Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:18 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szentjánosbogár-néző túrára várják az érdeklődőket szombaton Eplényben
László Márk elmondta, hogy szombat este egészen éjfélig nyitva tart az eplényi libegő. Naplementekor, este nyolc óra után indul a szentjánosbogár-néző csoport fel a hegyre a libegővel, onnan pedig az Ámos-hegyen kialakított tanösvényen halad a vezetett túra, melyen a résztvevők közelebbről is megismerkedhetnek a szentjánosbogarakkal.

A marketingvezető kitért arra is, hogy július 28-án először tartják meg a Libegők éjszakáját, amelyen a Piscis Austrinidák meteorrajt figyelhetik meg az érdeklődők a hegytetőről.

Az eplényi kezdeményezéshez, melynek ötletét a februárban sikerrel elindított Sípályák éjszakája adta, már többen is csatlakoztak - emelte ki László Márk, hozzátéve, hogy lesznek programok az eplényi Kalandhegyen kívül a Zempléni Kalandparkban, valamint a budapesti Libegőnél és a Normafa Parkban is.

Július 29-én, a barátság világnapján a baráti társaságokat várják kedvezményekkel a Kalandhegyre, augusztus 10. és 12. között hullócsillagnézést tartanak, augusztus 17. és 19. között
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 07:05
Sípályák fejlesztését, a négy évszakos turizmust, valamint vándortáborokat támogatott a kormány
Emlékeztetett rá, tavaly döntött arról a kormány, hogy a téli aktív pihenés támogatása keretében két sípálya fejlesztéséhez hozzájárul, a támogatást az eplényi és a mátraszentistváni síközpontok nyerték, 70-75 százalékos önerő mellett. A lehetőséget azonban nem zárták le, így a sátoraljaújhelyi önkormányzat tulajdonában működő Zemplén Kalandpark mintegy 64 millió forintos fejlesztéséhez több mint 18 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből hóágyúkat és egy, a sípályák karbantartására alkalmas hótaposógépet, ratrakot vásároltak. A szabadidő- és sportcentrum négy évszakos hasznosítása keretében pedig elkezdődött három downhill kerékpáros pálya engedélyeztetése, valamint a libegő-felvonó alkalmassá tétele kerékpárok szállítására - közölte.

Révész Máriusz kiemelte: Sátoraljaújhelyen szűk két évtized alatt épített fel az önkormányzat egy ma már évi 230 ezres látogatottságot elérő szabadidős központot, céljuk a félmilliós vendégszám elérése. A kalandpark nyereséges, az eredmény jelentős
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 18:04
Advent - Adománygyűjtés kezdődött Borsodban
Tájékoztatása szerint a RádióM a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezi és koordinálja az ajándékok összegyűjtését és elosztását.

Emlékeztetett arra, hogy a miskolci rádió az idén az akciót az egész Borsod-Abaúj-Zemplén megyére kiterjeszti.

Mint mondta: leginkább játékokat várnak, hiszen a gyerekek karácsonykor ennek örülnek a legjobban.

Az összegyűjtött ajándékokat december 23-án adják majd át több száz rászoruló gyereknek a Lillafüredi Kalandparkban.
velemenyezd, 2016. december 01. csütörtök, 16:13
Csokoládéfesztivált rendeznek a hétvégén Szerencsen
A rendezvény kulturális és sportprogramokkal, édesség-bemutatókkal, vásári forgataggal és kóstolókkal várja a vendégeket, akik ízelítőt kaphatnak a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni táj kulturális értékeiből is.

Lesznek szakmai programok, miniszteri tájékoztató, a Szerencsi Bonbon Kft. új termékének bemutatója, valamint bemutatkozik a horvátországi Kras csokoládégyár. A csokoládébarlangban csokiszobor-kiállítás nyílik és interaktív csokoládékészítést is tartanak.

Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál, a megnyitót követően határon inneni és túli művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon, tartanak kézműves bemutatókat. A kicsiket és nagyokat csokoládé kalandpark várja, megrendezik a III. Oldtimer Veteránautó Kiállítást is.

A fesztiválon fellép mások mellett az Omega, a Tankcsapda, a 100 Folk Celsius, Deák Bill Gyula, valamint számos művész és együttes.
velemenyezd, 2016. augusztus 24. szerda, 12:02
Átcsúszó pálya és kabinos felvonó a Zemplén Kalandparkban
A 605 millió forintos beruházást uniós és hazai forrásból finanszírozta a zempléni város, a két új turisztikai látványosságot szerdán adták át - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

A Dongóra és Sólyomra keresztelt átcsúszó és a zárt kabinos pálya egyaránt 1040 méter hosszú, a város fölötti Magas-hegyet köti össze a Szárheggyel, a pálya földtől való legmagasabb pontja 150 méter.

A Zemplén Kalandparknak, a szabadidő és sportcentrumnak ezzel a két legújabb attrakcióval már kilenc élményeleme van, elsőként a bobpályát adták át 2009-ben. A most befejezett beruházás 10-15 új munkahelyet is teremtett.

A tájékoztatás szerint a sátoraljaújhelyi önkormányzatának célja, hogy évente legalább félmillión látogassanak oda. A kizárólag önkormányzati tulajdonú Zemplén Kalandpark minden évben nyereséges volt, a város szeretné, hogy a bevétel további növelésével saját erőből is fejleszthessék, kiegészíthessék a létesítményt.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2015. március 11. szerda, 15:45
Tavasszal készülnek el a Normafa fejlesztését befolyásoló Natura 2000-es vizsgálatok
cserjésedés miatt bizonyos állat- és növényfajok visszaszorultak, viszont a régi sípályák kitisztításával "sokat nyerhet a természet".

Szólt arról, hogy több nyomvonalat vizsgálnak a tervezett ülőlift és a bobpálya helyére, ezeket az élőlények előfordulási térképével is összevetik. Szerinte tavaszig még további vizsgálatok szükségesek, ugyanakkor több beruházási elemnél már megállapítható, hogy hatása semleges vagy pozitív.

A konferencián Csorbáné Bolega Erika, a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark igazgatója arról beszélt, hogy a Natura 2000-es területen megépített önkormányzati üzemeltetésű parknak az elmúlt négy év tapasztalatai alapján nincs a környezetre gyakorolt káros hatása, sőt azzal, hogy a 150 hektáros területnek lett gazdája, megoldódtak a korábbi parkolási és hulladékkezelési gondok.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség elnöke úgy véli, a Normafánál ma méltatlan körülmények vannak, s szavai szerint a rehabilitációt "nem lehet olyan rosszul megcsinálni, hogy ne legyen jobb, mint
velemenyezd, 2013. október 25. péntek, 16:35
Séta a kulisszák mögött - programsorozat Észak-Magyarországon is
és mezőkövesdi fürdőkben a gyógyulni és napfürdőzni vágyókat várják. A Kisnánai vár, a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ, a Bodrogköz öröksége, a História völgy, valamint az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztései izgalmas és sokszínű programokat kínálnak a természetbarátoknak - tájékoztatta az MTI-t a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön.

Az érdeklődők aktívan tölthetnek el egy napot a nőtincsi Seholszigeten és a Zempléni Kalandparkban Sátoraljaújhelyen. Az extrém sportok kedvelői kipróbálhatják a hejőkeresztúri wakeboard- és vízisípályát, valamint Becskén a motorcross és terepbicikli pályát. Egerben a Tűzoltó Múzeum vetélkedőkkel, a Kepes Intézet pedig új kiállítással várja a kultúra iránt érdeklődőket.

A nyílt nap programjához csatlakozott a felsőtárkányi Berva Ipartelepen működő Platt Kft. is, ahol óránként induló gyárlátogatás során a vendégek megismerhetik a vállalkozást, a kazángyártás technológiáját, valamint az Új
velemenyezd, 2013. június 13. csütörtök, 12:45
A Bükkben és a Zemplénben is lehet síelni
A bükki síparadicsomban, Bánkúton 29 centiméteres a hó vastagsága, a síklub honlapja szerint a hőmérséklet mínusz 2 fok.

Vasárnap 9 órakor két felvonót üzemelnek be, és négy pályán lehet síelni.

A sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandpark pályáit a hóágyúzásnak köszönhetően 175 centiméteres hó borítja, ebből 25 centiméter a természetes hó. Itt három pályán hódolhatnak szenvedélyüknek a síelők.
velemenyezd, 2013. március 03. vasárnap, 08:51
A Bükkben és a Zemplénben is várják a síelőket
Az elmúlt napok intenzív hóesésének köszönhetően immár 75 centiméter vastagságú hó borítja a bánkúti pályákat, a hőmérséklet szombat reggel nulla fok volt. A síklub tájékoztatása szerint a sípályák állapota kiváló.

A sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkban a pályákat már 175 centiméteres hó fedi, köszönhetően a hóágyúzásnak és a 25 centiméternyi természetes csapadéknak. Itt három felvonót és négy pályát használhatnak a sízők.
velemenyezd, 2013. február 23. szombat, 09:31
A Bükkben és Zemplénben is működnek a sífelvonók
Az elmúlt napok havazásának köszönhetően 55-60 centiméteres hó borítja a bánkúti pályákat, a hőmérséklet szombat kora délelőtt mínusz 6 fok volt. A síklub szerint a pályák állapota kiváló.

A Sátoraljaújhely mellett kialakított Zempléni Kalandparkban a pályákat 150 centiméteres hó fedi, a hóágyúzásnak és a héten esett 25 centiméternyi hónak köszönhetően. A Magas-hegyen három felvonót és négy pályát használhatnak a sízők.
velemenyezd, 2013. február 09. szombat, 09:11
Kezdődik a síszezon a Zempléni Kalandparkban
Az elmúlt napokban mintegy tíz centiméteres hó esett a zempléni város hegyén, a hóágyúzásnak köszönhetően pedig már 20 centiméteres hó fedi az egyes számú pályát.

A tervek szerint vasárnap reggel 9-kor nyitják meg az idei téli szezont a kalandparkban.

A síelők ugyancsak hódolhatnak kedvtelésüknek a Bükkben, ahol Bánkúton szombat reggel indítják el az első felvonót.
velemenyezd, 2012. december 07. péntek, 14:22
Teljes kapacitással dolgoznak a hóágyúk a Zempléni Kalandparkban
A 600 méter hosszúságú pályát rendszeresen karbantartják, a síelhető terület több mint 35 ezer négyzetméter Sátoraljaújhelyen.

Fekete, piros és kék szakaszok egyaránt várják a síelőket, az előrejelzések szerint a síszezon a március 15-i hosszú hétvégét követően ér majd véget a zempléni városban - tájékoztatta a létesítményt fenntartó önkormányzat az MTI-t.
velemenyezd, 2012. március 08. csütörtök, 16:34
1/2
Képek, videók
Érdeklödők bőven
wob
2016. szeptember 28. szerda, 12:08
érdeklődők
balazsmargit
2012. július 30. hétfő, 23:27
Érdeklödök mint mindig.,
wob
2011. június 26. vasárnap, 18:32
Érdeklődők
inoke
2010. szeptember 28. kedd, 12:25
Jönnek az érdeklődők!
inoke
2009. október 09. péntek, 21:51
Érdeklődők 2
inoke
2009. augusztus 10. hétfő, 21:46
Érdeklődők
majorkaj
2008. augusztus 21. csütörtök, 20:11
Érdeklődők
totyimotyi
2007. november 19. hétfő, 16:20
érdeklődők
solanum
2006. július 16. vasárnap, 21:46
eplény60121.jpg
maroka
2013. január 21. hétfő, 10:14
eplény50121.jpg
maroka
2013. január 21. hétfő, 10:14
eplény40121.jpg
maroka
2013. január 21. hétfő, 10:14
eplény30121.jpg
maroka
2013. január 21. hétfő, 10:13
eplény20121.jpg
maroka
2013. január 21. hétfő, 10:13
eplény0121.jpg
maroka
2013. január 21. hétfő, 10:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.