Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:28 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren
pályázatot.

Évről évre növekszik a debreceni légikikötő utasforgalma, az évtized elején alig több mint tízezren vették igénybe egy év alatt a Debrecen International Airport (DIA) szolgáltatásait, tavaly 380 ezren utaztak, az idén pedig év végéig az utasszám várhatóan meghaladja a 600 ezret.

Vajda János, a repülőtér igazgatója hozzátette: folyamatosan fejlesztenek a területen, a jelenlegi terminál bővítése azonban elérte a végső határát.

Az idén mind a charter-forgalomban, mind a menetrend szerinti - Wizz Air és Lufthansa - járatokon nőtt az utaslétszám, a hatóságok pedig Európa egyik legbiztonságosabb repülőterévé nyilvánították a debrecenit - mutatott rá.

Radó András, a Wizz Air Hungary Zrt. kommunikációs menedzsere azt mondta, légitársaságuk utasforgalma dinamikusan nő Debrecenben, a közelmúltban köszöntötték a másfélmilliomodik utasukat, és az idei 500 ezredik utas is a Wizz Air járatát választotta.

Jelenleg 14 úti cél érhető el közvetlenül Debrecenből, a közkedvelt üdülőhelyekre,
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 14:21
Krónika: megroppant a koalíció a Bihar megyei tanácsban, hűtlenséggel vádolják az elnököt
a megyei önkormányzat által működtetett nagyváradi repülőtérről jelenleg csak Bukarestbe indulnak menetrend szerinti járatok, nyáron pedig a törökországi Antalyába és az egyiptomi Gurdakába repültek charterjáratok.

A botrány a múlt héten robbant ki, amikor Gheorghe Pasc, a bihari megyeszékhely légikikötőjének volt igazgatója azt állította: Pásztor Sándor megyeelnök megtiltotta neki, hogy külföldi légitársaságokkal tárgyaljon. Pasc szerint Pásztor azért nem engedte, hogy tárgyalásokat folytasson a Wizz Airrel és a RyanAirrel, mert Debrecen érdekeit tartotta szem előtt. A lemondott igazgató azt is felrótta, hogy az RMDSZ-es Bimbó-Szuhai Tibor által vezetett igazgatótanács kérte, hogy a repülőtéri utastájékoztatás román és angol mellett magyar nyelvű is legyen.

A járatok hiánya mellett az is az ellenzék elégedetlenségét váltotta ki, hogy az igazgatói tisztség betöltésére nem írtak ki nemzetközi pályázatot, hanem - a helyi sajtó szerint - két jelölt kizárásával az RMDSZ-hez közel álló Cristina Antik
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 08:21
Pilótaképző oktatóközpontot adtak át Nyíregyházán
Nyíregyházán.

A kétezer négyzetméteres, zárt és temperált hangárban a meglévő oktató repülőgépeket tárolják, mivel állapotuk nagyon fontos a biztonságos repülés szempontjából - tette hozzá Horváth Péter.

A Tréner Kft.-nek jelenleg több mint húsz légialkalmas repülőgépe van, Cessna Piper, Warrior II, Piper Warrior III és Beechcraft Dutchess típusú gépekkel képzik a pilótanövendékeket.

A szimulátor segítségével a hallgatók sokkal könnyebben vehetnek részt az A320-as típus tanfolyamain, köszönhetően a Wizz Air-rel korábban kötött megállapodásnak - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke, üzemeltetési igazgatója az oktatóközpont átadóján elmondta, a légitársaság régóta dolgozik együtt a Tréner Kft.-vel és sok olyan szenior pilótája és oktatója van, aki első repülési tapasztalatait Nyíregyházán szerezte.

A Wizz-flotta a következő tíz évben háromszáz repülőgéppel növekszik, és ehhez szeretnének évente legalább ötven kadétot toborozni és kiképezni
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 15:22
Azonnali fejlesztésekről állapodott meg a Wizz Air és a Malév Ground Handling
A Wizz Air közlése szerint a légitársaság vizsgálatokat folytatott le, és a felmerült ügyeken konstruktívan dolgozott együtt a Malév GH-val, szem előtt tartva, hogy az utasélmény továbbra is magas színvonalú legyen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Közösen meghatározták az azonnali fejlesztést, illetve közbeavatkozást igénylő területeket és megoldották a felmerült problémákat - olvasható a közleményben.

A légitársaság közölte továbbá: biztatják utasaikat, hogy panasz esetén a bizonyítékokkal együtt forduljanak a Wizz Airhez, a társaság kivizsgálja az ügyeket.

A Malév GH közleménye szerint társaságuknak kiemelten fontos a jogszerű utastájékoztatás, valamint a minőségi kiszolgálás. A dolgozók munkáját a Wizz Airrel közösen folyamatosan ellenőrzik és álláspontjuk szerint az utasokat a szolgáltatásokról és azok díjáról az előírásoknak megfelelően tájékoztatják.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium július 30-án közölte az MTI-vel, hogy fogyasztóvédelmi hatósági eljárást
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 16:51
Noi curse Wizz Air din Budapesta spre Bruxelles, Harkov şi Lviv (Ucraina)
Potrivit acestuia, cursele vor deveni operaţionale de la 1 iunie şi vor avea o frecvenţă zilnică, în cazul celei spre Bruxelles, şi de două ori pe săptămână, în cazul celor u destinaţia Ucraina. Aeronavele folosite vor fi de tip Airbus A321neo.

Introducerea curselor este posibilă după achiziţionarea unui nou avion pentru baza din Budapesta, astfel că flota Wizz Air de pe Aeroportul Liszt Ferenc ajunge la 14 aeronave.

Jones a mai spus că pe lângă noua cursă spre Bruxelles, compania păstrează şi legătura cu aerogara Charleroi de lângă capitala belgiană.

Wizz Air deţine 119 de avioane şi operează pe 150 de aeroporturi din lume, având 25 de baze. Traficul de pasageri se poate apropia anul acesta de 40 de milioane, cu 15 procente mai multe decât în anul precedent. Pe piaţa din Ungaria compania a înregistrat anul trecut 5,2 milioane de pasageri şi se aşteaptă ca anul acesta cifra se atingă 5,6 milioane.
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 13:53
Brüsszelbe, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a Wizz Air
Elmondása szerint a június 1-jével induló járatok közül Brüsszelbe naponta, a két ukrán városba hetente kétszer közlekednek majd a társaság Airbus A321neo típusú repülőgépei. A járatok megnyitását az teszi lehetővé, hogy egy újabb gép kerül a budapesti bázisra, 14-re növelve a Liszt Ferenc-repülőtéren állomásozó Wizz Air-flotta méretét.

Jelezte, hogy az új brüsszeli járat mellett megmarad a belga főváros melletti Charleroi repülőtérrel is az összeköttetés.

A Wizz Air 119 gépes flottával 150 repülőtérre közlekedik, 25 bázist üzemeltet. Utasforgalma ebben az évben megközelítheti a 40 milliót, amely 15 százalékkal haladja meg az előző évit. A magyar piacon a tavalyi 5,2 millió után idén 5,6 millió utassal számolnak.
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 11:14
Elindította szállodai üzletágát a WING
elhelyezkedő, 187 szobás hotelnek, és előkészítés alatt áll egy kiváló lokációjú, több mint 300 szobaegységes hotelépület is. A vállalat mindemellett folytatja a további projektlehetőségek és potenciális partnerek keresését.

A WING az ingatlanpiac minden szegmensében jelen van, az elsődlegesnek számító irodaportfólió mellett az ipari, kiskereskedelmi és lakóingatlanok területén is. A nevéhez fűződik többek között a Telekom székháza, amely az ország legnagyobb irodaépülete, olyan speciális épületek, mint a Wizz Air repülőgépszimulátorral felszerelt oktatóközpontja, vagy az első, közösségi szolgáltatásokat kínáló innovatív lakópark, a díjnyertes Kassák Residence is.

A szállodafejlesztés területe sem ismeretlen a WING számára, a cég fejlesztésében valósult meg az építőipari nívódíjjal kitüntetett, közvetlen repülőtéri kapcsolattal rendelkező ibis Styles Budapest Airport Hotel. A WING tavaly elindította a cég egy meglévő irodaházának átalakítását 217 szobás szállodává a francia B&B szállodalánccal
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 16:41
Aeroportul din Debrecen devine aeroportul regional cu cel mai mare trafic din regiune
La întâlnirea de presă care a avut loc pentru sărbătorirea pasagerului cu numărul 1.500.000 al Wizz Air, László Papp (Fidesz-KDNP) a reamintit că negocierile cu Wizz Air pentru lansarea unor zboruri regulate au început în anul 2010, iar prima aeronavă care a aterizat la Debrecen, la 18 iunie 2012, a fost cursa de la Londra. Traficul de pasageri de pe aeroport a doborât în fiecare an noi recorduri; anul trecut au fost 380.000 de pasageri, ceea ce a însemnat o creştere de peste 20% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte traficul din anul curent, Papp a spus că este de aşteptat ca numărul pasagerilor să atingă 600.000, aceasta fiind cea mai mare creştere de la deschiderea din 2012 a aeroportului. După compararea datelor de la aeroporturile din Ko±ice şi Oradea, aeroportul din Debrecen devine aeroportul regional cu cel mai mare trafic din regiune, a accentuat politicianul. Municipalitatea s-a angajat să dezvolte în continuare aeroportul, urmând ca în anii viitori să fie întreprinse dezvoltări
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 16:41
A térség legnagyobb forgalmú regionális repterévé válik a debreceni
Papp László (Fidesz-KDNP) az egymillió ötszázezredik Wizz Air-utas köszöntése kapcsán tartott tájékoztatón emlékeztetett: a Wizz Airrel a menetrendszerinti járatok elindításáról 2010-ben kezdődtek el a tárgyalások, az első gép pedig Londonból 2012. június 18-án érkezett a reptérre. A légikikötő utasforgalma évről évre rekordokat dönt, tavaly a reptérnek már 380 ezer utasa volt, ami több mint húsz százalékos növekedést jelent az előző évihez képest.

Az idei várható forgalomról szólva közölte: mintegy 600 ezer utassal számolnak, a 2012-es indulás óta ez lesz a legnagyobb növekedés a reptér életében. A kassai és a nagyváradi reptér adataival összevetve a debreceni légikikötő válik a térség legnagyobb forgalmú regionális légikikötőjévé - hangsúlyozta. Az önkormányzat elkötelezett a reptér további fejlesztése mellett, a következő években a kormánnyal együttműködve átfogó fejlesztésekre készülnek, amelyek jelentős kapacitásnövelést tesznek majd lehetővé - fűzte hozzá Papp László.

Radó András Iván,
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 15:01
A Wizz Air kilátásba helyezte a Malév Ground Handlinggel kötött szerződése felmondását
Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója a Malév Ground Handling eljárásával kapcsolatos fogyasztóvédelmi vizsgálattal kapcsolatban közleményében leszögezte: jelenlegi működésével a Malév Ground Handling megsérti jogi kötelezettségeit, amikor a kihirdetettnél magasabb árat számít fel az utasoknak, illetve a Wizz Air kínálatában nem szereplő szolgáltatásokat értékesít számukra. "A helyzet megoldásának érdekében minden lehetőséget megvizsgálunk, beleértve a szerződés felmondását is" - olvasható a közleményben.

Közölte továbbá: a Wizz Air szigorú követelményeket szab az utaskezelés területén, és elvárja, hogy kiterjedt hálózatán belül minden partnere eleget tegyen ezeknek. Ha bármely partnerük megszegi kötelezettségeit, és félrevezeti a Wizz Air utasait, akkor alapos vizsgálattal, illetve szükség esetén jogi lépésekkel kell szembenéznie - olvasható a vezető által aláírt közleményben.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden tudatta az MTI-vel, hogy Kara Ákos
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 22:33
GVH: a Wizz Air 250 millió forint kompenzációt fizet az utasoknak
versenyfelügyeleti eljárás azonban olyan részletszabályokat tárt fel, amelyekről a fogyasztók feltehetően nem kapnak megfelelő tájékoztatást, ám a gyakorlatban jelentősen csökkenthetik az ingyenes járatmódosítások számát.

A GVH rámutatott, hogy az oda-vissza útra szóló repülőjegy foglalásakor az odaút megkezdése után a visszaút útvonala már nem módosítható, illetve utóbbiak ezt megelőzően is csak együtt változtathatók; valamint több utas egyidejűleg vásárolt repülőjegyének módosítása nem lehetséges a Wizz Flex szolgáltatással interneten keresztül, és valamennyi utas jegye kizárólag egyszerre változtatható.

Mindezek mellett járatmódosítás esetén a fogyasztó számára felajánlott ár megegyezik a már megfizetett viteldíjjal, még akkor is, ha ugyanarra az időpontra, ugyanarra a járatra a módosítás keretein kívül vásárolható repülőjegy olcsóbb, így a Wizz Flexen belüli átfoglalásnál a fogyasztó nem érvényesítheti a számára kedvező jegyárkülönbözetet; illetve a 2016 januárja és szeptembere közötti
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:41
Rekordszintű adózott nyereséget könyvelt el a Wizz Air az első negyedévben
Az adatsorok azt mutatják, hogy a Váradi József vezette légitársaság 25,4 százalékkal 691 millió euróra növelte árbevételét, a cég bevételi struktúrája azonban jelentősen megváltozott. Amíg a jegyek értékesítéséből 14,8 százalékkal, a kiegészítő árbevételből 41 százalékkal több bevételhez jutott a társaság, így a két forrás aránya egyre inkább kiegyenlítődik.

Az üzemelés teljes költsége 598 millió euró volt, ez 25,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az üzemi eredmény 25,1 százalékkal 92,6 millió euróra, az adózott eredmény pedig 72,4 millióra euróra javult, az egy évvel korábbi 29 millió eurós veszteség után.

Az április-júniusi időszakban a Wizz Air utasforgalma 20,1 százalékkal 10,4 millióra emelkedett, a járatok kihasználtsága 1,7 százalékponttal 93,7 százalékra javult, a társaság egy utaskilométert 3,39 euróból állít elő, amely 70 centtel haladja meg az egy évvel korábbi szintet.
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:13
1/44
Képek, videók
repúlőtéren
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:26
repülőtéren
orban47
2016. október 05. szerda, 19:37
a repülőtéren
orban47
2016. szeptember 21. szerda, 20:09
repülőtéren.jpg
agica2004
2014. június 02. hétfő, 17:21
Repülőtéren-.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 15:13
repülőtéren-...jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 15:11
repülőtéren -anno.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 15:11
Saregresi International V
charlotteani
2018. február 10. szombat, 00:14
17th-international-you th-
lilagondolatok
2016. március 26. szombat, 00:09
Trump international
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:16
Slovak International Air
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 16:08
Helitech International 20
agica2004
2014. április 16. szerda, 15:58
type 400 International.jp
basikele
2014. január 04. szombat, 03:32
International Harvester
lacika5
2012. április 23. hétfő, 10:01
8thMarch2010Internatio nal
wiwat
2012. március 08. csütörtök, 09:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.