Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 18:14 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Wizz Air új bázist nyit Lárnakában és Milánóban
A társaság tájékoztatása szerint Lárnakán közvetlenül 100, Milánóban 200, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremtenek az új bázisok. Az új ciprusi járatok idei kapacitása meghaladja az egymillió utast, a milánói bázisnyitással pedig a Wizz Air megduplázza lombardiai kapacitását, és egy sor új úti céllal köti össze Milánót. Az új útvonalakkal együtt 2020-ban már 28 város lesz elérhető Milánó Malpensáról.

Az utazási korlátozások feloldását követően a nyártól újra közlekedik majd a Wizz Air Budapest-Lárnaka és Debrecen-Lárnaka járata is.

A közleményben felidézik, hogy a Wizz Air közel egy évtizedes történetre tekint vissza Cipruson, első járata 2010 decemberében szállt le a szigeten, azóta több mint 800 ezer utas utazott az országba a légitársasággal. Olaszországba 2004 óta repül a cég, azóta már 40 millió utas választotta több mint száz itáliai útvonalát.

Kiemelték, hogy a Wizz Air utasai és személyzete védelmében szigorított egészségügyi intézkedéseket vezetett be:
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 09:41
Koronavírus - Július elején indítja újra menetrendszerinti járatait a román Blue Air
A vállalat hétfői közlése szerint figyelembe veszik a hatósági rendelkezéseket, a járatok száma kezdetben korlátozott lesz. Emlékeztettek, hogy a Blue Air jelenleg Dublinba működtet járatot kérésre, emellett chartereket is indít, amennyiben van erre igény. Közölték, hogy amennyiben feloldják a hatósági korlátozásokat, a Blue Air először Belgiumba, Dániába, Finnországba, Franciaországba, Németországba, Írországba, Izraelbe, Olaszországba, Nagy Britanniába, Norvégiába, Spanyolországba és Svédországba indít gépeket. Emellett Olaszországban és Ciprusban belföldi járatokat is indítanak.

A Blue Air március 17-én állította le menetrendszerinti járatait, majd április elején 42-45 millió euró értékű kedvezményes hitelt kért a román kormánytól, amelynek felvételét a bukaresti kabinet április 23-án jóváhagyta. A vállalat kényszerszabadságra küldte dolgozóinak 90 százalékát, és kidolgozott egy üzleti tervet, amely a jelenlegi új helyzetet figyelembe véve próbálja átvezetni a vállalatot a jelenlegi nehéz
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 15:22
Koronavírus - Újraindulnak az Air France és a Finnair budapesti járatai
Az Air France keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint június első hetétől közlekednek ismét a gépeik, az első időszakban heti egyszer, a hó végén viszont már minden nap.

A légitársaság június végéig több európai, észak-amerikai és ázsiai útvonalon újítja fel a légi kapcsolatokat, az utazási korlátozások függvényében 75 repülőgéppel közlekednek június végétől, ez a járvány előtti kapacitás 15 százaléka.

A járatokon kötelező lesz a maszk viselése, és a párizsi indulás előtt a testhőmérséklet mérése.

A Finnair a honlapján közölte, hogy júliusban elindítja korábban felfüggesztett járatai egy részét. Először heti egy, a hónap végén már heti négy járatot tervez a helsinki légitársaság Budapestre.

Az Air France-hoz hasonlóan a Finnair is újraindítja több transzkontinentális járatát, az Egyesült Államokba, Japánba és Kínába is.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren május elején kezdett el bővülni az elérhető járatok száma, a Wizz Air mellett a KLM, a Lufthansa és a Swiss
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 18:22
Koronavírus - Szijjártó: megérkezett a Wizz Air századik repülőgépe, amely Kína és Magyarország között szállíto
Szijjártó Péter kiemelte: eddig összesen 131 110 251 maszk, 1 928 695 izolációs köpeny, 516 280 arcvédő plexi, valamint 3062 lélegeztetőgép érkezett az országba. Ebből szombaton és az elmúlt két napon 3 millió 900 ezer maszk, 5 millió kesztyű és 384 lélegeztetőgép érkezett.

Bejegyzésében egy videót is megosztott, amelyben Belgrádból hazatérte után, személyesen mondott köszönetet a külügyes logisztikai munkacsoport tagjainak, a pilótáknak és a reptéri dolgozóknak az eddigi "fantasztikus" teljesítményükért. Közös erőfeszítéssel mára ott tartunk, hogy az elmúlt másfél hónapban a Wizz Air gépeivel együtt összesen 130 repülőgép közlekedett a Kína és Magyarország közötti légihídon - közölte a miniszter.

A videóban Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a járvány megmutatta azt is, hogy ha egy államnak nincsen saját teherszállítási kapacitása, akkor onnantól kezdve már "szerencse kérdése", hogy tud-e kapacitást szerezni magának. Arról is beszélt, hogy a századik gép nem az utolsó, mert Magyarország hosszú
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 14:42
Koronavírus - Több légitársaság is újraindítja budapesti járatait júniusban
A légikikötő üzemeltetője csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a British Airways londoni, az Eurowings stuttgarti, a Jet2 Leeds-i és manchesteri, a Qatar Airways dohai és a Swiss zürichi járata indul újra, és az Emirates is tervezi a dubaji összeköttetés újraindítását.

Májusban a Wizz Air 15 útvonalon indította el ismét a légiközlekedést, a magyar hátterű diszkont légitársaság mellett a hónap elejétől a KLM állított még vissza napi egy járatot Amszterdamba. Az utóbbi egy hétben mintegy 100 induló- és érkező járat közlekedett Budapestről, illetve Budapestre.

A Budapest Airport speciális intézkedésekkel készül az utasforgalom lassú felfutására: folyamatosan fertőtlenítő takarítást végeznek, egyes munkavállalóiknak előírták a maszk viselését, több kézfertőtlenítőt helyeztek ki, és ügyelnek az emberek közti másfél méteres távolság betartására.

Áprilisban a ferihegyi repülőtéren mindössze 9870 utast kezeltek, miközben egy évvel korábban 1,3 millió utas használta a
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 12:53
Új járatot indít a Wizz Air Budapest és Abu-Dzabi között
A légitársaság hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szeptember végéig hétfőn és vasárnap, majd hétfőn, szerdán és pénteken is közlekednek a társaság Airbus A321neói Abu-Dzabiba, ezzel a Wizz Air lett az első európai fapados légitársaság, amely járatot nyit a fővárosba. A társaság Budapest mellett Bukarestből, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából is elérhetővé teszi Abu-Dzabit.

Korábbi közlések szerint a Wizz Air új leányvállalatot hoz létre az emírségekben, amely várhatóan az év második felében kezdi meg a működését, a tervek szerint elsősorban azokra a közép-, kelet- és nyugat-európai piacokra indít járatokat, ahol az anyavállalat ma is sikeresen működik, illetve hosszú távon az indiai szubkontinensre, a Közel-Keletre és Afrikába is szeretne járatot nyitni.

Az Egyesült Arab Emírségek március végén rendelte el a polgári kereskedelmi repülés felfüggesztését, ez a határozat most is érvényben van. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója azt mondta, amennyiben feloldják a
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 11:51
Koronavírus - Felszálltak az első újraindított járatok Ferihegyről
Az első újraindított járatot a Wizz Air teljesítette Berlinbe, a személyzet felkészülten várta az utasokat, az ellenőrzés, beszállítás is gördülékeny volt - tudatta a Budapest Airport.

Az üzemeltető hangsúlyozta, minden megtesz annak érdekében, hogy az utasok és a dolgozók biztonságban legyenek a repülőtéren.

Ennek érdekében több intézkedést is hoztak: az utasok közötti megfelelő távolság megtartását padlómatricákkal és információs táblákkal egyaránt segítik. Emellett folyamatosan utántöltik a kézfertőtlenítőket, és gyakrabban végeznek fertőtlenítő takarítást. A személyzet azon tagjai, akik munkájukból adódóan nem tudják betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.

A Budapest Airport arra kéri az utazókat, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert használják és az online utasfelvételt részesítsék előnyben a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében.

A Wizz Air és a KLM múlt héten jelentette be, hogy május elejétől újraindít néhány járatot
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 21:42
Koronavírus - A Budapest Airport 10 milliós utasforgalomra számít az idén
eljuttatott közleményében azt írta, az idén 9 és 11 millió között várják az utasforgalmat, amely várakozásaik szerint 2022-ben sem éri el a járvány előtti szintet.

A repülőtér szerint először az európai járatok indulhatnak el, a hosszabb távúak csak ez után, de egyes járatokról már most tudni, hogy az idén nem indulnak el Budapestről. A bejelentett, de egyelőre el nem induló járatok között van az American Airlines chicagói és philadelphiai, illetve az Air Canada Rouge torontói összeköttetése is.

A Wizz Air és a KLM viszont már májusban újranyit pár járatot, és a repülőtér felé már több társaság jelezte, hogy június 17-től ismét közlekedne a ferihegyi repülőtérre.

Az alacsony forgalmú időszakban a Budapest Airport több változtatást is végrehajtott a terminálon, legutóbb a beszállítókapuk számozása változott meg, a C és D jelű kapuk megszűntek, az A terminálról A jelű, a B terminálról B jelű kapukon keresztül lehet a gépekbe beszállni.

A Budapest Airport jelezte: veszteségei mértéke nagyban
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:09
Koronavírus - Jobbik: érdemi válaszok maradtak el a külügyi bizottság ülésén
A néppárti Jobbik véleménye szerint akkor tudjuk közösen ezt a vírusjárványt legyőzni, hogyha egy objektíven, jól tájékoztatott lakosság együtt tud működni a felelős kormányzattal - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Azt közölte: nemmel feleltek az illetékesek azon kérdésükre, a koronavírus-járvány tömeges megbetegedési fázisának küszöbén tervezik-e a külföldi missziókban szolgáló magyar katonák hazahozatalát.

Hozzátette: nem kaptak választ az ülésen arra, milyen végzettsége van a kórházakban vagy kiemelt vállalatoknál a működést felügyelő katonai parancsnokoknak, mondván, nagyon elgondolkodtató volna, ha egy kórházigazgatót egy szükséges tudással fel nem vértezett egyenruhás bírálhatna felül.

Brenner Koloman elmondta: arra sem érkezett megnyugtató válasz, feltétlenül szükség volt-e a Wizz Air bevonására a külföldről vásárolt egészségügyi felszerelések szállításába, amikor a honvédség rendelkezik nagy kapacitású repülőgépekkel, ahogy arra sem, ezek a gépek ugyanekkor szállítottak-e
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 14:42
Koronavírus - Szijjártó: hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából
A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket - hangsúlyozta.

A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést - tette hozzá.

A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek - tájékoztatott a miniszter.

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig "leszerződött" mennyiségek alapján.
velemenyezd, 2020. április 18. szombat, 13:51
Változik a Wizz Air londoni járatának menetrendje
Azoknak az utasoknak, akik már elvégezték az utasfelvételt London Lutonba, újra be kell csekkolniuk - hívta fel a figyelmet a Wizz Air.

Az érintett járatokra közvetlenül a wizzair.com oldalon jegyet foglaló utasokat a légitársaság írásban értesíti a változásról. A jegyüket utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül megvásárló utasok az értékesítő szervezettől kaphatnak bővebb információt.

A menetrend szerint is London Gatwickre közlekedő járatok menetrendjét a változás nem érinti.
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 15:36
Koronavírus - Szijjártó: Kazahsztán 100 ezer maszkot adományozott Magyarországnak
A tárcavezető közölte, az "imént egyeztetett" telefonon Mukhtar Thleuberdi kazah külügyminiszterrel, akinek megköszönte, hogy a Nur-Szultan repülőterén folyamatosan biztosítják a technikai megállás lehetőségét a Kínából egészségügyi eszközöket Magyarországra szállító repülőgépek számára.

Csak a Wizz Air repülőgépei 78 alkalommal hajtottak végre technikai leszállást csütörtökig Kazahsztánban - tette hozzá.

"Megállapodtunk, hogy továbbra is szorosan együttműködünk a koronavírus elleni harcban, így a Kína-Magyarország légihídon közlekedő repülőgépek továbbra is használhatják tankolás és más technikai célokra a kazah főváros repülőterét" - írta Szijjártó Péter.
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 11:02
1/48
Képek, videók
20090209 wizz air.jpg
agica2004
2011. április 12. kedd, 15:56
wizz air 2.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
wizz air 1.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
Wizz Air
psydevil
2006. július 03. hétfő, 18:51
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
kapcsolódj ki!
1maszatka
2009. június 26. péntek, 19:54
Egymillió gyermek a békéé
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 15:38
egymillió látogató a mez.
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:47
egymillió munkahely
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 14:13
egymillio_sorszam_a 001.j
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 19:55
egymillio_a 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 19:49
egymillio_b 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 19:47
Címkék
utasfelvételt London, első újraindított, utasok közötti, kapcsolódó iparágakban, Qatar Airways, beszállítókapuk számozása, önkiszolgáló poggyászfeladó, Szijjártó Péter, légitársaság június, emberek közti, külügyes logisztikai, légitársaság hétfői, tárcavezető elmondta, Egyesült Államokba, online utasfelvételt, európai járatok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.