Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 05:40 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Molylepkék ellen
Apró molyok a lisztben és a darában? Örökre kiirthatod őket, ha így csinálod
Alapos munkával, hasznos praktikákkal hatékonyan kiirthatók a molyok.

Babérlevél és illóolajok:
A molylepkék által kedvelt élelmiszerekhez érdemes pár babérlevelet helyezni, mert ki nem állhatják az abból párolgó illóolajat. Emellett a citromhéjat, fahéjat, borsmentát és koriandert sem szeretik. Az illóolajos párologtatás is hasznos lehet. Az eukaliptusz, levendula vagy rozmaring aromája vattára csepegtetve, bedörzsölve vele a molyok életterét hatékonyan távol tartja a lepkéket. A konyha és a kamra polcait érdemes tömény ecetes vízzel is átmosni, mert annak szaga elriasztja a molyokat, emellett fertőtlenítő hatása is van.

A molylepke nemcsak a régóta tárolt ruhát támadja meg, más fajtái a konyhában ugyanolyan károkat képesek okozni, mint a ruhásszekrényben, és a gabonafélék, liszt és fűszerek is áldozatául eshetnek.
A molylepke gyorsan szaporodik, és nehezen kiirtható, ha már beette magát
pacsakute, 2020. május 13. szerda, 07:19
Mégsem azonos a Föld és Hold oxigénizotópjainak összetétele
leginkább képes szemléltetni a becsapódott Theiát. Az adatokból arra lehet következtetni, hogy a Theia és a Föld eltérő oxigénizotóp-összetétele nem homogenizálódott teljesen a Holdat kialakító becsapódáskor, így mennyiségi bizonyítékot szolgáltat arról, hogy a Theia a Naptól távolabb alakult ki, mint a Föld" - mondta el Erick Cano kutató.

A tudósok arra jutottak, hogy az oxigénizotópok összetétele a tesztelt kőzet típusától függően változik. Ennek hátterében az állhatott, hogy az olvadt Hold és a párolgó légkör különböző mértékben lépett kölcsönhatásba. A holdköpeny mélyéből vett mintákban különböztek az oxigénizotópok a leginkább a Föld oxigénizotópjaitól.

Zach Sharp kutató szerint a Theia az eredmények alapján a Földhöz képest a Naptól sokkal távolabb alakult ki és eltérő oxigénizotóp-összetétele nem veszett el teljesen a nagy becsapódás következtében kialakult homogenizációval.

Ez az eredmény azért is fontos, mert szükségtelenné teszi az olyan nagy becsapódás-modelleket, amelyeknek része
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 19:53
József Attila
kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!

1922. november 12.

1924. júl. 17.


TÉLI ÉJSZAKA - részlet

...A távolban a bütykös vén hegyek,
mint elnehezült kezek,
meg-megrebbenve tartogatják
az alkonyi tüzet,
a párolgó tanyát,
völgy kerek csöndjét, pihegő mohát...

1933. januárTHOMAS MANN ÜDVÖZLÉSE - Részlet

...Te jól tudod, a költő sose lódit:
az igazat mondd, ne csak a valódit,
a fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás
menusgabor, 2017. január 09. hétfő, 20:00
HAMVAS BÉLA: OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS utazása
jó dobás volt.
A kis láng éppen eltalálta a tatárt.
Alkonyatkor gyakran felsétáltak ide kettesben, leültek a dombon a kőre és nézték a világ forgatagát, nagy városok sürgését, háborút, szerencsétlenséget, lakomákat, szerelmes lényeket, tűzvészt, ünnepeket. Joachim egyáltalán nem tudott jobbat, mint napi munka után ide jönni és nézni a világot, amíg csak besötétedik. Mikor az esti csillag feltűnt, újra felállt és lement a házhoz, ahol a nagy platán alatt Magdaléna már megterített. Ott állt a párolgó leves, a kupa bor és a kenyér.
Ez a sorsom? - kérdezte önmagától. Ez az a hely, ahol végre megnyugodhatok? Ide kellett jönnöm végül, és itt fogok meghalni, mikor éveim beteltek?
Volt ok arra, hogy ilyen kérdéseket intézzen önmagához. János kertész ugyan beavatta minden munkájába. Megérkezése után nem sokkal már ismerte a virágokat, és azt is sejtette, hogy az öregnek mi a titka. Talán nem is valódi virágok ezek itt, hanem - de csend! Ki tudja? Hátha minden virág lélek? Tudta, hogyan
lenke1964, 2016. október 25. kedd, 18:20
A szív melege - Müller Péter
tévedhetetlen jele. A mennyek országában meleg van. S ,,mennyek országa" nemcsak odaát van, hanem itt és most is - mindenhol, ahol szeretet van. Az Evangéliumok szerint például ilyen hely lehetett egy nyomorúságos, bűzös istálló is, egy olyan rettenetes világ kellős közepén, amelyben a gyűlölet tüze lángolt, és fölzabálta még a csecsemőket is. Itt a testek, Mária, József és a pici Jézuska teste meg a pásztorok teste pontosan 36,8 fokosak voltak, és az állatok, a juhok, a bárányok és a lovak párolgó testéből áradt az élethez szükséges, optimális hőmérséklet: a szeretet melege. Néha, ha a doromboló macska ráül, meggyógyítja fájó vállunkat, s a lovak közelében még a lelkileg sérült emberek is jobban érzik magukat, mert érzik a nagy testekből áradó jóságos, életadó meleget.

Egy ló néha több szeretetet áraszt, mint egy püspök vagy egy főrabbi. És sokan vannak olyanok, akiket az Isten úgy tanít meg szeretni, hogy kutyát ad melléjük. Sok magányos embernek, elhagyottnak, ridegségtől
klementinagidro, 2016. január 27. szerda, 11:38
Ha bántanak
játszd el a rád osztott szerepet: ne ítélkezz, ne mérkőzz! Gondolkozz. Maradj szabad. Ennél nagyobb győzelem nincs.

Ordítani kell

Az indulatot persze nem szabad lenyelni. Lehetőleg azonnal ordítani kell. Bele, egy párnába. De teli torokból! Mikor megbántanak, ha van annyi időm s lélekjelenlétem, hogy hazáig kibírjam, ott üvöltök hosszan, akár a pusztai farkas, vagy a hegyi medve, de díszpárnák közé temetve a fejem. Addig ütöm a matracot, amíg nem érzem, hogy az utolsó cseppig el nem párolgótt belőlem az a rossz, amit kiváltott bennem a támadás. Ha erre nincs lehetőségem, kifutok a szabadba, s csak arra vigyázok, ne legyen húszméteres körzetben körülöttem senki, hogy meg ne ijedjen, mikor a néptelen utcán tagolatlan, üvöltő hangokat adok ki. Ez ártalmatlanabb botrány, mint a gyomorfekély. Mi, emberek olyan angyal-jelöltek vagyunk, akik dühösek is tudnak lenni. Nem baj az. De ha észnél vagy indulatod habját gyorsan lesöpröd, az erejét pedig a munkádba öntőd. És az ölelésedbe. Amennyiben
klementinagidro, 2015. június 30. kedd, 21:44
Mascarpone házilag
Házi krémsajt - ,,mascarpone" házilag készítve


Hozzávalók a házi krémsajthoz:
- 1 vödör 20 %-os tejföl (850 g)

Mascarpone elkészítés házilag:
Az elkészítése inkább vesz igénybe sok időt, mint sok energiát. A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyógyszertári gézt írnak, azonban én azt nem javaslom, mert hajlamos a szálhullatásra. Ami pedig végképp nem hiányzik az ételbe, az a géz szálak. :-) Szóval bontsuk fel a tejfölt. Ha van a tetején már kiült savó, azt öntsük le róla egy üvegbe. Ne keverjük fel a tejfölt, mert akkor oda a homogenitása. Borítsuk bele az anyagba, és akasszuk hideg helyre csepegni (tálat mindenképpen tegyünk alá). Hogy mennyi ideig? A minimum az a 24 óra, de akár 3 napig is lógathatjuk... mi 30 órán keresztül
irmus, 2015. május 14. csütörtök, 07:09
maskarpone készítése
2014. november 17. (hétfő), 16:15
Így készítsünk mascarponét otthon!Próbáljuk ki, nem kerül sokba. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon!

ezt a fantasztikus receptet a eztfaldfel.blogspot.hu találtam ,amit most megosztok veletekHozzávalók a házi krémsajthoz:
- 1 vödör 20 %-os tejföl (850 g)

Mascarpone elkészítés házilag:
Az elkészítése inkább vesz igénybe sok időt, mint sok energiát. A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyógyszertári gézt írnak, azonban én azt nem javaslom, mert hajlamos a szálhullatásra. Ami pedig végképp nem hiányzik az ételbe, az a géz szálak. :-) Szóval bontsuk fel a tejfölt. Ha van a tetején már kiült savó, azt öntsük le róla egy üvegbe. Ne keverjük fel a tejfölt, mert akkor oda a homogenitása. Borítsuk bele az anyagba, és akasszuk hideg helyre csepegni (tálat mindenképpen tegyünk
peszko, 2015. február 17. kedd, 16:20
Cóla szószos csirke szárny
Rászántam magam, közreadom az egyik legféltettebb receptemet, a kólás barbecue szószt. És akkor már itt van mellé grátiszba a tökéletes, sütőben sült csirkeszárny receptje is. Rajta-rajta, csináljátok meg és szóljatok vissza, hogy milyen lett!

Hozzávalók a kólás BBQ szószhoz 4 személy részére:1 fej vöröshagyma
2 doboz (0,33-as) kóla
2 babérlevél (lehetőleg friss, de a szárított is megteszi)
2 dl ketchup
3 evőkanál jófajta szójaszósz (pl. Kikkoman)
1 evőkanál Sriracha vagy más chiliszósz
1 teáskanálnyi Worcheser szósz
Kevés tört bors


------------------------------------------------------------------ ------------------
1. Vágjátok apróra a vöröshagymát és kevés olajon pirítsátok le
bordat, 2014. július 07. hétfő, 20:57
szeretettel
nézhetett le onnan és sima falakra, amiket megmászni halálos lett volna, egyetlen tág szoba volt a toronyban mennyezetes ággyal: ott lakott Barackvirág és nagy szédít? erkélyeken sétálgathatott a torony körül. Étkezéskor b? levesestálak és húsos tányérok röpültek be az ablakon maguktól, oly simán és lassan, hogy soha nem loccsant ki egyetlen csöpp leves, soha nem törött el egyetlenegy edény, leültek szépen az asztalra és várták, hogy Barackvirág megízlelje ?ket, de a királyleány alig mártotta édes ajkait a párolgó csészékbe, legfeljebb ha egy-egy varázsbarack röppent be néha, egyenest a fáról, ez volt tápláléka, sem evett, sem aludt, mint a kalitbazárt és magányos madár. Nappal messze nézett a szédít? erkélyeken, s nedvesre sírta a párnáját éjjel. Mult az id?.

Hetek, havak és Barackvirág nem látott egyetlenegy lelket. Néha odaült a varázstükör elé, mert volt a szobában egy különös tükör, forgatható jószág, amivel el lehetett szórakozni, ennek a tükörnek az volt a tudománya, hogy a dolgoknak nem a
sayuri, 2014. február 12. szerda, 11:24
1/4
Képek, videók
étkező molylepke.jpg
dnemethk
2010. december 04. szombat, 16:52
molylepke.jpg
szalai0913
2010. május 17. hétfő, 20:10
molylepke.jpg
joffy
2007. március 17. szombat, 10:39
párolgás
adakaleh
2013. április 16. kedd, 15:02
Párolgás 3 napig
jbal
2007. május 23. szerda, 12:38
párologtatóm
mbea925
2011. január 02. vasárnap, 21:08
Párologtató csokor.jpg
szalai0913
2010. október 11. hétfő, 07:58
párologtató, mézes
sullereva
2009. június 06. szombat, 15:00
maci és élettere
brummologus
2014. június 01. vasárnap, 16:19
Életterem
bolondoss
2006. október 29. vasárnap, 20:54
polca.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:34
matracos polcágy É.jpg
pintyo1964
2008. június 02. hétfő, 22:35
kinyitható polcágy É.jpg
pintyo1964
2008. június 02. hétfő, 22:35
matracos polcágy É.jpg
csipike1
2008. május 25. vasárnap, 23:17
kinyitható polcágy É.jpg
csipike1
2008. május 25. vasárnap, 23:17
Címkék
lepedő darab, eredmények alapján, sűrű szövésű, elkészítése inkább, torony körül, Müller Péter, gyűlölet tüze, Zach Sharp, pusztai farkas, olvadt Hold, olyan nagy, párolgó leves, párolgó tanyát, mennyek országában, molylepke nemcsak, ablakon maguktól,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.