Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 04:04 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Robbantásos merénylet megakadályozásáról számolt be a Krímből az FSZB orosz titkosszolgálat
Az FSZB szerint elfogtak egy orosz állampolgárt, aki "ukrán szélsőséges szervezetek" tagjaként egy adminisztratív épületben tervezett robbantást végrehajtani egy házilag előállított pokolgéppel. A robbanószerkezetet a "náci ideológiát valló" gyanúsított garázsában találták meg, az előállításához szükséges komponensekkel és szerszámokkal, valamint több palacknyi gyújtófolyadékkal együtt.

Az őrizetbe vett férfi személyazonosságát hivatalosan nem közölték, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a Szaki városban lakó Oleg Prihogykót fogták el. A gyanúsított ellen terrorcselekmény előkészítése és robbanószerkezetek törvénysértő előállítása címén büntetőeljárás indult.

A Krím félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától, a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva, amit a nemzetközi közösség nem ismert el.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:41
Átadták a nyíregyházi területvédelmi ezred központját
Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, a 2018 októberében megalakult MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred székhelyéül szolgáló - korábban iskolaként működő - épületben az ezredparancsnokság kap helyet, amely például honvédelmi oktatási és kiképzési feladatokat, valamint az ezekkel kapcsolatos művelődési és kulturális teendőket látja el.

Ezzel a lépéssel visszatér Nyíregyházára a honvédség, amely a rendszerváltás időszakában öt laktanyával rendelkezett a szabolcsi megyeszékhelyen - hangsúlyozta a tárcavezető.

A miniszter úgy fogalmazott: az egykori katonavárosba vissza kellett hozni a katonaéletet, mert a történelem napjainkban is azt bizonyítja, hogy ebben a térségben elkötelezett, elhivatott, a hazájuk iránt hűséges és lojális emberek élnek, akik fontosnak tartják az ország békéjét, biztonságát és a magyar emberek ügyének szolgálatát.

"A múlt megmutatta, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek nélkül nem lehet erős és ütőképes magyar honvédséget teremteni" -
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:54
Nem talál tervezőt a Székely Nemzeti Múzeum épülete felújításához a Kovászna megyei önkormányzat
A megyei önkormányzat immár kétszer hirdetett közbeszerzést a műemléképület felújítása kivitelezési terveinek az elkészítésére, de egyetlen jelentkező sem akadt - idézte az önkormányzati vezetőt az Agerpres hírügynökség.

Tamás Sándor elmondta: elsősorban a kiemelt értékű (A kategóriás) műemlékek felújításához nehéz tervezőt találni. Ezért a központi régió Gyulafehérváron működő fejlesztési ügynökségének a hozzájárulását kérik ahhoz, hogy egyazon pályázati kiírással próbálják megtalálni a tervezőt és a kivitelezőt.

Tamás Sándor az MTI-nek elmondta, hogy már a román állam is késve hirdette meg az EU-s pályázatokat, de késlelteti a műveleteket a rendkívül bonyolult és bürokratikus közbeszerzési rendszer is. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikus szerint abban reménykednek, hogy nem csúsznak ki a munkával az Európai Unió 2020-ban záruló költségvetési ciklusából. Ha mégis kicsúsznának, az EU ezúttal is két év haladékot ad Romániának az általa
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 16:42
Az EU forrásaiból újítják fel a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot
lakást, amelyből az egyik jelenleg irodáknak ad helyet, a másik raktárként működik. A múzeum parkjában tájépítészeti munkálatokat végeznek el, és részlegesen átalakítják a múzeumi látogatói útvonalat is. Emellett elérhetővé teszik a kiállításokat a fogyatékkal élők számára, bronzból öntött maketteket, Braille-írással ellátott címkéket és táblákat, tapintható térképeket helyeznek ki. A felújítás során interaktív tevékenységekre alkalmas helyiségeket alakítanak ki a múzeum főépülete mögött található adminisztratív épületben.

Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: a felújítás idejére kénytelenek bezárni az intézményt. Az igazgató hozzátette: a kivitelező kiválasztására kiírandó versenytárgyalás eredményességétől, az esetleges óvásoktól függ, hogy mikor kell átadniuk a munkaterületet az építőknek. Hozzátette: jelenleg raktárt keresnek, ahová elszállíthatják a múzeumban őrzött tárgyakat. A szerződés értelmében két és fél évig tarthatnak a munkálatok.

"Ez nem egy
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 15:03
Izrael lezárt számos, az Erős Szikla hadműveletben felmerült katonai visszaélési ügyet, hat esetben viszont bűn
A hadsereg illetékesei vádemelés nélkül lezárták több mint egy tucat, palesztin civilek halálának körülményeit vizsgáló eset vizsgálatát a Gázai övezetet uraló, iszlamista Hamász fegyveresei ellen folytatott hadműveletekkel kapcsolatban. Az ügyészség jelentésének elkészítői - nevének említése nélkül - hivatkoztak a Csendtörők nevű civil szervezet beszámolójára, katonák által név nélkül felvetett vádakra, melyekben a háború idején történt több tucat állítólagos "rendkívüli esetet" tártak a nyilvánosság elé.

Az ügyészség szerint a civil szervezet által nyilvánosságra hozott ügyek többsége nem volt elég konkrét ahhoz, hogy büntetendő kötelességszegés vádját alapozhassák rájuk. Ugyanakkor a katonai ügyészség azt is leszögezte, hogy hat alkalommal bűnügyi nyomozást indítottak a meg nem nevezett civilek által felvetett katonai visszaélések miatt.

Vádemelés nélkül zárták le annak az augusztus elsején végrehajtott légicsapásnak az ügyét, amelyben rafahi otthonában életét vesztette tizenöt palesztin
velemenyezd, 2016. augusztus 25. csütörtök, 11:22
Francois Pinault Párizsban is múzeumot nyit
mondta a főpolgármester.

Francois Pinault hangsúlyozta, hogy "a párizsi kulturális élet résztvevői iránti tisztelettel és nagyrabecsüléssel szeretne beilleszkedni" a város vérkeringésébe, és "eredeti és ütős módon hozzájárulni Párizs ragyogásához".

A világ legjelentősebbnek tekintett, mintegy 3500 műtárgyból álló kortárs magángyűjteményének 79 éves tulajdonosa már tíz évvel ezelőtt tervezett múzeumot nyitni Párizsban, akkor a Renault autógyár egyik régi üzemében, a Seguin szigeten. Adminisztratív okokból akkor kénytelen volt lemondani a tervéről, és végül Velencében, a Grossi palotában helyezte el gyűjteményét, majd 2009-ben a Punta Dogana, a velencei vámhivatal korábbi székhelye, 2013-ban pedig a Teatrino is a gyűjteménye újabb helyszíne lett.

A párizsi 13 ezer négyzetméter alapterületű épületben 4 ezer négyzetméreten lesz kiállítóhely, szemben a Grossi palota 2500 vagy a vámhivatal 3 ezer négyzetméterével. Azaz ez lesz a Pinault Alapítvány legjelentősebb kiállítóhelye. A felújítási
velemenyezd, 2016. április 27. szerda, 16:05
Krónika 1. rész (elektronikus hírközlés)
infrastruktúra szükséges, hiszen hiába tesznek minden településre wifit, ha lassú a hálózat. Ezért fontosnak nevezte, hogy országszerte olyan fejlesztések történjenek, mind a szolgáltatók, mind az állam részéről, amelyek stabilan és jó minőségben szolgálják ki a megnövekedett igényeket. Ezek a fejlesztések összetettek és költségesek, hiszen akár több ezer kilométernyi hírközlési kábel telepítését, illetve cseréjét jelentik - tette hozzá Kara Ákos, aki szerint a műszaki nehézségek mellett, számos adminisztratív akadály is nehezíti a fejlesztést.Az államtitkár értékelése szerint az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítása olcsó, gyors és rugalmas hálózatfejlesztést tesz lehetővé, és a 2015-ben megkezdett "jogi akadálymentesítést" folytatva, tovább egyszerűsíti a hírközlési hálózatépítési munkákkal kapcsolatos eljárásokat.

Az államtitkár a módosítás részleteiről szólva kiemelte: előírnák, hogy ahol lehet, a hálózatfejlesztéseket a meglévő közműhálózati elemek felhasználásával,
velemenyezd, 2016. április 13. szerda, 10:21
Belehalt sérüléseibe a július végi gyújtogatásban megölt palesztin kisfiú édesanyja
Az egyik izraeli kórházban, több hetes ápolás után elhunyt nő a Náblusz melletti Duma faluban július 31-én történt terrorakció harmadik áldozata, miután a múlt hónapban a családapa is életét vesztette.

Vélhetően szélsőséges izraeli zsidó merénylők gyújtották rá egy palesztin családra házukat, miközben a lakók az épületben aludtak. A kisebbik, másfél éves kisfiú azonnal meghalt, négyéves bátyját azóta is egy izraeli kórházban kezelik súlyos sérülésekkel.

A ciszjordániai lakástüzet Móse Jaalón izraeli védelmi miniszter és Benjámin Netanjahu miniszterelnök is elítélte és terrorcselekménynek minősítette.

Az eset hatására Izraelben szigorították a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket, Jaalón velük szemben is engedélyezte az eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szemben alkalmazott adminisztratív őrizetet, vagyis a bírói eljárás nélküli, akár több hónapos elzárást.
velemenyezd, 2015. szeptember 07. hétfő, 08:41
Az Andrássy útra költöznek majd az MMA irodái
A kommüniké felidézi, hogy a Magyar Művészeti Akadémia és titkársága 2012 márciusától a Vörösmarty téri Kristályházban bérel irodahelyiségeket. A Pesti Vigadó, amely 2014. március 1-jével a köztestület tulajdonába került, nem alkalmas a köztestületi adminisztráció befogadására, mert az épületben kis számú irodahelyiség áll rendelkezésre.

A bővülő köztestületi tevékenység okán szükségessé vált egy, az MMA köztestületi és adminisztratív működésének megfelelő infrastrukturális hátteret biztosító épület kiválasztása, amelyre az ingatlankínálati piac felmérésére után az Andrássy út 101. szám alatti, két épületből álló ingatlanegyüttes bizonyult a legalkalmasabbnak - szól a közlemény.

Az MMA változatlan irodaházi funkció mellett kívánja megoldani a műemléki és védett épület sorsát, amelynek felújítási munkálatai jövőre kezdődhetnek el.

A kormányhatározat megjelenését követően az adásvételi szerződés megkötésre került, így az épületegyüttes köztestületi tulajdonként állami tulajdonná
velemenyezd, 2014. november 19. szerda, 19:02
Fazekas: áttörés az ország legnagyobb bíróságán az ügyteher csökkentésében
fél évben határozott lépések történtek azért, hogy érdemi változások legyenek a főváros évtizedek óta nehéz helyzetben lévő bíróságain - közölte Fazekas Sándor.

Kifejtette: nemperes ügyeket intéző bírák közül több tucatot tettek át peres ügyek intézésére. Bírákat segítő teamek jöttek létre titkárok, jogvégzett ügyintézők és tisztviselők részvételével, és a perelőkészítéstől a vádlottak felkutatásán, szakértők kirendelésén át az ítéletek írásba foglalásáig számos területen vállalták át az adminisztratív terheket a bíráktól, így ők az ítélkező munkára koncentrálhatnak. Ezek a teamek kerületi bírósági szinten 30-40 százalékkal növelték az ítélkezés hatékonyságát, azaz hozzávetőleg ilyen arányban növelték a befejezett ügyek számát - mondta el az elnök. Szerinte ez áttörésnek nevezhető a központi régió bíróságainak több évtizedes leterheltségét tekintve.

Pusztán házon belüli intézkedések, belső erőforrások azonban nem lettek volna elegendők a törvényszék helyzetének konszolidálásához, szükség volt az
velemenyezd, 2014. augusztus 17. vasárnap, 10:12
Önálló intézménnyé válhat a szatmárnémeti színház román és magyar tagozata
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint hivatalosan is elkezdődött a két társulat önálló intézményesítésére irányuló jogi eljárás. A két tagozat különálló intézményként való bejegyzését a színház dolgozói kérték, kérelmük a város polgármesterének asztalán van már.

A Harag György Társulat közleménye szerint a kérelmet az alkalmazottak elsöprő többsége - mintegy hetven százaléka - írta alá, köztük Sorin Oros vezérigazgató, Bessenyei István művészeti igazgató és Stier Péter adminisztratív igazgató.

A színházban dolgozók álláspontja szerint a nagyváradi példa - ahol 2011-ben vált külön intézménnyé a helyi színház román és magyar tagozata - alátámasztja, hogy a különálló menedzsment, adminisztráció és a felelős tervezés az ugyanabban az épületben működő színházak esetében is tisztább helyzetet, jobb fejlődési lehetőségeket kínál mindkét fél számára. Nagyváradon ugyanabban az épületben működik a két színház a különválás óta is, hasonlóképpen történne Szatmárnémetiben is. A színház dolgozói szerint
velemenyezd, 2014. január 17. péntek, 17:35
KIM: kiemelt jelentőségű lett a kormányablakok kialakítása
A kormány az egyszerűbb és gyorsabb hatósági eljárások, a kevesebb adminisztratív teher és az uniós támogatások hatékony és gyors felhasználása érdekében nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt hatósági üggyé a kormányablakok és a hozzájuk kapcsolódó munkaügyi kirendeltségek kialakításával, illetve felújításával kapcsolatos közigazgatási hatósági eljárásokat.

A kormány kiemelt célja, hogy a járási hivatali rendszer keretein belül országos hálózatként - mintegy 380 helyszínen 3000 munkaállomással - 2013 végétől egységes megjelenéssel megkezdjék működésüket az új integrált ügyfélszolgálatok, a kormányablakok.

A kormányablakok és az egyes munkaügyi kirendeltségek több településen is egyetlen épületben, egységes ügyfélszolgálattal jönnek létre. A Magyar Közlönyben közzétett jogszabály melléklete tartalmazza azon települések listáját is, ahol 2014-ben már egyablakos ügyintézéssel fogadják az ügyfeleket.

A KIM tájékoztatása szerint a kormányhivatalok és a járási hivatalok
velemenyezd, 2013. május 09. csütörtök, 19:02
1/2
Képek, videók
Őfelsége Titkosszolgálatá
rambobby
2007. szeptember 26. szerda, 08:13
Robbantás mafla módra.gif
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 20:35
A robbantás után
dnemethk
2008. augusztus 14. csütörtök, 10:32
A robbantás után
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:59
A robbantás előtt
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:57
0 Supliak oleg.jpg
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 13:10
0 _shuplyak_oleg_1345728 7
lovaszmarika
2017. december 10. vasárnap, 18:11
9euUEfcaCKft5OlEg1AjnW zvN
boszi0604
2015. augusztus 05. szerda, 22:52
Oleg Trofimov3.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:21
Oleg Trofimov2.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:20
Oleg Trofimov.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:20
Oleg Shuplyak kép
szalai0913
2014. február 24. hétfő, 13:00
0 Oleg Shuplyak érdekes
lovaszmarika
2013. augusztus 11. vasárnap, 18:26
Oleg Makarov kozmonauta l
vargaspace
2012. december 07. péntek, 23:45
Oleg Shuplyak munkája
dnemethk
2012. augusztus 14. kedd, 07:53
Címkék
egyik jelenleg, szatmárnémeti színház, járási hivatali, helyi színház, adminisztratív terheket, ügyészség szerint, törvényszék helyzetének, katonai ügyészség, megyei önkormányzat, eset hatására, Európai Unió, eseményen Benkő, román állam, ciszjordániai lakástüzet, ítélkező munkára, adminisztratív épületben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.