Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 20:33 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Weöres Sándor: Akik megtalálnak
Weöres Sándor: Akik megtalálnak

Én keresem a célomat:
célom engem majd megtalál.

Én keresem a hitemet:
a hitem is majd megtalál.

Én keresem a szívemet:
a szívem is majd megtalál.

Keresem azt, aki enyém:
ő is keres majd. Megtalál.

Én önmagamat keresem:
egyetlen lesz, ki nem talál.

Én keresem az életem:
életem egyetlen halál.

Én keresem halálomat
és életem majd megtalál.
lilagondolatok, 2020. július 09. csütörtök, 11:02
Ne kívánd senki szeretetét
Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.
Weöres Sándor
foldinefehereva, 2020. június 30. kedd, 17:48
Weöres Sándor - Égi csikón léptet a nyár
Égi csikón léptet a nyár,
tarka idő ünnepe jár,
táncra való, fürdeni jó,
nagy hegy alatt hűsöl a tó.

Hogyha kijössz, messzire mégy,
hogyha maradsz, csípdes a légy.
Habzik az ég, mint tele-tál,
tarka idő szőttese száll.

Forrás: meséld oldal

Videó

Eszter-lánc és az Óbudai Danubia Zenekar a MüPában videó
maroka, 2020. június 23. kedd, 11:13
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-06-18)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irgalom hatja át.

Tó - érzelmi életed, sérelmeid

A tó állóvíz, vagyis a mozdulatlanság jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak, mely eltitkolt dolgokat hoz felszínre. Ugyanígy az
agica2004, 2020. június 18. csütörtök, 17:04
Szabadtéri előadással nyit csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház
Az iráni szerző 54 országban már sikerrel bemutatott színpadi játékának érdekessége, hogy a darabnak nincs se próbája, se díszlete, nincs jelmeze, de még rendezője sem, sőt annak szövegét a színész is csak a színpadon ismerheti meg, az előadás pedig a közönség aktív bevonásával alakul ki megismételhetetlenül - mondta Németh Károly, a színház produkciós menedzsere.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója a következő évad terveit ismertetve úgy fogalmazott: sok függ attól, hogy június 16-án hogyan határoz majd az Országgyűlés a koronavírus-járvány elleni védekezésről: mikortól és milyen körülmények között engedik, hogy a közönség visszatérjen a színházakba.

Hozzátette: ő az óvatosság híve, noha nagyon szeretnének már színpadon állni, pótolni az elmaradt előadásokat és időben megkezdeni a következő évad tervezett programját.

A 2020-2021-es évadra tervezett bérletes előadásokról szólva elmondta: októberben mutatják be Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:05
Kicsi őz.......
Weöres Sándor: Kicsi őz

Kicsi őz fuss ide,
a gyep itt szép üde,
takaró vállamon,
a felét rád adom.

Gyere már,őzike,
a mező szélire,
velem itt elleszel,
a vadász nincs közel.
agica2004, 2020. június 05. péntek, 18:56
Száztizenhárom új posztumusz taggal bővülhet a DIA digitális könyvtár
A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által működtetett DIA posztumusz tagjelöltjeit a mindenkori PIM-főigazgató javaslatára az akadémiai tagok választják. A mostani tagjelöltek örököseivel a PIM ütemezetten, a következő három év során köti meg a tagságról szóló szerződést - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.

Az 1998-ban alakult DIA a tagok teljes szépirodalmi életművét digitalizálja, és új szövegkiadásként, ingyenesen közzéteszi a honlapján. Az élő, elhunyt és posztumusz tagok száma jelenleg 100 fő.

A Nemzeti Összetartozás Napján bejelentett 113 új tagjelölt névsora széles körű szakmai egyeztetés után, a Demeter Szilárd főigazgató által felkért, öttagú zsűri döntésével alakult ki - tájékoztatott a PIM.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a listán olyan, 1949 után elhunyt magyarországi, határon túli és emigráns alkotók szerepelnek, akiknek életműve jelentős és ma is érvényes hatást gyakorolt az elmúlt évtizedek kultúrájára.

A DIA tagjelöltjeinek névsora: Albert Gábor, Bajor Andor, Balázs
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:52
Weöres Sándor : Messzeségek
Weöres Sándor : Messzeségek

Szél lengeti a kertet. Honnan fut a szél?
Távol, idegen hegyek közül,
hol más-szavú ember él.

A harmatos éjbe honnan kel a fény?
Távol, idegen csillagokból,
hová csak a gondolat ér.

A lélek-rezdülés honnan fakad?
Oly messziről, hol csillag sincsen,
és el nem éri a gondolat.
lilagondolatok, 2020. június 05. péntek, 09:59
Gryllus Dániel és Lackfi János ezúttal pünkösdre írt dalt
A húsvéti sorozat sikere arra ösztönözte az alkotókat és a szervezőket, hogy az ötven nappal utána következő ünnepre, a Szentlélek kiáradását ünneplő Pünkösdre is szülessen új ének. A szerzők hasonló szellemben, mai lelkülettel írták a kétezer éves történetet köszöntő dalt - közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, a húsvéti ünnepkörben, virágvasárnaptól úsvét hétfőig minden nap megszólalt egy új, a naphoz kapcsolódó dal a Várkert Bazár oldalán. Ezek a dalok erre az alkalomra íródtak, Gryllus Dániel zeneszerző és Lackfi János költő alkotásai.

"A nézettség igazolta a vállalkozást, nagyon sok vers és zenebarát számára adott élményt a sorozat, amely nem szorítkozott arra, hogy a szentírás szövegét ültesse át dalokba, hanem az egész ciklusban végig mai állapotunkból, mai gondolatainkat beleszőve jelenítette meg a passió történetét" - áll a kommünikében.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttessel idén másodszorra is Kossuth-díjjal elismert zenész a közelmúltban
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:13
Megégett idő
Lajos: Megégett idő c. legújabb verseskötete

"A Kapuváron, 1954-ben született, ma Feketeerdőn élő alkotó ízig-vérig a Dunántúl költője, de a teljes ország történelmi és irodalmi emlékezetét hordozza lelkében. Ciklusainak a történeti sorsot, az Isten-élményt, a szerelmet, a táj szépségét tematikai csoportokba rendező szelleme Adyra néz, tájversei Janus Pannoniustól Berzsenyi Dánielig s az erre tévedt Csokonai Vitéz Mihály érzékenységéig idéznek fel képeket, a gyermekkorra emlékező verseiben pedig Weöres Sándor tekintete mozdul. Örökség ez és kihívás is, kapaszkodás az emlékekbe, a földbe, az idő elillant pillanataiba. A magyar történelem legnehezebb idői: 1848 leverése, Trianon, az 1956-ot követő bosszú, majd a diktatúra betonszürke évtizedeinek emléke ezért ölelkeznek e költeményekben mezítlábas bolyongásokkal, a nagymama diós süteményének ízével. Tanúságként arról az időről, amely e versek révén a kozmosz, a történelem s a transzcendencia irányában messzire kitágul, s egyetlen ember médiumán át
azenujsagom, 2020. május 21. csütörtök, 07:03
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-05-20)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Élénkség hatja át.
Tó - érzelmi életed, sérelmeid

A tó állóvíz, vagyis a mozdulatlanság jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak,
eva6, 2020. május 20. szerda, 10:01
Jelentős kormányzati és önkormányzati támogatást kap a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház
Nemény András (Éljen Szombathely! Egyesület-Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-MKKP-Szolidaritás-Mindenk i Magyarországa) hozzátette, hogy a szaktárca részéről már aláírt megállapodás szerint az önkormányzat a Weöres Sándor Színház idei működéséhez 210 millió forinttal, a bábszínház fenntartásához pedig 26 millió forinttal járul hozzá saját költségvetéséből.

Az önkormányzat kommunikációs vezetője az MTI kérdésére a sajtótájékoztatót követően elmondta: a megállapodás három évre szól, így a következő két évben is ugyanekkora összegű működési támogatásra számíthat a szombathelyi színház és a bábszínház is.

Tájékoztatása szerint a Weöres Sándor Színház tavaly központi forrásból 208 millió forintot, valamint a kieső tao-bevételek pótlására 93 millió forint kapott, önkormányzati támogatása pedig 185 millió forint volt. A Mesebolt Bábszínház 75 millió forint központi és 21 millió forint önkormányzati támogatással gazdálkodhatott.

A polgármester sajtótájékoztatóján bejelentette azt is, hogy az Emberi
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 16:43
1/529
Képek, videók
Weöres Sándor Mély erdőn
maria_kadar_148
2018. április 22. vasárnap, 15:03
Weöres Sándor idézet-Egye
cuppika59
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:06
Weöres Sándor...a vígság
cuppika59
2017. szeptember 02. szombat, 17:25
Károlyi Amy_Weöres Sándor
2kovijuli
2017. május 19. péntek, 16:15
weores_sandor_mosoly_a z_a
menusgabor
2016. július 14. csütörtök, 22:26
Weöres Sándor.jpg
eva_gyulai
2015. június 28. vasárnap, 12:01
Weöres Sándor Szép a feny
sanci81
2014. december 24. szerda, 11:46
WEÖRES SÁNDOR MARASZTAL
feviroza
2014. október 19. vasárnap, 17:40
WEÖRES SÁNDOR.gif
erzsikepuskas
2014. október 19. vasárnap, 17:19
Weöres Sándor Marasztalás
sanci81
2014. október 04. szombat, 14:39
250px-Weöres_Sándor_kö ltő
lilagondolatok
2014. augusztus 12. kedd, 12:29
Nehéz megtalálni.
alvaro-hopihe
2016. augusztus 06. szombat, 10:20
Mindenben megtalálni Iste
sacimama
2015. február 27. péntek, 21:49
Őt megtalálni olyan volt.
suzymama43
2014. április 14. hétfő, 13:26
google segít megtalálni :
gimly01
2014. február 09. vasárnap, 21:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.