró bevételre tett szert, 0,9 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbi 54,71 milliárd eurónál.

Egyszeri tételek nélkül a működési eredménye 18,6 százalékkal 3,51 milliárd euróra csökkent 4,31 milliárd euróról, bevételarányos jövedelmezősége pedig 6,4 százalékra 7,9 százalékról. A konszern mérlegét a harmadik negyedévben 800 millió euró egyszeri költség terhelte meg, míg tavaly 2,59 milliárd euró. Egyszeri tételekkel a működési eredmény az idén 2,71 milliárd euró lett a tavalyi 1,72 milliárd után, bevételarányosan pedig 4,9 százalék 3,1 százalék után.

A harmadik negyedévben a konszern 3,54 milliárd euró adó előtti eredményt ért el az egy évvel
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 10:40
Londoni elemzők: Merkel döntése nem a német, hanem az olasz adóskockázatot növeli
elérésének kulcsfontosságú tényezője.

Merkel meggyengült pozíciója azonban azt jelenti, hogy a vitatott olasz költségvetésről szóló megállapodás elérése hosszabb ideig tart majd, és ez felveti azt a kockázatot, hogy az olaszországi bizonytalanság járványszerűen átterjed más piacokra is - hangsúlyozta hétfői helyzetértékelésében a Capital Economics londoni főközgazdásza.

Az Eurasia Group nevű globális politikai-gazdasági kockázatelemző csoport londoni kutatóműhelye hétfőn 70 százalékos valószínűséget adott arra, hogy Angela Merkel már jövőre lemond kancellári tisztségéről.

A ház szerint "annak lenne igazán értelme", ha Merkel még a májusi európai parlamenti választások előtt távozna, mert a CDU ezzel friss lendületet kaphatna. Merkel mindemellett nagyon erőteljes jelöltként indulhatna valamely fontos EU-tisztségért a pozíciók jövőre esedékes újraosztásakor.

Az Eurasia Group londoni részlegének olasz gazdasági kérdésekkel foglalkozó elemzője, Federico Santi hétfői kommentárjában a várható
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 20:32
Birkózó-vb - Sportközgazdász: erős marketinghatásuk van a hazai világversenyeknek
Kiemelte, az idei magyarországi nemzetközi versenyek mellett a tavalyi vizes világbajnokság, és a jövő tervei, így például az atlétikai vb megrendezésére vonatkozó szándék nagyon erős sorozatot jelentenek.

"Bár 2024-ben nem rendezünk olimpiát, de tulajdonképpen néhány év alatt egy miniolimpiára kerül sor, annyi sportágban rendezünk világbajnokságot, kiemelkedő eseményt. Ennek nagyon erős hatása van, hiszen folyamatosan a világ közvéleménye előtt szerepelünk, folyamatosan pozitív üzenetekkel" - fogalmazott.

Leszögezte, a hasonló események az ország iránti bizalmat, hitet, szimpátiát nagyban tudják növelni. A nagy sportesemények a legjobb, legerősebb országimázs-eszközök. Mint mondta, Magyarországról szóló hirdetések vetítésére külföldi televíziócsatornákon sokkal több pénzt kellene költeni, mint például a birkózó-világbajnokságra, ugyanakkor a kapott érték messze nem lenne ilyen erős.

Szabados kitért rá: a világ- és kontinensbajnokságokhoz kapcsolódóan olyan infrastrukturális
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 19:38
Még gazdagabbak lettek a szupergazdagok
fordítja halála után, és örököseinek csak aránylag csekély részt szán abból. A Microsofttal meggazdagodott - most a toplista 2. helyén álló - Bill Gates mellett, a 88 éves befektetőguru, Warren Buffett is úgy döntött, pénzének jelentős részét nem örökösei kapják.

A világ milliárdosainak nagy része az Egyesült Államokban él, de a szupergazdag emberek száma gyorsan növekszik Kínában, ahol hetente két új milliárdos lesz.

Bő egy évtizede a világ legnépesebb országa csak 16 milliárdosnak adott otthont. Ma 373-nak.

Továbbra is Jeff Bezos a leggazdagabb ember a bolygónForrás: Picture-Alliance/AFP/Regina Wagner/Geisler-Fotopress


A földkerekség leggazdagabb embere egyébként továbbra is az Amazon-vezér Jeff Bezos, 146 milliárd dollárra becsült személyes vagyonával. A számítások szerint még soha senkinek nem volt ennyi pénze a világon
menusgabor, 2018. október 27. szombat, 17:00
A vajdasági gazdaságfejlesztési programban több mint 3200 pályázóval kötöttek szerződést Zentán
egységet tudtak mutatni az anyaországban és a határon túli területeken is. Rámutatott, hogy a magyar nemzet erős és sikeres, áprilisban pedig példátlan összefogás jött létre a választáson. Ez az összefogás lehetővé teszi, hogy a magyarok a komoly kihívásokat és az új világrend által eléjük állított akadályokat is sikeresen vegyék - húzta alá. Hozzáfűzte, hogy ebben a vajdasági magyaroknak is rendkívül nagy szerepük van.

Elmondta: amikor a magyar kormány nemzetpolitikáról dönt, akkor mindig megkérdezi az adott nemzeti közösséget, mit szeretne annak érdekében, hogy a sorsa jobb legyen. Így történt ez a Vajdaság esetében is, ahol a legnagyobb délvidéki pártot kérdezték meg, és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) azt tanácsolta, hogy Budapest alakítson ki minden korábbinál jobb együttműködést a szerb kormánnyal, és indítson egy gazdaságfejlesztési programot, amellyel megalapozza a vajdasági magyar közösség megerősödését. Szijjártó Péter rámutatott: Magyarország mindkettőt sikerrel hajtotta
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 16:31
Német kamara: lankadt a befektetők optimizmusa
százalékra nőtt a tavasszal mért 6 százalékról.

A közlemény szerint hasonló képet mutat a saját iparág és a saját üzleti helyzet értékelése is. Míg tavasszal a válaszadók 70 százaléka az árbevétel emelkedésére, 6 százalék annak csökkenésére számított, jelenleg az arány 55, illetve 17 százalék.

Az exportra vonatkozóan a válaszadók 42 százaléka pozitív, 5 százaléka negatív várakozást fogalmazott meg még tavasszal, a mostani felmérésben 27 százalékuk pozitív, 11 százalékul negatív tendenciáról adott számot.

A kamara szerint ezek az becslések összhangban vannak más intézmények előrejelzéseivel. Felidézik, hogy az Európai Bizottság júliusi előrejelzésében megállapította, hogy a belföldi kereslet továbbra is dinamikusan fejlődik, azonban a külföldi piacokon uralkodó helyzet egyre kevésbé támogatja a magyarországi növekedést.

A német kamara úgy látja, hogy a gyengülő növekedési kilátások elkerülhetetlenül a foglalkoztatási és a befektetési szándékok kiigazításához is vezetnek. Tavasszal még a
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 17:11
Szijjártó: jelentősen romlott a helyezet Ukrajna vonatkozásában
A külgazdasági és külügyminiszter Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával folytatott megbeszélését követően magyar újságíróknak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, Magyarország elfogadhatatlannak tartja, hogy Ukrajnában egy NATO-tagország állampolgárságával rendelkező embereket listáznak, velük szemben titkosszolgálati módszerekkel nyomozásokat folytatnak.

Egy NATO felé igyekvő, azzal szorosabb együttműködésre törekvő ország részéről elfogadhatatlanok a magyar kisebbség ellen irányuló, közelmúltban tapasztalt cselekedetek és az, hogy Kijev nem lépett azonnal ezekben az ügyekben - szögezte le Szijjártó Péter.

Mint elmondta, a főtitkárt arról tájékoztatta, hogy az ukrán elnöki hivatal és a parlament honlapján még tegnap délután is megtalálható volt az az aláírásgyűjtő petíció, amely a kárpátaljai magyarok deportálására hívott fel és gyűjtött aláírásokat.

"Nyilvánvaló, hogy ezen körülmények közepette nem tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy NATO-Ukrajna bizottsági ülés legyen a következő
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 13:11
1/360
Képek, videók
Felhőalakzat Kárpátálján
pacsakute
2018. október 28. vasárnap, 22:29
Munkácsy Kárpátalján.jpg
dnemethk
2009. augusztus 04. kedd, 16:34
Magyarfalu Kárpátalján
bakfity
2008. január 06. vasárnap, 13:07
Humanitar award ;Sandra B
farkas1945
2013. március 02. szombat, 11:12
Alföldi G. Magyarnak lenn
menusgabor
2018. november 13. kedd, 18:24
Pécs_Magyar_szentek_Ki ss_
menusgabor
2018. október 19. péntek, 20:22
magyarok nyerték érmek.jp
maroka
2018. október 13. szombat, 13:05
Széchényi jó magyarnak le
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 21:26
Rohn_Magyar_írók_arcké pcs
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:44
Sajó Sándor Magyarnak le
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:42
mit_kivan_a_magyar_nem zet
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
magyar foci válogatott.jp
maroka
2018. szeptember 11. kedd, 13:17
sajo_sandor_magyar_ene k_1
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 19:46
József A. Bus magyar ének
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:53
kép-Minden-magyar-fele lős
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:22
Címkék
Jens Stoltenberggel, Emberi Jogok Hivatalának, szankcióval sújtott, parlament honlapján, tavalyi vizes, munkájában kialakult, kárpátaljai magyarok, Eurasia Group, Warren Buffett, ország iránti, közlemény szerint, leggazdagabb ember, integrációs folyamatok, adott nemzeti, magyar gazdaságban, pozíciók jövőre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.